Jump to content

Za Crkvu nema neželjene trudnoće

Оцени ову тему

17 члановâ је гласало

1. 1. Da li je opravdano?

2. 2. Koliko su roditelji spremni na izazov?

Препоручена порука

Identitet necega zavisi od njegovih svojstava koje ga cine onim sto jeste. Krava ima svojstva koja mleveno meso nema, tako da krava nije isto sto i mleveno meso.
На још нижем нивоу од твог примера: није исто O2 и О3, међутим ту има једно али. То не мења ништа. Посматрајући из субатомске перспективе, група честица је група честица, без обзира на начин.
Pri tom, ja u opste ne mislim da je covek moze svesti nekavim mirioloskim nihilzmom na stvar, no cak i da moze, tvoja tvrdnja je i dalje u sustini logicka greska.
Објасни ми (како је грешка). Хвала! :smile: Тај резон нисам ја измислио него позитивисти, мада знам да ти уопште „не миришеш” те мејнстрим Докинсове сведоке и „секуларне хуманисте”, па је и за очекивати да ти се не допада њихов резон...
Нису, наравно. Не знам како то није само по себи очигледно. Атеиста (можда) мора да буде метафизички натуралиста, али то није редукционизам. Редукционизам је нешто сасвим друго. Читај рецимо блог Ненада Швракића (nsarski) на Б92.

Ево ти још један занимљив текст:

http://www.idt.mdh.s...onism_Redux.pdf

Хвала! Мада, и даље ми није јасно на основу чега се може вредновати нешто без неког критеријума, а да то није лично нахођење (leap of faith атеистичких егзистенцијалиста). Такође ми у сличном контексту није јасна једна ствар коју је Аквилио помињао - „објективни морал”.

P.S. То што пишем да није ми јасно, значи да бих волео да ми неко објасни. Захвалан.

• Волим 1

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

УЖАС. Фотографије су грозне, могле су и у нешто мањем формату... нема свако стомак за ово...

Фотографије су једна сурова истина а формат је и мали.Камо среће да можемо овим фотографијама облепити све градове,нека виде сви и они са јаким и слабим стомаком.Опрости,ја разумем да си ти згрожен али просто ово мора да се види.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Sta bi sa onim fotografijama genetski deformisane dece,

da li i one da se lepe po svim gradovima da vide oni sa jakim i slabim stomakom?

Zaista bi taj propagandni rat fotografijama bio u najmanju ruku mizeran!

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

на тај начин сигурно не би решили проблем...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Брате Драгане,

то није рат него скретање пажње.Јесте то суров и бруталан акт али ако би утицало на свест барем неколико процената,онда се нешто постигло,неко дете је спашено.

Деца са деформитетима,су ипак рођена,ова деца никада нису добила прилику да живе и то је велика разлика.

Подели на овим сајтовима

на тај начин сигурно не би решили проблем...

Слажем се али би бар послали поруку-да постоји проблем и нешто у свему овоме није у реду.

Подели на овим сајтовима

Ove fotografije su odvratne.Izazivaju šok ali ne i onaj efekat koji se želi postići.Prosečan čovek kada vidi ovakve fotografije želi što pre da ih zaboravi ili potisne, i teško da će razmišljati o njima a još manje se udubljivati.Ovakve fotke samo bolesnima mogu da izazovu reakciju.

Čovek je stvoren da vidi i oseća kroz lepo,kroz lepu fotografiju,pesmu,priču,zato mislim da bi grad trebalo oblepiti slikama beba koje se smeju,u majčinom i očevom zagrljaju,beba i dece u raznim situacijama ,dok se igraju,ručaju,spavaju...

Sve ostalo , a naročito ovakve jezive fotke izazvaće samo da ih čovek ne gleda a još manje želju da razmišlja.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Teško da će takve fotke iko ikad negde da postavi i hvala Bogu na tome.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Фотографије изазивају исти ефекат као када видиш измасакрирано тело детета у рату. То колико знам се на телевизији не приказује или постоји упозорење пре приказивања. Не би било лоше и овде да постоји неко такво упозорење.

Страшно јесте, свако убиство је страшно, али да морамо да гледамо фотографије мртваца да би знали колико је страшно?

Не мора да се види. Као што не морам да гледам наркоманске кризе да би знао колико је дрога штетна или неке друге гадости...

Подели на овим сајтовима

Čovek je stvoren da vidi i oseća kroz lepo,kroz lepu fotografiju,pesmu,priču,zato mislim da bi grad trebalo oblepiti slikama beba koje se smeju,u majčinom i očevom zagrljaju,beba i dece u raznim situacijama ,dok se igraju,ručaju,spavaju...

prst ka gore

cutebaby046.jpg

beautiful_babies.jpg

cute-baby-wallpapers-15.jpg

Подели на овим сајтовима

Kakve veze ima Onanov greh sa kontracepcijom?

Онан је бацао своје семе како не би се родиле деца брата његовог, а користеќи кондоме, баца се семе како не би се подигло наше потомство. Парафразираќу о. Милина (средни): грех је бацити семе гладиола, а колико је веќи грех бацити наше семе?

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...