Tanja Написано Март 12, 2010 Пријави Подели Написано Март 12, 2010 Politika me ne zanima, ali danas sam izuzetnoi tuzna. Ne znam sta ce istorija doneti kao odgovor i ne zelim da se nastavljam, ali ne mogu ni da ne pomenem. Danas je godisnjica smrti coveka koji je u meni probudio nadu za "moju" Srbiju medju sljivama. Probudio energiju i nadu da je na sirem planu moguce. Danas je dan kada sam po prvi put pozelela da napustim Srbiju. Nisam. "Ostajte ovde" je poziv na koji se ne odgovara zatvaranjem ociju, niti bezanjem. Ne sredjuje se svoja kuca iz tudjeg dvorista. "I ja Vam kažem, gledajte u budućnost, gledajte u budućnost i tamo ćemo se sastati Vi i ja..." Zoran Djindjic stadaradim Жив ми Господ мој Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Март 12, 2010 Пријави Подели Написано Март 12, 2010 Politika me ne zanima, ali danas sam izuzetnoi tuzna. Ne znam sta ce istorija doneti kao odgovor i ne zelim da se nastavljam, ali ne mogu ni da ne pomenem. Danas je godisnjica smrti coveka koji je u meni probudio nadu za "moju" Srbiju medju sljivama. Probudio energiju i nadu da je na sirem planu moguce. Danas je dan kada sam po prvi put pozelela da napustim Srbiju. Nisam. "Ostajte ovde" je poziv na koji se ne odgovara zatvaranjem ociju, niti bezanjem. Ne sredjuje se svoja kuca iz tudjeg dvorista. "I ja Vam kažem, gledajte u budućnost, gledajte u budućnost i tamo ćemo se sastati Vi i ja..." Zoran Djindjic 0442_feel " ...и почнимо промене, тако што ће се свако од нас сам за себе променити...тако што ће наћи у себи оно најбоље и то другоме дати, и од другога то исто примити....од себе, преко своје породице, своје фамилије, својих пријатеља, ка свима другима....само немојмо бити лењи...немојмо спавати...." 1405_love 0442_feel "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tanja Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Користим прилику и простор да се позовем, у име Театра 5, на СТОТО извоћење представе "Буба у уху". Представу ће играти у Култ театру (Дом културе Вук Караџић). П.С. Јасно вам је да једну од улога игра љуби га мајка Жив ми Господ мој Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tanja Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Кренуло ме позивање, па да наставим: У недељу, 14.03.2010. у термину од 15.00 до 17.00 у емисији "Реч пастира", на фреквенцији 107.3-радио станица "Слово љубве"- гостоваће, један од администратора, о. Угрин В. Поповић. Потрудићемо се да снимимо и наравно "Ширимо даље". 0409_feel Жив ми Господ мој Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tanja Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 http://www.sendspace.com/file/jjvakc'>http://www.sendspace.com/file/jjvakc</a> Тако је то када шириш даље, мало овде, мало онде... confused Жив ми Господ мој Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 http://www.sendspace.com/file/jjvakc'>http://www.sendspace.com/file/jjvakc</a> Тако је то када шириш даље, мало овде, мало онде... Преузела 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest O.Ugrin Написано Март 17, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 17, 2010 Politika me ne zanima, ali danas sam izuzetnoi tuzna. Ne znam sta ce istorija doneti kao odgovor i ne zelim da se nastavljam, ali ne mogu ni da ne pomenem. Danas je godisnjica smrti coveka koji je u meni probudio nadu za "moju" Srbiju medju sljivama. Probudio energiju i nadu da je na sirem planu moguce. Danas je dan kada sam po prvi put pozelela da napustim Srbiju. Nisam. "Ostajte ovde" je poziv na koji se ne odgovara zatvaranjem ociju, niti bezanjem. Ne sredjuje se svoja kuca iz tudjeg dvorista. "I ja Vam kažem, gledajte u budućnost, gledajte u budućnost i tamo ćemo se sastati Vi i ja..." Zoran Djindjic Vecan mu spomen... Bicu krajnje lican - nakon njegovog ubistva bacio sam TV u djubre a TV sam gledao samo zbog njega.... i, da! Znam da cemo se sresti u buducnosti! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tanja Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 НЕ БОЈ СЕ КЋЕРИ... Тамним наочарима кријем поглед. Покрила сам косу да сакријем лице. Умотала сам се у данас... Долазећи Теби. Као лопов пролазим корацима. Као пума шуњам се, масом пролазећи. Као камелеон уклапам се да се не видим. Не видим. Не чујем. Не желим. Боду ме погледима, речима. Собом. Долазим Теби. Скидам маску. Скидам униформу данашњице. Скидам сопствену прљавштину. Теби долазећи. Доносим љуштуру себе. Доносим простор у себи. Доносим немире који добују у тишини. Молим Тебе. Молим, да ме собом испуниш. Молим, да ме оздравиш. Моју немоћ излечи Моју неверу отерај... Знам да сам недостојна Знам да возови одлазе Знам да самој себи ране копам... Клечим, молим... ја, разочарење Клечим, молим... хладно је, тама је када се у оку твом не огледам Клечим, молим... дај ми, дај ми лица твог. Да када дође час, имам очи разбојника са Крста Да када дође час, имам сузе Маријине да ме до стопала Твојих доведу Да када дође час … „ Не бој се,кћери, вера твоја спасла те је!“ Тања Жив ми Господ мој Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jelena Vitorovic Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Joooooooj https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='torta' /> Bas mi se dopada. Drugacije je od bilo cega sto si vec napisala. Uuu, bas drugacije, zenstveno,stameno, damski. torta НЕ МОГУ И НЕЋУ КУЋИ ПОСЛЕ ЛИТУРГИЈЕ! ВИ? ОД НАС ЗАВИСИ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стефан Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 WOW! WOW! 1405_love 0110_hahaha 0110_hahaha Требало ми је пар пута да прочитам,ово је враћање на стари колосек,већ сам навикао жанровски другачије Тањине песме,ово је сада већ један повратак на циклус "Наша евхаристијска заједница",и то ме веома радује,јер ми је Тањина поезија инспирисана библијским,апостолским мотивима христољубља јако,јако недостајала. 0110_hahaha А такође,данашњи дан ми је био заиста прожет Христом,цело јутро сам читао делове Библије,насумично одабране,слушао Дивну Љубојевић srcee и понеке Тропаре и Псалме Дечанских монаха,и ова предивна песмица ми је заиста омаж овом предивном дану,на којем морам Господу захвалити! 0110_hahaha 8084.gif Да се вратим на песму....можда чак не бих имао шта посебно да додам и прокоментаришем! Свиђа ми се та катарза која се провлачи кроз песму ("скидам маску,скидам униформу данашњице...","моју неверу отерај"). На жалост,прилазећи Њему,идемо трновитим стазама,боду нас погледима,и ми смо огрезли у греху...буквално не доносимо,не приносимо сами себе Њему,већ нашу љуштуру....феноменално,феноменално запажање!!! Опет,у песми се осећа та свест о сопственој несавршености,та нужна критичност према сопству ("будите строги према себи"-Ј. Златоусти),па и разочарење у претпоследњој строфи...али на крају,Господ наш драги препознаје,и са славом суди живима и мртвима,препознаје нашу веру,која ће нас спасти!!! Заиста феноменална песма,мноооого ми се свидела! Back to roots! Баш један одличан прелаз са мотива природе и љубави на божанску љубав и (страхо)поштовање! А овај прелаз ми је на овај дан препун Бога пао НЕВЕРОВАТНО ДОБРО! Слава теби Господе,слава теби! https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0442_feel.gif 0442_feel 0442_feel 0442_feel "Тешка је бура на мору,тежа је у души. Али ни море ни душа не чисте се без буре." (Владика Николај Велимировић-"Касијана") Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jelena Vitorovic Написано Март 22, 2010 Пријави Подели Написано Март 22, 2010 , sto volim da citam Stefanove komentare. 0442_feel.gif' class='bbc_emoticon' alt='8084.gif' /> Mislim i Tanjine pesme 0442_feel НЕ МОГУ И НЕЋУ КУЋИ ПОСЛЕ ЛИТУРГИЈЕ! ВИ? ОД НАС ЗАВИСИ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tanja Написано Март 23, 2010 Пријави Подели Написано Март 23, 2010 , sto volim da citam Stefanove komentare. https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='crvenilo' /> Mislim i Tanjine pesme 0705_read 0102_laugh Жив ми Господ мој Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jelena Vitorovic Написано Март 23, 2010 Пријави Подели Написано Март 23, 2010 0102_laugh crvenilo Nije na odmet da jos malo pohvalimo. Tanja, tvoje pesme su vanvremene, nista manje. Nota licnog iskustva, u njima je kao zlatna nit. Od poslednjih 10-20ak pesama ne mogu niti jednu da izdvojim. Sve su, malo je reci..... nemam reci. Zista ne mogu naci reci hvale kojima bih opisala punocu svojih osecanja dok citam tvoje pesme. Mislim i tako dalje. НЕ МОГУ И НЕЋУ КУЋИ ПОСЛЕ ЛИТУРГИЈЕ! ВИ? ОД НАС ЗАВИСИ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стефан Написано Март 23, 2010 Пријави Подели Написано Март 23, 2010 Јесу,ванвременске. crvenilo Ја бих ПОСЕБНО издвојио Амин (прву,па још три-четири места празна),следећа би била Чудо (због личне ситуације у којој сам се скроз препознао,и која је као индигом пресликана у песми),наравно и Тебе певајући... Ма све су бре добре. 0442_feel Лонг лив Тања! И Јелена офкорс! 0442_feel 1405_love 1405_love "Тешка је бура на мору,тежа је у души. Али ни море ни душа не чисте се без буре." (Владика Николај Велимировић-"Касијана") Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tanja Написано Март 26, 2010 Пријави Подели Написано Март 26, 2010 Опело прошлом Гледам, пролази колона. Нема ни шушкања ни шапутања. Одлазе заједно: страх, невера љутња, гнев немир, сујета Одлазе у неповрат. Шта рећи... умро је стари човек. Тања Жив ми Господ мој Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука