Jump to content

Препоручена порука

Svi pijemo gazirana pica, a malo ko od nas zna sta se unosi u svoj organizam. U prehrambenoj industriji se danas svuda koriste aditivi. Neki od njih su pozeljni i potrebni , neki nisu . Konkretno u tehnologiji proizvodnje sokova sve se manje koristi secer.Umesto secera dodaju su aditivi koji pojacavaju sladost ,a praksa pokazuje da su stetni. Cak i popularno pice na kome pise 0 g secera ima u svom sastavu neki aditiv . Naj opasniji je aspartam koji se nalazi cak u proizvodima koja spadaju u grupu dijetetskih. Najveci stos je u tome sto na etiketi nigde necete procitati aspartam ; to je po nekom nalogu zabranjeno.O razarujucem dejstvu ovog aditva citajte na netu. Ne stoji samo tek tako na flasi koka kole preporucena dnevna doza . I obavezno se desava da u flasi bilo kog napitka ima vise ugljen- dioksida nego sto pise. Znaci sva pica mozemo piti ali bez preterivanja kako bismo sacuvali zdravlje .

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Како стоји ствар са киселом водом ? Знам да је чирашима не препоручују, јер кад сам била у болници због пуцања чира на желуцу, рекли су ми да је ни случајно не пијем.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Pa sve sto je gazirano nije preporuceno osobama koje imaju problema sa digestivnim traktom jer sve to nadrazuje zeludac i jetru opterecuje. Imate gazirane vode sa vecom kolicinom natrijuma i takve su zabranjene osobama sa povisenim krvnim pritiskom.

Подели на овим сајтовима

Nekad sam pio, sada sve manje. Smara me taj ukus, osećam se ko dimnjak kad mi CO2 pođe iz želuca :)

(inače, tek kad sam ušao u temu sam skontao da je naslov gazirana pića :D)

Подели на овим сајтовима

A sta ce desiti ako vam kazem jedan slucaj:

suva hrana + velika kolicina koka kole + brz zivot = kancer

Подели на овим сајтовима

Ти Драгана као и Игњат превише гледаш теорије завере.

1. Аспартан је много мање опасан од шећера. Посебно јако слатких шећера који се користе у производњи сокова.

2. На етикетама пише да је аспартан, пише вештачки заслађивач и тачно његова шифра. Уколико је аспартан аспартанова шифра. Није нигде забрањено да пише да је аспартан.

To je za pohvalu a sta cemo sa omladinom? .mislise.

Са твојом омладином и твојом децом ради шат оћеш.

Ову осталу треба едуковати али не документарцима него правом науком. Тако ће знати шта им ваља, шта не ваља и у којој мери.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ти Драгана као и Игњат превише гледаш теорије завере.

A koja je umerena doza ?

1. Аспартан је много мање опасан од шећера. Посебно јако слатких шећера који се користе у производњи сокова.

Oce to.Samo ne znam kad :

Potvrđena štetnost veštačkih zaslađivača

Aspartam, supstanca koja se koristi kao veštački zaslađivač različitih proizvoda, izaziva brojne zdravstvene smetnje. Trudnice koje piju gazirane napitke povećavaju rizik od prevremenog porođaja za 29 odsto.

gazirano-v.jpg

Dva istraživanja, jedno dansko i jedno italijansko, potvrdila su štetnost aspartama, supstance za bojenje i zaslađivanje prehrambenih proizvoda, na deklaracijama označenog kao E951.

Dansko istraživanje, obavljeno na 59.334 trudnica, pokazalo je da prekomerna upotreba zaslađenih gaziranih napitaka, koji su veštački obojeni, povećava opasnost od prevremenog rođenja bebe za 29 odsto u odnosu na prosek.

Konzumiranje po jednog gaziranog napitka dnevno moglo bi da poveća opasnost od prevremenog porođaja za 27 odsto, a po dva ili tri za 35 odsto, rezultati su ispitivanja objavljenog uAmerican Journal of Clinical Nutrition.

Drugo istraživanje, koje je sprovedeno u Italiji, odnosilo se samo na aspartam. Ono je pokazalo da kod miševa koji su izloženi toj hemikaliji dolazi do razvoja raka jetre i pluća.

Ispitivanje je sproveo Centar za istraživanje raka u Bolonji.

slatkisi.jpg

Aspartam je čak 200 puta slađi od saharoze, odnosno šećera koji koristimo u svakodnevnoj upotrebi u domaćinstvima.

Po ukusu je najpribližniji šećeru u odnosu na druge veštačke zaslađivače, s tim što njegova slatkost traje mnogo duže u odnosu na običan šećer.

gazirano-box.jpg

http://www.google.rs...B8N6gecr3pVFcig

Подели на овим сајтовима

Овох дана сам попио ко зна колико газираног пића, киселе воде, чак и пива са окусом воћа, иако никада пре нисам пио пиво.

Најбољи су швепс и Књаз Милош за гажење жеђи.

Подели на овим сајтовима

A koja je umerena doza ?

Не постоји умерена доза постоји здраво критичко размишљање и провера информација

Oce to.Samo ne znam kad :

Ја нигде нисам рекао да није штетан, свака храна је штетна на свој начин.

Али рецимо овако, замисли да неко узме и да ти прича како је прасетина завера зато што има негативне особине по организам? Или протеини у већој мери? Или било шта друго што унесеш.

Поента је да аспартан није отров и да је веровао или не мање штетан од шећера.

А када сам рекао да будеш критички чланак у старту лаже. Прво америчка асоцијација је причала о газираним напицима генерално тих 29 посто.

Е сад да послушаш мој савет са почетка "Не постоји умерена доза постоји здраво критичко размишљање и провера информација " видео би да тамо аспартан кажу да је неко негде у италији и код мишева.

1. Мишеви нису људи

2. истраживање је спроведено НЕГДЕ у италији, не пише као за газирана пића ко га је спровео и где?

3. Такође за разлику од газираних пића за аспартан не пише ни колико је штетнији, који проценат у раку плућа итд.

Аспартан као и свака супстанца коју уносимо је штетна. Питање је само у количини. Со је штетна, шећер је штетан, масти су штетне, протеини су штетни.

Али са друге стране то параноисање и издвајање аспартана као неког посебног отрова је у најмању руку смешно.

Подели на овим сајтовима

Поента је да аспартан није отров и да је веровао или не мање штетан од шећера.

Pametnom dosta da vidi da to sto pricas nema veze sa realnoscu.

Подели на овим сајтовима

Coca-cole mi u čaši - ne treba piti gazirana pića!

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

Pametnom dosta da vidi da to sto pricas nema veze sa realnoscu.

Оном ко мисли да је паметан можда. Упореди колико штете јако слатки шећери(фруктузе) па колико штети аспартан па ако оћеш настави да се трипујеш да си паметан. Мени све једно.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...