Jump to content

Преко 30 000 људи дошло на гроб старца Пајсија

Оцени ову тему

Препоручена порука

st-pajsije-godisnjica.jpg?w=529

Прије осамнаест година (12. јула 1994. године) упокојио се светогорски старац Пајсије (Езнепидис). 12-13 јула 2012. на годишњицу великог подвижника нашег времена, дошло је мноштво људи да се помоли на његовом гробу.

Без обзира на велику врућину која влада у Грчкој ових дана, десетине хиљада поклоника сатима су у огромним редовима чекали да приђу старчевом гробу, да положе цвијеће и да се помоле.

У обитељи Светог Јована Богослова и Арсенија Кападокијског, гдје је сахрањен Пајсије Светогорац, на дан његове блажене кончине, служен је помен и свеноћно бденије, а следећег јутра литургија.

Богослужењу је присуствовало више од тридесет хиљада људи. Никада раније се у овом манастиру није окупило толико народа, саопштава сајт „Света Гора“.

Извор

Подели на овим сајтовима

дивни старац Пајсије...сигурно ће бити канонизован...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...

Крајем августа сам посетила манастир у Суротију где је сахрањен отац Пајсије. Са поклоницима из Београда, на путу за Егину.

Манастир је прелеп.

Ако се то може речима описати.

Било је пред старчевим гробом поклоника са свих страна света. Тек касније сам схватила да сам чекајући у реду почела да пролазим људе који су већ били испред мене на реду, и да сам се зауставила тек мало испред скромног гроба обасутог цвећем и босиљком.

Саме су ме ноге носиле, а да нисам могла да сачекам свој ред. Али, нико ми није замерио.

Затим смо се сви послужили ратлуком испред чесме са тако питком водом, да не можеш само једном да пијеш...На благослов јер је отац Пајсије свакога служио ратлуком испред своје келијице...

Купила сам бројанице од вуне у манастирској продавници...

Не могу вам зато описати срећу коју сам осетила видевши у нашем манастиру Успења Пресвете Богородице у Овчарској клисури, пре неки дан,делић моштију  св.Арсенија Кападокијског закачене на икони истоименог свеца, и духовног оца Старчевог...које је сам донео са собом из  Кападокије...

Наша група...

1794825_1515685412003968_885758744919806

Велика је радост и благодат коју смо понели са овог места...

Зато не чуди тако велики број поклоника на старчевом гробу и манастиру, јер ко једном дође одмах размишља како би тамо опет...

Слава Богу.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...