Tumaralo. Написано Април 16, 2014 Пријави Подели Написано Април 16, 2014 Sta rade ti jadni ljudi sa milijardama jbt...koji waste. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Април 16, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 16, 2014 Može izvor za ovo, pošto mi nešto bode "uši", a nisam siguran da sam najbolje razumeo. Naravno Ovde sam prvi put pročitao o tome (u stvari, ovo što sam napisao je prepričan deo koji počinje od 'four vectors are too big'): Link A spominje se i ovde: Link Ako sam nešto pogrešio, please javi... https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 16, 2014 Пријави Подели Написано Април 16, 2014 Sta rade ti jadni ljudi sa milijardama jbt...koji waste. Једна од многих иронија и парадокса људске цивилизације је што WWW садржи небројено много оваквих реченица. Ко схвата, разумеће. drvce је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Април 16, 2014 Пријави Подели Написано Април 16, 2014 Једна од многих иронија и парадокса људске цивилизације је што WWW садржи небројено много оваквих реченица. Ко схвата, разумеће. pa dobro sta rade? koji boljitak prave? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 16, 2014 Пријави Подели Написано Април 16, 2014 pa dobro sta rade? koji boljitak prave? Рецимо, један проналазак из CERN-a ти управо сад користиш да пљујеш по CERN-у. Е сад, да ли је то бољитак или није, то је философско питање. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Април 16, 2014 Пријави Подели Написано Април 16, 2014 Рецимо, један проналазак из CERN-a ти управо сад користиш да пљујеш по CERN-у. Е сад, да ли је то бољитак или није, то је философско питање. Koji je to pronalazak? Hah verujem da jeste filosofsko pitanje..gledao sam wall street pre neki dan glavna poruka filma je otprilike da je zivot igra sa nultom sumom xD taj akord mi je rezonovao za kicmom ^.^ tako da tesko da neki pronalazak moze da generise iskljucivo "dobro" i tako to... u svakom slucaju, konkretan pronalazak je? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 16, 2014 Пријави Подели Написано Април 16, 2014 u svakom slucaju, konkretan pronalazak je? WWW GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Април 16, 2014 Пријави Подели Написано Април 16, 2014 WWW Good to know. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 16, 2014 Пријави Подели Написано Април 16, 2014 Гледај овако, ми можемо да дискутујемо о томе да ли државе треба да финансирају науку, како и колико, то су све легитимна питања и одговор на њих нимало није лак. Али ако је одговор да држава треба да финансира науку или део науке, онда нема никакве дилеме да (добар) део тог новца треба да добије баш CERN. Да би схватио зашто, мораш да мало читаш о науци која се тамо ради и које је место свега тога у мозаику науке као целине. Овако само причаш произвољне ствари без икаквог покрића. LHC звучи скупо кад се само каже цена - 7 милијарди евра. Али да би се тај број мало сагледао у контексту треба рећи да је тај уређај 10 година правило 10 000 научника из 100 земаља света (укљућујући Србију). Паре је обезбедило 20 земаља чланица. Неке процене на које сам наишао кажу да је месечно рат у Ираку коштао од 6 до 9 милијарди долара. Justin Waters, Grizzly Adams, Ђуро Станивук and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Април 16, 2014 Пријави Подели Написано Април 16, 2014 LHC звучи скупо кад се само каже цена - 7 милијарди евра. Али да би се тај број мало сагледао у контексту треба рећи да је тај уређај 10 година правило 10 000 научника из 100 земаља света (укљућујући Србију). Паре је обезбедило 20 земаља чланица. Неке процене на које сам наишао кажу да је месечно рат у Ираку коштао од 6 до 9 милијарди долара. Ili ovako nesto: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_highest-grossing_films Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 17, 2014 Пријави Подели Написано Април 17, 2014 90% stvari koje cine moderni zivot lepim i lakim su proizvod naucnog napretka. Bukvalno SVE sto vidis kad udjes u- kupatilo na primer dala ti je nauka. Sapuni, deterdzenti, sredstva za ciscenje... Keramika za lavaboe, plocice i wc solje... Plastika za cetkice za zube, bocice, noše... legure metala za slavine, ventile i drzace za sapun... Cista, dezinfikovana, prakticno beskonacna voda za pice... Topla izolacija u zidu Sistemi grejanja, vodovoda, kanalizacije i elektro mreze... SVE ove stavke svoje postojanje duguju konkretno nauci. SVE su svoj zivot pocele skromno, u umu i laboratoriji nekog (ili vise) zaludelih naucnika. I naucnici iako vrlo cesto uopste i ne traze to sto otkriju (trazili stelt materijal a pronasli teflon) ono sto otkriju nesebicno podele sa ljudima. Kod ljudi je problem apsolutni nedostatak kritickog razmisljanja. Sve se prihvata ZDRAVO ZA GOTOVO i za mene je to najveci greh modernog drustva. Niko dve blage veze nema o poreklu sveta koji ih okruzuje a svi se prave pametni da znaju da se novac na nauku "prosipa uzalud". Da nije nauke, polovina ucesnika u ovoj temi u ovom trenutku ne bila medju zivima. Ili bi stradali jos u trudnoci zbog nehigijene, oskudnih nutricionistickih uslova majke ili njenih fizickih napora, ili bi ih pokosile bolesti u ranom detinjstvu... GeniusAtWork and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Април 17, 2014 Пријави Подели Написано Април 17, 2014 90% stvari koje cine moderni zivot lepim i lakim su proizvod naucnog napretka. Bukvalno SVE sto vidis kad udjes u- kupatilo na primer dala ti je nauka. Sapuni, deterdzenti, sredstva za ciscenje... Keramika za lavaboe, plocice i wc solje... Plastika za cetkice za zube, bocice, noše... legure metala za slavine, ventile i drzace za sapun... Cista, dezinfikovana, prakticno beskonacna voda za pice... Topla izolacija u zidu Sistemi grejanja, vodovoda, kanalizacije i elektro mreze... SVE ove stavke svoje postojanje duguju konkretno nauci. SVE su svoj zivot pocele skromno, u umu i laboratoriji nekog (ili vise) zaludelih naucnika. I naucnici iako vrlo cesto uopste i ne traze to sto otkriju (trazili stelt materijal a pronasli teflon) ono sto otkriju nesebicno podele sa ljudima. Kod ljudi je problem apsolutni nedostatak kritickog razmisljanja. Sve se prihvata ZDRAVO ZA GOTOVO i za mene je to najveci greh modernog drustva. Niko dve blage veze nema o poreklu sveta koji ih okruzuje a svi se prave pametni da znaju da se novac na nauku "prosipa uzalud". Da nije nauke, polovina ucesnika u ovoj temi u ovom trenutku ne bila medju zivima. Ili bi stradali jos u trudnoci zbog nehigijene, oskudnih nutricionistickih uslova majke ili njenih fizickih napora, ili bi ih pokosile bolesti u ranom detinjstvu... Дозволи људима да мало сумњају, јер је наука и много зла нанела. Што више напредује, све се више злоупотребљава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 17, 2014 Пријави Подели Написано Април 17, 2014 Дозволи људима да мало сумњају, јер је наука и много зла нанела. Што више напредује, све се више злоупотребљава. Nije nauka, vec ljudi. Ne moze nauka samu sebe zloupotrebiti. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Април 17, 2014 Пријави Подели Написано Април 17, 2014 Nije nauka, vec ljudi. Ne moze nauka samu sebe zloupotrebiti. Шта ћеш, прост човек. Вероватно је хтео да каже да науку злоупотребљавају научници, а научници су, по правилу, људи (углавном). Страшно је то кад људи само тако напишу нешто, а испод тога не нацртају шта су хтели да кажу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 17, 2014 Пријави Подели Написано Април 17, 2014 Шта ћеш, прост човек. Вероватно је хтео да каже да науку злоупотребљавају научници, а научници су, по правилу, људи (углавном). Страшно је то кад људи само тако напишу нешто, а испод тога не нацртају шта су хтели да кажу. Jako je bitno da kakvom mjerom mjeris, tako ce i tebi drugi. Sjeti se samo kako ateisti optuzuju hriscane da je hriscanstvo nanijelo zlo, navodeci razne primjere, a hriscani se onda pravdaju da su to primjeri zloupotrebe, a ne doktrina sam vjere. Doduse, nauka ne pripada ateistim, nauka je opste civilizacijsko dobro, i hriscani su naucnici takodjer, ali je bitno ne koristiti se takivm losim pristupom. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука