Grizzly Adams Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 http://www.nadlanu.com/pocetna/aktuelno/hronika/I-policajci-pogodjeni-tragedijom-Najostrija-kazna-ubici.a-245638.866.html Па и овом Стефановићу је место у лудари... Orthophill and feeble је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Ali neko ce morati onda da ga ubije, ko ce biti taj sto ce da pritisne taster i da nema posledice... "Ne osvećujte se za sebe, ljubazni, nego podajte mesto gnevu, jer stoji napisano: Moja je osveta, ja ću vratiti, govori Gospod." http://wwwyu.com/biblija/45rim012.htm Orthophill, zuti car, Mironosica and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Као хришћанин, против сам смртне казне. Чак и као родитељ, не бих никада тражио смрт за убицу свог детета. Као грађанин, не бих волео да живим у друштвеном уређењу са смртном казном; али, ако би такав био државни закон, поштовао бих га. Не бих организовао, нити учествовао на протестима против таквог неког закона. Све у свему: Кривични законик Републике Србије не познаје смрт као казну за кривично дело. Свака узаврела расправа о овоме је - до неке следеће промене или измене тог истог законика - бесмислена. Крај приче. Панарет, feeble, DYNABLASTER and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 U ovakvim slucajevima bih primenio" klin se klinom izbija" ... Ubio si bato , preuzeo ulogu Boga i idlucivao o zivitu i smrti nekoga? ... Molim lepo, posto vidim da nemas nista protiv toga sada ce drugi da odlucuju o tvom zivitu ili smrti ... zuti car and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Па и овом Стефановићу је место у лудари... 'Obične' ljude mogu da ponesu emocije i da izjavljuju i pišu svašta, ali to ne bi smelo da se dešava ministru policije. Pogotovu jer se još ni ne znaju svi detalji slučaja... feeble, Grizzly Adams, Данче* and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Ali neko ce morati onda da ga ubije, ko ce biti taj sto ce da pritisne taster i da nema posledice... "Ne osvećujte se za sebe, ljubazni, nego podajte mesto gnevu, jer stoji napisano: Moja je osveta, ja ću vratiti, govori Gospod." http://wwwyu.com/biblija/45rim012.htm Посланица римљанима је писана као својеврсно морално и животно упутство у понашању и опхођењу римских хришћана према нехришћанима, тј. првенствено Јеврејима...лично се у потпуности слажем са ставовима апостола Павла...али то не мења чињеницу да држава не би требала, из разлога заштите људи и спречавања понављања монструозних дела оних о којима сам писао (може се и после 40 година изаћи из затвора под разноразним изговорима и рупама у закону присутним у сваком законском систему и поновити злочин...поготово код оваквих о којима сам писао), да се потруди да максимално заштити људе. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 'Obične' ljude mogu da ponesu emocije i da izjavljuju i pišu svašta, ali to ne bi smelo da se dešava ministru policije. Pogotovu jer se još ni ne znaju svi detalji slučaja... Pa kad moron nije sposoban za datu funkciju. Odvuklo ga sa faksa i doktorata da bude ministar. Mislim da ovo Veljovic i takvi likovi nikad ne bi mogli reci. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 а иначе, цивилизацијски напредак није никакав гарант културно-духовне еволуције свести људи, напротив...и то видимо на сваком кораку. За шта друго можемо да се ухватимо? Ипак када упоредиш безакоње које је некада владало и ово данас, напредак јеочигледан и огроман. Не знам колико се људи могу заиста изменити, а колико само укротити, ако говоримо о притиску друштва на измену. Ја сам говорио о укроћивању, не о напретку духа, јер тиме не могу да се бавим, нисам позван. Постоје људи који дођу до стадијума да воле зло, не дај Боже да их упознаш као што сам ја, и такви људи постоје, веровао ти или не, мој брајко...најлакше је све подвести под душевну болест и тако изузети из реалности могућност добровољног и вољног чињења зла. Знам да постоје, али то не мења чињеницу да не можеш да радиш против нечега чему стремиш зарад пар таквих ликова. Већина ових су болесници. Категорија људи о којима ја причам, имају то у себи. Категорија људи о којима ти причаш су изнад оваквих прича, зато не бих да причамо о њима. Такви се ретко када и осуде. Не можеш еугенику поистовећивати са овим о чему причам. Не поистовећујем, него ме некада мрзи да пишем када мислим да ће бити јасно и без написаног трактата. Овакво поступање би постепено довело до дебате да ли оваквим ликовима дозволити размножавање, да ли их стерилисати, да ли их у старту убијати, што би након тога водило до приче о другим људима, који такође некоме сметају. Не дао Бог даикада помислим да се ти залажеш за тако нешто, само сам рекао до чега тако нешто, ненамерно, скоро увек доведе. Не видим потребу за мучењем некога, већ за ослобођењем заједнице од непоправљивог злочинца који може изаћи на слободу, небитно после колико година, и поново узети нечији живот, и ослобођењем заједнице од обавезе да доказаном монструму још и плаћа 40 година живота у затвору. Смисао сваке казне (задњи) је и одмазда према учиниоцу кривичног дела. Ако ни због чега другог, онда да се задовоље они животињски нагони у људима. Такође, увођењем смртне казне, уништио би и теоретску шансу покајања тешког злочинца, чиме би рекао да правосудни систем једноставно не функционише у смислу рехабилитације, чиме би се опет цивилизацијски вратио много уназад, што ниједно друштво себи неће дозволити, сем ако неком револуцијом не одведе себе уназад. Ако би рекао да је проценат покајања код таквих занемарљив (не код болесних, него оних о којима си ти причао), сложио бих се, али ипак постоје и покајани који дају наду да, ако би се са њима радило на прави начин, могло би да се дође и до напретка. Дакле, ово су само неки од разлога за овакво поступање. Раскољников нема никакве везе са профилом људи о којима причам...изгледа да, на твоју срећу, ниси упознао људе који љубе зло...свесно, вољно и до краја. Раскољников се није кајао и патио зато што је убио бабу и сестру, него га је изједала бескрајна сујета зато што је ухваћен, а и зато што није могао да живи са тим што је урадио (није довољно велики човек да прави геноциде и уђе у историју). Достојевски је одлично знао психологију злочинаца, као и суђења и све остало, и то је записао. Ово не значи да упоређујем Раскољникова са онима о којима ти причаш, а о којима ја радије не бих причао, него значи да је Достојевски описао шта се са таквима дешава и са чим такви живе сваки дан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Па и овом Стефановићу је место у лудари... A gde si ti obde nasao da je Stefanovic rekao nesto sto ne valja i sta je to? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 A gde si ti obde nasao da je Stefanovic rekao nesto sto ne valja i sta je to? Гнусно ми је било да цитирам, отвори чланак па прочитај његове изјаве које су навели. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 'Obične' ljude mogu da ponesu emocije i da izjavljuju i pišu svašta, ali to ne bi smelo da se dešava ministru policije. Pogotovu jer se još ni ne znaju svi detalji slučaja... A sta je to rekao Stefanovic a da ne vslja hajdeolim vas reci te mi? Eno ga link na tekst. Svi mogu da ga procitaju ... Sta je to on rekao a da nije trebao? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Гнусно ми је било да цитирам, отвори чланак па прочитај његове изјаве које су навели. Ako mislis na "anonimni" izbvor to pitaj novinara a ne stefanovica,... Na pitanje šta će sledeće da se dogodi sa Draganom Đurićem, da li će biti pušten da se brani sa slobode, ili će u zatvoru mirno čekati svoju presudu, naš anonimni izvor je rekao: "To da li će se braniti sa slobode ili ne, zavisi od sudijske odluke. Ali ja se ne bih brinuo za kaznu. Možda mi ne smemo da mu uradimo ništa, ali drugi zatvorenici znaju šta joj je uradio, a takvi poput njega ne prolaze dobro." - See more at: http://www.nadlanu.com/pocetna/aktuelno/hronika/I-policajci-pogodjeni-tragedijom-Najostrija-kazna-ubici.a-245638.866.html#sthash.yGOVI8yU.dpuf Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 За шта друго можемо да се ухватимо? Ипак када упоредиш безакоње које је некада владало и ово данас, напредак јеочигледан и огроман. Не знам колико се људи могу заиста изменити, а колико само укротити, ако говоримо о притиску друштва на измену. Ја сам говорио о укроћивању, не о напретку духа, јер тиме не могу да се бавим, нисам позван. Људи о којима причам, ако си ме схватио, а видим да јеси, не подлежу никаквом "укроћивању". Знам да постоје, али то не мења чињеницу да не можеш да радиш против нечега чему стремиш зарад пар таквих ликова. Већина ових су болесници Вероватно си ово болдовано "не" погрешно убацио...јер у супротном не разумем шта желиш рећи. Као што рекох, ја лично не бих желео освету, тако ми се чини и молио бих Бога да ми помогне у савладавању тог порива, али сматрам да то држава не сме себи приуштити зарад заштите заједнице. Неки јесу болесни...али неки и нису...и то таквима, понављам, причам све време....и нису у питању "пар ликова" већ их има много више него што можеш замислити. Човек може свесно и добровољно постати демоноподабан у сваком смислу и у потпуности. Категорија људи о којима ти причаш су изнад оваквих прича, зато не бих да причамо о њима. Такви се ретко када и осуде. За мене нису изнад оваквих прича јер и те како постоје и јер их има много више него што мислимо...а бивају и ухваћени...што не би били ухваћени? Не поистовећујем, него ме некада мрзи да пишем када мислим да ће бити јасно и без написаног трактата. Овакво поступање би постепено довело до дебате да ли оваквим ликовима дозволити размножавање, да ли их стерилисати, да ли их у старту убијати, што би након тога водило до приче о другим људима, који такође некоме сметају.Не дао Бог даикада помислим да се ти залажеш за тако нешто, само сам рекао до чега тако нешто, ненамерно, скоро увек доведе. Зар тако нешто да падне на памет у друштву које је начинило "огроман цивилизацијски напредак" и корак ка у историји "једниственој хуманизацији света"? Не верујем!!! Знам да ниси мислио да се ја залажем за еугенику...нисам то ни помислио, брате. Смисао сваке казне (задњи) је и одмазда према учиниоцу кривичног дела. Ако ни због чега другог, онда да се задовоље они животињски нагони у људима. Смисао казне треба бити у заштити људи а не задовољавању животињског у човеку....проблем се мора искључиво из тог угла посматрати. Такође, увођењем смртне казне, уништио би и теоретску шансу покајања тешког злочинца, чиме би рекао да правосудни систем једноставно не функционише у смислу рехабилитације, чиме би се опет цивилизацијски вратио много уназад, што ниједно друштво себи неће дозволити, сем ако неком револуцијом не одведе себе уназад Ко је рекао да сам за увођење смртне казне код људи за које се докаже да нису непоправљиви монструми и чудовишта која свесно љубе зло? Сачувај, Боже! . Ако би рекао да је проценат покајања код таквих занемарљив (не код болесних, него оних о којима си ти причао), сложио бих се, али ипак постоје и покајани који дају наду да, ако би се са њима радило на прави начин, могло би да се дође и до напретка. Дакле, ово су само неки од разлога за овакво поступање. Код људи о којима ја говорим покајање не постоји. Раскољников се није кајао и патио зато што је убио бабу и сестру, него га је изједала бескрајна сујета зато што је ухваћен, Као што си лепо рекао у наставку:"Ово не значи да упоређујем Раскољникова са онима о којима ти причаш". Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Ako mislis na "anonimni" izbvor to pitaj novinara a ne stefanovica,... Рекао сам да мислим на изјаву Стефановића. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Рекао сам да мислим на изјаву Стефановића. Na koju izjavu? Na onaj link koji si postavio? Sta je on tu rekao odim da su svi potreseni zlocinom, da ubica nije pokazivao kajanje i da je dete izmasakrirao? Sta od ovoga zameras ministru? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука