Jump to content

Za Crkvu nema neželjene trudnoće

Оцени ову тему

17 члановâ је гласало

1. 1. Da li je opravdano?

2. 2. Koliko su roditelji spremni na izazov?

Препоручена порука

Moja komšinica, žena koja živi veoma dobro, čak su veoma imućni, mnogo više od proseka, ima dva sina... uvek je želela devojčicu... međutim, kad god zatrudni ponovo, svaki put posluša svoju svekrvu i abortira, jer pobogu, sinovi su stariji, šta će reći svet, ona matora žena sad da brine o bebi... (ima 36 godina, nije matora!)... i, pre godinu dana, rodila se Selena... Kako? Zbog niza hirurških komplikacija, ova žena je dva puta radila abortus na toj istoj bebi, dva puta jer abortus nije uspeo! Slali su je u BG da vide šta se tu dešava, kakve ona ima anomalije u materici, i na kraju hteli da je otvore, međutim, njoj je došlo iz zadnjice u glavu da ostavi to dete da živi, kad je već takav borac. I bila je mesec dana pred porođaj u bolnici, morali su da prate trudnoću, rekli joj da će dete imati neke anomalije zbog svih tih intervencija i toksina koje su joj ubrizgavali u krv da ubiju dete, međutim- Selena ima godinu dana i čak ni čuvene grčeve i dečije upale uha nije imala do sada :D Mislim da je to dete medicinski fenomen.

Бог...промисао...

слава Богу

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Moja komšinica, žena koja živi veoma dobro, čak su veoma imućni, mnogo više od proseka, ima dva sina... uvek je želela devojčicu... međutim, kad god zatrudni ponovo, svaki put posluša svoju svekrvu i abortira, jer pobogu, sinovi su stariji, šta će reći svet, ona matora žena sad da brine o bebi... (ima 36 godina, nije matora!)... i, pre godinu dana, rodila se Selena... Kako? Zbog niza hirurških komplikacija, ova žena je dva puta radila abortus na toj istoj bebi, dva puta jer abortus nije uspeo! Slali su je u BG da vide šta se tu dešava, kakve ona ima anomalije u materici, i na kraju hteli da je otvore, međutim, njoj je došlo iz zadnjice u glavu da ostavi to dete da živi, kad je već takav borac. I bila je mesec dana pred porođaj u bolnici, morali su da prate trudnoću, rekli joj da će dete imati neke anomalije zbog svih tih intervencija i toksina koje su joj ubrizgavali u krv da ubiju dete, međutim- Selena ima godinu dana i čak ni čuvene grčeve i dečije upale uha nije imala do sada :D Mislim da je to dete medicinski fenomen.

U inat vesticari od svekrve :D! Pu majke joj ga...:D :D :D!

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Po statistikama mortalitet je veci od nataliteta, Mlade zene se odlucuju sve cesce na abortus iz ovog ili onog razloga .Specijalnim analizama u ranoj trudnoci zene saznaju da le cedo koje nose zdravo ili nije . Ukoliko se ispostavi da cedo nije zdravo resavaju se bez razmisljanja na aborus .Koliko je takav postupak opravdan ? Zar danasni parovi ne mogu da podnesu da cuvaju nemocno dete? Zasto se unapred plase toga?

evo primera majke koja se nije odrekla deteta : Porodila se zena i lekari nisu joj dali da vidi dete. Sto ? Obicno takvu decu bacamo ! Na njen zahtev doneli su joj devojcicu sa Daunovim sindromom. Evo devojka i danas ziva . Jeste tesko , ali nije nemoguce!

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Јел семенка јабуке исто што и јабука?

Не, али кад полен опраши тучак, кад дође до оплодње, онда - да јесте јабука. Мајушна, али ипак јесте јабука.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Не, али кад полен опраши тучак, кад дође до оплодње, онда - да јесте јабука. Мајушна, али ипак јесте јабука.

Па ти онда на пијаци купи 5 кила опрашених тучкова.

Да је плод исто што и дете мого би да преживи ван мајке, као што дете може да преживи ван мајке. Да дише само на своме и да жваће само на своме.

А посебно дете није неколико ћелија које немају ни нервни систем, развијенији мозак има пуноглавац од њих.

Испишкила си гомилу таквих ниси била ни свесна, па мислим да се не би сложила да си убица?

Oni koji odobravaju abortus uvek govore u trećem licu, a zaboravljaju da su i sami nekad bili isti takav zigot!!!

Bitno da se on (ona) rodio, a ostali im izgleda smetaju...

И сперматозоид си некад био....

Мени не сметају остали, мени смета да неко оће да забрани некој девојци да изврши абортус у фази развоја плода у ком нема баш пуно човека ту.

И онда то изједначавају са чедоморством и убиством називајући те жене и докторе који раде свој посао убицама а прекид труднће чедоморством.

А тек да не причам ако је дете плод силовања....тад је "чедоморство" ок?

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Дете је живо и има душу од момента зачећа. Убити бебу у стомаку је исто као и убити дете које је већ рођено.

"Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином".

Достојевски

Подели на овим сајтовима

Дете је живо и има душу од момента зачећа.

То ми који верујем у постојање душе. Но међутим то није аргумент зато што постојање душе није објективна истина већ наше лично убеђење. А ја не могу да зауствим неког зато што сам ја лично убеђен да има душу.

Убити бебу у стомаку је исто као и убити дете које је већ рођено.

А тек немам право да им судим да су убице. Да ти недај боже неко силује сестру и остави је трудном, јел би јој забранио да абортира? Јел би је назвао убицом?

Оно што волим да кажем - лако је туђим К* коприве млатити.

Неки људи имају другачија убеђења од наших и не требамо да им забрањујемо нешто само зато што ми мислмо да то не треба радити.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Нико од људи на овоме свету нема право да суди. Сваки човек слободно створење и бира шта ће чинити. Ја сам увек против абортуса јер је то нешто мени неприхватљиво. Такође, не могу никоме забранити да га чини. Али сам генерално против њега.

"Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином".

Достојевски

Подели на овим сајтовима

Da li dete ima dušu od momenta začeća ili ne nije ni mnogo važno za pravoslavlje.Plod još nije ličnost i nije kompletno biće.Uopšte je ne važno kad plod postaje biće, da li odmah ima dušu ili ne.Bitno je to da je on začetak života dat od Boga kao jedinog Životodavca, a da ona u kojoj je taj život treba da se oformi, abortusom ne želi da se taj život formira u kompletno biće sa sopstvenom ličnošću.Znači Majka ne želi novi život,abortusom prekida dalji razvoj tog života u čoveka i u tome i jeste greh abortusa i poenta greha abortusa,a ne polemika oko toga da li plod ima dušu odmah ili kasnije.To su jalove rasprave, jer mi to NEZNAMO.

Inače, što se naslova teme tiče čedomorstvo je izraz koji se koristi za ubistvo rođene bebe a ne za abortus.A pošto već ima ovakvih tema jako mnogo, ovu ću da prebacim u odgovarajuću.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

То ми који верујем у постојање душе. Но међутим то није аргумент зато што постојање душе није објективна истина већ наше лично убеђење. А ја не могу да зауствим неког зато што сам ја лично убеђен да има душу.

Ми који верујемо у постојање душе, ми који знамо за постојање душе, ми који знамо да је то истина и да то јесте објективно, имамо одговорност у складу са тим. То је разлика. Ми не можемо ником ништа бранити али можемо, и требамо (ако нам се наместе околности тако), да апелујемо, да упозоримо, или како већ хоћеш, шта то уствари јесте - абортус. Да објаснимо, да се потрудимо, колико је то у нашој моћи.

А тек немам право да им судим да су убице. Да ти недај Боже неко силује сестру и остави је трудном, јел би јој забранио да абортира? Јел би је назвао убицом?

Пружио бих јој апсолутну подршку, од свег срца бих јој препоручио да не убија своје дете.

А до ње је шта ће она да уради.

И шта си запео са тим забранама? Ко коме може шта забранити?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...