Баба Написано Јун 24, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1340542240' post='665976] хвала што си скратио тему избацивши поенту до које је требало стићи. дакле, да подвучемо, зато се и све своди на - дођи и види Да али сви могу рећи дођи и види, а ми као људи просто немамо толико времена у животу да би дошли у сваку религију и видели. Мора да постоји нешто или неки метод или неки начин или неки услов како се долази до Христа и Православља. Иначе је неправедно осудити друге људе што нису дошли до благодати која спасава . А осуђени су већ тиме што се не спасавају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 24, 2012 Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1340542240' post='665976] хвала што си скратио тему избацивши поенту до које је требало стићи. дакле, да подвучемо, зато се и све своди на - дођи и види To и покушавам сво време. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 24, 2012 Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 Да али сви могу рећи дођи и види, а ми као људи просто немамо толико времена у животу да би дошли у сваку религију и видели. Мора да постоји нешто или неки метод или неки начин или неки услов како се долази до Христа и Православља. Иначе је неправедно осудити друге људе што нису дошли до благодати која спасава . А осуђени су већ тиме што се не спасавају. Али на који би начин некоме то објаснио? Посебно кад и боље него ја знаш колико има људи који себе оправдавају на тај начин што ниподаштавају све те ствари као глупости. Ено ти пар несрећа који постављају клипове по Интернету у којима лупају све и свашта. Видиш да су људи у неким озбиљним проблемима, а да им пљувачина по вери дође као вентил. Дакле, и ја мислим да је добровољност кључна. А добровољност исказује кад, рецимо, дође први пут у Цркву да запали свећу. Добровољност не искључује пријатељске разговоре (ала ово звучи секташки) или размену искустава, али не мош неког на силу да обожиш. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 24, 2012 Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 Мора да постоји нешто или неки метод или неки начин или неки услов како се долази до Христа и Православља. Има. Љубав. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 24, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 Има. Љубав. Мислиш да атеисти , муслимани, будисти, хиндуисти и други немају љубав ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 24, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 Али на који би начин некоме то објаснио? Посебно кад и боље него ја знаш колико има људи који себе оправдавају на тај начин што ниподаштавају све те ствари као глупости. Ено ти пар несрећа који постављају клипове по Интернету у којима лупају све и свашта. Видиш да су људи у неким озбиљним проблемима, а да им пљувачина по вери дође као вентил. Дакле, и ја мислим да је добровољност кључна. А добровољност исказује кад, рецимо, дође први пут у Цркву да запали свећу. Добровољност не искључује пријатељске разговоре (ала ово звучи секташки) или размену искустава, али не мош неког на силу да обожиш. Ма шта немош све то пушком треба натерати у цркву ... RYLAH and bgcz је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 24, 2012 Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 Мислиш да атеисти , муслимани, будисти, хиндуисти и други немају љубав ? Не. Мислим да имају љубав. Мислим да ће и они бити спашени јер је Бог велики и милостив, сигурно ће сви добри људи бити спашени без обзира на припадност цркви. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 24, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 Не. Мислим да имају љубав. Мислим да ће и они бити спашени јер је Бог велики и милостив, сигурно ће сви добри људи бити спашени без обзира на припадност цркви. А благодат ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 24, 2012 Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 Не. Мислим да имају љубав. Мислим да ће и они бити спашени јер је Бог велики и милостив, сигурно ће сви добри људи бити спашени без обзира на припадност цркви. ок, ал чему онда Црква? bgcz and Баба је реаговао/ла на ово 2 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 24, 2012 Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1340544413' post='666023] ок, ал чему онда Црква? Због заједнице и ширења љубави. Због бољег разумевања и лакшег приближавања Богу. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 24, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 Не. Мислим да имају љубав. Мислим да ће и они бити спашени јер је Бог велики и милостив, сигурно ће сви добри људи бити спашени без обзира на припадност цркви. Убеђен сам да се ми не спасавамо по доброти него по благодати. RYLAH and Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 24, 2012 Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 Због заједнице и ширења љубави. Због бољег разумевања и лакшег приближавања Богу. не, то мож да имаш и у кафани размисли мало RYLAH, Natasa. and Баба је реаговао/ла на ово 3 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 24, 2012 Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 Убеђен сам да се ми не спасавамо по доброти него по благодати. По њој се и спасавамо. Зашто мислиш да муслимани не могу имати благодат? Зар мислиш да само чланови цркве могу имати благодат? Како ви то гледате на цркву, као елитни клуб људи који ако су чланови добијају благодат а они који нису њима ништа? Па то није тако ни код нас у масонерији... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 24, 2012 Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1340544568' post='666028] не, то мож да имаш и у кафани размисли мало А ти исто као жељко мислиш да ко није у цркви нема благодат? Мислиш ли да они нису у Божијој милости??????? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 24, 2012 Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 По њој се и спасавамо. Зашто мислиш да муслимани не могу имати благодат? Зар мислиш да само чланови цркве могу имати благодат? Како ви то гледате на цркву, као елитни клуб људи који ако су чланови добијају благодат а они који нису њима ништа? Па то није тако ни код нас у масонерији... не можеш да поистовећујеш живот по себи и благодат, то су две различите ствари. не ради се о елитном клубу јер се и други спасавају, само другачије, ал је поента да је утврђена Црква и да има смисла зашто. е сад, који је смисао - можеш ли да проникнеш? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука