Avocado Написано Јул 25, 2012 Пријави Подели Написано Јул 25, 2012 Чекај мало: Ти значи за дело које траје 1200 година најмање (до 1700) желиш да утврдиш начин вршења само за задњих 300 година, Ne cak ni za poslednjih 300, vec za poslednjih 50ak... остало ћеш потпуно да игноришеш, иако ту тврдња о белом фосфору апсолутно не пије воду, не понудиш било какво друго објашњење шта се радило 900 до 1400 година колико овај феномен траје, опет инсинуирајући да је све време у питању превара, а мени кажеш да дискусију водим на начин који је лош? Kao sto sam vec objasnio, ostalo ignorisem jer ne znam kakvi su bili uslovi u to vreme. Ne znam kakva je bila provera i da li je uopste bilo. Са правне стране не пада у воду, јер тврдиш да се дело понавља 1200 до 1700 година. Ne tvrdim. Sta vise, vec nekoliko puta sam ti veoma jednostavno i eksplicitno napisao da to ne tvrdim. Zaista ne znam sta nije u redu sa tobom. Јел ових хиљаду година док није измишљен бели фосфор у питању чудо? Не заборави да причамо о јединственом феномену, који ако се само једном десио, представља чудо. Ne znam... zato sto ne znam kako se tada sve odigravalo. Дакле, да, потребно је наћи метод који ради све време, не само откад је откривен бели фосфор (који такође није адекватно објашњење, а објаснио сам и због чега). Kao sto vec rekoh, izgleda da sam propustio to objasnjenje... И све друге аргументе које сам наводио ћеш потпуно да игноришеш, јер ТЕБИ нису релевантни, иако сам сто пута објаснио на који начин сви ти аргументи побијају тврдње да се ради о превари, а опет мој начин вођења дискусије подразумева квазиаргументе и стромене? И онда ТВОЈЕ стрпљење има границе, јер си ТИ ауторитет који процењује шта је релевантно а шта не, не дајући било какав аргумент за те оцене, сем што си пејствао неке ствари из поста у пост? Kao sto vec rekoh, slobodan si i da izneses sta sam to ignorisao bez obrazlozenja. Moje strpljenje je na izazovu jer ti iste stvari pejstujem iz posta u post i ignorises ih. Опрости ми што не капирам логику узимања јединственог феномена у деловима за које мислиш да ти могу ићи на руку, а објашњења која побијају твоја сматраш ирелевантним и одбијаш да одговориш на њих, враћајући се на аргументе на које ти је више пута одговорено, али смислене одговоре ниси хтео да прихватиш. Нити да уђеш у друге аспекте феномена, за које објашњење једноставно немаш, а који у огромној мери доприносе томе да феномен нема објашњења (сем уколико упак није у питању завера муслимана, Јевреја, хришћана и монофизита против атеиста). Oprosteno ti je sto ne kapiras logiku... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јул 26, 2012 Пријави Подели Написано Јул 26, 2012 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Јул 26, 2012 Пријави Подели Написано Јул 26, 2012 Kad neko pocne post sa "ne znam da li kapiras..." i krene da autoru posta obajsnjava sta je zapravo rekao je u najmanju ruku smesno , da ne uporebim neku tezu rec. Elem , jasno je meni da su danas svi psiholozi i da na osnovu jedne ili dve recenice mogu da naprave psiholoski profil sagovornika kao da poznaju sagovornika bolje od njega samog ali cu ja ipak sebi dozvoliti slobodu da kazem da nisi u pravu . Argonacija sa kojom nastupas je upravo dokaz onoga sto sam rekao .Da te citiram , ne znam da li kapiras ali reagujes upravo onako kako ateisti obicno reaguju kada se osete ugrozenim ili uvredjenim , dajuci sve od sebe da sagovrnika diskredituju i predstave ga kao mentalno zaostalu osobu koja ne zna o cemu govori . Utisak o internet ateistima je takav kakav jeste i stekao sam ga prateci nekoliko foruma u duzem vremenskom periodu a eto i tvoj post ide u prilog mojim recima . Nisam te psihoanalizirao, samo sam konstatovao da je tvoj post komičan jer je evidentno pun generalizacija i nipodostavanja, a navodno je to upravo ono što kritikuješ. I ti opet udario u glupe generalizacije. Kako misliš da pod takvim uslovima uopšte razgovaramo kao ljudi? Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2 Млађони је реаговао/ла на ово 1 The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 26, 2012 Пријави Подели Написано Јул 26, 2012 Добро па се сетио да поради на хумору oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 26, 2012 Пријави Подели Написано Јул 26, 2012 I ti opet udario u glupe generalizacije. Kako misliš da pod takvim uslovima uopšte razgovaramo kao ljudi? Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2 Не мисли :Р oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јул 26, 2012 Пријави Подели Написано Јул 26, 2012 Добро па се сетио да поради на хумору A Deda Mraz? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 26, 2012 Пријави Подели Написано Јул 26, 2012 поправитее форумммм дупли пост ал д веј. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 26, 2012 Пријави Подели Написано Јул 26, 2012 A Deda Mraz? Не знам ал сам хтео да додам пар коментара. Прво, Пеђа користи термин самообмана. Термин је неисправан. Самообмана би било када би знали да ли је нешто тачно или није па намерно уверавамо себе да јесте а није. Пеђа не зна да ли је тврдња о постојању Бога тачна или није он претпоставља да инје тачна. Верници са друге старне објективно гледано препсотављају да је тачна. Тако да није у питању самообмана већ самоуверење. Са друге стране логика дедамраза је одлична реторика. Ако неко каже да је видео дедамраза - логично је да сумњамо али није обавезно да је то неистина. Може да се испостави да је скроз валидна истина. Услед недостатка доказа ок је сумњати у нешто али је јако глупо тврдити да то нешто није истина. На примеру дедамраза не може да се види зашто јер верово ил не веровао у дедамраза не губиш и не добијаш ништа - међутим по питању неких других ствари. Например када неко изјави да је видое твог друагара да је убица. Ти у то нормално нећеш да поверујеш јер знаш тог неког другара и нећеш да поверујеш у ту тврдњу, међутим било би глупо затворити очи скроз и искључити ту могућност. Што се тиче осталог то што је пеђа упућен у филозофију ко ти григорије у еволуцију, па му је све што му други кажу нелогични мамбо џамбо а онда када покушаш да му објасниш да не схвата термин у правом смислу, и када кренеш да причаш о значењу појмова он се баци на безобразлук..... шта да му кажем, мало познвања филозофије као интелектуалне дисциплине неће да шкоди, па ће можда да увиди праве грешке тог теолога.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јул 26, 2012 Пријави Подели Написано Јул 26, 2012 Што се тиче осталог то што је пеђа упућен у филозофију ко ти глигорије у еволуцију, Tacno ali ja se ne petljam previse u te teme oko evolucije vec raspravu prepustam onima koji su kompetentni. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
stevan021 Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Ne kontam znacenje ovakvih tema? Ako je to sto nema dokaza za ne postojanje necega dokaz da to postoji, onda mozemo da verujemo i u deda mraza Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Ne kontam znacenje ovakvih tema? Ako je to sto nema dokaza za ne postojanje necega dokaz da to postoji, onda mozemo da verujemo i u deda mraza Наравно да није доказ постојања али је доказ да не може нико да ми каже да је нешто ирационално и нетачно уколико нема доказа да не постоји. Немамо доказа да ванземаљци постоје па верујемо да ће да их нађемо и дебеле паре улажемо у то. Ирационално би било да знамо да постоји (имамо доказе) па се самообмањујемо. Што се тиче односа Бога у хришћанству и дедамраза имамо јаче доказе за Бога - сведоћења оних који су га видели + ко је имао личну спознају. Дакле ко верује у Бога или верује људима који су га видели или је имао личну спознају. Тако да никако није ирационално. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
stevan021 Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Hoces reci da je verovanje u bilo koje bice za koje se ne moze dokazati da ne postoji racionalna stvar? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Април 24, 2013 Пријави Подели Написано Април 24, 2013 Да не бих отварао нову тему писаћу овде. Малопре сам одгледао последњи клип Стојадиновића где каже да нема доказа да Бог не постоји, али да сама величина универзума, број планета, галаксија... брзина светлости... на неки начин упућује на то да нема Бога. Јер, ако је све створено ради нас и има сврху, која је онда сврха Јупитера, Млечног пута и целог тог огромног свемира. Један од одговора који сам раније чуо је тај да би у супротном испало да Бог и није тако велики уколико би космос био измерљив. Постоје још неки одговори, али, шта ви мислите о томе ? http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 24, 2013 Пријави Подели Написано Април 24, 2013 Hoces reci da je verovanje u bilo koje bice za koje se ne moze dokazati da ne postoji racionalna stvar? Веровање да постоји Бог није ирационалан став. Итекако је рационално сматрати да космос има свој Узрок. Вера у Бога нити је ирационална, нити је нелогична. Послушај мало ону трибину коју смо имали скоро у организацији АС. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 24, 2013 Пријави Подели Написано Април 24, 2013 Да не бих отварао нову тему писаћу овде. Малопре сам одгледао последњи клип Стојадиновића где каже да нема доказа да Бог не постоји, али да сама величина универзума, број планета, галаксија... брзина светлости... на неки начин упућује на то да нема Бога. Јер, ако је све створено ради нас и има сврху, која је онда сврха Јупитера, Млечног пута и целог тог огромног свемира. Један од одговора који сам раније чуо је тај да би у супротном испало да Бог и није тако велики уколико би космос био измерљив. Постоје још неки одговори, али, шта ви мислите о томе ? То што некоме није јасна сврха Јупитера и слична питања не значи да те сврхе нема. Тврдњу да је Бог "све створио ради нас" треба појаснити. Колико знам, хришћанство тврди да је све створено ради Христа. Не зато што му то треба већ "ради Христа" који је коначни Циљ свега створеног. Ово друго може рећи само онај ко нема елементарног знања о библијском Богу - који је неупоредив са светом, јер је онтолошки други у односу на свет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука