Jump to content

За кога ћете гласати?

Оцени ову тему

За кога ћете гласати 2012?  

157 члановâ је гласало

1. 1. Гласаћу за:

• СНС (Томислав Николић)
      4
    • ДС (Борис Тадић)
      16
    • ЛДП (Преокрет, Чеда Јовановић)
      7
    • УРС (Млађан Динкић)
      2
    • СПС (Ивица Дачић)
      1
    • ДСС (Војислав Коштуница)
      17
    • СРС (Војислав Шешељ)
      12
    • "Двери"
      50
    • Остали
      4
    • Не знам
      10
    • Нећу гласати
      25
    • Још се нисам одлучио- ЖРУ ће да ми помогне :)
      9

Препоручена порука

Ма кој' колектив... нема ''колективног добра'' то не постоји... Колективно може да буде само зло.. што се до сад небројено пута показало ...

П.С.

Сагласан сам иначе, да је Жељко све лепо објаснио.. само што то није, ни мало лепо..

.. мислим, то што ствари стоје тако, како стоје .. Ми идаље , у недоглед, бирамо мање зло.. и то је оно што изгледа у Србији једино ''нема алтернативу'' на жалост - нашу колективну...

Uf ...ovo mi zvuči ko ono Ugrinovo "što bi ja znao svog komšiju" .

Misliš da je porodica zlo?

Šira familija ?

Pleme?

Narod ?

Crkva ?

Država ?

Slovenstvo?

Pravoslavlje?

Bela rasa?

Čovečanstvo?

Kosmos?

:)

Hahahahaha !

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Uf ...ovo mi zvuči ko ono Ugrinovo "što bi ja znao svog komšiju" .

Misliš da je porodica zlo?

Šira familija ?

Pleme?

Narod ?

Crkva ?

Država ?

Slovenstvo?

Pravoslavlje?

Bela rasa?

Čovečanstvo?

Kosmos?

:)

Hahahahaha !

Ма, .. да знаш да гледано овако са стране ... одговор би на већину постављених теза 'ладно био ДА...! Али не може се све то гледати ''са стране''.. :) тако да ... нема одговора... уствари ''остаје без одговора'' ..а заправо се он сам намеће... :)

Трагедија је што уопште ствари тако функционишу али ето ..тако је то...

Трагично је што је Србија ваљда једина земља која није решила сопствено национално питање..него се дешавају сви ови ''процеси'' пре тога...

што нема никакав план за решење и што ће кроз пар година изгубити сваки потенцијал да уопште крене са тачке где се сада налази...

Плашим се да је једини ''наш спас'' ..опет гледано са стране.. само у догађању неког већег срања ..опет ''са стране''... јер код нас су се десила сва могућа ... па опет стојимо на већ поменутој тачки...

И да..све је ово само поглед са стране ...

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Pazi sad ovoga :D Pa nisi li mi krv popio kako su Dveri najbolje resenje, da ih treba podrzati itd?!

Secas se, preko chat poruka?

Inace, oni, od ponudjenog, i jesu najbolje resenje, a Zeljko je sve lepo objasnio.

hehe nemoj da vadis iz konteksta, trebo si citirati celu recenicu :D

pa realno gledano, ja ne poznajem nikoga iz Dveri, zatim, vecina ljudi jeste za Branka cak i ako nisu za Dveri, i na kraju ko nije protiv nas sa nama je

posto su se svi ovi na sceni pokazali da su protiv nas, onda ne moze da se kaze vise da nemamo izbora, imamo itekako, samo je to sad nova tema i tice se pojedinaca iz Dveri, a necu da pripremam razanj dok je zec u shumi... bitno da se napravi ta promenada i zdrava limunada, nece pojedinci iz Dveri odma da imaju slobodne ruke da rade sta im je volja, to pricam za one sto sam procenio da mi se ne svidjaju, nego idemo na tu varijantu da se slabici deklasiraju, znaci prvo ide sito za zito, ko se pokaze oket moze dalje...

nece bas biti jednostavno ali ovaj put ce drugacije to sve da se organizuje, jer ne postoji drugo resenje, osim da nas odvale do panja, pa onda da poludimo i da svasta bude, dosta je horor filmova, aj sad malo mudro ;)

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Гости

Гледам ово гласање и видим Дикић је још усамљен - без ни једног гласа хехехехе , еве да не биднеш усамљен ћу да гласам за тебе stadaradim

Видим Динкићев рекламни спот те у њему спомиње Панасоник у Свлајнцу хахаха... , јевтина реклама gringrin

Тај објекат је претходно предвиђен за неког немачког власника , фабрика пластичних делова за аутомобиле колико се сећам , те је тај Немац банкротирао и паре отишле у погрешном правцу.

Било је предвиђено да се запосле најмање 200 радника али пропала инвистиција.

После је тај објекат купиo Панасоник и то не знам да ли je ту целу нову фабрику купио, запослио колико ми познато тридесетак радника ( барем је толико било до пре неки месец када ми пријатељ рекао а сада нисам се распитао ) и видим сада замајавају народ овим спотом као да код нас настао неки бум доласком Панасоника и да је сада бум град јер чуо сам неке коментаре ван града , сад мисле Свилајнац је чудо хе...!

Дај Боже да се поврати то "чудо" као некада када је Биџа био на власти а сада од ових 30ак нових радних места намазали народу очи и не виде да у међу времену сигурно неколико пута више остало без поста!

Ето ти политика!

Очи ме боле и не знам више шта пишем :D

Подели на овим сајтовима

Realno dveri jesu nešto novo na političkoj sceni Srbije.

To što ih levičari i žutaći nazivaju klerofašistima više govori o žutaćima nego o dverjanima.

Neko kome smeta politička partija koja poštuje svoju veru i tradiciju svakako zaslužuje moju pažnju i uopšte jasno je i po stavovima ovde vernika na ovoj anketi da će bez obzira na argumente za i protiv vernici dati svoje poverenje dverjanima prosto zato što u njima mogu da vide nekoga ko će i njihove interese najzad u ovoj državi štititi ako ništa drugo onda od ovih agresivnih ateista što oće da obaraju sajtove.

Ovo govorim vako kao neki polit. analitičar , dakle neka se dverjani ne ponadaju da je to moje mišljenje i moj stav.

Двери не нуде ништа ново у политици. Јесу нови људи на политичкој сцени, али није нова политика. Антизападњаштво, ратно решавање спорова, везивање за Русију...па то смо већ видели зар не?

Prosto dveri će steći veliko poverenje kod vernika, jer je i to deo glasačkog tela na koje niko do sada nije ozbiljno poklanjao pažnju, više su se neki političari obazirali na LGBT populaciju smatrajući da njih ima značajan procenat i da će šlihtanjem njima dobiti koji glasić.

Управо су се верницима и Цркви готово сви политичари додворавали од почетка вишестраначја до данас. Политичари који су се обазирали на ЛГБТ популацију су маргинални и крајње непопуларни (Кораћ, Чеда...)

Dok se svi formalno izjašnjavaju kao vernici i pravoslavci ipak mi koji smo aktivni členovi žive crkve i koji živimo liturgijskim životom jako dobro znamo koliko su ti političari deo crkve, samim tim jasno nam je da oni neće štititi naše interese bez obzira na njihovo deklarativno versko izjašnjavanje.

Iliti prosto narodski rečeno mi jesmo oni nisu crkva.

Samim tim po intuciji ili po nekom drugom osećaju vernici će poverenje ukazati onima s kojima se identifikuju a dverjani su manje više svi crkveni ljudi.

Prosta je to logika.

Ипак, није заштита верских вредности у јавној сфери у фокусу политике Двери(то је можда било кад су деловали као НВО), већ национализам и антизападњаштво. Многи верници имају умереније погледе на решавање политичких проблема.

Šta sam ja imao 90-ih od toga što se Milošević deklarativno izjašnjavao kao Srbin i pravoslavac , kada nije dozvoljavao veronauku u školi, kad je crkva i dalje imala tretman ko za vreme komunjara istina je jedino da je u njegovo vreme bilo mnogo povoljnije graditi hramove.

Đinđić je pak dozvolio ali zna se i kako...

Međutim ovi današnji deklarativni vernici od političara koji tako masovno hrle u hramove a ne znaju ni šta je nafora su praktično ukinuli taj zakon po kome firme ako doniraju za gradnju crkve se oslobađaju poreza na nekoliko godina, zatim veronauku tolerišu na jedvite jade a podmeću klipove gde stignu, po medijima pljuju crkvu na sve strane , itd.

Realno mi nemamo nikoga ko nas predstavlja u ovoj državi.

Imamo instituciju Crkve , koja je ostala na margini iako svi ke*aju da nije više.

I koja je nemoćna i sebe da zaštiti a kamoli nekog tamo vernika na koga se ostrvi neki đavoimani ateista ili satanista.

У праву си. Међутим, има један проблем. Немају сви верници исте погледе на практичну политику тј. на оне ствари које се не тичу заштите православних и хришћанских вредности у јавној сфери. Ево види и на форуму колике су разлике око бројних политичких питања.

Dveri su i takve organizacije potrebne ovom društvu , jer nije zanemarljiv broj vernika.

Ali ja nisam za dveri.

Čekam drugu sličnu organizaciju, štaš probirljiv sam...

Овде се потпуно слажем са тобом.

Подели на овим сајтовима

Двери не нуде ништа ново у политици. Јесу нови људи на политичкој сцени, али није нова политика. Антизападњаштво, ратно решавање спорова, везивање за Русију...па то смо већ видели зар не?

Да, постоје политичке партије које су попут, Двери - Покрет За Живот Србије, против уласка у ЕУ. Антизападњаштво - више година исцрпљујућих економских санкција, наоружавање и економска помоћ свих оних који су у то време ратовили против Срба и најзад две војне агресије. Једна на Републику Српску, друга на СР Југославију. Друга је резултирала, тренутном, окупацијом дела државе Србије, конкретно, Косова и Метохије.

Ратно решавање спорова ? - Управо западњаци, конкретно, НАТО - зликовци и њихови шиптарски подрепаши, попут, Хашима Тачија, су за ратно решавање спорова.

Блиска сарадња са Русијом - ДА.

Подели на овим сајтовима

Не...

која још партија нуди везивање уз Русију?

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Ипак, није заштита верских вредности у јавној сфери у фокусу политике Двери(то је можда било кад су деловали као НВО), већ национализам и антизападњаштво. Многи верници имају умереније погледе на решавање политичких проблема.

Да, Двери Покрет За Живот Србије, се нису позивале на хришћанство када су спроводиле акцију забране параде срама. Указивале су и указиваће куда води снисходљивост таквом насилном наметању нових друштвених вредности. Да, дверјани јесу национално свесне и изграђене личности поносни на све што су и на који начин наши претци уткали у сада распарчане и окупиране Српске земље. Ако је национализам волети своје - нећеш наћи дверјанина који није националиста. Шта су то, по теби, " умеренији погледи на решавање политичких проблема " ?

Подели на овим сајтовима

Да, постоје политичке партије које су попут, Двери - Покрет За Живот Србије, против уласка у ЕУ. Антизападњаштво - више година исцрпљујућих економских санкција, наоружавање и економска помоћ свих оних који су у то време ратовили против Срба и најзад две војне агресије. Једна на Републику Српску, друга на СР Југославију. Друга је резултирала, тренутном, окупацијом дела државе Србије, конкретно, Косова и Метохије.

Ратно решавање спорова ? - Управо западњаци, конкретно, НАТО - зликовци и њихови шиптарски подрепаши, попут, Хашима Тачија, су за ратно решавање спорова.

Блиска сарадња са Русијом - ДА.

Полу-офтопик, госпођа Љиљана Јокић Каспар и неки мисле да смо ми допринели бомбардовању, ко има стомак да погледа емисију "Документ" РТВ од синоћ

http://media.rtv.rs/...i/dokument/2379

Подели на овим сајтовима

Realno dveri jesu nešto novo na političkoj sceni Srbije.

To što ih levičari i žutaći nazivaju klerofašistima više govori o žutaćima nego o dverjanima.

Neko kome smeta politička partija koja poštuje svoju veru i tradiciju svakako zaslužuje moju pažnju i uopšte jasno je i po stavovima ovde vernika na ovoj anketi da će bez obzira na argumente za i protiv vernici dati svoje poverenje dverjanima prosto zato što u njima mogu da vide nekoga ko će i njihove interese najzad u ovoj državi štititi ako ništa drugo onda od ovih agresivnih ateista što oće da obaraju sajtove.

Искрено - заиста не видим ништа ново код њих што већ одавно не фурају СРС и ДСС...

А заиста не видим како то што НА РЕЧИМА поштују своју веру и традицију завређује већу пажњу од било чега што било која друга партија поштује на речима...

Уосталом - колико поштују своју веру предочио сам ти већ, неколико страна уназад (не знам да ли то ниси видео, или ти је некако измакло из видног поља).

Ovo govorim vako kao neki polit. analitičar , dakle neka se dverjani ne ponadaju da je to moje mišljenje i moj stav.

Prosto dveri će steći veliko poverenje kod vernika, jer je i to deo glasačkog tela na koje niko do sada nije ozbiljno poklanjao pažnju, više su se neki političari obazirali na LGBT populaciju smatrajući da njih ima značajan procenat i da će šlihtanjem njima dobiti koji glasić.

Dok se svi formalno izjašnjavaju kao vernici i pravoslavci ipak mi koji smo aktivni členovi žive crkve i koji živimo liturgijskim životom jako dobro znamo koliko su ti političari deo crkve, samim tim jasno nam je da oni neće štititi naše interese bez obzira na njihovo deklarativno versko izjašnjavanje.

Iliti prosto narodski rečeno mi jesmo oni nisu crkva.

Samim tim po intuciji ili po nekom drugom osećaju vernici će poverenje ukazati onima s kojima se identifikuju a dverjani su manje više svi crkveni ljudi.

Prosta je to logika.

Како нико није до сада обраћао пажњу?!

Не знам колико си пратио политику деведесетих, али рефрен скоро сваког опозиционог политичког програма тих година био је позивање на Цркву и традиционалне вредности, Свету Српску Земљу Косово, увођење веронауке у школе итд.

ДОС је на своје митинге редовно довлачио представнике Цркве, одржавао их на црквене празнике, давао режиму рокове да се повуче или распише изборе до црквених празника, последњи говорник на митингу 5. октобра, пре него што је за време обраћања покојног Батића проваљено у скупштину, био је свештеник Жарко Гавриловић...

Па је од свих тих политичара који су се клели у Православље једини нешто конкретно урадио управо жути Ђинђић, који је упркос најоштријим противљењима управо његове екипе увео веронауку у школе и организовао донаторску конференцију за храм Св. Саве. У односу на друге који нису ни толико (укључујући ту и саму црквену јерархију) - и то је много.

А то што се верници идентификују са дверима више је резултат тога што имамо памћење као златне рибице па по милионити пут падамо на исту фору.

Као што ономад рече један од политичара који је више од свих поштовао веру и традицију (нећу га именовати - присетите се сами):

Деда ми је рекао:

Синко - ако те неко једном превари - Бог га убио.

Ако те превари и двапут - Бог убио и њега и тебе.

А ако те и трећи пут превари - Бог убио само тебе!

Šta sam ja imao 90-ih od toga što se Milošević deklarativno izjašnjavao kao Srbin i pravoslavac , kada nije dozvoljavao veronauku u školi, kad je crkva i dalje imala tretman ko za vreme komunjara istina je jedino da je u njegovo vreme bilo mnogo povoljnije graditi hramove.

Đinđić je pak dozvolio ali zna se i kako...

Međutim ovi današnji deklarativni vernici od političara koji tako masovno hrle u hramove a ne znaju ni šta je nafora su praktično ukinuli taj zakon po kome firme ako doniraju za gradnju crkve se oslobađaju poreza na nekoliko godina, zatim veronauku tolerišu na jedvite jade a podmeću klipove gde stignu, po medijima pljuju crkvu na sve strane , itd.

Realno mi nemamo nikoga ko nas predstavlja u ovoj državi.

Imamo instituciju Crkve , koja je ostala na margini iako svi ke*aju da nije više.

I koja je nemoćna i sebe da zaštiti a kamoli nekog tamo vernika na koga se ostrvi neki đavoimani ateista ili satanista.

То и јесте оно што сви превиђате - за време Броза, док је национализам био табу, и док се за Ој војводо Синђелићу у кафани ишло у ћорку, национализам се очувао у свом најлепшем, најздравијем и најчистијем облику.

Милошевићевско увођење национализма на политичку сцену само је од њега направило мутанта комунистичког НКВДовског менталитета, шовинистичког нацизма и протестантске параноје - уосталом, више је него очигледно на шта се данас у Србији свела та прича (на моју, веровао или не, велику жалост).

И даљим арчењем у дневнополитичке сврхе тај и такав национализам се само све више проституише, све више изобличава и све више претвара у тужну супротност онога што би требало да буде.

Dveri su i takve organizacije potrebne ovom društvu , jer nije zanemarljiv broj vernika.

Пре бих рекао да је друштву потребно здраво родољубље, незатровано шовинизмом, нацизмом и русофилским подрепаштвом, и здрав став према вери - незатрован папофобијом, секташењем и мртвим конзервативизмом.

Двери то, на жалост, нису.

Ali ja nisam za dveri.

Čekam drugu sličnu organizaciju, štaš probirljiv sam...

Паметно.

• Волим 1

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Искрено - заиста не видим ништа ново код њих што већ одавно не фурају СРС и ДСС...

А заиста не видим како то што НА РЕЧИМА поштују своју веру и традицију завређује већу пажњу од било чега што било која друга партија поштује на речима...

Уосталом - колико поштују своју веру предочио сам ти већ, неколико страна уназад (не знам да ли то ниси видео, или ти је некако измакло из видног поља).

Када би увидео ново - гласао би за Двери Покрет За Живот Србије.

То што, непрекидно, генерализујеш и истрајаваш у својој тврдњи да када би сви дверјани били на једној страни, а ти на другој, вера и дела би превагла ка теби....говори о твојој политичкој острашћености.

Подели на овим сајтовима

Када би увидео ново - гласао би за Двери Покрет За Живот Србије.

Па није то нека космичка мистерија коју схватају само посвећени - изволи, просветли ме. Шта је то по чему се конкретно и суштински разликује политички програм Двери од програма СРС или ДСС?

Или, још боље, од програма СПО из деведесетих?

То што, непрекидно, генерализујеш и истрајаваш у својој тврдњи да када би сви дверјани били на једној страни, а ти на другој, вера и дела би превагла ка теби....говори о твојој политичкој острашћености.

Не, ја говорим о конкретним стварима: прећутној подршци артемитима и ширењу секташке параноје и пропаганде.

Неко ко на своје трибине довлачи Мирољуба Петровића, који тврди да су молитве Богородици призивање демона, и тиме сматра да чини нешто што је у складу са Православљем, за мене је, са становишта вере, или незналица, или особа са крајње сумњивим намерама...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Cini mi se da su Dveri iz istog sinjela kao i Nasi,1389,Obraz samo malo modifikovani! Druzio sam se sa 1389 pre cepanja, bio ucesnik Vidovdanskog marsa 2007. godine i razjasnilo mi se mnogo sto sta! Kako se dobijaju pare, ko pomaze,finansira i kako ,,kraduckaju", malo leva ruka ,desni dzep! Politika vodilja SRS,DSS,Dveri je manje-vise slicna, DS i SNS je skinete zutu majicu a obucete svetlo plavu, LDP i SPO kompromis krajnosti.....itd.

Dveri su odlican nacin da se pocepa i razvodnji krilo centra i desnice tako da se otvara prostor za LDP I DS i SNS, mada imam utisak da ce opet doci na vlast DS.

Подели на овим сајтовима

Не, ја говорим о конкретним стварима: прећутној подршци артемитима и ширењу секташке параноје и пропаганде.

Неко ко на своје трибине довлачи Мирољуба Петровића, који тврди да су молитве Богородици призивање демона, и тиме сматра да чини нешто што је у складу са Православљем, за мене је, са становишта вере, или незналица, или особа са крајње сумњивим намерама...

Двери Покрет За Живот Србије не дају никакву па ни прећутну подршку никоме ко шири секташку параноју и пропаганду. Мирољуб Петровић није дверјанин. Колико се сећам он је, својевремено, држао беседе и у Цркви, па мени не пада на памет да било кога " оптужим " да је било ко са становишта вере, или незналица, или особа са крајње сумњивим намерама .

Конкретно и коректно би било када би писао у прошлом времену као, на пример, ...." Неко ко је на своје трибине позивао...........".

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...