Jump to content

Deja vu - jamais vu - jeste li doziveli?

marija

Препоручена порука

......- i vi se setite kao da imate secanje o tome,.....

Trilulilu... Trilulilu... :)

Pa da, baš to po nekad  zna da bude ...trilulilu  :D

U principu  ne analiziram takve svoje doživljaje, ne kopka me šta je-zašto-kako....desilo se i šta sad...otpuštam ih da prođu,prestanu ili se pojave,jasno mi je da ja sa tim nemam veze :)))    

Na fotografiji koju sam ja sama uslikala bio je uslikan  baš najlepši delić iz jednog prijatnog sna kojem sam se dugo čudila jer je bio pun sunca, radosti a nije imao nikakve veze sa mojim trenutnim življenjem,težnjama,planovima.  Od sna do fotografije je prošlo jedno  5-6 godina i ja na to, naravno, i zaboravila..... i kada je, iz štosa slika koje smo svi porodično pregledavali, ta stigla do mene ...samo je neki "talas" prostrujao kroz mene i lepo sam odlepila od čuda i potupno se setila sna...jer sve je bilo na toj slici uhvaćeno baš tako  :0222_shocked:    .....  

Na fotografiji je bila moja majka sa mojom jednogodišnjom ćerkom .  winter  winter  winter

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Па то је бар просто, не треба есеј. Радиш све контра и шљака ко лептирић.  :ladan:

знам ја ту тактику "куд ја, ја контра"...него сам мислила да има нешто ново на том пољу...

П.С. извините сви на спаму

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Да ли се некоме од вас десило да "сања" мирис... да у сну осећа мирис тотално  непознатог парфема???

Давно...невероватно је, такав мирис нисам никада осетила, не може да се пореди ни са једним парфемом. После сам пар пута на јави осетила мирис тамјана на неочекиваним местима, али ни интензитет ни лепота мириса није била приближна оном мирису из сна.

Имам слично искуство, мада ми се то опет десило скоро. Али не би могао описати као мисрис парфема већ пре ближе неком мирисном тамјану или можда чак мимирису или слично. Ту ноћ сам мало дуже читао молитве  :.mislise. ... не знам да ли је кврц, драже би ми било да је нешто друго, да ме некад овако грешног посети мало дашка благодати незаслужене, да ме окупа и спере све што греши душа моја...

Него када смо већ ту. Пре пар година, сањам да улазим у превоз, седам напред иза првих улазних врата и поред мене се провлачи клинац, основац са плавим ранцем и седа до прозора. Затим улази контрола и прегледа карте (тада се још увек поништавале у оном металном чуду).

Тог јутра сам имао неких обавеза по граду и наравно кренем превозом. Видим слободно место напред и седнем. На следећој улази клинац са плавом торбом и седа поред мене. И кликне ми у глави - није дежа ву- него сан! Моментално штанцнем карту а после пар станица улази контрола. Изашао см из буса станицу раније забезекнут.  :stadaradim:

Подели на овим сајтовима

A da li ste sanjali u nastavcima  :D

Imao sam osam, oko osam-devet godina tada, i nekoliko noci mi se zaredjao san u nastavcima.  Medjutim, skoro sam nasao odgovor i za tu "misteriju".

Setio sam se da je u kracem periodu pre toga otac mi pricao neku pricu o dvoje dece i to u nastavcima, pre svake noci, a ja sam zeljno iscekivao sledecu epizodu. Onda je mozak nakon, ne znam tacno, mesec dana ili nesto vise, krenuo da percipira i slaze svoje price, a deca su bila ista (tj. onakva kakvu sam ih zamisljao dok mi je otac pricao price, a epizode u snu su pocinjale: ulazim u ogromnu puzevu kucicu i kao niz zatvoreni tobogan dolazim u vrt te dece, s tim sto su u snu ona bila zla :O ).

Ili, da li ste sanjali nesto sto vam se desilo u najranijem detinjstvu i da ste se nakon budjenja setili tog zaboravljenog dogadjaja?

Npr. sanjao sam ujake (oni su blizanci) kako igraju fudbal kao deca od nesto malo vise od desetak godina   (a  stariji su od mene deset godina) i ja  trcim da branim, a oni me sklanjaju i dosta su veci od mene. Posle sam se setio tog dogadjaja, nesto najranije sto se danas mogu setiti. 

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

A da li ste sanjali u nastavcim ? 

У добар трип, јесам :D  ... то је давно било и једино чега могу да се сетим јесте да сам био клинац а у сну са још пар другара... неки улаз у пећину и дивља мачка, мислим да је била пума. Неколико ноћи за редом смо се скривали од те маце  :)))  

Иначе најчуднији сан који сам имао, пре би рекао искуство поводом сна (и не могу више да се сетим садржаја тачно) јесте да сам као клинац сањао сличан или скоро исти сан као и моја сестра тога јутра.  :0222_shocked:  Када смо испричали једно другом настао је збун. Тражили смо одговоре у смислу да смо гледали исти филм, причали о истој теми, учествовали негде заједно... 

Подели на овим сајтовима

facenew22222222

Ето....

У чему је фора са тим предвиђајућим сновима?  

Брате појма немам. Читао сам, тражио по нету, све случај до случаја и за неверицу а мени се то дешавало онолико пута и увек се шокирам.

Подели на овим сајтовима

Desava se i meni da sanjam snove iz kojih se neki detalji obistine doslovce. U pocetku me je to plasilo, a kasnije sam naucila da slusam intuiciju. I sad to funkcionise super. Do mnogih odgovora na pitanja sam dosla u snu, mnoge stvari mi bivaju razjasnjene, dobijem putokaz ili upozorenje. Ja to objasnjavam " visom svescu"....nikad ne omasi  :)

Ali jedan fenomen u snu mi je ostao nerazjasnjen, desilo mi se par dana za redom da sanjam ljude, nepoznate, koji mi govore svoje ime i prezime. E tu sam potpuno zbunjena.  :.mislise.

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

Ali jedan fenomen u snu mi je ostao nerazjasnjen, desilo mi se par dana za redom da sanjam ljude, nepoznate, koji mi govore svoje ime i prezime. E tu sam potpuno zbunjena. 

Много си на форуму :)

Подели на овим сајтовима

Много си на форуму :)
:))

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

ево шта кажу психолози.....

Да ли "дежа ви" епизоде треба да нас забрину или из њих нешто можемо и да научимо? Или можда треба да се забринемо ако никада у животу нисмо искусили тако нешто?

- Сви смо искусили тај доживљај, ако га тумачимо у ширем смислу. Треба да се забринемо за своје животе ако нам је чест доживљај да смо нешто већ видели, односно да нам се понављају нежељене ситуације и односи. Треба мењати свој живот.

* Колика учесталост ове појаве може да буде забрињавајућа?

- Деја ву је ствар позната, али релативно ретка у животима људи. Изузимамо епилептичаре. Већина људи прошла је кроз искуство деперсонализације у младости, а то је сродно доживљају деја ву. Лјуди често сањају нешто што је већ виђено. Ако се не држимо строго медицинског тумачења, а оно каже да је то епилептички феномен, можемо закључити да људи као већ виђено означавају оно чиме су незадовољни и што не желе. Нешто се понавља и изазива досаду – то је сигнал да са нашим начином живота нешто није у реду. То треба разумети као позив за акцију и промену.

http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8/%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82_+.505.html:446391-%D0%A2%D0%B0%D1%98%D0%B0%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D1%81%D0%B5%D1%9B%D0%B0%D1%98-%D0%B2%D0%B5%D1%9B-%D0%B2%D0%B8%D1%92%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B3

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Mislim da su to situacije sačuvane duboko u našoj podsvesti... sa kojima smo povezani u smislu našeg postojanja i zadatka na ovom svetu. Ukoliko neko ima osećaj da nosi težak krst u ovom životu... i da je pri tom deja vu intenzivan.. moglo bi se prepoznati kao želja da se razume situacija u kojoj se neko našao. Razumevanje situacije nije obavezno put ka spasenju... Pojanje imena Gospoda našeg i molitve... smatraju se stabilnom barijerom kako situacije iz podsvesti ne bi dospele u svest..(deja vu). Prakticiranje duhovne prakse otvara nam novi put i smanjuje težinu našega krsta u ovo životu.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...