Grizzly Adams Написано Јун 8, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 Глупости. Све морам да цртам... Ево овако, имаш две групе људи: 1. Прва верује да је доброчинство лична одговорност сваког појединца и да није посао државе. 2. Друга верује да је доброчинство посао државе, а не њихова лична одговорност. И сад, под претпоставком да су људи бар донекле доследни својим ставовима, какве резултате у личном доброчинству треба очекивати у ове две групе? Зар није сасвим логично и нормално да ови из прве групе дају више од ових из друге? Толико је очигледно да може да се каже да је таутологија. Сасвим је нормално и очекивано да прва група даје неколико пута више од друге. Као када би истраживали ко даје више прилога Цркви - атеисти или верници. И онда се исчуђавали "како то" да верници дају "десет пута више"... Мислим, смешно је уопште разговарати о томе, али ето да покушам да вас мало покренем на размишљање пошто сами очигледно не можете даље у устаљених стереотипа ма колико били противни логици. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 хвала што си потврдио све што сам написао искрено, мислим да бисмо дошли до поражавајућег закључка кад бисмо покушали да саберемо колико верници а колико неверници дају ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 Аха, све што се не слаже са нечијим предрасудама је "манипулација података"... Pošto me te stvari zanimaju, podelio bih da je psiholog Samuel Beket rekao da je razlika između predrasude i stava ta što stav možeš da objasniš a da se ne razbesniš[što ima osnovu u drugim stvarima]. Zanimljivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 8, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 Бес почиње тамо где престаје рационалност. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1339187872' post='655261] хвала што си потврдио све што сам написао искрено, мислим да бисмо дошли до поражавајућег закључка кад бисмо покушали да саберемо колико верници а колико неверници дају ... Tipična predrasuda. A najbogatiji čovek u istoriji čovečanstva je takođe i jedan od najvećih filantropa ikada. http://en.wikipedia.org/wiki/John_D._Rockefeller Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 Бес почиње тамо где престаје рационалност. Ti si beše čitao Berna? Predrasuda je kontaminacija ego-stanja, i kao takvu je ne možeš objasniti a da se ne razbesniš. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 8, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 Ti si beše čitao Berna? Нешто мало, "Коју игру играш" и тако то. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest о. Агапије Написано Јун 8, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 Не знам да ли је неко већ поставио, у сваком случају 2 врсте људи : http://zivimeshaton.wordpress.com/2011/06/10/%D1%99%D1%83%D0%B4%D0%B8-%D0%BC%D1%83%D0%B2%D0%B5-%D0%B8-%D1%99%D1%83%D0%B4%D0%B8-%D0%BF%D1%87%D0%B5%D0%BB%D0%B5/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 Глупости. Све морам да цртам... Ево овако, имаш две групе људи: 1. Прва верује да је доброчинство лична одговорност сваког појединца и да није посао државе. 2. Друга верује да је доброчинство посао државе, а не њихова лична одговорност. A jel ovo neka tvoja fantazija o suprotnom taboru (da ne kazem predrasuda) ili si nekada zaista sreo coveka koji ti je rekao da smatra da je dobrocinstvo samo posao drzave i da nije njegova licna odgovornost? Poznajem dosta levicara i niko od njih nema stav da pojedinci ne bi trebalo da cine dobre stvari, vec iskljucivo drzava... oni smatraju da je siromasnima potrebno pomoci, a posto smatraju da pojedinci nece pomoci dovoljno, potrebno je da se tu umesa i drzava... tako da... zaista ne znam da postoji ta druga grupa ljudi o kojoj ti pricas... te nema potrebe ni da komentarisem "logicnost" da ce ovi prvi da daju vise od ovih drugih... Мислим, смешно је уопште разговарати о томе, али ето да покушам да вас мало покренем на размишљање пошто сами очигледно не можете даље у устаљених стереотипа ма колико били противни логици. Pa zaista jeste smesno razgovarati o tome, pogotovo kroz ciste predrasude i projekcije... ako je potrebno da ponovim - nisam levicar... nije svako ko se ne slaze sa tobom levicar... