grigorije22 Написано Јул 26, 2012 Пријави Подели Написано Јул 26, 2012 Svi principi padaju zbog ruske salate, slanih kolaca a o prasetu da i ne govorimo. greengrin greengrin greengrin Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 26, 2012 Пријави Подели Написано Јул 26, 2012 Сви људи воле добру клопу и пићенце... Ignjatije and Млађони је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 26, 2012 Пријави Подели Написано Јул 26, 2012 Ma, Медо, нисам ја против тога, него се питам само где престају принципи, а почиње печење. И где је у свему томе безобразлук. А хвала Богу да постоје славе, па и са атеистима може да се седне за исти сто, за благословену трпезу, па да им Господ и то упише у добро. нек дођу и само на печење, што се мене тиче ионако цео живот су сви око мене атеисти, и ја сам био један, па су се неки и крстили, а где ће боље да чују о Цркви неке паметне ствари него од верника који знају шта причају, шта славе, у Кога и шта верују, ... ? да видиш како сутра оду негде другде па виде разлику и онда тамо кажу неке ствари које су код мене научили нема ту зла, на стандард се лако навикнути, улијеш поштовање људима, ако не већ и веру а и не знамо ко ће се како спасти, наше је да увек зовемо исто: дођи и види. па шта и коме Бог да Јелина and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 26, 2012 Пријави Подели Написано Јул 26, 2012 Svi principi padaju zbog ruske salate, slanih kolaca a o prasetu da i ne govorimo. greengrin greengrin greengrin Za takve stvari nam niko nije rekao da su dobre nego smo to sami otkrili, eksperimentalno su dokazive...... http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 26, 2012 Пријави Подели Написано Јул 26, 2012 с друге стране, моја слава је свети архангел Михаил па не падне увек посно или мрсно, тако да је увек другачија и храна а научили смо и да спремимо и пљескавице од соје и кобаје од соје или димљену рибу па и на то привучем људе ... немам проблем ни да људе привучем и на храну да дођу нити им правим неки стандард да су ови позвани а они нису. мислим да је моменат добродошлице јако важан, али се исто тако и зна код мене за ред и не дира се ничији мир. у почетку сам и бирао кога ћу да позовем, ал сад све мање јер се људи нормално понашају у нормалној атмосфери, а код мене нема ни тевеа, ни музике ни шенлука па опет свима буде лепо и весело и инсистирам да ми не доносе вина, кафе и те поклоне, само нек дођу ништа ме друго не занима. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јул 26, 2012 Пријави Подели Написано Јул 26, 2012 Добро, феномен традиционалисте је посебна ствар. Ја мислим баш на декларисане атеисте. Па чак и на агностике. Како се врло неагностички хрса печењце Da li bi ti otišao na neki verski hepening recimo kod muslimana ,da te ljubazno pozovu kao prijatelja? Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јефимија Крунић Написано Јул 26, 2012 Пријави Подели Написано Јул 26, 2012 Мој близак рођак, слави славу годинама, иако се није ни крстио. Од свих у породици само је крштена његова жена. Сваке године га питам шта му значи Св. Јован Крститељ, и пошто не поштује ни кад је мрсна ни посна слава, журку увек може да направи. Изговара се тиме да он ипак поштује традицију и да ће се крстити, али само на Св. Гори,... Прошле године су његовом селу почели да праве цркву, и изабрали су њега да се ангажује око скупљања средстава. Озбиљно се латио посла, али и даље не мисли да се крсти, осим наравно ако оде на Атос, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 26, 2012 Пријави Подели Написано Јул 26, 2012 па удесите га да оде, он први пропушта поенту славе клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јул 26, 2012 Пријави Подели Написано Јул 26, 2012 A nisi ni antiteista. Ne znam kako oni to izdrze obzirom da im smeta i gradska na koju ni ne dolaze vec je samo gledaju. Nema niko nista protiv proslavljanja gradske slave od strane Crkva i verujuceg naroda... protivljenje se odnosi na to da zajednicki organi i institucije proslavljaju tu slavu... Па не разумем шта честиташ? Заблуду? Глупост? Затуцаност? Cestitam im slavu... obicaj koji oni slave i postuju... Мен' би било нелагодно.... Мислим - да сам атеиста, па идем тамо где људи тупе до бола и назад о деда мразу и сличним бесмислицама. Мада, кад је печење у питању... Da tu gde radim dele paketice za decu i da imam decu, isao bih i da mi tupe o deda mrazu... zbog dece... na slavu idem da ispostujem domacina a ne njegovu veroispovest... a i onako se na slavama najmanje prica o veri, tako da ne znam otkud ova paralela... klope zaista nisam zeljan... meni su obicno slave dosadne i ustogljene... idem bukvalno da ispostujem domacina... kao i na rodjendane i slicne hepeninge... da se ne uvredi... tako da i idem prakticno samo kod onih koji bi se ljutili da ne dodjem... kod familije i par prijatelja... Милан Меденица :) and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 26, 2012 Пријави Подели Написано Јул 26, 2012 Добро, феномен традиционалисте је посебна ствар. Ја мислим баш на декларисане атеисте. Па чак и на агностике. Како се врло неагностички хрса печењце Док не пробам лава за мене је свиња краљ животиња )) Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 3, 2012 Пријави Подели Написано Август 3, 2012 Od kada sam postao ateista (ali onaj pravi), nisam bio ni na jednoj slavi. Verovatno bih odbio poziv da ne bih morao da se osenjujem krsnim znakom. што би те неко терао да се закрштаваш? који је тачно разлог што не идеш? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Август 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 3, 2012 Protagoras, ја мислим да за тебе има наде. sleki and Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 2 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 3, 2012 Пријави Подели Написано Август 3, 2012 Pa ako se ne bih osenio, ispalo bi da namerno privlačim pažnju, da se pokažem kao veliki ateista, a ja ne bih voleo da se nađem u takvoj situaciji. безвезе, што би ти неко наметао уопште да изиграваш нешто што ниси ... код мене долази и мој зет, муслиман, а пола фамилије ми је атеистичког погледа на свет па их нико жив не смара нити га гледа ко ванземаљце е стварно свашта с људима. Sophrosyne and Николa је реаговао/ла на ово 2 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Август 3, 2012 Пријави Подели Написано Август 3, 2012 Ne mogu da nadjem niti jedan jedini razlog zasto da ne odem kod nekog na slavu... sqny, Ћириличар and Sophrosyne је реаговао/ла на ово 3 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 3, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 3, 2012 Ne mogu da nadjem niti jedan jedini razlog zasto da ne odem kod nekog na slavu... Да... али ако мало боље размислиш, верујем и да би нашао неки разлог... на пример, зато што је тај верник, како то често волите да квалификујете вернике, ретардиран, глуп, заостао... па да не би и сам заглупео поред таквих... ето један разлог antics је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука