Jump to content

Da li je sex između supruznika uzvišen čin, ili je to nešto sto činimo zbog slabosti, i ne treba mu pridavati značaja?

Оцени ову тему

Дејан

Препоручена порука

• Гости
Guest свештеник Иван

О овоме је писао Жан Клод Ларше " За једну етику рађања". Препоручујем ову књигу, мислим да је има у нашој библиотеци на сајту.

http://www.spc.rs/sr/zanklod_larse_za_jednu_etiku_radjanja

Подели на овим сајтовима

Наравно,мисли се на супружнике!

Доста често имамо прилику да чујемо да су Хришћани првог века имали односе само кад су хтели децу!

Као да су им ти који то говоре држали свећу.

Секс је прљав и грешан и тако то...

Али зашто је сексуални нагон један од најјачих нагона?

Зашто је Бог нама дао нешто што је толико лепо ,опуштајуће ако треба да га користимо само ако хоћемо децу?

Можда зато неки имају 20-оро деце  :drugarstvo:

Многи духовници тако размишљају а моје је питање да ли је тај став Православан ,или Црква ипак другачије гледа на овај проблем?

Tom logikom obzirom da jedva imate djece(nije zlonamjerno)ispada da imate jednom ili dva puta sex u životu!Da Bog sačuva! 4chsmu1
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Ако је неко сексуално изфрустриран онда духовно назадује,тако да се вероватно у том смислу мисли на духовно напредовање.

Духовни плодови се убиру на други начин, а складан брак доприноси да ти плодови зрију. Нескладан брак доприноси да они опадају, да се чупају, труле. Само у том смислу мислим да сексулани односи доприносе, дакле не да сам секс доприноси духовној просвећености, него да изостанак сексуалне исфрустираности (а што се постиже да се муж и жена једно другом не забрањују) доприноси да плодови убрани на другој страни не сагњију.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

sad da malo zakuvamo temu: sta se danas misli o upotrebi prezervativa ili eventualno o slijedjenu Onanovog primjera?

ово не закувава тему већ наводи на отварање нове теме  facenew22222222

Па изволи  facenew22222222

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest srna u izgubljenom raju

Дакле сасвим је нормално да се има однос и кад није циљ зачеће.

ako nije cilj zacece, a radi tjelesnih poriva izbegavajuci blud imamo odnos, a ne zelimo u tom momentu djecu, postavlja se pitanje kako? da li je grijeh izbjegavanje zaceca u toku odnosa, i ako nije sta je dozvoljeno?
Подели на овим сајтовима

Секс је нешто природно, али секс је пре свега ту да се размножавамо. Мислим да није циљ у сексу да се само задовољимо, већ да ову планету украсимо малом дечицом. Већина данашњих бракова не поштује савете Цркве, пре свега мислим када се користе презервативи, пилуле и остале ствари. То сигурно није у духу хришћанства.

По мени требамо да следимо Шиптарски принцип размножавања slava3

Да имамо стално секс али без презерватива, пилула и тих антихришћанских ствари, тако да би имали по 10 деце 777bakisin

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

• Гости

koliko zena smije cesto da radaja da nebi obolila , i ko moze spavati dug vremenski period kraj zene , a da nema odnos jer cuva njeno zdravlje? dolazimo li onda opet u opasnost da se raspaljujemo bludom?

Подели на овим сајтовима

Секс је нешто природно, али секс је пре свега ту да се размножавамо. Мислим да није циљ у сексу да се само задовољимо, већ да ову планету украсимо малом дечицом. Већина данашњих бракова не поштује савете Цркве, пре свега мислим када се користе презервативи, пилуле и остале ствари. То сигурно није у духу хришћанства.

По мени требамо да следимо Шиптарски принцип размножавања slava3

Да имамо стално секс али без презерватива, пилула и тих антихришћанских ствари, тако да би имали по 10 деце 777bakisin

mense0198626478946378946
Подели на овим сајтовима

Секс је нешто природно, али секс је пре свега ту да се размножавамо. Мислим да није циљ у сексу да се само задовољимо,

pokrenuo sam temu da vidimo da li  je poenta odnosa i zadovoljenje a ne samo deca!

Neki taj aspet zanemaruju odnosno potiskuju!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ako Jovan Zlatousti kaze:"Да бисте разумели зашто је први разлог за брак некада било потомство, чујте речи Јовове жене: Спомен ће његов погинути на земљи. исто и Саул говори Давиду: Зато ми се сада закуни Господом да нећеш истребити семена мојега после мене, ни семена мога затрети. Но, сад кад је васкрсење на вратима и када не говоримо о смрти, него настојимо да се у другом животу настаните боље него у садашњем, жеља за породом је непотребна. Ако желите децу, много бољу ћете децу добити, много племенитије очинство и већу утеху у старости рађањем духовне деце.

Дакле, остаје само један разлог за брак - спречавање блуда. Због тога је брак дат као лек." Onda mozemo da se zapitamo da li je tu brak samo radi radjanja ili zbog specavanja bluda?

Подели на овим сајтовима

Da seks nije dat ljudima i za uživanje onda bi ljudi trebali da se razmnožavaju kao ribe ili neki vodozemci!

Ženka ispusti ikru ,mužijak seme to se smeša dođe do oplođenja , čiča miča gotova priča  777bakisin

Druga stvar ,cilj i smisao Hrišćanskog braka i nisu deca!

Deca su najlepši dar koji brak daje ali nisu i cilj!

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...