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 8, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 Па `ајде сад да банализујемо ствари, уместо да покужавамо да разумемо суштину онога што је неко хтео да каже... Нисам желео да кажем да је група бр. 2 апсолутно против личног доброчинства, већ да сматрају да је то примарни посао државе (као што и ти кажеш ако сам добро разумео). Логично је очекивати да ће они дати нешто и лично, али је исто тако логично да ће они дати мање него они који сматрају да је то искључиво лична одговорност. И то управо ови подаци показују. Нигде нисам употребио израз "левичар", само кажем на основу ирационалне реакције на овој теми да се држите неких стереотипа. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 Tipična predrasuda. A najbogatiji čovek u istoriji čovečanstva je takođe i jedan od najvećih filantropa ikada. http://en.wikipedia.org/wiki/John_D._Rockefeller Ne znam ko je ovaj treci, ali i Gejt i Bafet i RIokfeler i te kako misle da država treba da se meša. Štaviše, Gejts je izjavio da kapitalizam ne radi dobro dve stvari: finansiranje fundamentalnih neprofitnih istraživanja I resenje problema siromaštva. sqny је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 Poznajem dosta levicara i niko od njih nema stav da pojedinci ne bi trebalo da cine dobre stvari, vec iskljucivo drzava... oni smatraju da je siromasnima potrebno pomoci, a posto smatraju da pojedinci nece pomoci dovoljno, potrebno je da se tu umesa i drzava... tako da... zaista ne znam da postoji ta druga grupa ljudi o kojoj ti pricas... te nema potrebe ni da komentarisem "logicnost" da ce ovi prvi da daju vise od ovih drugih... To se u praksi završi tako što država odmaže, i to ne samo njima nego i svima ostalima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 Tipična predrasuda. A najbogatiji čovek u istoriji čovečanstva je takođe i jedan od najvećih filantropa ikada. http://en.wikipedia...._D._Rockefeller напротив. видиш, потпуно си правилно одговорио на потпуно погрешно схватање мојег коментара нисам ни мислио да ће неки верник бити међу највећим дародавцима, или да ће верници моћи да сакупе онолико колико неверници дају клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1339194769' post='655357] нисам ни мислио да ће неки верник бити међу највећим дародавцима, или да ће верници моћи да сакупе онолико колико неверници дају Mislis dajemo vise zbog grize savesti aprpopo naseg raspistoljenog nacina zivota ? Zapravo po vecina statistika koje sam ja citao, vernici daju znatno vise para od ateista. I apsolutno nema veze dal su protestanti, pravoslavci ili budisti... svi su tu negde. Ali razlika ipak mnogo manja, nego ovo sto je Zvonko okacio. Kad vidis toliku disproporciju, sa razlogom treba biti sumnjiv. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 Mislis dajemo vise zbog grize savesti aprpopo naseg raspistoljenog nacina zivota ? Zapravo po vecina statistika koje sam ja citao, vernici daju znatno vise para od ateista. I apsolutno nema veze dal su protestanti, pravoslavci ili budisti... svi su tu negde. Ali razlika ipak mnogo manja, nego ovo sto je Zvonko okacio. Kad vidis toliku disproporciju, sa razlogom treba biti sumnjiv. не, нисам ни помислио тако нешто, чак ни не мислим да неверници живе "распиштољено" ... био сам један предуго да бих икад тако нешто могао да кажем, а Црква и није због морала/етике ту већ због сасвим других ствари, иако је морал саставни али не и примарни део живота Цркве. искрено, зачудио бих се да видим статистику која говори у прилог верника, нисам таквог животног искуства. а ова статистика је промотивне врсте, и мислим да у одређеним рукама и са одређеном мотивацијом сваки податак може да се искриви толико да почне да говори против самог себе. не кажем да се то овде десило, али ми је већ смешно ко је поставио тему и с којим циљем. sqny је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука