Jump to content

CERN: Pronađena Božija čestica (Higsov bozon)

Оцени ову тему

Препоручена порука

‚U principu koliko sam ja shvatio jedino što se zna jeste da neke energije mora da ima koja "tera" univertum da se širi sve brže i brže, a šta je to, na koji način ta energija može da se iskoristi itd. pojma se nema.

tacnije tamna energija i tamna materija su izmisljene stvari, nije ih niko nikada otkrio vec cisto izmislio da se spasi anstajnova teorija gravitacije kojoj je svemir jedno 10 puta premalen, tj toliko puta manje ima u njemu energije nego sto bi trebalo kako bi se objasnila mehanika svemira kog vidimo, to je sva poenta tamnih stvari u nauci, to ti krpi teorije u danasnjoj nauci, poceli su da izmisljaju stvari ko banke sto izmisljaju novac, bitno da ima neka igranka

Подели на овим сајтовима

tacnije tamna energija i tamna materija su izmisljene stvari, nije ih niko nikada otkrio vec cisto izmislio da se spasi anstajnova teorija gravitacije kojoj je svemir jedno 10 puta premalen, tj toliko puta manje ima u njemu energije nego sto bi trebalo kako bi se objasnila mehanika svemira kog vidimo

Ne detektovane su, što se mateirije tiče prvo se predpostavilo da ima još neki izvor gravitacije u galaksijama zato što se delovi koji su najudaljeniji od centra galaksije kreću dosta brže nego štp bo trebali, onda su kasnije detektovali materiju koja ne reguje sa elektromagnetnim zračenjem, izuzev što njena gravitacije savija EM zračenje.

A što se energije tiče to su smislili kada su merili da vide koliko se širenje svemira usporava, jer je to bilo logično i zaključili da se širenje sapravo ubrzava, i onda je jedini mogući odgovor na pitanje zašto se to dežava bila neka dodatna energija za koju pre toga nisu znali da postoji.

Dakle uticaju i jednog i drugog su jasno vidiljivi i u to niko ne sumlja, e sada šta je to od čega se sastoji kako je nastalo i slično niko nema pojma.

Подели на овим сајтовима

tacnije tamna energija i tamna materija su izmisljene stvari, nije ih niko nikada otkrio vec cisto izmislio da se spasi anstajnova teorija gravitacije kojoj je svemir jedno 10 puta premalen, tj toliko puta manje ima u njemu energije nego sto bi trebalo kako bi se objasnila mehanika svemira kog vidimo, to je sva poenta tamnih stvari u nauci, to ti krpi teorije u danasnjoj nauci, poceli su da izmisljaju stvari ko banke sto izmisljaju novac, bitno da ima neka igranka

Svaka naucna teorija, zakon, aksiom, postulat... je izmisljena od strane coveka. SVAKA.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Može da se vide njiovi efekti, tako što gravitacijom krive svetlo, dakle nisu "izmišljeni" već imaju i neki empirijski dokaz iza toga. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

niko jos veze nema sta je tamna energija/ materija...

А ја се понадао да ће од те тамне енергија бити неке користи, да Влада Србије са Фијатом има шансу да искористи тако нешто, да покрене производњу Пунтиша на тамну енергију, био би то опак бизнис, Србија би процветала. 

Подели на овим сајтовима

PS. Što se tiče energije tu si možda u pravu ali što se tiče materiju nju su "videli" tj detektovali i na mestima van galaksija zbog kojih se došlo na ideju o postojanju iste.

Može da se vide njiovi efekti, tako što gravitacijom krive svetlo, dakle nisu "izmišljeni" već imaju i neki empirijski dokaz iza toga. 
 ma gdje su brate detektovali tamnu materiju i kako su je detektovali kad kazes da ne reaguje sa elektromagnetnim zracenjem ???? detektovali su anomaliju u prostoru, savijanje prostora a to moze biti ko zna sta, inace kad bi to bilo stvarno tako, tamne materija mora biti skoro tri puta vise nego vidljive , znaci svaka zvjezda na nebu bi se vidjela sa efektom gravitacionog sociva,i smejsa materija tamna materiaj bi trebala biti  homogena jer i mehanika tako pokazuje a nesto jako malo tih sociva ima....

a tamna energija je tek ludorija

Подели на овим сајтовима

Svaka naucna teorija, zakon, aksiom, postulat... je izmisljena od strane coveka. SVAKA.

jeste, samo ja kad sam pisao ono sam mislio na izmisljanje bez ikakvih pookrica, to je poenta mog napisanog, nisam trebao tvoju advokaturu da me vuces za rjec, razumio si ti sta sam ja rekao, ali bi opet da se svadjas 

Подели на овим сајтовима

i smejsa materija tamna materiaj bi trebala biti homogena

balega.jpg

Tamna materija, samo sto se ova em vidi, em mirisi.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

zezaj, zezaj...

nego brate, ajde mi reci sta ti mislis o rasporedu tamne materije u mlijecnom putu, kakav raspored bi trebala da zauzima da se krakovi galaksije ne razlete ? 

Kolko kinte nudis za moje misljenje?

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

ma gdje su brate detektovali tamnu materiju i kako su je detektovali kad kazes da ne reaguje sa elektromagnetnim zracenjem ???? 

Ne reaguje tamna mterija ali reaguje gravitacija tamne materije. Sve ima gravitaciju pa i tamna materija.

detektovali su anomaliju u prostoru, savijanje prostora a to moze biti ko zna sta, inace kad bi to bilo stvarno tako, tamne materija mora biti skoro tri puta vise nego vidljiv

Savijanje prostora znaci smo jedno - grvitacija... a kada ne vidi sta proizvodi tu gravitaciju, nemas objekat - ne reaguje sa elektromagnetnim zrecenjem kako si reko.. - dakle upravo je u skldu sa opisom tamne mterije. Ne reaguje, smim tim ne može direktno da se detektuje ali ima gravitaiciju. 

To je trenutno najbolje moguce objasnjenje, ne znam koje je drugo to "može biti ko zna šta"

tamne materija mora biti skoro tri puta vise nego vidljive , znaci svaka zvjezda na nebu bi se vidjela sa efektom gravitacionog sociva,i 

Ne izmisljaj gluposti. To sto je ima 3 puta vise nikako ne znaci da bi se svaka zvezda morala videti. Praznog prostora im 100000 puta vise nego tamne i "svetle" materije zajedno. 

Ne znam odakle ti uopste ta tvrdnja.... 

Daj da vidim odkle si to izvukao. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...