Jump to content

Да ли ми чекамо Антихриста и(ли) Христа ?!

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

Хвала ти брате,  !!  facenew22222222

Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа.

"МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд).

Подели на овим сајтовима

• Одговори 281
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

а можеш ли да нађеш григорије ону Тјуб трилогију "Грађани - Зилоти" са Весном Пећанац ?

Јеси гледао то ?

"МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд).

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Хвала ти брате,  !!  facenew22222222

Е, али немој да стављаш прст на ринглу!

Ух, да сам инквизитор, ставио бих једино Николајев прст и избегао скрнављење свог храма (тела) и самим тим хулу на Духа Светога:drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

а можеш ли да нађеш григорије ону Тјуб трилогију "Грађани - Зилоти" са Весном Пећанац ?

Јеси гледао то ?

Nisam gledao sta je to?

Штета, то се једноставно не може описати .

Овде је једино остала расправа о тој теми ...

https://www.pouke.org/forum/index.php?topic=2582.0

Да, сада видим да није Весна него ЉИЉА Пећанац ...

Подели на овим сајтовима

Цитат

Znaš kako je kad hoćeš da se zamonašiš a oženjen si? Ako te žena ne pusti, manastiri te ne primaju za monaha.. A ne znam da li se još praktikuje da i roditelji moraju da dadnu saglasnost.

Znači, prvo treba da središ svoje svetovne obaveze, pa onda možeš u manastir.

Pa dakle, ako hoćeš da se uzdigneš iznad ljudske prirode - sa obzirom šta ti ovo znači, jer Hrišćanstvo nije da se uzdigneš iznad ljudske prirode, nego da dovršavaš i usavršavaš svoju ljudsku prirodu, jer kao ljudi smo rođeni, kao ljudi ćemo umreti, i kao ljudi ćemo da vaskrsnemo i navek da živimo, ne kao duhovi, anđeli ili nešto treće - prvo sredi svoje ljudske obaveze. Da ne bude, recimo, da imaš dete, ali ti si se uzdigao iznad ljudske prirode pa nemaš vreme za svoje dete... jer ovim onda nisi se ništa uzdigao, samo sam sebe varaš.

Znaš onu narodnu: prvo doradi svoju njivu (po drugima avliju), pa onda pomogni komšiji na njegovoj njivi. Da ne bude da nisi na vreme doradio svoju njivu, pa ono udari nevreme i uništi ti njivu, i ti onda nemaš ni za sebe ni za svoju familiju, pa ti moraš da moliš komšiju da ti sad on pomogne, a on može al' i ne mora, a možda i sam nema dovoljno. Nego je pravedno da kažeš komšiji: Brate, sačekaj dok završim poslove na mojoj njivi, ti dotle radi na tvojoj njivi, a ja kad završim ovde, doći ću da ti pomognem.

драги, добро је да коментаришеш овакве ствари, види се колико си заведен, неупућен и неук, па има места и за промену на боље  4chsmu1

не зависиш ни од жене ни од деце ни од родитеља за одлазак у манастир, само код женидбе има техничких и легалних проблема око развода. сем тога, уколико одсуствујеш довољно дуго од куће, жене и деце, добијаш аутоматски развод мада ћеш имати проблема око покућства.

а Бог не пита кад ће те узети к себи, завршио ти своје или не, чак и без твог пристанка, па и где. друго је словесна и слободна служба.

ми сад имамо палу (смртну) људску природу, у односу на првобитну (вечну) људску коју су имали Адам и Ева, тако да се управо причешћивањем уздижемо са људске на божанску природу. монаси, рецимо, узимају и образ анђеоске природе, тако да се одричу људске и такође се обожују светим причешћем.

свештеномученик Данил Сисојев је гомилу пута имао конфликт између породице и службе, и то су му замерала и рођена жена и деца, али је тако испало да је и њима службовао посветивши се.

као што муж није муж без жене, тако и човек не може да се промени кад нема у односу на кога или коме и да сам помогне, узајамним трудом, да узрасту изнад самих себе, на обострани поправак личности. истина, сујетни лицемер је онај који само прича другима а сам остаје, или копни.

поента је да човек не може ништа сам, па ни без Бога. значи - треба троје, да не улазимо у посебне личносне ипостаси Свете Тројице.

што се тиче твог фаличног, и многоговорљивог, примера, за мој укус је најбоље решење да обојица радите за обојицу - да обојица радите једну па обојица другу њиву, а можда чак и да их спојите - па да не морате ни да стајете. тако се и оснивају заједнице које се постављају изнад личне, па и себичне, користи.

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Ми не треба да се плашимо антихриста или 666

180px-porphyrios.jpg

Једног дана Старац Порфирије ми је рекао:

"Оче Атанасије (узимајући ме чврсто за руку), ја сам слеп, сада моје очи физички не виде јер имам рак хипофизе, али имам духовне очи и видим. Пре него што одеш, хоћу да ми кажеш шта вам је Старац Емилиан рекао о 666 и антихристу? "

То је било у дане Чернобила и људи су били веома узнемирени и на десетине их је сваки дан долазило код Старца Порфирија који је био тад у близини Атине, питајући: "Шта ће се десити, хоће ли Антихрист доћи и ставити печат 666 нас?"

Старац ме је упитао: "Реци ми, дете моје, шта Старац Емилиан каже о 666 и антихристу?"

Одговорих му: " На скупу пре неколико дана он нам је рекао да се не бринемо, него треба да нас интересује жива веза са Христом, а не да дајемо пажњу Антихристу, јер тада он ће постати центар наших живота, а не Христос. "

Старац удари рукама о кревет и рече: "Шта си рекао, дете моје, шта си то рекао?! Слава Ти, Боже, да сам нашао духовног оца, који се слаже са мном! Дете моје, ови духовници овде у свету, шта они раде? Узнемирили су душе и створили су многе психолошки проблеме и у породицама са 666. Људи у свету не могу да спавају и узимају психијатријске лекове и таблета за спавање како би заспали. Шта је ово? Христос не жели ове ствари дете моје. Могу ли да ти кажем нешто? "

"Шта Старче?" одговорих му. Он ми рече". За нас хришћане, када спознамо Христа не постоји антихрист. Реци ми нешто, ја седим овде на овом кревету, можш ли и ти седети на њему?"

Рекох му: "Не, старче."

Он је упитао: "а зашто?"

Ја одговорио: "Јер ако седнем пригнечићу вас ".

Он је поново упитао: "Дали никада нећеш моћи да седнеш овде?"

Рекао сам му: "Када ви устанете, Старче, моћу да седнем.“

Он ми је рекао: "Управо то, дете моје. Иста ствар се дешава са нашим душама. Када имамо Христа у нама, може ли доћи Антихрист? Може ли нешто супротно овоме да уђе у наше душе? Из тог разлога, дете моје ми данас немамо Христа у нама, јер бринемо о антихристу.

Када је Христос у нама, све постаје Рај. Христос је све, дете моје, и противника се не треба плашити, то увек треба да кажеш људима. И дозволи ми да ти кажем нешто. Ако заиста антихрист сада дође са ласерским уређајем и насилно ме жигоше са 666, ја се не би узнемирио. Ви ћете ми рећи ", Старче, зар то није печат Антихриста?" Да, али чак и ако би он и хиљаду пута написао 666 на мени са ласером, неизбрисиво, не бих се узнемирио.

Зашто? Јер, дете моје, прве мученике бацаше дивљим зверима, а када би се прекрстили дивље звери постајале су као јагњад. Они су их бацали у море, али када су начинили крст море је постајало као суво и они су ходали по њему. Они су их бацали у ватру, али када би се прекрстили пожар би се охладио. Благословено дете моје, шта смо то постали данас? Да ли ми верујемо у Христа? У наш Крст? Зашто је Христос дошао? Зар није Христос дошао да нас оснажи у болести?

То треба да кажеш Старцу, дете моје. А ти треба да кажеш људима да се не плаше антихриста. Ми смо деца Христа, ми смо деца Цркве. ".

Све ово је оставило приличан утисак на мене.

И додавши упита: "Могу ли да ти кажем нешто?"

Рекао сам: "Наравно, Старче".

"Патријарх Димитрије, како је он дошао у Атину?"

"Са авионом", рекох..

"Па, да, знам да је дошао са авионом. Да немислиш да је човек препливао? Са којим документима?"

"Са пасошем, Старче", одговорих му.

"Грчким или Турским?"

"Не знам", рекох..

" Па мудрујеш. Он је дошао са турским.. И који је грб Турске, знаш ли?"

Ја рекох: "Не знам, Старче".

"Сада га претера, не знаш који је грб Турске? Па полумесец. А знаш ли како су Оци Цркве називали полумесеца после појаве Мухамеда?"

"Не, Старче", рекао сам.

Шалећи се рече: "Па, ја треба да узмем твој диплому и да је опцепам. Какав си ти то теолог?.

Полумесец је симбол Антихриста. Ако је полумесец симбол антихриста и ако пасош Патријарха има симбол антихриста (и њехових печата, колико су печата они ставили изнутра и споља?), Да ли то значи да је наш патријарх антихрист?

Не, дете моје, не! Не ограничавај Јеванђелску поруку толико! Христос није тако ускогрудан као људи, који желе да бране своје мишљење.

То треба да кажеш Старцу и то је оно што треба да кажете народу: Ми не треба да се плашимо антихриста или 666 ".

Подели на овим сајтовима

U mom slucaju radoznalost je ubila animal030 . Cujem ja da se gleda uveliko digitalni andjeo ; pa reko ajd i ja. Kud svi tu cu .Prepala sam se tad jako mnogo. Cekam Hrista Spasa whackado 0513_music0504_music

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

...nalazimo se upravo u tom vremenu borbe dobrog i lošeg....prije manje od mesec dana čula sam izraz: lovci na duše....navodno broj duša koji se prikupi određuje hijerarhiju onog koji ih je skupio, dakako, ta nagrada nema veze  sa ovim svetom već onim sa druge strane, tamo se takođe nešto intenzivno dešava...a ljudi, ne veruju u takve stvari...jedno od najmoćnijih oružja Šejtana ili Sotone je: UBEDIO JE ČOVEKA DA NE POSTOJI!...Ali, ne zaboravimo! Bog je Tvorac svega! Jer ko može biti kao Bog? Niko nije kao Bog!

Подели на овим сајтовима

On 16. 10. 2009. at 20:31, Маша рече

???? ???????.

?????? ??? ??? ??????? ??? ???? ? ???? ?? ???? ?? ??? 5??? ???? ???????? ????? ?? ?????? ?? ?????.

??? ?? ?????? ?? ???? ?? ?????????.

????? ??????????????????. ?????????????????????????

????????????????

??

????????????????????????????????.

Подели на овим сајтовима

On 5. 12. 2013. at 13:13, ines рече

...nalazimo se upravo u tom vremenu borbe dobrog i lošeg....prije manje od mesec dana čula sam izraz: lovci na duše....navodno broj duša koji se prikupi određuje hijerarhiju onog koji ih je skupio, dakako, ta nagrada nema veze  sa ovim svetom već onim sa druge strane, tamo se takođe nešto intenzivno dešava...a ljudi, ne veruju u takve stvari...jedno od najmoćnijih oružja Šejtana ili Sotone je: UBEDIO JE ČOVEKA DA NE POSTOJI!...Ali, ne zaboravimo! Bog je Tvorac svega! Jer ko može biti kao Bog? Niko nije kao Bog!

Је л' могу да те питам. Јеси ли ти муслиманка или хришћанка или припадаш некој другој вјери?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...