Malina Написано Мај 25, 2012 Пријави Подели Написано Мај 25, 2012 Ovde je malo drugačija vest. http://www.blic.rs/V...-blokirali-hram Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 25, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 25, 2012 Prišle m.Artemiju i ujedno da ostanu u vlasništvu SPC Žamo mi koliko su sestre obmanute samo tako! Slušam šta priča igumanija ni sama za neke stvari nezna šta i kako misli a tek da osgovori. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 25, 2012 Пријави Подели Написано Мај 25, 2012 Ја не схватих аргументе људи са снимка, шта је католичка литургија што помиње мати Јелена? Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 25, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 25, 2012 daj Bože da je uopšte igumanija videla kako izgleda liturgija, tj. ta "katolička" liturgija! Александрида је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 25, 2012 Пријави Подели Написано Мај 25, 2012 Ја не схватих аргументе људи са снимка, шта је католичка литургија што помиње мати Јелена? Zar stvarno mislis da ona to zna? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 25, 2012 Пријави Подели Написано Мај 25, 2012 Zar stvarno mislis da ona to zna? Па питам се како могу овако паушално да причају, без разумевања шта говоре. И монахиња и онај народ. Онај с брадом прича о неки, великим парама што је чуо од неког и то је сад 100% тачно. Даље помиње јеванђелске принципе а затим каже ови ђаволи који воде цркву?! Смирења ниоткуда.. Александрида, antics and Sherlock H. је реаговао/ла на ово 3 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 25, 2012 Пријави Подели Написано Мај 25, 2012 Па питам се како могу овако паушално да причају, без разумевања шта говоре. И монахиња и онај народ. Онај с брадом прича о неки, великим парама што је чуо од неког и то је сад 100% тачно. Даље помиње јеванђелске принципе а затим каже ови ђаволи који воде цркву?! Смирења ниоткуда.. Pa naravno da mogu, to je najlakse... pricas a ustvari nista ne kazes... Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gavrilo44 Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 Грешни Милоје (Видео) http://www.vaseljenska.com/drustvo/gresni-miloje-video/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 будалаштина и неукост заведеног народа, злоупотреба најобичнија. срамота је да се таквим секташким методама служи бивши владика и његови манипулатни. где су они да страдају са тим народом, него их користе као штит док добацују иза и преко њих? решење је у послушању Цркви, ал ови људи немају основну црквену свест. све остало је пука демагогија и васпитавање одраслих људи који су параноични, неуки и затровани апокалиптичним идејама апостасије и осталих страхова који нису својствени утврђеним верницима. на страну што је овај малоумни сајт васељенска.довиђења.мозак пропагандно мерило секташа. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 исто се овако причало испред Стјеника, иста служба ђаволу, исто тровање ... одвратно. сумње немам више да људе који их трују треба одлучити од Цркве и обележити јеретицима, као и сваког ко подржава овако нешто не пуштати испред путира док не принесе достојан род покајања, с претходним утврђивањем у вери и знању. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 Ове приче и причице трају деценијама, пар деценија тачније, .. Све је умиксовано са полу-истинама на које су накалемљене безочне неистине и увијено у параноидну жалопојку о прогону једино-исправно-верног народа који брани православље.. Прича увежена из Грчке и свезана у Руске корице. . Ово с' православљем има таман толико везе колико и Гранд -продукција са музиком... Ал се слуша, .. на жалос'... Марио Токовић, Andre Williams, nishizawa and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 Иста прича је и у Црној Гори. Типа ми смо православна црква и треба да нам вратите манастире. Тако и ови мисле да су православана црква и да је њихов манастир. Требало је владика да дође, са њиховим духовником, да проба да поприча са њима и да им каже шта представља њихова одлука. Па оне ако остају при своме, онда им наложити да напусте манастир. Можда се то и дешавало, не знам. Ил ће се тек дешавати. Ал прво, стварно треба уклонити народ из манастира, и оставити их саме једно време, да размисле још једном да ли ће стварно наставити тим путем, којим су наумиле, путем у пропаст. И дефинитивно владика Хризостом је одговоран за ово. Како се духовно стара о свом монаштву? Шта да су пришле јеховиним сведоцима, ил некој другој секти? Нису криви само вукови који нападају стадо, него пастири који га не бране. Не могу да кажем да владика није учинио све што је могао, јер не знам шта је чинио. Он ће о томе дати свој одговор Господу. А требало би и другим пастирима да да одговор, на Сабору. Orthophill је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1337999129' post='645933] исто се овако причало испред Стјеника, иста служба ђаволу, исто тровање ... одвратно. сумње немам више да људе који их трују треба одлучити од Цркве и обележити јеретицима, као и сваког ко подржава овако нешто не пуштати испред путира док не принесе достојан род покајања, с претходним утврђивањем у вери и знању. Шта ће ти тај лого,тако паметан момак,а такав лого. Излогуј се из одатле,и улогуј се у Красоту са висине. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Мај 26, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 Грешни Милоје (Видео) http://www.vaseljens...i-miloje-video/ Pogledao sam sve ove video snimke. I ranije sam pričao da je meni Miloje kao čovek simpatičan i da razumem i na neki način "cenim" njegov ponos i njegovo buntovništvo, prosto zato što je tako ljudsko. Apsolutno mi je poznat mentalitet naroda tog kraja a Miloje je grebić na kub. Ne kaže Miloje "ja sam sveti čovek", već stalno napominje kako je "grešan". Ali Miloje, brate naš, to tvoje "ja sam grešan" ne razlikuje se od onog sadukejsko-farisejskog da su samo oni podobni i veliki i kad kažeš "nisam dostojan" ja čujem "zašto u subotu isceli bolesnoga"? Tvoja tvrdoglavost i neposlušnost SPC, bez obzira na pravdu i nepravdu koju osećaš, samo stvara razdor. Ja tebe kao čoveka razumem i kažem da si mi brat, ali zbog onih slabih koji gledaju u tebe kao u sveštenika i Boga (a ti to nisi) i koji pričaju što i ne razumeju, kažem ne da si ološ, nego da si apsolutna neznalica. Opet mislim da je sve ovo dobro i da ma koliko se semenja razvejalo i vrane ga pozobale, tako isto mnogo semenje je baš ufatilo se i izraslo i dalo novi plod, jer je videlo kako ne treba. Oni koji su možda bili na klackalici i sumnjali u SPC kao mesto duhovnog vaskresenja, sada su sigurni da nigde drugo i ne može biti toga. Vi pravite se mučenici jer mučeništva nemate. Znam mnoge ljude koji čeznu za Jerusalimom, čeznu da izgrade i budu ktitori manastira, čeznu da žive nekim polu-monaškim životom a da budu mirjani. I zbog takvih je ovo dobro. Brat Miloje (i ako je zvanično izopšten iz SPC, za mene će Miloje uvek biti brat...i ne samo on, nego i inoslavni) je postigao na neki način sve to, a opet to mu nije pomoglo, već mu je možda i odmoglo. Ne traži se od mirjana ništa više (a u principu ne traži se ni to...) do da poste, iskajavaju i ispovedaju svoje grehe, budu i pričešćuju se na Liturgiji. Šta je više od ovoga nije nužno na spasenje. Ako vidim (a viđao sam) grehe popovske, da li da zatvorim oči ili da ispravljam krivu Drinu? Ni jedno ni drugo. Gledaj svoja posla, a Bog će se postarati. I onako se moliš na Liturgiji za oprost grehova slugu ovih .... kao i za sav narod. feeble, Јадранка-Дервента, Драшко and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Мај 26, 2012 Пријави Подели Написано Мај 26, 2012 Иста прича је и у Црној Гори. Типа ми смо православна црква и треба да нам вратите манастире. Тако и ови мисле да су православана црква и да је њихов манастир. Требало је владика да дође, са њиховим духовником, да проба да поприча са њима и да им каже шта представља њихова одлука. Па оне ако остају при своме, онда им наложити да напусте манастир. Можда се то и дешавало, не знам. Ил ће се тек дешавати. Ал прво, стварно треба уклонити народ из манастира, и оставити их саме једно време, да размисле још једном да ли ће стварно наставити тим путем, којим су наумиле, путем у пропаст. И дефинитивно владика Хризостом је одговоран за ово. Како се духовно стара о свом монаштву? Шта да су пришле јеховиним сведоцима, ил некој другој секти? Нису криви само вукови који нападају стадо, него пастири који га не бране. Не могу да кажем да владика није учинио све што је могао, јер не знам шта је чинио. Он ће о томе дати свој одговор Господу. А требало би и другим пастирима да да одговор, на Сабору. Није само он - комлетна јерархија нам је заказала, и показала се недораслом и неозбиљном пред изазовима које су протеклих пар десетина година пред њу поставиле... Само слепи нису могли да виде да ће се овако завршити сва она постављања транспарената по ПБФ, протести испред патријаршије, чланци у Светом Кнезу Лазару, саборовања у Сопоћанима и сл... И само слеп не види какву ће штету тек направити сви други секташи, параноици и хејтери које још увек гајимо у Цркви као змије у недрима... Ако смо и пали - били смо паду склони... obi-wan and C.A._R.I.A. је реаговао/ла на ово 2 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука