Анастасија Написано Април 8, 2012 Пријави Подели Написано Април 8, 2012 @ Batman Samim tim što sa ženama nisi polemisao i ne bi da polemišeš govori o tvom stavu o ženama.Ali to je već tvoja stvar. Jedini ispravan poredak stvari između žene i muškarca je ljubav između njih.E tad nestaju " ratovi" i tad ničija volja nije ni pod čijom,već se baš uz pomoć ljubavi usklađuju.A mani me tog ženina volja pod muškom,koji je voli .čim je ta volja pod vlašću druge osobe tu nema ič od ljubavi...izvikano već. Natasa. and NinaD је реаговао/ла на ово 2 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Април 8, 2012 Пријави Подели Написано Април 8, 2012 Sponehaur je bio tezak mizantrop a ne samo mizogen tako da on je opste problematican po tom pitanju a ne samo kao zenomrzac. Nice se pogubi kad ga pedalirala Lu Salome a inace je bio redovna sprovodnicka musterija kao ustalom i Dostojevski i Vajld i jos mnogi drugi stvaraoci genijalne knjizevnosti i misli uopste. Ne treba ocekivati od velikih stvaralaca da daju dobar a ni prosecan odgovor bas u svemu. katja and Анастасија је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Април 8, 2012 Пријави Подели Написано Април 8, 2012 Ma besmislen je ovakav vid dijaloga izmedju muskaraca i zena. Ja sa zenama nisam ni polemisao, jer je to nemoguce. Izmedju polova vlada rat koji se moze prekinuti samo u Bogu, i taj rat ce plamteti do Sudnjega dana. O tome je govorio i sv.Maksim. A od kad su to zaracene strane imale "razumevanja" jedna za drugu. Mozda, po okoncanju rata, samo sto u ovom ratu nema kraja. Nego mene boli ovo nerazumevanje brace muskaraca koje mogu da pripisem nezrelosti i nedostatku iskustva. S njima polemisem, dakle: ako nas zene ne razumeju po ovom pitanju, kako je moguce da jedni druge ne razumemo. Odgovorno tvrdim da ne postoji ni jedan muskarac koji ne shvata o cemu su pisali Sopenhauer i Nice, iako se u pojedinijim ekstremnim stavovima ne moraju svi slagati, ali postoje opste razumevanje. A kad se muskarac snebiva i "razume" zene, laze i ima neku zadnju misao. P.S. ovde ima dosta istine: presvetla moja gospo, najviše od svega žena voli da pod sobom ima voljenog muža al njena vlast nad njime da se pruža... s tim da je jedini ispravan poredak obrnuti, a to je da volja zene stoji pod voljom muza koji je voli. Zar ovo nije dovoljno za rat. Ajde budi iskren, evo necemo polemisati, obecavam da necu rec napisati, ali bas me zanima tvoje vidjenje porekla "mizoginije", odnosno kako bi se ti izrazio - opreznosti muskarca. Cini mi se da znas odgovor. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Април 8, 2012 Пријави Подели Написано Април 8, 2012 Fizicka nadmoc i podela rada u prvobitnoj zajednici... Али зашто мрзети некога од кога си јачи...? Зар не би било логичније да жене много чешће мрзе мушкарце него обрнуто...? То ме мучи... А та мизогамија је присутна и код не тако малог броја жена. Не мржња (права мржња није присутна ни код много мушкараца) али потцењивање, незадовољство, иначе... obi-wan, Batman and Uscanac је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Batman Написано Април 8, 2012 Пријави Подели Написано Април 8, 2012 Али зашто мрзети некога од кога си јачи...? Зар не би било логичније да жене много чешће мрзе мушкарце него обрнуто...? То ме мучи... А та мизогамија је присутна и код не тако малог броја жена. Не мржња (права мржња није присутна ни код много мушкараца) али потцењивање, незадовољство, иначе... Bravo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 Али зашто мрзети некога од кога си јачи...? Зар не би било логичније да жене много чешће мрзе мушкарце него обрнуто...? То ме мучи... Anastasija je dala detaljniji odgovor... muskarci su jaci, te su preuzeli prvobitno odredjene poslove od kojih je zavisio opstanak zajednice (lov, odbrana) i usled toga i vlast. Kasnije je tu vlast i neravnopravan polozaj trebalo opravdati... a najlakse sebi opravdas vlast nad drugim bicem kad ubedis sebe u to da je to bice ispod tebe, manje pametno, sposobno, itd... katja and NinaD је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 Anastasija je dala detaljniji odgovor... muskarci su jaci, te su preuzeli prvobitno odredjene poslove od kojih je zavisio opstanak zajednice (lov, odbrana) i usled toga i vlast. Kasnije je tu vlast i neravnopravan polozaj trebalo opravdati... a najlakse sebi opravdas vlast nad drugim bicem kad ubedis sebe u to da je to bice ispod tebe, manje pametno, sposobno, itd... Pa sad...ne pije to vodu, ipak je to davno bilo, a jos uvek je mizoginija ukorenjena, ima tu neceg dubljeg. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 Valjda se ukorenilo to sa Evom i jabukom, a najzalije je sto su ljudi u to bukvalno verovali...i dan danas veruju. jesi čitala ovo http://forum.verujem.org/index.php?topic=13863.0;wap2 nije baš da su svi oci kritikovali samo Evu već i Adama jer- on je šetkao rajskim vrtom, ostavio je Evu samu tj. nije se brinuo o njoj a ona je u njegovom odsustvu(kako reče moj brat) našla sebi duhovnika... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 Anastasija je dala detaljniji odgovor... muskarci su jaci, te su preuzeli prvobitno odredjene poslove od kojih je zavisio opstanak zajednice (lov, odbrana) i usled toga i vlast. Kasnije je tu vlast i neravnopravan polozaj trebalo opravdati... a najlakse sebi opravdas vlast nad drugim bicem kad ubedis sebe u to da je to bice ispod tebe, manje pametno, sposobno, itd... Може бити... Али ипак мени се чини да је тој нетрпељивости страх и неки осећај немоћи играју већу улогу... А иначе колико се тај мушко-женски однос креће по танкој линији љубави-мржње, одбојности а опет и потребе за женом. Чини ми се да када жене не би постојале, када би једног јутра све нестале, мушкарци би дугих коса и необријани, дебели и флекави, шетали обучени у тренерке, па када би им се оне поцепале у џакове од кромпира или бурад. И то само тамо где је хладно. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 Може бити... Али ипак мени се чини да је тој нетрпељивости страх и неки осећај немоћи играју већу улогу... А иначе колико се тај мушко-женски однос креће по танкој линији љубави-мржње, одбојности а опет и потребе за женом. Чини ми се да када жене не би постојале, када би једног јутра све нестале, мушкарци би дугих коса и необријани, дебели и флекави, шетали обучени у тренерке, па када би им се оне поцепале у џакове од кромпира или бурад. И то само тамо где је хладно. А шта то фали тренеркама и дебелим и флекавим људима? То је дискриминација! Можда немам пара за сапун! Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 a šta u stvari žene najviše vole... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Misionar Misionari Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 Ja bih kao prvo morao da zahvalim Bogu što je stvorio Evu tj. žene - majke, jer nam je ulepšao život i svet. Po Hrišćanskom učenju, žena je stvorena mužu da bude pomoćnica : Prva knjiga Mojsijeva 2; 18 : Tada reče Gospod Bog: "Nije dobro čovjeku, da je sam. Načinit ću mu pomoćnicu, koja mu pristaje." A u jevanđelju Svetog Apostol Pavle piše u Prvoj poslanici Korićanim 11; 9 : "Jer muž nije stvoren zbog žene, nego žena zbog muža." Isto dalje Sveti Apostol Pavle piše i objašnjava ulogui obaveze žene i muškarca u poslanici Efescima 5; 21-32: Pokoravajući se jedan drugome u strahu Božijem. Žene, pokoravajte se svojim muževima kao Gospodu. Jer muž je glava ženi kao što je i Hristos glava Crkvi, i On je spasitelj tijela. No kao što se Crkva pokorava Hristu, tako i žene u svemu svojim muževima. Muževi, volite svoje žene kao što i Hristos zavole Crkvu i sebe predade za nju, Da je osveti, očistivši je krštenjem u vodi riječju, Da je stavi preda se, slavnu Crkvu, koja nema mrlje ni bore, ili što tome slično, nego da bude sveta i neporočna. Tako su dužni i muževi da vole svoje žene kao svoja tijela; jer koji voli svoju ženu, samoga sebe voli. Jer niko nikad ne omrznu na svoje tijelo, nego ga hrani i njeguje, kao i Gospod Crkvu. Jer smo udovi tijela njegova, od mesa njegova, i od kostiju njegovih. Toga radi ostaviće čovjek oca svojega i mater i prilijepiće se ženi svojoj, i biće dvoje jedno tijelo. Tajna je ovo velika, a ja govorim o Hristu i o Crkvi. Kao što je Sveti apostol Pavle rekao : "Muževi, volite svoje žene kao što i Hristos zavole Crkvu i sebe predade za nju" tj. da i muž i žena trebaju da vole jedno drugo, kao sami sebe, jer su jedno telo. Nepravilno razumevanje uloge muškarca i žene, dovelo je do : "Mizoginije (omalovažavanje, prezira, pa čak i mržnje prema ženama) i Mizandrije (omalovažavanje, prezira, pa čak i mržnje prema muškarcima) . Muškarci kao fizički nadmoćniji, uvek su bili u velikom iskušenju da tu svoju nadmoć iskoriste ne samo na svoju korist, već i da preteraju u tome, što je istorijski gledano na žalost bio veoma čest slučaj. Međutim Hrišćansko učenje ženu i ulogu žene-majke-Marije-Presvete Bogorodice-kao nove Eve, vraća i postavlja na njeno pravo mesto, jer je ispravila greh stare Eve, sa svojom verom, žrtvom kao Bogomajkom, i poslušnošću sa kojom je savršeno prihvatila volju Božiju. Ovo svakako ne može naterati muškarca kao ni ženu da Sveto pismo tumače kako njima odgovara tj. van konteksata na njihovu stranu. I zato ima toliko nerazumevanja među polovima i u samom Hrišćanstvu, a da ne pričam koliko je nerazumevanja van hrišćanskog učenja jer menjanjem uloga dolazi do psiholoških promena i trauma, koje će na kraju dovesti do veoma teških posledica po čovečanstvo. Zamislite da se ženama daju potpuno jednaka prava sa muškarcima, pa da moraju ravnopravno da rade sve teške fizičke poslove po rudnicima, livnicama, platformama.... Da više nema kategorija muško-ženskih sportova, već da igraju jedno protiv drugih itd. Koliko bi žene sve to izdržale i kuda bi ih to dovelo i da li i dokle će muškarci da dozvoljavaju dominaciju žena na poljima u kojima žene mogu da im pariraju? Svakako vreme će pokazati gde će nas sve ovo odvesti. Muž i žena nikada neće biti ravnopravni ni fizički ni umno, zato jer su stvoreni sa različitim ulogama da jedno drugo dopunjavaju i jedno drugom služe, da sarađuju hrišćanskom ljubavlju, da se vole, svako po svojoj snazi i po dobijenom daru. Evo za kraj jedne pesme koje sam posvetio svim majkama. Hvala svim Majkama! (Misionar S.) Vratih se kasno, u sitne sate i nehajno kaput, u ćošak vinem a na vratima sobe, spazih majčine oči suzne i začuh šapat nežni, jesi li umoran sine? Bezbroj sam puta, u gnevu prasno nalazeć majku, u bdenju kraj sveće i kad se iz saobraćajke strašne, jedva živ spasoh samo ironično majci rekoh, ma imo sam lude sreće. O Bože dragi, koliko sam plako kad kraj ikone stare, majčin krstić videh što mi u ruku onomad dade i reče, da mi se nađe za put zaplakah kao dete malo, klekoh,i strašno se zastideh. O mila moja mati, hvala ti što si me s mukom ipak rodila i što je tvoja ranjena duša, za mene uvek nežna i blaga bila što si našla snage, da mi praštaš to što niko ne bi mogo i što si me u svakoj mojoj boli, uvek u tvoje toplo krilo svila. Tek sad te razumem majko i plačem nad grobom tvojim i dok stišćem tvoj krstić u ruci, za oprost Bogu se molim za sve tvoje muke i patnje, koje sad u duši osećam jako oprosti mi majko što ti ne mogu pokazat, koliko te volim. Svaka tvoja reč ljubavi, sad odjekuje u ušima mojim i skrušene molitve Bogu, koje si zbog mene do zore govorila hvala ti majko, jer sam se kao bludni sin pokajao i vratio Bogu. čiju si bezuslovnu ljubav i milost, celim životom i delima tvorila. Zato vas molim mila braćo, ne srdite više majke vaše jer ne znate kolko su krhka, njihova srca nežna i blaga majke su slične Hristu, jer Hristiv duh u duši svojoj nose uče milosti i ljubavi, koja im je od Boga za spasenje naše data. Hvala svim Majkama! Svako vam dobro. Sophrosyne је реаговао/ла на ово 1 www.misionar.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 Da I toblerone ...mljac Dve najbolje. Toblerone su JEDINE najbolje, i ne mogu da imaju konkurenciju! Sophrosyne, Sherlock H. and Анастасија је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 Ипак је Никола Којо најбоље описао мушко женске односе. gringrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 А шта то фали тренеркама и дебелим и флекавим људима? То је дискриминација! Можда немам пара за сапун! Хахахахаха је л се тако и на суду бориш против дискриминације ахаха Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука