w.a.mozart Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 dobro nam došao... iz Ada javi se pa da idemo u neko zezanje-sutra dolazi i LJ. iz G. LOL Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 dobro nam došao... iz Ada javi se pa da idemo u neko zezanje-sutra dolazi i LJ. iz G. LOL Хахаха...па било је Ада до гуше, само да знаш! Важи батице, јављам се и палимо негде w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 A propo Jane-ovog posta 301 Јанко and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миломир радић Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Овде није у питању ничије одсуство, већ Христос указује на Псалам 22. Овим показује Јеврејима и свима који читају и разумеју, да Он јесте Христос Син Бога Живога. Ово је још једно сведочанство да Христос није никакав мученик на крсту, већ Цар Славе, како и стоји на натпису изнад православно сликаног распећа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 @ w.a.mozart: Моци, тако си превише у праву са овим постером... @ миломир радић: Ја ипак стојим на становишту да је и једно и друго...и треће...Толико пута је Бог пројавио сопствену синтезу многих догађаја и аспеката у једном, да није нимало чудно да је и мученик на Крсту-и Цар Славе, и остављен-и подсећа тј. указује на омиљени псалам Јевреја, и гледају на Њега са поругом једни-а са вером други, и прима на себе грехе-и дели опроштај грехова, и умире-и Васкрсава... Можда би био добар наслов за неки мотивациони постер: БОГ-јер Ја Сам Јесам ! ja sam onaj koji jesam a vi kako oćete Дакле, имаш дара за ово...Прејако... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 7, 2012 Пријави Подели Написано Јун 7, 2012 da priupitam nešto - na nekoj temi je pomenuo čini mi se Aca da Adama treba sagledati korporativno tj. ne kao individuu već kao predstavnika čovečanstva pa u tom svetlu me zanima- da li je uzvik-Oče, zašto si me ostavio u stvari usklik Novog Adama koji prolazi kroz istu tragediju u svetu bez Boga koji sam uredjuje ali opet, Novi Adam nije sagrešio ni u čemu i nije izgubio zajednicu sa Bogom Da bi vaskrsao tvorevinu morao je prvo da umre pa u tom smislu i On jeste korporativna ličnost pre svega za nas u Crkvi koji postajemo jedno telo sa Njim... krštenjem i mi umiremo sa Njim a zatim vaskrsavamo u liturgiji primajući Ga u sebe Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 тоа е реална и конкретна состојба на богооставеност, за која прекрасно пишува старец Софрониј од Есекс, во неговата книга: „Да се види Бог, онака како што ОН Е“ Марио Токовић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 Христос јесте уздрхтао пред бићем смрти.Али најмање пред њом. Иза смрти седи небиће-могућност не бити са Оцем,бити Човек/Анђео сироче. А то искуство Син нема.И никада не може да има.Не постоји Бог-Син сироче. А Творевина има ту слободу-избор-одлука-дело-резултат.Син или Сироче. А Отац "оставља" природу да се одреди:да ли више воли Оца или слободу. А Христоса уопше не занима тај ланац одлука,чак ни сама слобода Творевине. Јер Творевина има слободу,коју Бог може да "укине" Собом,и укида. Јер шта ће ми слобода,када сам сав у Богу и сав Бог у мени. То је стање иза слободе Творевине,јер се Христос,каоТворевина,обожио по природи. Он сагледава суштаство Оца.Оно што ником другом,ни Марији,није могуће,само Њему. И у том питању он разрешава логос и назначење Творевне,бива обожен по природи. ОН је изван слободе Творевине.Он је у области божанске слободе. А да би смо се ми обожавали по благодати,кроз сву Превечност.Вечити Метаболизам и Метаморфоза. Мисли они који дају пристанак.Који кажу судбоносно ДА,АМИН,Женику. w.a.mozart and Ведран је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган_Петровић Написано Јун 8, 2012 Пријави Подели Написано Јун 8, 2012 Да придодам и објашњење Светог Јована Шангајског и Санфранцисканског, тј. читаву једну бесједу у којој је дотакнуто и ово питање. http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Besede/Besede_Jovana_Sangajskog_bogoslovlje.htm#04 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Јануар 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 Можда се једном отргнемо од бајковитог перципирања хришћанства као и од узурпирања Бога и неке наивне богоостављености само за вернике... http://bogoostavljenost.wordpress.com/ http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Јануар 10, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 @, Ne znam zašto misliš da vernici ne vide i ne osećaju prisustvo zla na zemlji. Zlo je duboko utkano u materiju ovoga sveta. Svaki dan nam zlo koje se događa nama i drugima, a pogotovo deci, nevinima, mrvi srce, a besmisao i banalnost zla preti da proždere biće sveta... Da nas je Bog ostavio, ne bi moglo naše srce da stalno biva zaceljeno, a svet bi odavno prestao da postoji... U svakom od nas čuče i Ivan, ali i Aljoša Karamazov, koji duboko veruje da su mališani kod Hrista na božićnoj jelci... Дијана., JESSY and Милан Б је реаговао/ла на ово 3 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 10, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 једно веома лепо и душекорисно предавање Владете Јеротића о богоостављености... http://www.svetigora.com/node/2564 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Јануар 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 @, Ne znam zašto misliš da vernici ne vide i ne osećaju prisustvo zla na zemlji. Zlo je duboko utkano u materiju ovoga sveta. Svaki dan nam zlo koje se događa nama i drugima, a pogotovo deci, nevinima, mrvi srce, a besmisao i banalnost zla preti da proždere biće sveta... Da nas je Bog ostavio, ne bi moglo naše srce da stalno biva zaceljeno, a svet bi odavno prestao da postoji... U svakom od nas čuče i Ivan, ali i Aljoša Karamazov, koji duboko veruje da su mališani kod Hrista na božićnoj jelci... Свиђа ми се размишљање и све што мирише на Достојевског. И не замери, ван контекста је оно што покушавам да изобличим. Нарочито твоја прва реченица. И сам негујем, или бар имам хтење да негујем, оно што си сасвим лепо изложила у другим реченицама. Ако си пратила тему од почетка, од слова до слова, видећеш на шта мислим. Имамо неко јалово својатање богоостављености утемељено на сасвим баналним стварима које су заиста смешне ако их упоредимо са хроником која се догађа спрам лица наших ближњих сваки дан. А ту нема Бога, нема благодати, нема протагониста које нам Достојевски нуди. Имамо само мучитеље и жртве. Наравно, овим не претендујем да генерализујем све људе на свету, нити да умањим есхатолошки печат вере која гарантује Васкрсење и тријумф добробитија и вечнобитија потлачених. Поздрав. http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Јануар 10, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 Имамо неко јалово својатање богоостављености утемељено на сасвим баналним стварима које су заиста смешне ако их упоредимо са хроником која се догађа спрам лица наших ближњих сваки дан. Razumela sam da si ovo hteo da kažeš: ima bogoostavljenosti i bogoostavljenosti. Prvo je naše lično osećanje pri teškim životnim situacijama i neosećanje 'blagodati'. A sasvim drugo je osećanje koje imamo kada vidimo i shvatimo koliko nesreće i jada ima na ovom svetu, i to najviše prema nemoćnima i nevinima. Paradoks je što čak ni ti sam nisi žrtva, pa ne možeš ni da patiš umesto nje... Iako sam i sama prošla neke zaista surove životne situacije, opet mi je bilo jako teško kada sam viđala druge u sličnoj poziciji, čak mislim i teže; javljalo mi se pitanje zašto još neko mora kroz to da prolazi... Mislim da se ljudi više fokusiraju na tu prvu 'bogostavljenost' da bi zaboravili kako je strašno u svetu... U suštini, @, razrovao si mi ranu mnogo puta sam razmišljala kako bih vratila ulaznicu za raj, a tek skoro sam shvatila šta je značio Hristov poljubac velikom inkvizitoru... Дијана. је реаговао/ла на ово 1 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 11, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2013 - Порекло Где си Господе, Светлости моја? Зашто си сакрио од мене Лице Своје? Душа Те моја дуго није видела и зато тугује за Тобом и са сузама Те тражи. Где је Господ мој?Зашто Га не видим у души својој? Шта му смета да живи у мени? Значи да у мени нема смирења Христовог и љубави према непријатељима. свети Силуан Атонски (+ 1938) ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука