Jump to content

Za Crkvu nema neželjene trudnoće

Оцени ову тему

17 члановâ је гласало

1. 1. Da li je opravdano?

2. 2. Koliko su roditelji spremni na izazov?

Препоручена порука

Треба показивати ове слике и треба их постављати у свим болницама и гинеколошким ординацијама.

Такође,да се нешто негде питам,сваку жену која је одлучила да абортира,бих као терапију пред коначну одлуку,стављала на клупу два дана у чекаоници где се бебе износе из породилишта.Каква је ту позитивна атмосфера!!!

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Ja sam protiv abortusa, ALI, da bi bilo kakva zabrana abortusa imala smisla, društvo mora da ima mehanizme šta da radi sa neželjenom decom kada jednom budu rodjena. Neki sistem gde će država zbrinuti neželjenu decu po rođenju. Inače će oni koji ne žele da imaju decu naći načina da ih se otarase i po rođenju, što je se već dešavalo, i što je jednako jezivo, ako ne i groznije, od onih fotki gore. A sam abortus će početi da se radi "na crno", što će samo povećati rizik po trudnice. Nije ovo tako prosto pitanje da se rešava začas uz crno-beli pogled na svet.

Подели на овим сајтовима

Hajde sad da stavimo i eksplicitne slike klanja domacih zivotinja i da svi postanemo djainisti...

Hajde da stavimo prosute mozgove u policijskim akcijama i ukinemo policiju.

Hajde da stavimo izresetane leseve i citiramo patrijarha Pavla "puska tebi, puska meni..."

Da, zaista, tako izgleda abortus. Da, niko normalan ne ostaje ravnodusan na ovakve prizore. Ovo je propagandno hvatanje na emocije. Postoji razlog zasto se u reklami za uloske proliva bistra plava vodica, a ne menstrualna krv.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Hajde sad da stavimo i eksplicitne slike klanja domacih zivotinja i da svi postanemo djainisti...

Hajde da stavimo prosute mozgove u policijskim akcijama i ukinemo policiju.

Hajde da stavimo izresetane leseve i citiramo patrijarha Pavla "puska tebi, puska meni..."

Da, zaista, tako izgleda abortus. Da, niko normalan ne ostaje ravnodusan na ovakve prizore. Ovo je propagandno hvatanje na emocije. Postoji razlog zasto se u reklami za uloske proliva bistra plava vodica, a ne menstrualna krv.

Ma daj kakva propaganda ovo je suocavanje sa stravicnom istinom zvanom abortus.

Подели на овим сајтовима

Ma daj kakva propaganda ovo je suocavanje sa stravicnom istinom zvanom abortus.

Pa je l treba da ukinemo policiju? Policajci UBIJAJU LJUDSKA BICA (jedinstvene licnosti).

Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Pa je l treba da ukinemo policiju? Policajci UBIJAJU LJUDSKA BICA (jedinstvene licnosti).

Brate policajac ako i ubije ubija iz nuzde a ovo je svesno i nemerno ubijanje deteta.Ima i zloupotreba u policiji naravno.Ali abortus je sam po sebi zlocin i njegova namera je ubistvo.to mu je svrha.A svrha policije da stiti red i zakon sto je nesto sasvim drgo.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Треба показивати ове слике и треба их постављати у свим болницама и гинеколошким ординацијама.

Такође,да се нешто негде питам,сваку жену која је одлучила да абортира,бих као терапију пред коначну одлуку,стављала на клупу два дана у чекаоници где се бебе износе из породилишта.Каква је ту позитивна атмосфера!!!

Управо тако. Ја нисам за то да се абортус законски забрани. Не. Треба утицати на савест, да људи виде шта је абортус. Да својом савешћу и својом слободом и људскошћу кажу НЕ! абортусу. А они који желе, којима ове слике не значе ништа, нека абортирају. Не треба им бранити и не треба им судити. Судиће им Бог, кад дође време за то.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Какво поређење, немам речи заиста. На овом форуму сам се заиста начитао интересантних аналогија.

Подели на овим сајтовима

Brate policajac ako i ubije ubija iz nuzde a ovo je svesno i nemerno ubijanje deteta.Ima i zloupotreba u policiji naravno.Ali abortus je sam po sebi zlocin i njegova namera je ubistvo.to mu je svrha.A svrha policije da stiti red i zakon sto je nesto sasvim drgo.

Sta ako je zivot majke ugrozen?

Подели на овим сајтовима

Па не знам али рекао бих да просечан човек има много више шансе да преживи блиски сусрет са полицијом него беба са киретом.

Подели на овим сајтовима

Sta ako je zivot majke ugrozen?

Колико знам, чак и Црква одобрава абортус у том случају. А негде сам прочитао код м. Антонија Блума мишљење да је абортус ”оправдан” и у случајевима тешких оштећења, мислим у некој старој Светигори.

Подели на овим сајтовима

Abortus sam po sebi nije zlocin. Sta je zlocin, a sta nije zlocin, pitanje je konvencije i zakona koje donose ljudi. Ovakve slike nisu zarad ilustracije postupka abortusa, nego zarad izazivanja odredjenih emocionalnih reakcija i zastupanja odredjenih stavova. Kada dodje do spontanog abortusa, niko da stavi sliku gomilice krvavog mesa i kaze da su nedokucivi putevi Gospodnji. Ovo nije valjan nacin za vodjenje dijaloga na temu abortusa.

Подели на овим сајтовима

Onda po mom skromnom misljenju majka trteba da odluci da li zeli da rizikuje svoj zivot i iznese porodjaj do kraja.

Naravno da je njena poslednja.

Ako abortira - moze ponovo da zatrudni i rodi, ako rizikuje - moze da umre i sa njom i beba, prosta matematika. Ne treba uvek gledati ni samo emotivno, ni crno - belo. Niko ne zna zasto je to uradila.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...