Стефан Написано Април 19, 2010 Пријави Подели Написано Април 19, 2010 Уххх ово је ПРЕДОБРО! crvenilo Много лепа романтична прича,у којој је последња строфа,што кажу,"објаснила"! Последња строфа је песму скроз пренела у другу димензију!!! Допада ми се тај призвук заљубљеног пубертетлије (уосталом,зато и на почетку каже "...као дете желим да ухватим зрак...") зато што су следеће строфе које долазе заиста као изговорене речи једног 15-16огодишњака...јер сви чезну за барем тај "делић" погледа,када никако нисмо задовољни својим изгледом,и увек бисмо хтели више,не би ли се (више) допали том неком ("желим да сам лепа,да се лепотом лепоти препоручим"-ово је толико слатко речено,да сам остао без коментара. :smiley: :smiley: Не знам како вам полази за руком да увек пишете о тако општим темама тако посебно,својствено и аутономно од свих књижевних правила и категорија. И то из песме у песму!) Додири светова,погледи васионе...баш тако! Када једно толико заволи,онда заиста своје вољено виће ставља безрезервно изнад свега...зато је тај поглед,поглед васионе...и додир је додир светова... srcee srcee Јоооој овај део са "Ћутим" ме је оборио са ногу,заиста...иако готово никада на падам на емотивне текстове,заиста је,али заиста прелеп. Та строфа представља заиста онај највиши степеник љубави,највеће предавање,највиши степен разумевања,када тај однос постаје ВАНВРЕМЕНСКИ,када се данас и сутра сажимају,када часовник постаје небитан... Док последња строфа,скроз буди из те романтичне летаргије-наступио је тај верски елемент,који се баш и не очекује у песми! А зна се чији долазак најављују пастири и мудраци!! И та последња строфа опет некако још ВИШЕ описује ту безграничну љубав,која је,током читања,ТАКО САЗРЕЛА...када креће од клиначких погледа,преко пар строфа то већ постаје дубок и јако присан однос ("у теби све моје,твоје је")...ерго,заиста заиста феноменално!!! iron maiden klapklap klapklap :cheesy2: :cheesy2: "Тешка је бура на мору,тежа је у души. Али ни море ни душа не чисте се без буре." (Владика Николај Велимировић-"Касијана") Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Април 23, 2010 Пријави Подели Написано Април 23, 2010 Тања ти си она коју је увек болео удах а издах плашио када ћеш моћи стварно да се сакријеш иза боја и окренеш леђа насмејана :smiley: Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tanja Написано Април 24, 2010 Пријави Подели Написано Април 24, 2010 Orthodox Music, Divna Ljubojevic - Pesma nad Pesmama Жив ми Господ мој Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jelena Vitorovic Написано Април 26, 2010 Пријави Подели Написано Април 26, 2010 Када ме дотакнеш Тада, као дете желим да ухватим зрак. Када ме дотакнеш Као заљубљена девојка кријем очи, Осмех у њедра. Када ме окрзнеш погледом Желим да сам лепа. Да се лепотом лепоти препоручим. И кријем да празне речи не умање Руке не запрљају. Не знају то ова уста, Ове руке. Не виде то ове очи. То су додири светова. То су погледи васионе. То је тајна неизрецива. Ћутим Јер у теби све данас разумем у сутра. Ћутим Јер у теби ова просјакиња постаје племкиња. Ћутим Јер у теби све моје, твоје је. Ћути и чувам Чувар ризнице, неуморни трагач, сањар луталица. Ћути и чувам Чекајући час који је дошао Јавили су мудраци Радују се пастири. Ћутим и чувам. Тања Predivno, romanticno... Odnos medju voljenim bicima, tako opisan u tako malo reci " okrzes me pogledom,zelim da sam lepa" i " prosjakinja postaje plemkinja" i..... Kakvo davanje, prozimanje, sto kaze Stefan ne znam sta bih mogla da izdvojim. Kao i uvek prelepo i opet i opet drugacije. grouphug НЕ МОГУ И НЕЋУ КУЋИ ПОСЛЕ ЛИТУРГИЈЕ! ВИ? ОД НАС ЗАВИСИ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tanja Написано Април 28, 2010 Пријави Подели Написано Април 28, 2010 Дођох до 500-постадох "наш човек"! Хвала, хвала .gif' class='bbc_emoticon' alt='slavabogu' /> .gif' class='bbc_emoticon' alt=':drugarstvo:' /> https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt=':drugarstvo:' /> Жив ми Господ мој Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jelena Vitorovic Написано Април 30, 2010 Пријави Подели Написано Април 30, 2010 :cheesy2: Nisam ni videla ovo CESTITAM, a ja postala zainteresovani clan klapklap Ima li slucaja ?! klapklap НЕ МОГУ И НЕЋУ КУЋИ ПОСЛЕ ЛИТУРГИЈЕ! ВИ? ОД НАС ЗАВИСИ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Април 30, 2010 Пријави Подели Написано Април 30, 2010 мисим девојке, време је да частите klapklap :cheesy2: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jelena Vitorovic Написано Април 30, 2010 Пријави Подели Написано Април 30, 2010 Moze li strudla sa makom, Nedelja u " Fishu " :cheesy2: ? НЕ МОГУ И НЕЋУ КУЋИ ПОСЛЕ ЛИТУРГИЈЕ! ВИ? ОД НАС ЗАВИСИ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jelena Vitorovic Написано Април 30, 2010 Пријави Подели Написано Април 30, 2010 A za ovo devojke klapklap.... Sta Pijes :cheesy2:? НЕ МОГУ И НЕЋУ КУЋИ ПОСЛЕ ЛИТУРГИЈЕ! ВИ? ОД НАС ЗАВИСИ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tanja Написано Април 30, 2010 Пријави Подели Написано Април 30, 2010 PARTY TIME :cheesy2: Moze strudla, Stefan i ja cemo se posebno radovati!!! P.S. Medo i od mene za ovo devojke.... ma sta god, samo reci... pice, prase... samo reci klapklap Жив ми Господ мој Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Април 30, 2010 Пријави Подели Написано Април 30, 2010 размишљам да вам банем мало на Литургију и агапе, па ћете имати шансу да се одужите једним сокићем klapklap :cheesy2: можда зезнем још неког и поведем са собом klapklap клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стефан Написано Април 30, 2010 Пријави Подели Написано Април 30, 2010 PARTY TIME klinac Moze strudla, Stefan i ja cemo se posebno radovati!!! Ooooh yeaaaah! klinac izlet izlet Заиста се радујем недељи! isus-sinai Јелена,морам да вам позајмим црну торбу која ће стајати током Литургије код свећа-ипак је она асоцијација да има нешто слатко за јело у Деверики. 0104_cheesy 0104_cheesy ПС Медо,па био би ред да банеш-човек би помислио да си нас скроз заборавио 0102_laugh "Тешка је бура на мору,тежа је у души. Али ни море ни душа не чисте се без буре." (Владика Николај Велимировић-"Касијана") Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 1, 2010 Пријави Подели Написано Мај 1, 2010 е, ал ајде ви да банете код мене, кад је већ свечаност велика у Храму - служи се Литургија због канонизовања нових светих Јустина Ђелијског и Симеона Дајбабског. шта мислите о томе, после можемо да агапишемо где год. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tanja Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 ЈА ИМАМ СУЗЕ Пребирам мисли као зрна пшенице. Добро зрно за смрт посејано оловком да да добар плод. Оно што дам, више није моје. Оно што дам, део је који више немам. Оно што дам, умрло је. Ново ниче. Мислиш, даш па ће ти недостајати. Заблуда! Даш плод, плод се бере. Да не иструли. Брине ме само када ћутим. Дилема: да ли зри или не видим!? Као цвет. Има ли довољно Сунца? Да земља није жедна? Бринеш о цвету у саксији, посвећујеш му се. Кидаш суво, окрећеш ка Сунцу, заливаш. Тако и ми. Не може се живети без воде и Сунца. Треба Три Сунца, треба пуно суза. Сунца и суза. Сунца да осветли. Сузама спрати талог. Изгледа да вршим фотосинтезу. У бољој сам позицији од цвета. Ја имам сузе. Тања Жив ми Господ мој Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tanja Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 На форуму се скоро појавило питање о празницима или како их проводите. Открила сам да су мени идеална прилика да испишем све што сакупим у себи. У овој теми ћу покренути још један сегмент поред Поетике, Искрица почећу и Записе. То су моја писма, импресије, догађаји, људи... хроника дана. Сваки дан је ново поглавље. Нека је потребно сачувати. Размишљала сам да ли је форум право место, због форме, тематике, али ако овде не, где онда? Живимо ограничено зато мислим да је добро и потребно поделити и тугу и дилему и закључак дана. Први текст је утисак који је на мене оставила представа "Паклена поморанџа" у извођењу једној аматерског позоришта из Београда, а други је... уосталом видећете и сами. Жив ми Господ мој Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука