Walter Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 On 27. 5. 2012. at 22:53, Михајло рече зашто га нису избацили из СПЦ рекли... м.Артемије је јеретик..и ћаолина... Зато што га воле! Што се брину о њему и што им је брат... ''само'' зато... ајде ти се запитај што га нису ''избацили'' па подели одговор са нама... Ја сам моје виђење изнео... nedeljko and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 2 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 On 27. 5. 2012. at 23:05, Milan Nikolic рече Пропаст је у томе што мати сматра да је она власница манастира, зато што га је обнављала и уложила многе године. По њеним гестовима и речима јасно је да пати од озбиљних (еклисиолошких) поремећаја. Такву особу није било тешко завести. Структуре црквеномрзаца лако обрађују такве. nije ni čudno brate , to je svuda tako gde se najviše radi a pogotovo kada non-stop nešto obnavljaš i onda zaista i nisu imale vremena same da pročitaju neke stvari već im bilo lakše da čuju tamo šta neko čuo i to su usadile u njihovim najivnim glavicama! Baš mi žao ali šta da se tadi... feeble је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 On 27. 5. 2012. at 23:05, Walter рече Зато што га воле! Што се брину о њему и што им је брат... ''само'' зато... ајде ти с езапитај што га нису ''избацили'' па подели одговор са нама... Ја сам моје виђење изнео... baš to , pravi odgovor! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Мислим да не схватате најбоље начин на који функционише Михајло. Он размишља на једноставан начин: Србовање = добро. Несрбовање = лоше. Артемити србују, дакле, немогуће је да артемити греше. И то је то. Justin Waters and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 2 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 On 27. 5. 2012. at 23:01, Жељко рече Па није. Али јесте онај који зарад тога брани м.Артемија. Ни ја нисам за екомунизам. А нисам артемијевац, ни василијевац, ни атанасијевац, ни јефремовац... Али их ни не браним. Можда мало причам неразумљиво ... О екуменизму о којем ви причате нико у Цркви и не помишља... то је ваше погрешно учитавање онога што Црква има свету дужност да чини, да иде да да научи све народе крстећи их у име Оца и Сина и Светога Духа. Ви причате о синкретизму о мешању вера, узимање других вера у своју... те глупости нико никада (или да напишем и мало већим словима: НИКО НИКАДА) није ни помислио. Православни екуменизам је наша дужност. Али изгледа да је џаба о томе говорити ако сте самодовољни. Онда сте на потпуно погрешном путу и не схватате Цркву. Читајте Авву Јустина (на кога се за живо чудо позивају и артемићани) и његове речи о православном екуменизму. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 On 27. 5. 2012. at 23:05, Milan Nikolic рече Пропаст је у томе што мати сматра да је она власница манастира, зато што га је обнављала и уложила многе године. По њеним гестовима и речима јасно је да пати од озбиљних (еклисиолошких) поремећаја. Od kojih je prvi...??? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 On 27. 5. 2012. at 23:08, nishizawa рече Мислим да не схватате најбоље начин на који функционише Михајло. Он размишља на једноставан начин: Србовање = добро. Несрбовање = лоше. Артемити србују, дакле, немогуће је да артемити греше. И то је то. А оне који, по његовим критеријумима слабо србују, пријавити Епископу јер тако је у могућности. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 On 27. 5. 2012. at 23:01, Жељко рече Па није. Али јесте онај који зарад тога брани м.Артемија. Ни ја нисам за екомунизам. А нисам артемијевац, ни василијевац, ни атанасијевац, ни јефремовац... Али их ни не браним. Можда мало причам неразумљиво ... Tako moze. Ja sam takodje protivnik ekumenizma ali nisam artemit. A sta i ako covek podrzava recimo samo jedan stav ili recenicu nekog negativca, recimo Artemija ili Hitlera. Ne mozes ga zbog toga etiketirati kao artemita ili nacistu. Ako sam protivnik ekumenizma kao Artemije ne znaci da sam artemit. Ako sam vegeterijanac kao Hitler ne znaci da sam nacista. Ne podnosim takve genaralizacije. N.Petrovic је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Што каже Мајкл , сачекаћемо саопштење СПЦ , оно званично, само мислим после овога са Овчара и Каблара да ће м.Артемије највероватније бити ражалован и искључен из Цркве . Са Овчара и Каблара монахиња проговара: Полицајче мрка лица што си дошо из Ужица ? Апси попа Хризостома а прођи се монахиња ми слушамо Артемија иза кога стоји ЦИА неволемо епископе који папи љубе руке Полицајац у чудима шта је ово с поповима за пендрек се уфатио радо би га користио ал му ништа јасно није дал се попе тући смије. Јефимија Крунић, nedeljko, sleki and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Добро Игњатије и Жељко, шта је то за вас екуменизам против кога се ви борите? Ајде коначно нас просветлите Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 On 27. 5. 2012. at 23:09, Иван Цветковић рече О екуменизму о којем ви причате нико у Цркви и не помишља... то је ваше погрешно учитавање онога што Црква има свету дужност да чини, да иде да да научи све народе крстећи их у име Оца и Сина и Светога Духа. Ви причате о синкретизму о мешању вера, узимање других вера у своју... те глупости нико никада (или да напишем и мало већим словима: НИКО НИКАДА) није ни помислио. Православни екуменизам је наша дужност. Али изгледа да је џаба о томе говорити ако сте самодовољни. Онда сте на потпуно погрешном путу и не схватате Цркву. Читајте Авву Јустина (на кога се за живо чудо позивају и артемићани) и његове речи о православном екуменизму. Који ми ? Што генерализујеш ? Екомунизам је отрцан термин, треба га мењати , иначе мени је све сујмиво што почиње на Е. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 On 27. 5. 2012. at 23:09, N.Petrovic рече Od kojih je prvi...??? Бити у заједници са Артемијем и признати га као епископа, иако он за СПЦ више није епископ, и у међувремену бити у манастиру који припада епархији епископа коме отказује послушање. Зар је то могуће? И још називати епископа и патријарха јеретицима.. Баба је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Небитно, тај термин се користи па како год да окренеш. Ево, ја сам изнео шта је православни екуменизам и ао свештеник се трудим да га претачем у дело. То ме учи моја Цркве, то ме учи Господ, апостоли, свети Оци...па све до данашњег дана нови учитељи Цркве: Атанасије, Иринеј, Игнатије, Јован, Григорије, Амфилохије... то јесте Црква. Јесте ли ви против тога? Јесте ли слушали емисију са Владиком Атанасијем када о овоме прича? дајте људи уозбиљите се, немојте да непромишљеним потезима уводите људе у заблуду и неразуемевање, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 Evo w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 27, 2012 Пријави Подели Написано Мај 27, 2012 On 27. 5. 2012. at 23:13, Иван Цветковић рече Добро Игњатије и Жељко, шта је то за вас екуменизам против кога се ви борите? Ајде коначно нас просветлите Екуменизам је једна реч , греческог порекла , које у пракси незначи апсолутно ништа. За покрштавање других народа који нису православни постоје два термина . Један је Мисионарење, а други је прозелитизам. Мисионарење се обавља код народа који нису Хришћански, а прозелитизам код оних који јесу Хришћански. Иначе прозелитизма се сви хришћани формално одричу , али у пракси га сви спроводе. Мисија је једино присутна у Африци , колико сам у току. Крајњи циљ екуменизма никоме данас није јасан. Ако је то уједињење Римокатоличке и Православне Цркве на основама православним , онда је то православна унија. Ако је на основама папистичким онда је то католичка унија. Пошто ни православни ни католици не желе да изгубе своју цркву и своју духовност и своју посебност највероватније је да до неког неутралног(при чему нико не би изгубио своју посебност) уједињења неће никад ни доћи. Приде ја се не борим против онога што сматрам бесмисленим. DYNABLASTER, Ратко :(, N.Petrovic and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука