Јанко Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Jesam. A kako si ti iz toga zakljucio da on satanista? Rekao ti je? Masa klinaca danas govori za sebe svasta cak i efektivno deluju (sto ti kazes "mole se") pa nemaju ni pojma sta je to sto rade ni sta je to sto upraznjavaju. Jeste on destruktivan i u prelesti i naopak skroz sve to stoji ali naprosto ako se molio bilo cemu izvan svog ima nije satanista po definiciji. No sada naravno uvek mozemo siriti definiciju ali onda nam preti da izgubimo iz vida one prave prave satniste ali ti su najopasniji i pod senkom infiltrirani tamo i ovamo. Наравно да није рекао и никад и не би...Ово је синтеза више разговора, појединих сентенци и очигледних знакова... Да, прави сатанисти, мислећи на праве праве, су такви. Али свако од њих има своје почетке... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 А не, не може доћи мисао, него сигнал. Ми смо свакодневно бомбардовани разним сигналима из околине, а наш мозак те информације обрађује и складушти их подсвјесно, а свејсно их шаље назад у околину. Тако се двосмјерно врши наша комуникација са околином и свакодневна интерпретација и спознавање. То су толико осјетљиве ствари, да постоји милион малих узрока због кога можемо у нечему погријешити. С тога сматрам да сам сам крив кад починим гријех, не морам окривљивати неког тамо демона који ме је наговарао и сметао ми. Што се тиче Бога и комуникације, то је сасвим друга ствар. Главни наш циљ и јесте обожење, приближење Богу. Зашто је код Бога друга ствар, а код нечастивог није? Јел` Свети Оци греше кад говоре о помислима са леве стране? "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Наравно да није рекао и никад и не би...Ово је синтеза више разговора, појединих сентенци и очигледних знакова... Да, прави сатанисти, мислећи на праве праве, су такви. Али свако од њих има своје почетке... A pa da onda se razumemo na sta mislimo. Јанко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Зашто је код Бога друга ствар, а код нечастивог није? Јел` Свети Оци греше кад говоре о помислима са леве стране? Зато што мисли са десне стране, мада мислим да су и оне потпуно ријетке тј директна комуникација Бога одвијала се само са одабраним људима ради конкретног циља, имају за циљ да ти помогну. Што је сасвим уреду, ем што нам то треба то. Са друге стране, неуронске синапсе су врло осјетљива ствар, нервни систем, крвоток итд... Рецимо наше расположење може да варира у од временских прилика, па и здравље. Кад нас стигне лоше расположење, то може да покрене друге факторе који ће нас омести и због чега ћемо евентуално погријешити. Поред тако осјетљивих механизама, наша сопствена борба у овом свијету уз Божију помоћ, сматрам да је сасвим довољна, и не видим ту мјеста неком долијевању уља од стране демона, нити смисао. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Април 22, 2012 Пријави Подели Написано Април 22, 2012 You can run, but you can`t hide... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zika53 Написано Април 22, 2012 Пријави Подели Написано Април 22, 2012 Evo sta kazu braca romokatolici: Roman-catholic exorcists differentiate between ordinary demonic activity or influence (mundane everyday temptations) and extraordinary demonic activity, which can take six different forms: External Physical pain caused by demon(s); Demonic Possession, in which demon(s) takes full possession of a person's body without their knowledge or consent: the victim is therefore morally blameless; Diabolical Oppression, in which there is no loss of consciousness or involuntary action. Diabolic Obsession, which includes sudden attacks of irrationally obsessive thoughts, usually culminating in suicidal ideation, and typically influences dreams; Diabolic Infestation, which affects houses, things, or animals; Diabolic Subjugation, in which a person voluntarily submits to demon(s). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 22, 2012 Пријави Подели Написано Април 22, 2012 Onda se to isto moze reci i za ove sto su kod nas oslobodjeni demona. Jer ni u nasem ni u slucaju druge religije/kulta nema ama bas nikakvih simptoma opsodnutosti cak naprotiv. To se svodi na ono moja novcanica od 100 dinara nije faslifikat jer je moja. Plus tu ih ceka ona Hristova kad su ga optuzili da pomocu kneza djavolskog izgoni djavole. Tako da im je to mnogo, mngo suplja prica. (Мт. 7.22-23) Многи ће ми рећи у онај дан: Господе, Господе, нисмо ли у име твоје пророковали, и твојим именом демоне изгонили, и твојим именом чудеса многа творили? И тада ћу им јавно казати: Никад вас нисам знао; идите од мене ви који чините безакоње. А што се теме тиче, колико год да је неко шизофрен или болестан на други начин, не може да зна детаље твог живота, детаље које си скривао од свих, и за које само ти знаш. А то се дешава људима када оду у манастир Илиње и зезну се и разговарају са ђавоиманима. Изобличи се фаца некога од ђавоиманих и крећу да саблажњују људе тиме што им причају најскривеније пикантерије из њиховог сопственог живота пред свима. Неисповеђене пикантерије, да будемо прецизни. Такође, говорили су овима што се лече од дроге где су калуђерице сакриле нешто, колико је пара отац Исаија имао код себе у тренуцима када ни он сам није знао колико пара у том тренутку има (тај дан било јелејосвећење, па људи само трпали прилоге), и тако даље. Колико год човек да је шизофрен, нисам чуо да добија такву моћ какву ти ђавоимани имају у тренуцима доласка "инспирације". На који начин ђаво мучи човека, да ли га мучи са стране, као што о. Јоил каже у једном клипу ("ђаво ретко када добије дозволу да уђе у крштеног човека"), или заиста уђе у човека и запоседне његове органе (али НИКАДА његову слободну вољу), што многи са овог форума сматрају за немогуће, не знам, али се дешава. Иначе, тамо се лече и наркомани, не само ђавоимани, па је отуда о. Исаија на страшном удару мештана, и на удару свакаквих подметачина унутар саме Цркве, јер није људима пријатно да су им такви у близини. А могуће и да су наркомани направили и неки инцидент са мештанима, за то не знам, али је врло могуће. А и подметачине и свакакве гадне приче унутар Цркве су му свакодневна појава, само што се људи више на то не обазиру. Margareta, Немања Бањалука, Дијана. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Април 22, 2012 Пријави Подели Написано Април 22, 2012 (Мт. 7.22-23) Многи ће ми рећи у онај дан: Господе, Господе, нисмо ли у име твоје пророковали, и твојим именом демоне изгонили, и твојим именом чудеса многа творили? (Мт. 7.22-23) Многи ће ми рећи у онај дан: Господе, Господе, нисмо ли у име твоје пророковали, и твојим именом умоболне рехабилитовали, и твојим именом чудеса многа творили? Ја бих вас замолио да убудуће не говорите тим архаично првовековним језиком, већ напредно двадесетпрвовековским да би се као људи разумели. У ту сврху и ја сам мало преправио цитат. Што да не. Нешић каже да је Црква по потреби чепутала Свето Писмо, па могу и ја онда. И ја сам део Цркве. Дијана. and Саша M. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 22, 2012 Пријави Подели Написано Април 22, 2012 На који начин ђаво мучи човека, да ли га мучи са стране, као што о. Јоил каже у једном клипу ("ђаво ретко када добије дозволу да уђе у крштеног човека"), или заиста уђе у човека и запоседне његове органе (али НИКАДА његову слободну вољу), што многи са овог форума сматрају за немогуће, не знам, али се дешава. Иначе, тамо се лече и наркомани, не само ђавоимани, па је отуда о. Исаија на страшном удару мештана, и на удару свакаквих подметачина унутар саме Цркве, јер није људима пријатно да су им такви у близини. А могуће и да су наркомани направили и неки инцидент са мештанима, за то не знам, али је врло могуће. А и подметачине и свакакве гадне приче унутар Цркве су му свакодневна појава, само што се људи више на то не обазиру. Ђаво ретко добије дозволу да уђе у крштеног човјека, али зато гле чуда, запосједнутост се региструје само у црквеним круговима. Не знам да атеисти болују од оваквих ствари. По логици о.Јоила, требало би бити обрнуто. Требали би смо невјерујуће људе виђати запосједнуте, и код њих регистровати испољавање демонизма, а не обратно. Како би то објаснио? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Април 22, 2012 Пријави Подели Написано Април 22, 2012 http://www.smh.com.a...9119757423.html http://www.religious...g/chr_exor8.htm Хм. Зашто ли нико не коментарише смрт ове монахиње „из које су истеривали ђавола” у Румунији? Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 22, 2012 Пријави Подели Написано Април 22, 2012 Ђаво ретко добије дозволу да уђе у крштеног човјека, али зато гле чуда, запосједнутост се региструје само у црквеним круговима. Не знам да атеисти болују од оваквих ствари. По логици о.Јоила, требало би бити обрнуто. Требали би смо невјерујуће људе виђати запосједнуте, и код њих регистровати испољавање демонизма, а не обратно. Како би то објаснио? Раније сам слупао једног монаха (мислим да је и теологију завршио, али нисам сигуран) о томе како се многи случајеви ђавоиманости региструју као шизофренија. И да су душевне болнице препуне ђавоиманих људи који су савршено нормални у психичком смислу (њихова је психа нетакнута), али су ђавоимани. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 22, 2012 Пријави Подели Написано Април 22, 2012 (Мт. 7.22-23) Многи ће ми рећи у онај дан: Господе, Господе, нисмо ли у име твоје пророковали, и твојим именом умоболне рехабилитовали, и твојим именом чудеса многа творили? Ја бих вас замолио да убудуће не говорите тим архаично првовековним језиком, већ напредно двадесетпрвовековским да би се као људи разумели. У ту сврху и ја сам мало преправио цитат. Што да не. Нешић каже да је Црква по потреби чепутала Свето Писмо, па могу и ја онда. И ја сам део Цркве. Шта онда би са оним демонима који су из младића изгнани у крдо свиња и онда цело крдо сурвано у језеро да се удави? Је ли онда Господ луд, па смо ми данас паметни, када видимо где је он погрешио? Реци Му слободно да је погрешио, да је тај младић само био луд. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Април 22, 2012 Пријави Подели Написано Април 22, 2012 Хм. Зашто ли нико не коментарише смрт ове монахиње „из које су истеривали ђавола” у Румунији? Па ја не коментаришем ни смрт своје мајке од тумора максиларног синуса коју су месецима лечили од упале очног нерва. Шта желиш тиме постићи? Да докажеш да сви свештеници и лекари морају бити безгрешни, тј непогрешиви? Свако ће са својом савешћу пред Господа-то је једини коментар. Коме је мало дато, за мало ће и одговарати. Коме је много дато-за много ће одговарати. Не треба му још моја осуда. Милости хоћу, а не жртве... Ратко :( је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Април 22, 2012 Пријави Подели Написано Април 22, 2012 Шта онда би са оним демонима који су из младића изгнани у крдо свиња и онда цело крдо сурвано у језеро да се удави? Је ли онда Господ луд, па смо ми данас паметни, када видимо где је он погрешио? Реци Му слободно да је погрешио, да је тај младић само био луд. Ма то је додата прича у педагошке сврхе. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 22, 2012 Пријави Подели Написано Април 22, 2012 Раније сам слупао једног монаха (мислим да је и теологију завршио, али нисам сигуран) о томе како се многи случајеви ђавоиманости региструју као шизофренија. И да су душевне болнице препуне ђавоиманих људи који су савршено нормални у психичком смислу (њихова је психа нетакнута), али су ђавоимани. Да нарочито када се ђавоиманост генетски наслиједи. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука