Jump to content

Питање: да ли верујете у васкрсење мртвих?

Оцени ову тему

Да ли верујете у васкрсење мртвих?  

106 члановâ је гласало

1. 1. Да ли верујете у васкрсење мртвих?

• Да, и већ га предокушам у Евхаристији и Цркви
    • Не, само је душа бесмртна
    • Нема васкрсења, то је измишљотина
    • Шта је то васкрсење?
      0
    • Нисам сигуран/на

Препоручена порука

• Одговори 117
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Стварност, односно закони физике.

Нанотехнологија већ постоји и није ништа револуционарно, то је нанопроцесор у твом рачунару, и даље од тога неће ићи. Никада неће бити пикопроцесора. Можда ћемо у будућности са електронике само прећи на фотонику, што значи да ћемо уместо стандардних електричних полупроводничких компоненти имати еквивалентне ствари само што сигнал који обрађују неће бити електрични већ оптички, па стога фотопроцесор или тако нешто, брзине обраде и количине података ће се драстично повећати, али не мислим да ће доћи до било чега револуционарног...

http://www.sciencedaily.com/releases/2012/08/120813123034.htm

Подели на овим сајтовима

http://www.scienceda...20813123034.htm

"Aiming to use electron spins for storing, transporting and processing information, researchers from IBM and scientists at ETH Zurich, a leading European university, have revealed the first-ever direct mapping of the formation of a persistent spin helix in a semiconductor."

Ма дааааај! :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

"Залуд уста пуна молитве,ако је срце празно",каже наш Свети Владика Николај,ево слушам Радио Благовести,сада има цјелодневни програм,који је заиста душекористан,наш добри и дивни Отац Гаврило,

http://www.manastir-lepavina.org/vijest.php?id=6430 и гледам дивне слике из мог албума,у галерији на овом сајту,а које је поставио администратор и шта рећи,а питање је да ли вјерујемо у Васкрсење,ех,Боже,па чему онда вјера наша,нада,љубав и сав труд,а има она прича Свети Макарије Велики иде са својим ученицима и чује крај једног игралишта,граја,вика,како је било неко такмичење,тако гледаше га његови ученици он плаче,па се питаше зашто,а он вели им колико зноја,муке и труда за земаљске пехаре,а ми само мало за вјечно.

Све вас поздравља и воли из Тузле, а има оних који се нешто мало и љуте на мене, а овдје су па нека ми опросте, јер шта је човјек без човјека, науке ће бити, школе су вијековима отворене, али како каже наш Митрополит др.Амфилохије:"Позив на разговор је својствен људској души итд..."

HolyCross-Western-Diocese.JPG

Подели на овим сајтовима

NE.

Logika i zdrav razum mi ne daje.

Sličnom logikom i razumom veruješ da si i nastao - iz mrtve materije ( naravno putem evolucije ). Zašto ti je obrnut proces toliko nelogičan. Ja razumem da ne veruješ pošto si ateista, ali pod pretpostavkom da postoji Bog to je sasvim " prirodan " proces vraćanja istih materijalnih elemenata u formu živog bića. To mi je puno logičnije od recimo reinkarnacije ili nirvane.

Подели на овим сајтовима

Па добро, спинтроника се већ користи у хард дисковима. Покушавају и са фотоником да превазиђу ограничења обичне електронике... A има и SET - једноелектронски транзистор.

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Sličnom logikom i razumom veruješ da si i nastao - iz mrtve materije ( naravno putem evolucije ). Zašto ti je obrnut proces toliko nelogičan. Ja razumem da ne veruješ pošto si ateista, ali pod pretpostavkom da postoji Bog to je sasvim " prirodan " proces vraćanja istih materijalnih elemenata u formu živog bića. To mi je puno logičnije od recimo reinkarnacije ili nirvane.

Prvo bio bi problem ocuvanja svesti, nisam rekao da ne može nastati živo biće iz materijalnih elemenata, ali je problem u očuvanju svesti, memorije, i svega što je to živo biće do tada naučilo. A i prilikom prestanka rada srca, moyga i ostalih vitalnih funkcija u čovečijem telu jednostavno mi logika ne dozvoljava da on ponovo oživi naravno ukoliko ti prekidi nisu kratkotrajni i čovek se vrati u život iz kliničke smrti.

Подели на овим сајтовима

NE.

Logika i zdrav razum mi ne daje.

pa ok, to je iskreno... a znaš za onu izreku- tek napukli duh ima otvore za onostrano...

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Prvo bio bi problem ocuvanja svesti, nisam rekao da ne može nastati živo biće iz materijalnih elemenata, ali je problem u očuvanju svesti, memorije, i svega što je to živo biće do tada naučilo. A i prilikom prestanka rada srca, moyga i ostalih vitalnih funkcija u čovečijem telu jednostavno mi logika ne dozvoljava da on ponovo oživi naravno ukoliko ti prekidi nisu kratkotrajni i čovek se vrati u život iz kliničke smrti.

Али какве везе има ово све са логиком? Логика нема никакав проблем са било чиме што си написао. Све се то противи нашем свакодневном исксутву, али није нелогично, није логички противуречно. Чак се и математички може моделовати. И још важније је да васкрсење о коме учи Црква уопште није пуко оживљавање о коме ти пишеш. То теоријски може да се постигне потпуно природним средствима. Нек ти објасне теолози шта васкрсење јесте, ја ти рекох шта није. Углавном, једно је сигурно, ради се о ствари на коју ми уопште не можемо применити логику. Ради се 100% о ствари вере.

Подели на овим сајтовима

Логика нема никакав проблем са било чиме што си написао. Све се то противи нашем свакодневном исксутву, али није нелогично, није логички противуречно.

Да, то сам и ја приметио. Људи реч "логика" знају да користе за нешто што нема везе са логиком као таквом (том појму се даје недопустиво широко значење). Не само атеисти, већ и верници. Кад чујем да верник не треба да мари за логику, најежим се. Логика није исто што и емпириззм, није исто што и рационализам, није исто што и позитивизам....а често јој се придају баш та значења.

Подели на овим сајтовима

@,

Verujem i to osecam kroz Litirgiju . Jedinstvo zemaljske i nebeske crkve nista lepse od toga . A kroz ohridski prolog nalazim na hiljade dokaza.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Што дуже учествујем у Литургији све више знам да има васкрсења мртвих. Ко хоће да сазна, методологија је следећа: дођи и види!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...