Jump to content

Хомосексуалац пред Путиром!?

Оцени ову тему

Препоручена порука

На основу чега си тако сигуран? Добро, уколико се човек и одрекне хомосексуалности, да ли је то довољно за брачни живот и потпуни преображај? Очигледно је да "одрицање" није довољно.

Odricanje je znak pokajanja i gle srecom posle toga uvek dodje Hristos i podigne coveka ako treba i na svoja pleca (ranjenog i u dushi napacenog) i tako ga vodi kroz Zivot i stalno priziva ka Carstvu Bozjem.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

На основу чега си тако сигуран? Добро, уколико се човек и одрекне хомосексуалности, да ли је то довољно за брачни живот и потпуни преображај? Очигледно је да "одрицање" није довољно.

Ne verujem. Crkva nudi isto sto i svakom gresniku - pokajanje. Nije strasno biti homosexualac, strasno je biti rob strasti.

Ako razumes sta hocu da ti kazem.

Iskreno ne verujem da crkva ikada moze da natera coveka da se odrekne homosexualanosti isto kao sto ne moze da natera coveka da se odrekne heterosexualnosti. Crkva uci ljude da se odricu strastvene sexualnosti i da im na prvom mestu bude ljubav iz ljubavi prema bliznjem a ne strastvena ljubav.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ne verujem. Crkva nudi isto sto i svakom gresniku - pokajanje. Nije strasno biti homosexualac, strasno je biti rob strasti.

Iskreno ne verujem da crkva ikada moze da natera coveka da se odrekne homosexualanosti isto kao sto ne moze da natera coveka da se odrekne heterosexualnosti. Crkva uci ljude da se odricu strastvene sexualnosti i da im na prvom mestu bude ljubav iz ljubavi prema bliznjem a ne strastvena ljubav.

Crkva nikad nista i nikog ne tera brate!

Подели на овим сајтовима

Crkva nikad nista i nikog ne tera brate!

Gde sam ja napisoa da crkva ikog ista tera?

Upravo sam ti i objasnjavao u postu.

ti izgleda imas neki disleksiju kada je u pitanju citanje mojih postova ili ne znam sta je..

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Пред хомосексуалцима у Цркви је много тежи задатак него пред хетеро људима, нимало им није лако. За разлику од хетеро верника, хомосексуалци уколико желе да буду у Цркви морају да прихвате целибат, немају ту никакав избор. Хетеро верници могу да се остваре у љубави (у романтичној, интимној љубави), у животној сфери која је за 99 посто људи најбитнија, све то уз благослов Цркве, док хомосексуалци морају да живе како без телесних односа, тако и без могућности да икад остваре љубав, у романтичном смислу са неком њима посебном особом. Тако да треба имати разумевања за њих, уопште им није лако...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Пред хомосексуалцима у Цркви је много тежи задатак него пред хетеро људима, нимало им није лако. За разлику од хетеро верника, хомосексуалци уколико желе да буду у Цркви морају да прихвате целибат, немају ту никакав избор. Хетеро верници могу да се остваре у љубави, у животној сфери која је за 99 посто људи најбитнија, све то уз благослов Цркве, док хомосексуалци морају да живе како без телесних односа, тако и без могућности да икад остваре љубав, у романтичном смислу са неком њима посебном особом. Тако да треба имати разумевања за њих, уопште им није лако...

mislis da ne mogu uz Bozju pomoc da se preobrate i usinove u zajednici Hrista Isusa?

i djavo je bio jaci i lukaviji od nas jer nismo imali mudrost zmije i bezazlenosti goluba koji javlja Duha?

Подели на овим сајтовима

@@Volim_Sina_Bozjeg,

Мислим да су изузетно ретки случајеви да геј мушкарац постане хетеро и заснује породицу, захваљујући било чему па и Цркви. Никад нисам чуо за тако нешто. Све и да је могуће верујем да се ради о веома малом броју, као што уосталом и релативно мали број хетеро верника се осети позваним за монаштво, у односу на оне који заснују породице и пронађу себи супруга / супругу.

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

@@Volim_Sina_Bozjeg,

Мислим да су изузетно ретки случајеви да геј мушкарац постане хетеро и заснује породицу, захваљујући било чему па и Цркви. Никад нисам чуо за тако нешто. Све и да је могуће верујем да се ради о веома малом броју, као што уосталом и релативно мали број хетеро верника се осети позваним за монаштво, у односу на оне који заснују породице и пронађу себи супруга / супругу.

Bog moze sve i neprestano poziva sve nas da iscemo Carstvo Bozje a ne samo da homoseksualnu postelju promenimo u heteroseksualnu i eto chudesnog spasenja!

Подели на овим сајтовима

Bog moze sve i neprestano poziva sve nas da iscemo Carstvo Bozje a ne samo da homoseksualnu postelju promenimo u heteroseksualnu i eto chudesnog spasenja!

Слажем се да Бог може све, али је чињеница да се од хомосексуалаца "тражи" више у Цркви, јер немају избора као хетеро верници, већ морају да се одрекну шансе да ће икад остварити љубав романитчног типа. А људи су слаби и маловерни, тако да треба има посебног разумевања за оне од којих се тражи више.

Подели на овим сајтовима

ej ljubav

Слажем се да Бог може све, али је чињеница да се од хомосексуалаца "тражи" више у Цркви, јер немају избора као хетеро верници, већ морају да се одрекну шансе да ћiе икад остварити љубав романитчног типа. А људи су слаби и маловерни, тако да треба има посебног разумевања за оне од којих се тражи више.

Ne postoji gej ljubav romanticnog tipa. Oni imaju u srcu samo klasicni blud da zadovolje telesnu anomaliju.

Drugo.. prihvatanje djavola u prvorodnom grehu je dosta teze da bi se covek odrekao. Odrekli smo se pokajali i prizvani u Carstvo Bozje. tezek puta nema i nema a vece radosti kad pobedis ne postoji. Carstvo trazimo a ne samo postelju.

Подели на овим сајтовима

Znam da postoje gejevi vernici koji se protiv svog greha bore u crkvi. Ta prica oni su ograniceni i moraju da prihvate celibat,jednostavno ne stoji,sto je ljudima nemoguce Bogu je moguce uz iskrenu veru,pokajanje,borbu protiv greha konstantnu moze doci do preobrazaja osobe.

Takodje mozda bitna ili nebitna cinjenica da je vecina gej osoba imalo u toku svog zivota nekoliko hetero veza,tu tezu baziram na samim javnim ispovestima vecina homoseksualaca.

Medjutim u vecini slucajeva gej osobe nisu svesne svog greha sto i nije nesto strasno to se svima desava i mi katkad nismo uopste svesni ili se trudimo da ne budemo svesni,ali strasno je sto svoj greh slave,prave od njega nesto sto je super i njime se ponose,e toga kod ostalih ljudi nema.

Sto se toga tice da nije bas strasno biti gej,mislim ako o grehu pricamo kroz prizmu vere i crkve nase,snizavanje greha odnosno njeno umanjivanje pa kao ima strasnog i manje strasnog greha to nije u duhu pravoslavlja i ja zaista ne znam gde je to ko mogao da vidi,procita,cuje?! Mada posto to dolazi iz Milosavljeviceve tastature,voleo bih da mi brate napravis tvoju listu grehova i da ih sortiras u strasne i manje strasne i bezazlene i da mi kazes samo odakle si to naucio i gde si video. U pravoslavlju nisi.  I pritom i crkva i predanje i sveto pismo jasno ukazuju da je homoseksualizam neprirodna pojava i greh,tacka.

I to tvoje poredjenje crkva ne moze nekog da natera da se odrekne heteroseksualnosti kao ni homoseksualnosti,to je jednako ko kad bi rekao crkva ne moze da natera nekog da se odrekne da pije vodu kad je zedan i da natera nekog da prestane da pijanci i opija se npr rakijom. Dakle nidje veze,postoji nesto normalno i postoji nesto sto to nije,da li je to bolest,da li anomalija,da li je greh,da li je neki bug ili je sve to zajedno nije ni bitno,ali glup primer,vaistinu.

Greh je greh,a nepokajanje i slavljenje greha to je neki visi nivo,nazalost to se desava kod gej osoba. Medjutim ko sto rekoh Bogu nista nije nemoguce,kad bi se samo obracali sve vise crkvi,bilo bi tu velikih preokreta.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Не знам колико је исправан термин "лечење" обзиром да смо пренатрпани цитатима, да се светска здравствена организација јасно (додуше прегласавањем) изјаснила да хомосексуализам није болест.

Црква, за верујуће људе, није ни имагинација, ни традиционализам, ни културни догађај, већ организам који се састоји од људи који су се одлучили на начин заједничког живљења. Позив за присаједињење организму послат је свим људима на самом почетку формирања, и то директно од Христа, Главе тог истог организма. Позив никад није престајао, односно траје и дан данас. 

Богу јесте циљ, да сваки човек спозна да смрћу не окончава своје постојање, већ у зависности од свог избора и одлуке, препозна да има могућност да постоји у вечности. Тако свако ко жели да буде део организма Цркве, мора сам за себе донети одлуку.

Конкретно, људи хомосексуалне опредељености, ако пожеле да буду део Цркве, увек то могу постати, а да не би разбољевали организам са којим желе да се сједине, морају се одрећи неких својих навика, баш као што је то свако од нас учинио. 

И ништа то није несвакидашње, јер човек кад пожели да буде део неке заједнице у ововременом животу, мења себе и прихвата начин живљења те заједнице, а никад обрнуто...

Коначно питање је да ли људи хомосексуалног опредељења желе да се обоже, или желе Цркву да хомосексуализују?

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Не знам колико је исправан термин "лечење" обзиром да смо пренатрпани цитатима, да се светска здравствена организација јасно (додуше прегласавањем) изјаснила да хомосексуализам није болест.

I daj jednom za svagda,do pre 20 godina po svim parametrima verskim,naucnim,drustvenim,doktorskim i ne znam kojim jos je homoseksualizam bila bolest i anomalija.

Dakle do pre samo 20(DVADESET) i kusur godina ne pre 350 godina,ne pre 10 vekova,nego pre samo 20 godina,kad su pod uticajem gej lobija,tadasnjih hipi pokreta,gej pokreta lekari preimenovali i to ko sto ti kazes preglasavanjem*( cak ni tad nisu uspeli da donesu to da se svi sloze,nego je dosta bilo protiv)  doneli da to nije vise bolest.

Tako da ne znam sto bilo ko treba da sad pazi kako ce to osloviti,da li ce se neko uvrediti i slicno. Pa moji roditelji su vise godina proveli u dobu kad je to bila bolest sa svakog stanovista nego kad nije,pa moja braca su rodjena u dobu kad je to bila bolest,a da ne pricam o babama,dedama i slicno.

I sad se kao vredjaju kad neko kaze ono sto je do pre 20 godina bilo u svim segmentima jednog drustva cinjenica. Nemojmo se zezati.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

I daj jednom za svagda,do pre 20 godina po svim parametrima verskim,naucnim,drustvenim,doktorskim i ne znam kojim jos je homoseksualizam bila bolest i anomalija.

Dakle do pre samo 20(DVADESET) i kusur godina ne pre 350 godina,ne pre 10 vekova,nego pre samo 20 godina,kad su pod uticajem gej lobija,tadasnjih hipi pokreta,gej pokreta lekari preimenovali i to ko sto ti kazes preglasavanjem da to nije vise bolest. 

Tako da ne znam sto bilo ko treba da sad pazi kako ce to osloviti,da li ce se neko uvrediti i slicno.

veruj mi ili ne ODRICANJE je pravi termin.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...