И.стојковић Написано Септембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2013 I daj jednom za svagda,do pre 20 godina po svim parametrima verskim,naucnim,drustvenim,doktorskim i ne znam kojim jos je homoseksualizam bila bolest i anomalija. Dakle do pre samo 20(DVADESET) i kusur godina ne pre 350 godina,ne pre 10 vekova,nego pre samo 20 godina,kad su pod uticajem gej lobija,tadasnjih hipi pokreta,gej pokreta lekari preimenovali i to ko sto ti kazes preglasavanjem*( cak ni tad nisu uspeli da donesu to da se svi sloze,nego je dosta bilo protiv) doneli da to nije vise bolest. Tako da ne znam sto bilo ko treba da sad pazi kako ce to osloviti,da li ce se neko uvrediti i slicno. Pa moji roditelji su vise godina proveli u dobu kad je to bila bolest sa svakog stanovista nego kad nije,pa moja braca su rodjena u dobu kad je to bila bolest,a da ne pricam o babama,dedama i slicno. I sad se kao vredjaju kad neko kaze ono sto je do pre 20 godina bilo u svim segmentima jednog drustva cinjenica. Nemojmo se zezati. Нисам ја изјавио да ли је болест или не, већ светска здравствена организација, тако да моје мишљење не знаш, али могао би да претпоставиш ако пажљиво погледаш ту прву реченицу, па и оно у загради....но свеједно, то уопште није битно за тему МилошБГ је реаговао/ла на ово 1 "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Септембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2013 Volim_sina_Bozjeg Ma ne kazem brate moze svako da nazove kako hoce. Nego mi se dize kosa na glavi kad neko kaze da je to bolest,pa kad navrne milion ljudi na njega da ocerupaju masuci papirima svetske zdravstvene organizacije o necemu sto je doneto pre 20tak godina uz klasicne pritiske tog lobija,a da se zaboravi sta je pre 30,50,150,250,500,1000...godina bilo cinjenicno stanje po tom pitanju. I.stojkovicu citirao sam samo tvoju poruku jer mi je dala dobar slagvort za ono sto sam kasnije a i u ovoj poruci objasnio da me nervira. Nije poruka odgovor na tvoju,vec sam se nadovezao,ali tako je ispalo,nesporazum.Stavise sa stavom koji si izneo u toj poruci se manje vise slazem.Prastaj. И.стојковић and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2013 Volim_sina_Bozjeg Ma ne kazem brate moze svako da nazove kako hoce. Nego mi se dize kosa na glavi kad neko kaze da je to bolest,pa kad navrne milion ljudi na njega da ocerupaju masuci papirima svetske zdravstvene organizacije o necemu sto je doneto pre 20tak godina uz klasicne pritiske tog lobija,a da se zaboravi sta je pre 30,50,150,250,500,1000...godina bilo cinjenicno stanje po tom pitanju. I.stojkovicu citirao sam samo tvoju poruku jer mi je dala dobar slagvort za ono sto sam kasnije a i u ovoj poruci objasnio da me nervira. Nije poruka odgovor na tvoju,vec sam se nadovezao,ali tako je ispalo,nesporazum.Stavise sa stavom koji si izneo u toj poruci se manje vise slazem.Prastaj.zdravstvene upravo zbog svetske zdravstvene organizacije i onih koji mashu i pricaju da su takvi rodjeni mislim , da je ispravnije i mnogo Bogu blize koristiti termin ODRICANJE u ime Bozje ljubavi i Njegovog poziva na Carstvo. A da je tesko , tesko je. I nama koji bi trebalo da se drzimo odricanja od bluda naprimer. U ovom terminu zaista vidim svetu slobodnu Volju svakoga jer je Bogu ugodna. eto cisto da znas da se slazem sa tobom. МилошБГ је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Септембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2013 Ja imam samo jednu enigmu u glavi sto se tice naseg odnosa prema njima.Ako je gej osoba u stanju greha samim tim sto je gej i ako ona sa hriscanske tacke gledista ima za cilj da pobedi tu svoju prirodnu datost,zasto je onda Bog stvorio nekog naopakog,pritom mislim na ljude koji su nastrani od rodjenja,njih je inace jako malo. Da rezimiram,zasto je Bog nekoga stvorio takvog a posle trazi da se on promeni za 180 stepeni?! Ovo nije ironicno pitanje,nego me stvarno zanima kakav je hriscanski odgovor na njega. I da dodam jos jednu stvar.Primetio sam da ovde na forumu puno nas raspreda o gejevima,a iskreno ne verujem da je puno nas imalo priliku da sa nekim homicem iskreno porazgovara o toj problematici,kamoli o odnosu te pojave i hriscanstva. Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Септембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2013 Znas,ti trazis da ti ovde neko izigrava Boga ili u najbolju ruku njegovog portparola,sto,kako,sta je Bozija promisao,sta je njegova zelja i sto neke stvari dopusta,to ne moze niko znati. A slazem se da je takvih jako malo slucajeva,uostalom to i sami homici priznaju vecina odreda priznaje da su kao klinci i kao tinejdzeri imali normalne veze sa devojkama. Ono sto ja znam jeste cinjenica da je homoseksualizam greh,greh kao sto je i bludnicenje,kao i sto je mnogo toga sto i sami heteroseksualci rade,ali razlika izmedju jeste sto gejevi svoj greh slave,predstavljaju ga kao ponos,dice se njima,isturaju u prvi i slave ga. Imas toliko pedera,koji nisu Pera Peric,koji nisu pravnik/ekonomista/gradjevinac,koji nisu potomci Mirka,Zivka,koji nisu Beogradjani ili Novosadjani ili Kragujevcani,koji su samo i iskljucivo pederi i tako se predstavljaju i to shvataju kao svoj ponos. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2013 Ja imam samo jednu enigmu u glavi sto se tice naseg odnosa prema njima.Ako je gej osoba u stanju greha samim tim sto je gej i ako ona sa hrie i kajemo scanske tacke gledista ima za cilj da pobedi tu svoju prirodnu datost,zasto je onda Bog stvorio nekog naopakog,pritom mislim na ljude koji su nastrani od rodjenja,njih i se suocavamo sa tim zato sje inace jako malo. Da rezimiram,zasto je Bog nekoga stvorio takvog a posle trazi da se on promeni za 180 stepeni?! Ovo nije ironicno pitanje,nego me stvarno zanima kakav je hriscanski odgovor na njega. I da dodam jos jednu stvar.Primetio sam da ovde na forumu puno nas raspreda o gejevima,a iskreno ne verujem da je puno nas imalo priliku da sa nekim homicem iskreno porazgovara o toj problematici,kamoli o odnosu te pojave i hriscanstva. deki to je posledica pale ljudske prirode svi se suocavamo sa tim. zato smo se odrekli djavola i otisli u Spasiteljev zagrljaj. nisu oni nista gresniji od nas Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Септембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2013 Znas,ti trazis da ti ovde neko izigrava Boga ili u najbolju ruku njegovog portparola,sto,kako,sta je Bozija promisao,sta je njegova zelja i sto neke stvari dopusta,to ne moze niko znati. A slazem se da je takvih jako malo slucajeva,uostalom to i sami homici priznaju vecina odreda priznaje da su kao klinci i kao tinejdzeri imali normalne veze sa devojkama. Ono sto ja znam jeste cinjenica da je homoseksualizam greh,greh kao sto je i bludnicenje,kao i sto je mnogo toga sto i sami heteroseksualci rade,ali razlika izmedju jeste sto gejevi svoj greh slave,predstavljaju ga kao ponos,dice se njima,isturaju u prvi i slave ga. Imas toliko pedera,koji nisu Pera Peric,koji nisu pravnik/ekonomista/gradjevinac,koji nisu potomci Mirka,Zivka,koji nisu Beogradjani ili Novosadjani ili Kragujevcani,koji su samo i iskljucivo pederi i tako se predstavljaju i to shvataju kao svoj ponos. Gle,ja ne govorim o ovim cirkuzantima i placenicima sto skacu po ulici i masu sarenim zastavama.Mislim na obicne ljude koji su homoseksualnog opredeljenja i kojima je to jednostavno svakodnevnica.Da ne govorimo o transrodnim osobama. Eto jedno pitanje za tebe.Sta ti kod njih konkretno smatras grehom? Npr,muskarac peder.Da li je tu samo polni odnos greh,zaljubljivanje u drugog muskarca ili na primer to sto on mase rukama kao zensko,razmislja kao zensko,svidjaju mu se boje i stvari kao zeni,nezan je kao zena i tako dalje? Ne zaboravi da pricamo o rodjenim homicima,onima u velikoj manjini. Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Септембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2013 Gle,ja ne govorim o ovim cirkuzantima i placenicima sto skacu po ulici i masu sarenim zastavama.Mislim na obicne ljude koji su homoseksualnog opredeljenja i kojima je to jednostavno svakodnevnica.Da ne govorimo o transrodnim osobama. Eto jedno pitanje za tebe.Sta ti kod njih konkretno smatras grehom? Npr,muskarac peder.Da li je tu samo polni odnos greh,zaljubljivanje u drugog muskarca ili na primer to sto on mase rukama kao zensko,razmislja kao zensko,svidjaju mu se boje i stvari kao zeni,nezan je kao zena i tako dalje? Ne zaboravi da pricamo o rodjenim homicima,onima u velikoj manjini. Pa stvar je jasna,protiv tih cirkuzanata i placenika su upravo i najvise gej ljudi. Sve sto si ti naveo jeste greh (osim tih gluposti prica kao zensko,nezan je i sl sto uopste ne mora da se poveze sa homoseksualzmom) a najvise smatram grehom slavljenje greha i pretvaranje greha u ponosno isticanje da to nije greh nego ponos njihov. Da je samo to greh sto si ti nabrojao,ne bi se oni puno razlikovali po pitanju gresnosti,od mene,tebe,bilo koga...njihova razlika je sto oni svoj greh ko sto rekoh pretvaraju u ponos i sto greh svoj isticu kao nesto dobro i pohvalno,bez ikakvog osvrtanja da to sto cine jeste lose. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Септембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2013 Sve sto si ti naveo jeste greh (osim tih gluposti prica kao zensko,nezan je i sl sto uopste ne mora da se poveze sa homoseksualzmom) E vidis,u tome je koren naseg nesporazuma po ovom pitanju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Септембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2013 Ne kontam? Naravno da je greh da muskarac spava sa muskarcem,naravno da je greh da muskarac bludnici sa muskarcem,naravno da je greh da muskarac zivi sa muskarcem kao muz sa zenom. A sve to ostalo sto si nabrojao,nezan,prica kao zensko,oblaci roze to nema veze sa bilo cime u ovoj prici. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2013 Ta prica oni su ograniceni i moraju da prihvate celibat,jednostavno ne stoji,sto je ljudima nemoguce Bogu je moguce uz iskrenu veru,pokajanje,borbu protiv greha konstantnu moze doci do preobrazaja osobe. Дакле, сматраш да је могуће да сваки или бар већина гејева уз веру, покајање и борбу против греха постане хетеро и уђе у брак? Све и да је то тачно (а ја никад нисам чуо ни за један случај) није реално очекивати да млади, неупућени у Цркву људи, у већем броју осете жељу да крену таквим тешким путем, који захтева од њих да се потпуно одрекну онога што јесу. Наравно, ово важи и за све нас, свако има неки свој крст, и многима је било тешко да одлуче да уђу у борбу са собом, али је њихова ситуација посебна јер им се већ на старту нуди нешто што их не привлачи и за шта нису способни у том тренутку (брак) или одрицање од интимног дела живота (целибат). Није то оправдање ни за шта, не кажем да треба уопште размишљати о другачијем постављању према самом хомосексуализму (то је ваљда јасно и подразумева се, али да поменем за сваки случај), само кажем да треба имати разумевања за специфичност њиховог положаја. Често чујем како многи људи кажу да не треба осуђивати и треба бити благ према омладини која се тешко одриче промискуитета, блуда иначе и свега осталог што је својствено начину живота већине људи данас, па ако треба бити стрпљив у таквим случајевима, тим пре треба имати такта према људима који су у јако незахвланом положају... Жедни and Deki992 је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Септембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2013 Ne kontam? Naravno da je greh da muskarac spava sa muskarcem,naravno da je greh da muskarac bludnici sa muskarcem,naravno da je greh da muskarac zivi sa muskarcem kao muz sa zenom. A sve to ostalo sto si nabrojao,nezan,prica kao zensko,oblaci roze to nema veze sa bilo cime u ovoj prici. Ima i te kako veze.Ti gledas sam cin ne gledas uzrok tog cina.Ne znam kako ne razumes,njihov polni odnos proizilazi iz njihove nastrane prirode. Znaci ti bi nekog homoseksualca lecio pricom da je okej sto je on totalno izfeminiziran i to ne treba da menja,treba samo da prestane da bludnici sa muskarcima. To je i papin stav,on kaze da nije greh homoseksualnost vec homoseksualni cin,koliko god to glupo zvucalo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Септембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2013 Brate tvoj stav je da treba da se leci to sto je nezan?! I koji oblaci crveno ili? Nema nista nenormalno u tome. Pritom ne znas da postoje gej muskarci ili zene,koji ne da nisu nezni i ne da nisu isfeminizirani nego naprotiv. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Септембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2013 Ja imam samo jednu enigmu u glavi sto se tice naseg odnosa prema njima.Ako je gej osoba u stanju greha samim tim sto je gej i ako ona sa hriscanske tacke gledista ima za cilj da pobedi tu svoju prirodnu datost,zasto je onda Bog stvorio nekog naopakog,pritom mislim na ljude koji su nastrani od rodjenja,njih je inace jako malo. Da rezimiram,zasto je Bog nekoga stvorio takvog a posle trazi da se on promeni za 180 stepeni?! Ovo nije ironicno pitanje,nego me stvarno zanima kakav je hriscanski odgovor na njega. I da dodam jos jednu stvar.Primetio sam da ovde na forumu puno nas raspreda o gejevima,a iskreno ne verujem da je puno nas imalo priliku da sa nekim homicem iskreno porazgovara o toj problematici,kamoli o odnosu te pojave i hriscanstva. То је последица палог начина постојања, кад се човек окренуо од Бога и одлучио да постоји самостално као део створене природе . Значи смрт, болести и разни други поремећаји. И не тражи Бог од њих да се окрену за 180 степени већ од свих нас . Јер ако имаш жену и децу значи ли да не можеш да будеш роб страсти ? Не, Бог и од нас тражи целомудреност , смиреност и све остало као и од њих. Сви смо склони паду, мада су , рекло би се, гејеви више склони паду у грех блуда . Пут хомосексуалаца је тежи али је битно да човек не прихвати своје робовање страстима као нешто добро, као део своје личности већ као нешто што је препрека против чега се треба борити. И пад није толико битан докле год се устаје после њега , док год се своје стање прихвати са смиреношћу. Опет бих да наведем пример монаха из једне приче који је дању грешио а ноћу се кајао, и Бог га је узео када се кајао и примио у рај. Тако нешто бих применио и на хомосексуалце . Срђан Шијакињић and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Септембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2013 Brate tvoj stav je da treba da se leci to sto je nezan?! I koji oblaci crveno ili? Nema nista nenormalno u tome. Pritom ne znas da postoje gej muskarci ili zene,koji ne da nisu nezni i ne da nisu isfeminizirani nego naprotiv. Gej muskarac sa izrazito muskim osobinama,koji je rodjen kao homoseksualac,nisam siguran da postoji bas. Bas bih voleo da te vidim kako bi preobratio jednu "zenu u telu muskarca",ne menjajuci pritom njegove nastrane osobine. U svakom slucaju,ili ne razumes sta zelim da kazem ili uopste nemas predstavu o cemu pricam,tako da mislim da nema potrebe da polemiseno vise Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука