Jump to content

Уски пут који води у Живот-питање избора или живота и смрти, подвига или благодати?

koliko je licni podvig vazan za dostizanje stanja svetosti   

33 члановâ је гласало

1. 1. koliko je licni podvig vazan za dostizanje stanja svetosti

• vazan je
      15
    • nije vazan
      0
    • nema primarnu ulogu
      3
    • neophodan je
      15

Препоручена порука

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Mozz  / "liturgija je upravo podvig u kome sve prinosimo Bogu a on nam to sve osvećeno vraća nazad... za sve to mi blagodarimo Njemu"

amin-nas

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Mozz  / "liturgija je upravo podvig u kome sve prinosimo Bogu a on nam to sve osvećeno vraća nazad... za sve to mi blagodarimo Njemu"

amin-nas

it's not like I said anything new sv-maksim

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

it's not like I said anything new sv-maksim

I know.....anyway.... likefaceeeeeeee

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

18237850845439918858625.jpg

i priča o strašnom sudu...

31 A kada dođe Sin čovečiji u svojoj slavi i svi anđeli s njime, onda će sesti na presto slave svoje; 32 i biće okupljeni pred njim svi narodi, i on će ih odvojiti jedne od drugih, kao što pastir odvaja ovce od jaraca, 33 i postaviće ovce sebi s desne strane a jarce s leve. 34 Tada će reći car onima s desne strane: hodite, blagosloveni Oca moga, nasledite carstvo koje vam je pripremljeno od postanka sveta. 35 Jer ogladneh i dadoste mi da jedem, ožedneh i napojiste me, stranac bejah i ugostiste me, 36 go bejah i obukoste me, razboleh se i posetiste me, u tamnici bejah i dođoste k meni. 37 Tada će mu odgovoriti pravednici i reći: Gospode, kada te videsmo gladna i nahranismo, ili žedna i napojismo? 38 Kada te videsmo kao stranca i ugostismo, ili gola i odenusmo? 39 Kada te videsmo bolesna ili u tamnici i dođosmo tebi? 40 A car će im odgovoriti i reći: zaista vam kažem, u koliko učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste. 41 Tada će reći i onima s leve strane: idite od mene, prokleti, u večni oganj pripremljen đavolu i njegovim anđelima. 42 Jer ogladneh i ne dadoste mi da jedem, ožedneh i ne napojiste me, 43 stranac bejah i ne ugostiste me, go bejah i ne odenuste me, bolestan i u tamnici bejah i ne posetiste me. 44 Tada će oni odgovoriti i reći: Gospode, kada te videsmo gladna ili žedna ili kao stranca ili gola ili bolesna ili u tamnici i ne poslužismo ti? 45 Tada će im odgovoriti i reći: Zaista vam kažem, u koliko ne učiniste jednom od ovih najmanjih, ni meni ne učiniste. 46 I otići će ovi u večnu kaznu, a pravednici u život večni.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

али у причи о суду мерило није познање Бога оца већ - u koliko učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste. -

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

И дођоше у Јерихон. И кад излажаше из Јерихона, он и ученици његови и народ многи, син Тимејев, Вартимеј слијепи сјеђаше крај пута, просећи.
И чувши да је то Исус Назарећанин, стаде викати и говорити: Сине Давидов Исусе, помилуј ме!
И пријећаху му многи да ућути, а он још већма викаше: Сине Давидов, помилуј ме!
И зауставивши се Исус рече: Позовите га! И зовнуше слијепога говорећи му: Не бој се, устани, зове те.
А он, збацивши са себе хаљину своју, устаде и дође Исусу.
И одговарајући рече му Исус: Шта хоћеш да ти учиним? А слијепи му рече: Учитељу, да прогледам.
А Исус му рече: Иди, вјера твоја спасе те. И одмах прогледа, и отиде путем за Исусом.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Господ нам је дао пуну слободу.

На нама је да изаберемо пут наш.

Дрвеће познања добра и зла је свуда око нас, на сваком кораку, треба препознати с ког дрвета ваља убрати плод.

Молитва, пост, исповјед и причешће нас воде у правом смјеру и према правом извору нашег спасења.

Господе, буди милостив мени грешној.

Подели на овим сајтовима

Многомилостиви и свемилостиви Боже мој, Господе Исусе Христе, из велике љубави сишао си и оваплотио се, да би спасао све. И опет, Спасе, спаси ме по благодати, молим Те. Јер ако ме спасеш због дела, онда то није благодат и дар, него дуг. О, велики у милосрђу и неисказани у милости, Ти си, о Христе мој, рекао: Који верује у Мене, биће жив и неће видети смрти вавек. Ако дакле вера у Тебе спасава очајнике ево верујем: спаси ме, јер си Ти мој Бог и Саздатељ. Нека ми се место дела урачуна вера, Боже мој, који не тражиш дела која ме оправдавају. Но ова вера моја нека замени све, нека она одговара, нека ме она оправдава, нека ме она покаже учесником Твоје вечне славе, да ме не би уграбио Сатана и да се не би похвалио, о Речи, да ме је отео из Твојих руку и заштите. Али, хтео ја или не, спаси ме, Христе Спасе мој; похитај брзо, брзо, погибох, јер си Ти Бог мој од утробе мајке моје. Господе, удостој ме да Те сада заволим као што некада заволех сами грех, и да опет служим Теби без лености усрдно, као што раније служих варљивом Сатани. Особито пак служићу Теби, Господу и Богу моме Исусу Христу, у све дане живота мога, сада и увек и у векове векова. Амин.

Не ваља свашта к срцу примати.

Подели на овим сајтовима

Naše spasenje se temelji isključivo na ljubavi. To je moj iskreni utisak. Ako nemamo ljubavi prema Hristu ('Vjeruj u Gospoda Isusa i bićeš spasen Dap 16:31) i ako nemamo ljubavi prema bližnjima ( Zaista vam kažem ukoliko ne učiniste jednom od najmanjih...) nemamo spasenja.

"The proof of love is in the works. Where love exists, it works great things. But when it ceases to act, it ceases to exist."
 St. Gregory the Great

A što jedna djevojka reče: raj (tj. spasenje) je ljubiti i biti ljubljen. 

De Maria Numquam Satis

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...