Jump to content

Abortusa dvaput više od porođaja u Srbiji

Препоручена порука

Тачно си приметио. У питању су скроз другачији погледи на свет, и ја нисам чак ни сигуран да може хришћанин хришћанину да изнесе аргументацију о томе да је прекид живота у било ком случају убиство, али ето. Тако стоје ствари и мислим да човек треба да буде конзистентан, па ако је хришћанин, нека буде хришћанин до краја... .smesko.

Slzem se... ali mislim da je apsolutna konzistentnost prakticno nemoguca zbog mnogih dvosmislenosti inherentnih nasem svetu.

Ako bi neki pravi hriscanin dao zivot u odbranu nekih ljudi od recimo svjetskog terora, trebao bi (ako je konzistentan svojim principima) da da zivot u odbranu ljudi od gienekolga. Al sto je Vladan Desnica rekao otprilike 'covek je vreca kostiju i kontradikcija' :) .

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Nemoj stalno bre da lazes... prosto glupo je lagati na forumu na kojem je sve zapisano... nisam organizovao nikakav "vatromet", vec sam samo ukazao na to zasto je saopstenje tvojih idola retardirano... ti si naravno slobodan da me demantujes, da objasnis kako su sa pojavom privatnih izvrsitelja ti dugovi nastali, kako bi bez privatnih izvrsitelja svi dugovi siromasnih nestali kao rukom odneseni, kako je bas super za privredu svake drzave kada je naplata potrazivanja neefikasna, kako u svim drzavama u kojima je naplata neefikasna i nema siromasnih i da nam predstavis konkretan plan Dveri za resavanje problema siromasnih a ne da trubis prazne price o meni u nedostatku argumenata... trubio si tamo, sad si dosao da trubis i ovde... ok, nek sam ja najgori od sve dece... to i dalje nece promeniti cinjenicu da je to saopstenje Dveri samo suplja prica na koju se pecaju samo oni koji ne zele bas mnogo da razmisljaju...

Шта сам, несретниче, слагао ?

Да си организовао ватромет ?

Ниси ти ништа " указивао " него покушавао да продаш своју шупљу причу и лажни хуманизам..........

Е, сада када већ спомињеш " ретардиране " - прелистај списак активних чланова удружења које јесте ругло и срамота за све Србе и видећеш да су сви на броју и окупљени око једне " ретардиране " - идеје на које се пецају само " ретардирани " - идолопоклонци.

Подели на овим сајтовима

Slzem se... ali mislim da je apsolutna konzistentnost prakticno nemoguca zbog mnogih dvosmislenosti inherentnih nasem svetu.

Ako bi neki pravi hriscanin dao zivot u odbranu nekih ljudi od recimo svjetskog terora, trebao bi (ako je konzistentan svojim principima) da da zivot u odbranu ljudi od gienekolga. Al sto je Vladan Desnica rekao otprilike 'covek je vreca kostiju i kontradikcija' :) .

Размишљајући шта је најбоље хришћанину да учини, схватио сам да је најбоље нешто попут оног што је учинила Епархија Захумско-Херцеговачка и Приморска. Они дају новац за рођену децу, ваљда на месечном нивоу, али с обзиром да причамо о хришћанину појединцу, решење је откупити рођење бебе, од труднице која би иначе абортирала, па касније учинити све што се може за ту бебу када се она роди. Проблем је што се те нежељене трудноће најчешће крију...
  • Волим 1

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Шта сам, несретниче, слагао ?

Да си организовао ватромет ?

Ниси ти ништа " указивао " него покушавао да продаш своју шупљу причу и лажни хуманизам..........

Da slagao si... i dalje lazes... i dalje izbegavas bilo kakve argumente, vec samo iznosis svoje nicim potkrepljene ocene... nisi ni zanimljiv...

Е, сада када већ спомињеш " ретардиране " - прелистај списак активних чланова удружења које јесте ругло и срамота за све Србе и видећеш да су сви на броју и окупљени око једне " ретардиране " - идеје на које се пецају само " ретардирани " - идолопоклонци.

Trla baba lan...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

То што ти браниш јесте заговарање убијања беба

Nije... iz razloga koje sam naveo u poruci na koju odgovaras... a ako cemo da ignorisemo razloge i argumente sagovornika i svedemo konverzaciju na:

nije

jeste

nije

jeste

onda konverzacija postaje malo besmislena...

(под изговором слободе избора - као не сматрамо то за добро, али нека раде ако хоће).

To si pogresno "ucitao" ili pogresno razumeo... meni je argument "slobode izbora" besmislen jer su nase slobode ogranicene zakonima... tema je zaista mnogo kompleksna ali najkrace receno (i grubo pojednostavljeno) smatram da interesi zene koja zeli da abortira pretezu nad interesima fetusa.

Као што смо недавно имали прилике да видимо, атеистички етичари су издали чак и рад на тему да бебе нису заиста особе и да је убијање беба само касни абортус... Свакако да се не слажу сви атеисти са овим виђењем ствари, али ето има свачега.

Ne postoje ateisticki eticari jer ne postoji ateisticka etika (ni ateisticka matematika, ni ateisticka poljoprivreda, ni ateisticka metalurgija...). Nesto si tu ozbiljno pomesao...

Али као што већ рекох, за хришћане тако ствари стоје, и такво имају виђење, и то је то. Увек ће се то сматрати за убиство и бунити се против тога, и то је једноставно тако.

Malko zanemarujes cinjenicu da najveci broj abortusa (ukupno, ne proporcionalno) izvrsavaju upravo vernice... a kao sto vec rekoh, niko njih ne posmatra isto kao da su ubile vec rodjeno dete ili coveka... ni u Crkvi ni van Crkve... takva vrsta izjednacavanja razlicitih dela je zaista naivna... i sto je najgore, pogodna je da proizvede upravo onakve ludake kakvi u Americi ubijaju doktore i postavljaju bombe na klinikama... jer kad nekog malo manje bistrog ili malo vise ostracenog ubedis da abortus jeste isto sto i ubistvo... mozes i da ocekujes da ce da ubije doktora kojeg posmatra kao serijskog ubicu...

Uostalom, ovo nije uopste pitanje teizma i ateizma... postoje i teisti koji su protiv zabrane abortusa... postoje ateisti koji su za zabranu abortusa (pokojni Hitchens kao najpoznatiji)... nemam nista protiv toga da verujes u sta god zelis...

• Волим 1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Ne postoje ateisticki eticari jer ne postoji ateisticka etika

Filozofski gledano postoji.

http://civic.bev.net...definition.html

Isto kao sto postji naprimer ateisticki egzistencionalizam i mnoge druge teme u filozofiji sa ateisticke strane gledista, koje se bave odredjenim temama sa ateisticke strane gledista.

• Волим 1

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Да ли, правно гледано, особа који изврши насиље над женом и проузрокује смрт, рецимо, петомесечне бебе коју она носи, бива оптужен за убиство или не? Или, да ли постоји граница у старости плода испод које се не диже оптужба за убиство а изнад које се сматра за убиство?

Подели на овим сајтовима

Malko zanemarujes cinjenicu da najveci broj abortusa (ukupno, ne proporcionalno) izvrsavaju upravo vernice...
Не занемарујем, то ти је феномен номиналних православаца, а њих не сматрам хришћанима (они то заиста и нису, по свештеним канонима Цркве). А ако је и била хришћанка, ако учини ово следује јој изопштење, тако да опет није хришћанка.

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Malko zanemarujes cinjenicu da najveci broj abortusa (ukupno, ne proporcionalno) izvrsavaju upravo vernice... a kao sto vec rekoh, niko njih ne posmatra isto kao da su ubile vec rodjeno dete ili coveka... ni u Crkvi ni van Crkve... takva vrsta izjednacavanja razlicitih dela je zaista naivna... i sto je najgore, pogodna je da proizvede upravo onakve ludake kakvi u Americi ubijaju doktore i postavljaju bombe na klinikama... jer kad nekog malo manje bistrog ili malo vise ostracenog ubedis da abortus jeste isto sto i ubistvo... mozes i da ocekujes da ce da ubije doktora kojeg posmatra kao serijskog ubicu...

Uostalom, ovo nije uopste pitanje teizma i ateizma... postoje i teisti koji su protiv zabrane abortusa... postoje ateisti koji su za zabranu abortusa (pokojni Hitchens kao najpoznatiji)... nemam nista protiv toga da verujes u sta god zelis...

Какав подмукао покушај да свој антихришћански став, несретниче, представиш као добро које се бори против лудака који у свом лудилу у тој и таквој Америци постављају бомбе за шта год ти падне на памет.

Па ти си члан организације која децу од дванаест година јавно наговара да сруши православни сајт , убеђујући га да тиме чини добро..........

Данас сајт, сутра Крст ( Крагујевац ) , прекосутра и Цркву.

То су твоји предходници радили пре само шесдесетак година - и ти и теби слични би то радили и данас. Да можете.

Твој покушај дистанцирања од оних који из твог удружења позивају на насиље - је лицемеран.

Подели на овим сајтовима

Да ли, правно гледано, особа који изврши насиље над женом и проузрокује смрт, рецимо, петомесечне бебе коју она носи, бива оптужен за убиство или не?

Da. Da je zena trudna dva tri dana ako je imala nameru da rodi ta osoba se moze krivichno goniti za ubistvo.

Па ти си члан организације која децу од дванаест година јавно наговара да сруши православни сајт , убеђујући га да тиме чини добро..........

Nedeljko, opet lazes? Dokle bre vise!?

Gde je organizacija ikad nagovarala bilo koje dete da srusi pravoslavni sajt i zasto?

Твој покушај дистанцирања од оних који из твог удружења позивају на насиље - је лицемеран.

NIje uopste licimeran. On ne moze da snosi odgovornsot zato sto je neko iz njegovog udruzenja pozivao na nasilje isto kao sto Hriscani ne mogu da snose odgovornost za to sto su navijaci pevali "boze ne znam st mi je ruse mi se dzamije"

Licimerno je samo optuzivati nekog za tu odgovornost a onda sa druge strane ne prihvatati odgovnorst svoje ekipe.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Da. Da je zena trudna dva tri dana ako je imala nameru da rodi ta osoba se moze krivichno goniti za ubistvo.

Интересантно, нисам знао за то .Јако чудна логика. Значи, правно, фетус некад јесте а некад није људско биће.

Подели на овим сајтовима

NIje uopste licimeran. On ne moze da snosi odgovornsot zato sto je neko iz njegovog udruzenja pozivao na nasilje isto kao sto Hriscani ne mogu da snose odgovornost za to sto su navijaci pevali "boze ne znam st mi je ruse mi se dzamije"

Licimerno je samo optuzivati nekog za tu odgovornost a onda sa druge strane ne prihvatati odgovnorst svoje ekipe.

Ти, бре, када упоређујеш - упоређујеш.

Какве везе имају хришћани са тим навијачима ?

Нисам рекао да он, твој штићеник, треба да сноси " одговорност " - већ да једно мисли, а друго пише.

И каква те је то " моја екипа " спопала ?

Подели на овим сајтовима

Neverovatno,ali ne i iznenađujuće.O problemu abortusa, najviše raspravljaju muškarci.

I čini mi se , bar je takva atmosfera da bi većina muškaraca na ovoj temi slatko,i s punim pravom kamenovala žene koje su izvršile abortus, možda ih zatvorila u mračnu komoru na trudesetak godina da isplaču svoj greh i onda ih možda, ali samo možda vratila među ljude. Ali, this is a man's world, ne bitno izgleda da li je hrišćanski ili ne.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...