obi-wan Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Ali cekaj Hristos se obracao necistom Duhu i izgnao ga iz coveka!Da li ti hoces da kazes da Bog(Hristos) nije znao da je to neka fizicka bolest pa je mislio da isteruje demone? Naravno da je znao, brate, ne stresiraj se. Ovde ima ljudi koji ce vrlo brzo da dodju do tacke kad ce da tvrde da demoni jednostavno ne postoje. Jer je tako njihovom umu udobnije... Дијана., nedeljko, Ignjatije and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Како год ти звучало Лазаре...немам намеру да уверавам,поготово да сумњам у ауторитете одређених људи,поготово ако су ти ауторитети веома трезвени на самој граници са превише рационалним.Али добро,имаш право да мислиш шта хоћеш Што би рекао Понтије Пилат: Dixi! Рекао сам да свакако постоји вероватноћа да је то све тачно, али типа 1%. Али ту је и моје неко искуство са калуђерима, а не само "моје мишљење". А искуство ме је научило на многи калуђери лажу у овим стварима, само из разлога сујете и гордости. И, дужан сам да то кажем, кад се већ бацамо ауторитетима: свако има своје ауторитете и то је ОК, али Тихон Студенички мени лично свакако није један од њих. Напротив. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Па и то опседање од стране демона, наравно, не дешава се само од себе већ по пристанку човека а по Божјем допуштењу. Не уђе демон тек тако у човека без да му овај да повода. А вероватно и Бог не пушта на сваког, у истим ситуацијама и искушењима. Заиста не знам како се то дешава и не желим да знам. Али шта ми пада на памет, рецимо кад се неко опије као ђубре, напуши се марихуане или тако неког средства онда "отвара чакре" за улазак демона. Или кад је неко изузетно горд, сујетан итд. - то све могу да буду начини да човек постане опседнут. Upravo tako... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 i jos jedno pitanje imam, zasto je neuporedivo veci egzorcizam kod katolika, mislim da je brojcano vece kad se uzme proporcionalno poredjenje Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Што би рекао Понтије Пилат: Dixi! Рекао сам да свакако постоји вероватноћа да је то све тачно, али типа 1%. Али ту је и моје неко искуство са калуђерима, а не само "моје мишљење". А искуство ме је научило на многи калуђери лажу у овим стварима, само из разлога сујете и гордости. И, дужан сам да то кажем, кад се већ бацамо ауторитетима: свако има своје ауторитете и то је ОК, али Тихон Студенички мени лично свакако није један од њих. Напротив. Што? Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 e to je vec pitanje, i sta znaci biti normalan dal je radi blizine Bogu ili je zbog prelesti, to je jedan fenomen, jel nema kredibilnih misljenja o tome da je neko pisao? to nije bas neka sitnica pa da sveti Oci nisu govorili o tome Кад кажем нормалне мислим на ове што не иду у цркву него живе обичним животом и не размишљају о спасењу, те се мислим што би се демон с њима замлаћивао. А с друге стране мислим на нас који се редовно причешћујемо, па онда неколико дана наиђе, опијеш се, посвађаш се, шта већ може да се деси - ја се реално плашим да у таквим тренуцима допуштам демону да радим шта ми каже. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Што? Веома личне ствари су у питању. Да не саблажњавам остале: моја изјава да тај монах није ауторитет потиче из чисто субјектвног доживљаја. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Кад кажем нормалне мислим на ове што не иду у цркву него живе обичним животом и не размишљају о спасењу, те се мислим што би се демон с њима замлаћивао. А с друге стране мислим на нас који се редовно jao kad se namesti , па онда неколико дана наиђе, опијеш се, посвађаш се, шта већ може да се деси - ја се реално плашим да у таквим тренуцима допуштам демону да радим шта ми каже. Iskusenje pred pricesce...jao kako to ume da se "slucajno" namesti pravopop winter Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Веома личне ствари су у питању. Да не саблажњавам остале: моја изјава да тај монах није ауторитет потиче из чисто субјектвног доживљаја. Једно је ауторитет а друго је да мислиш да ће лагати о нечему што је видео.. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Веома личне ствари су у питању. Да не саблажњавам остале: моја изјава да тај монах није ауторитет потиче из чисто субјектвног доживљаја. Mislis da se gordi? http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Једно је ауторитет а друго је да мислиш да ће лагати о нечему што је видео.. Нигде нисам рекао да ОН лаже, већ калуђери...(читај: многи други калуђери, али које лично знам). Mislis da se gordi? Стварно не бих да одговарам. Ем то није тема, ем никада не бих то написао на форуму. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Нигде нисам рекао да ОН лаже, већ калуђери...(читај: многи други калуђери, али које лично знам). Ако ћемо мак на конац, чини ми се да је Валентина рекла да ако кога занима потврда догађаја ходања по зиду да може питати о. Тихона. На што си ти рекао да ти он није неки ауторитет. А то може да имплицира само да му ти не верујеш. Не да он лаже него му ти не верујеш, и тако даље, нећемо даље... Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Ако ћемо мак на конац, чини ми се да је Валентина рекла да ако кога занима потврда догађаја ходања по зиду да може питати о. Тихона. На што си ти рекао да ти он није неки ауторитет. А то може да имплицира само да му ти не верујеш. Не да он лаже него му ти не верујеш, и тако даље, нећемо даље... Добро си закључио батице Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Добро, бре, људи, шта ви мислите, зашто ја тупим тастатуру по овом форуму - да бих вас одвукао у јерес, да вам помутим веру, да вас слажем и обманем, или да вам објасним ствари које не знате, и укажем на ствари у којима грешите?! И да ли је могуће да стварно верујете да причам ствари онако напамет? Ја, истина, не волим да се гађам светоотачким цитатима да бих доказао оно што тврдим - верујем да је сама снага њихових аргумената сасвим довољна свакоме ко има иоле здравог разума да својом главом закључује, и смирења да расуђује. Зар стварно мислите да је ишта од онога што тврдим на овој, или било којој другој теми, моја измишљотина, и да није утемељено на искуству Светих Отаца и Цркве? Знам да је данас најнормалнија ствар у СПЦ да се више верује свакој баби или сваком полуурачунљивом калуђеру него нама, да се усудим да употребим ту реч, теолозима. Мене, да будем искрен, заиста не занима шта је рекао отац Јоил или шта је рекла баба Курана или ко је висио са плафона - оно што говорим су основне ствари које се тичу Православне вере, посведочене од стране неких од најумнијих и најсветијих људи из историје Цркве, и које, ако се погрешно схвате, могу имати јако озбиљне последице. Уосталом, ако не верујете мени, можда ћете поверовати догмтици Светог Јустина Поповића: Цитат Демони су проузроковачи свих људских порока и страсти, хуле на Бога и разврата душе људске, јер иза сваког порока и греха скрива се ђаво као првобитни творац њихов. Демони могу наводити људе на зло, али их не могу приморати на зло без њиховог пристанка. Ђаво је потстрекач на грех, вели свети Кирил Јерусалимски; он потстрекава све, али ипак не може приморати оне који му се не покоравају. Сва зла и све нечисте страсти измислили су демони, вели свети Дамаскин; и мада им је допуштено да кушају људе, ипак они не могу никога приморати, јер од нас зависи да ли ћемо примити или одбацити оно на што нас они потстичу и што нам предлажу. Сваки човек има слободну вољу, и ђаво може потстицати на грех и зло, алион нема власти (ούκ έχει την έξουσίαν) приморати против воље. Када би демони имали власти, не би дали ниједном хришћанину да живи. Али они не могу људе искушавати више него што ови могу поднети. Ја се апсолутно слажем са Нишијевим цитатом. Не може ПРОТИВ ВОЉЕ ЧОВЕКА. Али ако човек добровољно пристане на наговор, е онда може. И то се не коси нимало са догматиком Аве Јустина. "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Je l moze da zaposedne dete? Gde je tu dopustenje coveka, tacnije deteta? http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука