Милан Меденица :) Написано Август 20, 2012 Пријави Подели Написано Август 20, 2012 @, наравно, зато хајде да направимо што потпунију колекцију будалаштине која се развлачи по Цркви ко слине које нико не жели да склони и да видимо шта је то све што људе тера, а уједно ће видети људи да то уствари и није Православље ал кроз хумор, тако ће свима најлакше пасти а поготово онима који се нађу погођени и збуњени да уствари верују у небулозе а не у оно што и Ко Јесте ВИЛМА, Јадранка-Дервента and Dugousko је реаговао/ла на ово 3 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 20, 2012 Пријави Подели Написано Август 20, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1345497943' post='696457] ај мало мање постмодернистичких загонетки, све треба да буде за почетнике сажвакано Е, па Милане, ево овако онда: уместо да им понуде Исуса Христа (дакле Живот=Христос), живог Човека и Бога, те Цркву као место живих људи од крви и меса, али где могу да сусретну тог истог Христа који је Живот, они им нуде идоле божанства и црквености у виду сујеверја, причица за будале и беживотна правила (другим речима=религију). Или другачије речено: уместо Христа и сусрета са Њим, добили сте гомилу правила која треба да вам искључе мозак и која треба да живе и одлучују уместо вас, а резултат је списак добрих дела, без икакве љубави према Христу и ближњима. Дакле, уместо Христа добили сте ништа. Или, на крају може и тако, како Ведран рече: уместо Живота добили сте религију. А ја бих додао: уместо најобичнијег људског живота (а камоли Живота који је Христос Богочовек) добили сте параноични изум Милан Меденица :), Dugousko, Vaske and 10 осталих је реаговао/ла на ово 13 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Август 20, 2012 Пријави Подели Написано Август 20, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1345498289' post='696467] наравно да не greengrin greengrin greengrin зато имамо троје људи само на форуму који мало не знају мало знају јел су верници или не, сигурно су они криви што нико нема да им објасни здраво шта јесте а шта није да не улазимо у то колико има људи који појма иначе немају шта је вера а камоли Црква You must go, confused people need you http://adamaziz.tv/w...rman_figure.jpg :D . Salim se ja malo sa tebe pivo . Elem, uglavnom si potkrepio glavne razloge, mada se nekako mislim da Bog nadje svoj put do coveka, a na coveku je da prihvati ili odbije . http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest JelenaLela Написано Август 20, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 20, 2012 Ok, ovo je bilo surovo, bolno, ali istinito u velikoj meri... :unsure: :huh: Zamislite 'početnika' u veri sa ovim u ruci... Na račun date priče sam se slatko nasmejala, ali u suštini je jako ozbiljno, teško, a i tužno... A sad interesantni momenti na neke ne znam da li da se smejem ili plačem, a za treće nisam sigurna šta se time htelo reći- Изговарајући молитву збуњивала сам се, пропуштала речи, извртала их и неправилно наглашавала. za ovo ima da gorim u paklu Стављала сам у храну зачине(вегету, бибер…) Нисам се чувала од прехладе и ишла сам без топле одеће иако сам је имала. Због лењости нисам дуго одговарала на писма. Ишла сам недељом у шуму да берем печурке и јагоде. Избегавам хладне просторије. 0205_whistling i tako dalje i tako bliže... Natasa., milan., Милан Меденица :) and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 20, 2012 Пријави Подели Написано Август 20, 2012 Ok, ovo je bilo surovo, bolno, ali istinito u velikoj meri... :unsure: :huh: Zamislite 'početnika' u veri sa ovim u ruci... Na račun date priče sam se slatko nasmejala, ali u suštini je jako ozbiljno, teško, a i tužno... A sad interesantni momenti na neke ne znam da li da se smejem ili plačem, a za treće nisam sigurna šta se time htelo reći- Изговарајући молитву збуњивала сам се, пропуштала речи, извртала их и неправилно наглашавала. za ovo ima da gorim u paklu Стављала сам у храну зачине(вегету, бибер…) Нисам се чувала од прехладе и ишла сам без топле одеће иако сам је имала. Због лењости нисам дуго одговарала на писма. Ишла сам недељом у шуму да берем печурке и јагоде. Избегавам хладне просторије. 0205_whistling i tako dalje i tako bliže... јој Лела, јел` може ово браонкасто мало купније....не могу да прочитам... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest JelenaLela Написано Август 20, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 20, 2012 јој Лела, јел` може ово браонкасто мало купније....не могу да прочитам... sređeno ovo izvadih samo na prvi pogled, a ima još čitava gomila sličnih stvari... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Август 20, 2012 Пријави Подели Написано Август 20, 2012 biti što bliži vladikama, pratiti svaki njihov pokret, i tiskati im se do vezica, zatim prenositi iste utiske prostim i neobrazovanim vjernicima, i objašnjvati im da je to vrhunac. i sam život uopšte "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 20, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 20, 2012 Мени лично веома смета када многи од нас свештеника повлађују сујеверју (које кад-кад иде до отворене паганштине и шуровање са гатарама и врачарама). Резултат тога је одсуство литургијске свести и гледање на црквене службе магијски, те на тај начин губимо сиволички приступ богослужењу (а символ прати прототип) те нам онда и Литургија дође "као једна од светих тајни (седам беше?)". Такође, нешто не верујем да има много оних који би то да мењају. Чак, такви Епископи, свештеници су унапред жигосани. Но, надам седа ће и то полако ишчилити, нестати... ако не будемо мењали приступ у овом пост-пост модернистичком добу тешко да ћемо имати више и потребу да ишта деламо. Веће чудо ће учинити било који доктор него поп и молитва (тако се гледа у данашњем добу не заборавите). Зато отрежњење је веома битно. Црква је Литургија, благодарење. Црква није магијашење, "мозак у теглицу", "Боже ако те има, помози..." Ми свештеници сваки моменат када обављамо било коју службу, свештени обред, треба да искористимо да људима говоримо о Литургији и да их позивамо да дођу. А када дођу, дати им могућност да се остваре у Литургији са свим својим даровима који су им од Бога даровани. Grizzly Adams, Dugousko and JESSY је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 20, 2012 Пријави Подели Написано Август 20, 2012 ... поштовати Богородицу више него Бога такође, светапеткапараскева је супермен, ако она нешто не може да ти "зарши" - нико не може ВИЛМА, Natasa. and zuti car је реаговао/ла на ово 3 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Август 20, 2012 Пријави Подели Написано Август 20, 2012 Ишла сам недељом у шуму да берем печурке и јагоде. Auuuuuu, gotova sam :D ! Sophrosyne and Млађони је реаговао/ла на ово 2 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 20, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 20, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1345499517' post='696486] ... поштовати Богородицу више него Бога такође, светапеткапараскева је супермен, ако она нешто не може да ти "зарши" - нико не може Везаност за поједине светитеље је нормална ствар. Оно што може да буде веома проблематично јесте то магијско везивање за светитеље. Конкретно прављење култова појединих светитеља и издизање на ниво Бога. Зато имамо многе који недељом никако не долазе на свету Литургију, али зато на "вратоломију" (Свети Вартоломеј апостол) "не ваља" да се купа или пење јер ће се скрше вратови... Александрида and R.Žiskar је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Написано Август 20, 2012 Пријави Подели Написано Август 20, 2012 Е, па Милане, ево овако онда: уместо да им понуде Исуса Христа (дакле Живот=Христос), живог Човека и Бога, те Цркву као место живих људи од крви и меса, али где могу да сусретну тог истог Христа који је Живот, они им нуде идоле божанства и црквености у виду сујеверја, причица за будале и беживотна правила (другим речима=религију). Или другачије речено: уместо Христа и сусрета са Њим, добили сте гомилу правила која треба да вам искључе мозак и која треба да живе и одлучују уместо вас, а резултат је списак добрих дела, без икакве љубави према Христу и ближњима. Дакле, уместо Христа добили сте ништа. Или, на крају може и тако, како Ведран рече: уместо Живота добили сте религију. А ја бих додао: уместо најобичнијег људског живота (а камоли Живота који је Христос Богочовек) добили сте параноични изум а ја би и ово додао драги Медо: то константно инсистирање на неку симплификацију у црковном амбиенту под изговором да би се све „разумело“ постало је велико искушење...... тај необични дух популизама, веруј ми, нисам срео код наших Отаца а ипак народ Божји их је прихватио као своје учитеље Лазар Нешић, Vaske, Јефимија Крунић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Август 20, 2012 Пријави Подели Написано Август 20, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1345499517' post='696486] ... поштовати Богородицу више него Бога такође, светапеткапараскева је супермен, ако она нешто не може да ти "зарши" - нико не може Pa kad je SrBkinja greengrin greengrin greengrin . E, da ja se setih necega sto je meni smetalo kao "detetu" iz mesovitog braka - poistovecivanje Pravoslavlja i srpstva . No, nije me odvratilo . http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Август 20, 2012 Пријави Подели Написано Август 20, 2012 Везаност за поједине светитеље је нормална ствар. Оно што може да буде веома проблематично јесте то магијско везивање за светитеље. Конкретно прављење култова појединих светитеља и издизање на ниво Бога. Зато имамо многе који недељом никако не долазе на свету Литургију, али зато на "вратоломију" (Свети Вартоломеј апостол) "не ваља" да се купа или пење јер ће се скрше вратови... Ha, baš juče gledam, na Liturgiji, stavljaju grožđe na sto, pa grožđa puno, prepune posude, pa ispadaju grozdovi ( sve to pred samu Liturgiju ), a detence se zalete, pa s poda uze par grozdova i kreće da stavlja usta, a baka po ruci šljis *Neeee bree, sačekaj malo, nije osvećeno... kud te povede* ... Muka je to oče, kad sujeverje preovlada. Милан Меденица :) and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 2 Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest JelenaLela Написано Август 20, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 20, 2012 'Купала и сунчала пред мноштвом људи, бавила се гимнастиком у неприличном оделу.' Ok, a da probam onda nešto ovako http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Zanimljivosti/338641/Bikini-za-lice--nova-moda-u-Kini 0110_hahaha 0102_laugh 0110_hahaha Јанко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука