Jump to content

Света Тројица - један Бог?

Препоручена порука

Волео бих да ти покажем неке детаље да видиш у чему имаш погрешна, или недовољна схватања.

НЕКЕ детаље!? Па зар има детаља који нису погрешни у свом овом његовом писању? 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 677
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Волео бих да му покажем неке детаље које до сада није разматрао. Надам се да ће после тога престати са досадашњом праксом.

Морам да видим да ли је овај брат уопште поправљив. Може бити да никад није видео објашњења која имам да му покажем.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Vidi ovako Volim_Sina_ Bozijeg kazes Bog ne moze bez nas jer nas je stvorio?El moze pisac bez knjige?Moze...baci staru i uzme da pise novu....jer je on um koji stvara knjigu a ne knjiga njega....tako i Bog...kao nas Stvoritelj moze bez nas ali mi ne mozemo da postojimo bez njegove volje....Volja Bozija je apsolut nad apsolutima....Bog nas ne spasava zato sto ne moze bez nas...vec samo i iskljucivo zato sto nas voli.... vaistinu

Основни принцип безусловне љубави је ДАВАЊЕ! Значи Бог који је љубав мора да има неког коме ће да се ДА. Иначе његово постојање неби имало смисала. Значи потребан му је неко ко нема љубави да би Бог могао да му је да. Онај ко има љубав њему није потребан Бог који је љубав. Значи њему су потреби људи као ми, грешници, да би он омао коме да се ДА! Он је нас створио ради себе, као што каже Писмо. Ми Богу одговарамо кад хоћемо да примимо љубав, а кад не примамо Његову љубав онда му нисмо мили. Све шта треба да радимо је да увек будемо спремни за његову љубав. Тада смо савршени. А пошто љубав не може да прими онај ко не може да је ДА, то ми нисмо по божјој вољи када не дајемо љубав. Када смо тужни, забринути,љути, бесни....тада ми не дајемо љубав и нисмо мили Богу. А кад смо срећни. посвећујемо пажњу другима,захвални смо...тада дајемо љибав и можемо да је примимо од Бога тада смо му по вољи.

Подели на овим сајтовима

@@Гром,

Поново те упозоравам, обзиром да се представљаш као православни хришћанин, да не смућујеш људе на форуму, износећи нешто што нема везе са Предањем и учењем Цркве. Уколико наставиш да лупаш глупости, бановаћу те, без новог упозорења. 

Подели на овим сајтовима

Да ли сматраш за себе да треба да научиш још доста тога о Богу, или мислиш да си завршио са учењем о Богу? Волео бих да ти покажем неке детаље да видиш у чему имаш погрешна, или недовољна схватања.

Важи ако ти можеш да се спустиш довољно да могу да те разумем.

Подели на овим сајтовима

@@Volim_Sina_Bozjeg,

Постоје две врсте богословља о Светој Тројици. О томе сам ти рекао пре неколико страница и ниси примио к знању.

Запамти да постоји богословље о вечној Тројици - то је учење о Богу без икаквих осврта на творевину (осим у такозваном апофатичком, и аналогијском смислу). То је једна врста богословља о Тројици.

Друга врста богословља о Светој Тројици је названа ,,богословље о икономијској Тројици''. Ова врста богословља о Тројици говори о Њеној историјској улози, тј. о улози унутар творевине.

Те две врсте богословља се апсолутно разликују, иако говоримо о истој Тројици. Дакле, једно је када говоримо о Богу у вечности, а друго је када говоримо о Богу унутар историје, тј. унутар творевине.

Prastaj ma da li je opste moguce govoriti o Sinu Bozjem Kroz koga je sve postalo bez stvorene prirode i sta bi tu mogao da razume stvoreni stvor!? osim da je nepojmljiv za njega

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

@@Гром,

Поново те упозоравам, обзиром да се представљаш као православни хришћанин, да не смућујеш људе на форуму, износећи нешто што нема везе са Предањем и учењем Цркве. Уколико наставиш да лупаш глупости, бановаћу те, без новог упозорења.

Видим ја да си се ти намерачио да ме банујеш, Само је питење тренутка! Секира је у твојој руци. Ко зна шта бих ја урадио и какав бих био да сам на твом месту?!

Подели на овим сајтовима

Основни принцип безусловне љубави је ДАВАЊЕ! Значи Бог који је љубав мора да има неког коме ће да се ДА. Иначе његово постојање неби имало смисала. Значи потребан му је неко ко нема љубави да би Бог могао да му је да. Онај ко има љубав њему није потребан Бог који је љубав. Значи њему су потреби људи као ми, грешници, да би он омао коме да се ДА! Он је нас створио ради себе, као што каже Писмо. Ми Богу одговарамо кад хоћемо да примимо љубав, а кад не примамо Његову љубав онда му нисмо мили. Све шта треба да радимо је да увек будемо спремни за његову љубав. Тада смо савршени. А пошто љубав не може да прими онај ко не може да је ДА, то ми нисмо по божјој вољи када не дајемо љубав. Када смо тужни, забринути,љути, бесни....тада ми не дајемо љубав и нисмо мили Богу. А кад смо срећни. посвећујемо пажњу другима,захвални смо...тада дајемо љибав и можемо да је примимо од Бога тада смо му по вољи.

Брате лепо ти се каже, дај покушај да се смириш, не само за себе већ и за друге си опасан, догматске теме су од егзистенцијалног значаја т.ј. питања живота и смрти. 301

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! vaistinu 0442_feel

Подели на овим сајтовима

Видим ја да си се ти намерачио да ме банујеш, Само је питење тренутка! Секира је у твојој руци. Ко зна шта бих ја урадио и какав бих био да сам на твом месту?!

Нећу те бановати, али ће ти поруке до даљњег бити на одобравању. То значи да ће бити видљиве тек када их модерација одобри.

Подели на овим сајтовима

Важи ако ти можеш да се спустиш довољно да могу да те разумем.

Ако те заиста интересује учење о Богу - тј. Тријадологија -, онда ћеш моћи разумети оно што ти се каже. Али ако будеш дозвољавао себи да патетику стављаш изнад Онтологије, онда је боље да ни немаш приступ таквим разговорима.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Ако те заиста интересује учење о Богу - тј. Тријадологија -, онда ћеш моћи разумети оно што ти се каже. Али ако будеш дозвољавао себи да патетику стављаш изнад Онтологије, онда је боље да ни немаш приступ таквим разговорима.

Dobro je imati ljude poput Groma jer iznose mrak na svetlost i sama svetlost koja ne trpi mrak moze da mu pomogne.

Da je Eva posle saptanja covekoubice vrisnula na svetlost Bog bi istog momenta pomogao ali ona se sakrila kao lopov u najkrajniju tamu misleci u agoniji da je moguce sakriti se. 

Подели на овим сајтовима

Vidi ovako Volim_Sina_ Bozijeg kazes Bog ne moze bez nas jer nas je stvorio?El moze pisac bez knjige?Moze...baci staru i uzme da pise novu....jer je on um koji stvara knjigu a ne knjiga njega....tako i Bog...kao nas Stvoritelj moze bez nas ali mi ne mozemo da postojimo bez njegove volje....Volja Bozija je apsolut nad apsolutima....Bog nas ne spasava zato sto ne moze bez nas...vec samo i iskljucivo zato sto nas voli.... vaistinu

Bog je savrsen Tvorac shadows nije nas stvarao da budemo igracka pa da zaboravi gde nas je ostavio. Sina svog je dao i podigao ljudsku prirodu u Svetu Trojicu. Da li Bog moze bez nas? pitanje koje se postavlja vidim u tebi. eeeee ne Moze ne bi nas onda ni stvarao. Savrsen Zivi Tvorac koji nista ne radi bez cilja ili mislis da je Bogu nas konacni cilj smrt? Kad kazem ne moze bez nas mislim i na Njegovu Apsolutnu Ljubav koju mi osecamo a ne mozemo objasniti. Da li Bog dopusta u slobodi da otpadnes od Njega??? Dopusta!! Voleo bi da me neko uputi gde da procitam vise o ucenju koje je Milan spomenuo.

Подели на овим сајтовима

Brate ovo ti biser nad biserima..pa kad bi Bogu nesto trebalo ..onda on ne bi bio potpuno Bice....onda zavisi od nekog drugog...a to je ogranicenost....Ljubav jeste davanje...ali ti ne razumes jednu kljucnu stvar...da je ljubav nacin postojanja...i zato je Bog vecan...jer Otac voli Sina i Duha Svetoga...Otac ,,radja,, Sina..i ,,ishodi ,, Duha iz ciste ljubavi...ne zato sto mora..vec zato sto to slobodno zeli...i nije mu potrebno nijedno stvorenje da bi bio ljubav...i da bi je dao..jer unutar Bozanske vecnosti je vecna Ljubav Svete Trojice...zato u pravosllavlju se istice licnost...Oca pre svega kao izvora i nacelo bozanstva...Bog zeli da i mi ostvrimo taj nacin egzistencije...kroz Sina...Silom Duha..do spoznanja Oca....ako gresim nesto neka me Aleksandar ispravi...ja tako shvatam Boga...

Подели на овим сајтовима

Prastaj ma da li je opste moguce govoriti o Sinu Bozjem Kroz koga je sve postalo bez stvorene prirode i sta bi tu mogao da razume stvoreni stvor!? osim da je nepojmljiv za njega

Kada je Bog Otac Stvarao kroz Sina u Duhu Svetome...Sin nije imao ljudsku prirodu...nju je tek uzeo na sebe pre 2013 godina.... slavabogu

Подели на овим сајтовима

Kada je Bog Otac Stvarao kroz Sina u Duhu Svetome...Sin nije imao ljudsku prirodu...nju je tek uzeo na sebe pre 2013 godina.... slavabogu

Kada je stvarao Tvorevinu stvarao je Kroz Sina u jednom te istom Duhu koji od Njega Ishodi. i molim te sad nemoj da mesas ovaplocenje jer vidim da pricas o vremenu.

Ne zelim da pojmite jeres da je Bog Covek vec hocu da kazem da je Kroz Sina Njegovog covecansku prirodu uzneo u Svetu Trojicu i Seo sa desne strane Oca.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...