Гости Guest - . . .- Написано Мај 18, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 18, 2012 Драги пријатељи, Књига је настала од писама Блажењејшег Јована Охридског и Скопског, која је из затвора слао на утеху сестринству манастира у Нижепољу код Битоља чији је он и духовни отац. Сам манастир је у неколико наврата нападан од снага македонске државе, што редовних полицијских што специјалних , да би касније био и срушен на захтев расколничке ''мпц''. Писма су писана по жељи сестара, да бар преко њих, сазнавајући како је Архиепископу Јовану у затвору и тако узму удео у његовом страдању и молитвено му олакшају пут мучеништва на коме се нашао. Међутим десило се да је он уствари њима пружио утеху а свима који буду читали његове речи пружио сведочанство искуства стајања и ''на страшном месту опстајања''. Писма је после изласка из затвора, лично Архиепископ Јован минимално редиговао и уобличио у штиво-читљиво у једном даху, а сестрама благословио објављивање књиге, у којој ће свако препознати и себе и свој однос ка Слободи и Богу онаквим какав он и јесте или би требао да буде.. Имамо част да вам понудимо књигу по симболичној цени од само 350 динара (+трошкови поште од неких 60-ак динара). Куповином књиге помажете сестринство манастира Светог Јована Златоустог у Нижепољу, који ће добити сав новац од продаје. То је наше мало уздарје за њихову жртву за Свету Цркву Божију за коју непоколебиво страдају. Њима је свака наша помоћ више него потребна, те вас од срца и душе молим да помогнете манастир куповином ове књиге. Књигу можете поручити на телефон 066 8 000 283 (број је у Србији) При куповини кажите да сте наруџбеницу видели на сајту Живе Речи Утехе Унапред свима хвала у име сестринства из Архиепископије охридске. Александрида, Ignjatije, Isak Njutn and 9 осталих је реаговао/ла на ово 12 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 18, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 18, 2012 Ја сам књигу прочитао два пута у једном даху. Једна од мени најдражих књига која ме је привукла да још више заволим Архиепископа Јована и да осећам његово страдање као своје. мирођија and Скопљанац је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 18, 2012 Пријави Подели Написано Мај 18, 2012 Било би лепо да се ово продаје по црквама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Јел на српском или на македонском? w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 19, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Na srpskom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Књига је на српском,.. на македонском не постоји за сада, као издање, из објективниох разлога, .. иако је наравно и настала на том језику. Архиепископ је писао из затвора писма, сестрама у манастиру које су то од њега тражиле да би поделиле страдање са Њим.. И кад је изашао после скоро две годене уобличио је то у рукопис и тако су издали..опет из објективних разлога у Србији, али је издање Ставропигијалног Манастира Светога Јована Златоустог у Нижњпољу код Битоља. Иначе Игуманија ове ставропигије, Олимпијада је и написала пролог за ово издање. А књига је штампана у Патријаршији у Београду.. и објављена је 2007. године; и продавала се у Црквама..али ... у више него скромном тиражу.. Нема таквог штива код нас... по свему је изузетна јер је и ово што се дешава у Македонији и више него ''изузетно'' , као и само страдање и Архиепископа, и верног народа П.О.Архиепископије па и целокупног народа на том простору који је у стању заведености и обманутости да не кажем опрелешћености какву заиста тешко можемо разумети без ..личног састардавања са њим.. Ово је један од начина, да бар направимо ''добар почетак''.. на том пољу marko_13, Дуња, Драган Јашић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 На жалост,као и у другим сличним ситуацијама,ми Хришћани имамо паметнија посла, и доста је нама наших брига,тј. сујете и новца. Ми чекамо РЕЗУЛТАТЕ избора или резултате...а шта чека Е.Јован ?СЛОБОДУ. А ми у слободи чекамо ропство,које ће нам доћи. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Архиепископ Јован не чека слободу. Он је слободан у Христу. JESSY, Дедал, Земунац and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Скопљанац Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Књига је одлична, придружујем се похвалама. Ја имам две, могу некоме да поклоним једну ако је ко заинтересован. Једну сам добио, једну сам купио на ПБФ-у још одавно. Па, мислим да су, нажалост, Патријаршија и ПБФ још увек једина места (поред ЖРУ) да је има и да је видљива. Блажењејши Архиепископ Јован је у књизи - писмима рекао све што треба. А што је некада јеромонах, а данас Митрополит Црногорско - Приморски рекао на сахрани оца Јустина, а уствари запитао све нас: ... Да ли смо чули његову реч? И да ли ћемо чути његову реч? - то исто можемо да пренесемо и овде. Имамо Реч Архиепископа у Истини, који ће још много тога рећи и написати. На нама је да чујемо, па самим тим: Ко хоће да чује, нека чује. Ко хоће да види, нека види. Да имамо његову молитву! marko_13, Anette, bgpj and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење. Св. Иринеј Лионски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Е, па прошетаћу онда до ПБФ-a. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Прочитала сам ову књигу.Једно потресно али достојанствено сведочење. Као што рече Марко,Митрополит Јован је слободан у Христу и ту слободу му нико не може одузети већ је само препознати,ипак,морам да кажем,да у данашњим временима удобности,духовне власти која је понекад већа и од саме световне код Епископа,овакав пример је редак,непроцењиво сведочанство аутентичности хришћана. А препознати аутентичност Митрополита Јована захтева само једно од наше Цркве, редовно помињање његовог имена на Великом Входу,на Литургијама,све остало што је мање од овога је фарса и непоштовање. Опростите. Ignjatije, Скопљанац and marko_13 је реаговао/ла на ово 3 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 19, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Кoментар са фејсбука: knjiga je zaista predivna, autenticna Blazenejsi Arhiepiskop je u knjizi opisao svoj zivot u zatvoru kad je bio zatvoren po drugi put za jedno isto delo i kontakte sa drugim zatvornicima i njihovim zivotima duhovna knjiga potresni tekstovi imam je u svojoj biblioteci i cesti je citam odkad nam je zimus opet utamnicen nas Arhiepiskop Књига се, Богу хвала веома лепо продаје и ја вас позивам још једном да поручите што пре ваш примерак јер је још само мало књига остало. marko_13 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Ево лисдтам књигу и онако насумице се заустављам на неким страницама размишљајући шта да поставим као илустрацију исте.. и ево једног кратког али интересантног пасуса... можда још коме буде интересантан .. : ''Понови ми муњевито кроз главу прође мисао да је комунизам у Македонији направио праву духовну пустош. Али и велике историјске фалсификате. Не само са Црквом, фалсификујући прошлост, комунизам је у Р. Македонији успео да многима фалсификује и будућност.'' w.a.mozart, Vaske and bgpj је реаговао/ла на ово 3 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Мај 19, 2012 Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Звала сам данас овај телефон да поручим књигу. Али нисам успела. Очекивала сам да ћу поузећем платити, али особа коај ми се јавила ми је објаснила да пошаљем поруку са адресом на исти број, а он ће ми послати текући рачун на који треба да уплатим. Али ништа од поруке са текућим рачуном. О чему се ради.?Да ли ћу остати без књиге? Тражила сам два примерка. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 19, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 19, 2012 Сутра, у недељу, 20. маја, сви који су поручили добијају број жиро-рачуна на који треба а уплате и књига им стиже на кућну адресу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука