Баба Написано Јун 24, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 По њој се и спасавамо. Зашто мислиш да муслимани не могу имати благодат? Зар мислиш да само чланови цркве могу имати благодат? Како ви то гледате на цркву, као елитни клуб људи који ако су чланови добијају благодат а они који нису њима ништа? Па то није тако ни код нас у масонерији... Не знам заиста како ваши масонски оци уче о томе , али код нас у Цркви оци кажу да је пуноћа благодати у Цркви а не ван Цркве. Зато и јесте питање како да људи дођу до Цркве и благодати. Наравно да је Црква елитни клуб кад ју је основао лично Бог, зар има сумње у то ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 24, 2012 Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 А ти исто као жељко мислиш да ко није у цркви нема благодат? Мислиш ли да они нису у Божијој милости??????? не разумеш жељка, јер не схваташ неке ствари. жељко је ретко разумна личност која не мисли то, за разлику многих форумаша који делимично деле његове ставове немој да упадаш у замку калупирања, смета ти да видиш разум иза слова клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 24, 2012 Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 Не знам заиста како ваши масонски оци уче о томе , али код нас у Цркви оци кажу да је пуноћа благодати у Цркви а не ван Цркве. Зато и јесте питање како да људи дођу до Цркве и благодати. Наравно да је Црква елитни клуб кад ју је основао лично Бог, зар има сумње у то ? не шали се много, видиш да не може да те прати клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 24, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1340545008' post='666041] не шали се много, видиш да не може да те прати Не могу да одолим Милан Меденица :) and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 24, 2012 Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 Не знам заиста како ваши масонски оци уче о томе , али код нас у Цркви оци кажу да је пуноћа благодати у Цркви а не ван Цркве. Пуноћа благодати у цркви али ко каже да је ван цркве одуство благодати? Зато и јесте питање како да људи дођу до Цркве и благодати. Јел у цркви ПУНОЋА БЛАГОДАТИ или ЈЕДИНО ПРИСУСТВО БЛАГОДАТИ? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest JelenaLela Написано Јун 24, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 Uz svo dužno poštovanje prema Crkvi koju jako volim i koju smatram za drugu kuću, lično ne doživljavam kao jedino prisustvo blagodati. Naprotiv!!! Šta fali blagodat steći ili naći u kakvoj pećini, šumi ili širokom polju ako se ima vere i ljubavi Božije?... -Владимир-, Николa and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 24, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 Пуноћа благодати у цркви али ко каже да је ван цркве одуство благодати? Јел у цркви ПУНОЋА БЛАГОДАТИ или ЈЕДИНО ПРИСУСТВО БЛАГОДАТИ? У Цркви је пуноћа благодати неопходна за спасење човека. Ми наравно немамо апарат за мерење благодати у Цркви и ван Цркве па не знамо шта се дешава ван Цркве и колика је то неопходна благодат за спасење. У сваком случају Дух дише где оће , па то може бити и у амазонској прашуми , али ми то не знамо, то зна ОН. Тако да је оно што је једино поуздано то да је пуноћа благодати у Цркви. Значи могуће је и да будисти имају делић колачића и други, па чак и атеисти(можда и масони). Такође ми знамо да се не спасавају ни сви који су у Цркви иако је ту пуноћа благодати. Шта ли се тек дешава ван Цркве ? Значи ми знајући то треба да тежимо да људе привучемо Цркви за коју поуздано знамо да има пуноћу благодати и неможемо бити равнодушни према туђем спасењу. Има једна прича из Хиндуизма где неки човек умре и оде у рај . Али после неког времена ражалости се веома. И дође му Брама и пита га шта му је . А овај вели моји рођаци су у паклу и зато сам тужан. Значи нема равнодушности. Други је мој рај, али ако је он у паклу , шта ћу ја у рају ? А Црква је Царство Небеско на земљи , дакле рај. Ако је други ван раја , мој је посао онда да га убацим у рај. Можда он има повремено шта да једе, али ја имам сваки дан и више него што ми треба , и зато је мој посао да га довучем у рај да и он има шта да једе( јер је то комунизам) . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 24, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 Uz svo dužno poštovanje prema Crkvi koju jako volim i koju smatram za drugu kuću, lično ne doživljavam kao jedino prisustvo blagodati. Naprotiv!!! Šta fali blagodat steći ili naći u kakvoj pećini, šumi ili širokom polju ako se ima vere i ljubavi Božije?... Ништа, док год се не одрекнеш Христа , ништа не фали. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest JelenaLela Написано Јун 24, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 Ништа, док год се не одрекнеш Христа , ништа не фали. Rekoh 'ima vere i ljubavi Božije', a ja to ne mogu zamisliti bez Hrista heaven Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 24, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 Rekoh 'ima vere i ljubavi Božije', a ja to ne mogu zamisliti bez Hrista heaven Ма реко ако не напустиш Цркву можеш се спасити и ван зидина храма. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 24, 2012 Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1340544413' post='666023] ок, ал чему онда Црква? Не може нико на небо да се попне без Христа. Ако се спашавају само они који су у Цркви, онда је Бог био неправедан према америчким индијанцима. Зато је боље рећи, не да нема спасења без Цркве. већ нема спасења без Христа. Тј, било ко би могао проћи кроз врата која воде у вечни живот, може то само преко Христа учинити, никако другачије. Милан Меденица :) and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 24, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 Не може нико на небо да се попне без Христа. Ако се спашавају само они који су у Цркви, онда је Бог био неправедан према америчким индијанцима. Зато је боље рећи, не да нема спасења без Цркве. већ нема спасења без Христа. Тј, било ко би могао проћи кроз врата која воде у вечни живот, може то само преко Христа учинити, никако другачије. А Црква је ? Тело Христово - Христос. Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 24, 2012 Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 Uz svo dužno poštovanje prema Crkvi koju jako volim i koju smatram za drugu kuću, lično ne doživljavam kao jedino prisustvo blagodati. Naprotiv!!! Šta fali blagodat steći ili naći u kakvoj pećini, šumi ili širokom polju ako se ima vere i ljubavi Božije?... што би рекло, нема разлике између Цркве и кафане, овај пећине? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 24, 2012 Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 Не може нико на небо да се попне без Христа. Ако се спашавају само они који су у Цркви, онда је Бог био неправедан према америчким индијанцима. Зато је боље рећи, не да нема спасења без Цркве. већ нема спасења без Христа. Тј, било ко би могао проћи кроз врата која воде у вечни живот, може то само преко Христа учинити, никако другачије. све је то кул, ал Христа има и ван Цркве, а деца се рађају и другде јер је Бог Отац Творац, Дух Свети Животодавац ... дакле, шта је то што Цркву одваја, или разликује, од свега осталог, што је основана од самог Бога, зашто је Христос поставио на своја плећа и плећа 12 људи који су добили заповест - идите и крстите, усељавајте људе? Баба је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 24, 2012 Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 А Црква је ? Тело Христово - Христос. Али глава је битна. Глава о одлучује о свом тијелу. Хоће ли који уд одсјећи или присајединити. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука