Млађони Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Aman ne pricam o tim prizemnim pojmovima, oces li me ikad shvatiti i razumeti?! Овде причмо о свемирском појму, WIMP-u to jest crnoj maateriji Ја да сам на твом месту престала бих да пишем да се не бламирам, за тебе је најбоље да се бавиш пољопривредом, воћарством, да се посветиш сађењу пасуља и ружа. Шта ти мислиш? Ne mislim nista, cekam d mi kordun objasni koje je drugo objasnjenje za krivljenje svetla - ako ne crna materija. Mislim koje on to smislenije objasnjenje ima. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Скенирала сам три твоја различита одговора Милосављевићу, све то за један минут. Ја мислим да си ти спуцан и испровоциран. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Скенирала сам три твоја различита одговора Милосављевићу. Ја мислим да си ти спуцан и испровоциран. U prvu si. Podsetil me na male gadove iz igraonice kada sam imao 7-8 godin, pa objasnjvam da je ON ukljuceno a OFF iskljuceni a oni mi pricaju da nemam pojma. Malo me isprovocirali demoni proslosti, oprosti. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Опроштено ти је овај пут. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 3, 2014 Пријави Подели Написано Јул 3, 2014 Опроштено ти је овај пут. Баш љубазна си. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 8, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2014 Ово је готово хришћанско учење о крају света. Hoking: "Božja čestica" bi mogla da uništi svet"Na vrlo visokim nivoima energije Higsov bozon mogao bi da uzrokuje naglu propast prostora i vremena, a mi ne bismo ni primetili da se to događa," smatra slavni profesor Stiven Hoking. Beta / AP Photo/Cedars-Sinai, Eric Reed Hokingova izjava uznemirila je naučnike, prenosi Dejli Mejl, ali za sada verovatnoća za takvu katastrofu je vrlo mala pošto još nije napravljen dovoljno veliki akcelerator (LHC). Higsov bozon otkriven je 2012. godine u švajcarskom CERN-u. "Božja čestica", koja daje oblik i dimenzije svemu što postoji, mogla bi da pruzrokuje "katastrofalni raspad vakuuma", kada bi naučnici uspeli da je podvrgnu ekstremnim uslovima. Hoking je o Higsovom bozonu ovog puta pisao u predgovoru svoje nove knjige "Starmus, 50 Years of Man in Space", koja je kolekcija predavanja naučnika, astronoma i raznih drugih stručnjaka koji su učestvovali na festivalu "Starmus", među kojima su bili i Nil Armstrong, Baz Oldrin, gitarista grupe Queen Brajan Mej - koji je i glavni urednik izdanja i mnogi drugi. Profesor Hoking je napisao: "Higsov bozon ima tu zabrinjavajuću osobinu, mogao bi da postane meganestabilan na energijama iznad 100 milijardi giga-elektron-volta (GeV). Ovo bi moglo da znači da bi svemir mogao da doživi potpuni raspad vakuuma, dok bi se mehur pravog vakuuma kretao brzinom svetlosti. To bi moglo da se desi svakog trenutka, a mi ne bismo ni znali za to." Hoking je sarkastično nastavio: "Akcelerator čestica koji bi mogao da dostigne 100mlrd GeV morao bi da bude veći od Zemlje, a čini mi se da njegovo finansiranje u ovom ekonomskom trenutku nije verovatno." http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 8, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2014 "Na vrlo visokim nivoima energije Higsov bozon mogao bi da uzrokuje naglu propast prostora i vremena, a mi ne bismo ni primetili da se to događa," smatra slavni profesor Stiven Hoking. "А дан Господњи доћи ће као лупеж; тога дана небеса ће уз снажну хуку проћи, а зажарене стихије ће се распасти, и земља ће изгорети са свим делима која су на њој. Кад се све то тако распада, какви морате бити у светом владању и побожности ви који очекујете и пожурујете долазак Божијег дана, када ће се ватром запаљена небеса распасти и зажарене стихије растопити. А ми на основу његовог обећања очекујемо нова небеса и нову земљу, у којима праведност обитава." http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 8, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2014 Eto sad znamo kako ce se desiti kraj svijeta. Gospod ce povecati energiju higsovog bozona, ono kao covjek kad okrene dugme na radiju za promjenu frekvencije, i kraj. GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 8, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2014 Eto sad znamo kako ce se desiti kraj svijeta. Gospod ce povecati energiju higsovog bozona, ono kao covjek kad okrene dugme na radiju za promjenu frekvencije, i kraj. Cekaj malo! A velika bitka kod Armagedona? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Септембар 8, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2014 Ionako vecina fizicara misle da ce pre ili kasnije svemir da rikne. GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Септембар 8, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 8, 2014 Profesor Hoking je napisao: "Higsov bozon ima tu zabrinjavajuću osobinu, mogao bi da postane meganestabilan na energijama iznad 100 milijardi giga-elektron-volta (GeV). Ovo bi moglo da znači da bi svemir mogao da doživi potpuni raspad vakuuma, dok bi se mehur pravog vakuuma kretao brzinom svetlosti. To bi moglo da se desi svakog trenutka, a mi ne bismo ni znali za to." LHC trenutno radi sa energijama od oko nekoliko hiljada GeV. Znači potrebne su stotinama miliona puta veće energije da bi se došlo do stadijuma o kome on priča. A te energije sigurno nikada neće biti postignute u CERNu, a vrlo verovatno nikada nećemo ni imati tehnologiju za njihovo postizanje (da bi se postigle sa sadašnjom tehnologijom bio bi potreban akcelerator veliki kao Sunčev sistem). Tako da - bez brige. Пг, Tristatri, Данче* and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 8, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2014 LHC trenutno radi sa energijama od oko nekoliko hiljada GeV. То ОНИ желе да верујеш... drvce, GeniusAtWork, Deja Vu and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Септембар 8, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 8, 2014 То ОНИ желе да верујеш... Пг and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Септембар 8, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2014 Имам једно питање невезано за овај Хокингов смак света, већ нешто у вези са самим честицама. Интересује ме шта је основа свега постојећег? Који је најситнији елемент свега? Прво су људи сматрали да је све састављено од атома, да је он недељив, да нема ништа мање од њега што му улази у структуру. Па онда смо сазнали да постоје електрони, протони, неутротни, фотони и остале честице, ето скоро смо сазнали и за Хигсов бозон. Онда се сазнало да постоје неки кваркови који сачињавају протоне, неутроне и ваљда само сложеније честице. Е сад мене занима, доклен иде то ''ситњење'' целокупне материје? Од чега би били састављени ти кваркови, од чега пак електрони и фотони? На једном месту док сам читао о сценаријима краја универзума прочитао једну теорију, чини ми се да је теорија о топлотној смрти свемира, где свака честица има одређено време живота и свака се распада као што се распадају језгра неких атома па имамо радиоактивна зрачења. Рецимо протону треба 1033-34 година да се распадне. Када се све то распадне, читам, остаје само енергија. Не значи ли то да је енергија основа свега, да је кад се ''расече'' кварк, електрон, фотон добијемо енергију? Само та енергија није она холивудска наравно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Септембар 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 9, 2014 Интересује ме шта је основа свега постојећег? Који је најситнији елемент свега? Dobro pitanje. Po dosadašnjim eksperimentima, kvarkovi su najsitnije gradivne čestice. Videćemo da li će biti nekih eksperimentalnih dokaza, ili teorijskih predviđanja, u budućnosti koji bi ukazivali da ima nečeg još elementarnijeg (isto kao što je analizom raznih ekperimenata utvrđeno da atom nije najmanji deo koji sačinjava materiju). Ima ideja da postoje još manje čestice od kojih su sagrađeni kvarkovi i leptoni (porodica čestica kojoj pripadaju elektroni), nazvane su preoni. Međutim teorije koje njih uključuju su u direktnoj suprotnosti sa eksperimentalnim dokazima koji zasad postoje, tako da ih niko još ne uzima za ozbiljno. S druge strane, imaš teoriju struna koja predviđa da su vibrirajuće strune najmanji i osnovni deo materije, i da njihovim oscilacijama nastaju razne elementarne čestice. Ali glavni problem sa TS je u tome što je potpuno nemoguće dokazati je direktno. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука