ВИЛМА Написано Март 14, 2012 Пријави Подели Написано Март 14, 2012 Колега, рекли сте "да отац узме дете а мајка пут под ноге". Да би отац могао уопште да узме дете, оно мора да се прво роди, зар не ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 14, 2012 Пријави Подели Написано Март 14, 2012 Александре, извињавам се унапред ако се осетите увређеним, али морам да вас питам како ви,као породично реализован човек, из позиције родитељске остварености, можете да изводите овакав закључак ? Да ли живимо у истом времену ? Много је самих, усамљених, који не могу да нађу партнере. Нешто ми је то много окрутно да су сви они егоисти и либерали у љубави. Мислим да те особе искрено пате што су саме и нереализоване као супружници и партнери и да су им критеријуми за одабир партнера нижи него са 25 година. Ево, ја знам барем петорицу мушкараца који су сами и не могу да нађу девојку, а желели би. Озбиљно, не спорим њену потребу за мајчинством. У неку руку је и разумем. Оно што критикујем јесте што овакве бласфемије постају некаква норма у решавању сличних проблема. Све више "гласноговрника" неће ову жену разумети као несретну и неостварену породичну жену и мајку, већ ће повикати: њено је право да децу рађа како хоће! Повикаће: ништа није боље имати децу у нормалном браку од расплођавања преко огласа! О томе се ради. Губимо меру шта је то љубав, брак, породица, супруг, супруга, мушко, женско. То се полако релативизује, да би се на крају потпуно искоренило и претворило у нешто болесно, недостојно ни бесловесних животиња. У настојању да будемо слободни, парадоксално, све мање бивамо људи. А слобода се управо тиче човека, којег ми у себи полако и сигурно уништавамо. Где је онда слобода? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Март 14, 2012 Пријави Подели Написано Март 14, 2012 " ...ta žena će detetu za pet ili deset godina reći "ti si rođena zato što sam te ja želela toliko mnogo da sam bila spremna da sama prolazim kroz sve"... Mnogo mi je bolje da dete čuje ovo nego recimo "toliko sam te želela da sam se udala za prvog koji je hteo da mi napravi dete i sad sam u disfunkcionalnom braku da bi ti imala oca". Слажем се са овим мишљењем потпуно (ово је пренето са другог форума). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Март 14, 2012 Пријави Подели Написано Март 14, 2012 Ево, ја знам барем петорицу мушкараца који су сами и не могу да нађу девојку, а желели би. Озбиљно, не спорим њену потребу за мајчинством. У неку руку је и разумем. Оно што критикујем јесте што овакве бласфемије постају некаква норма у решавању сличних проблема. Све више "гласноговрника" неће ову жену разумети као несретну и неостварену породичну жену и мајку, већ ће повикати: њено је право да децу рађа како хоће! Повикаће: ништа није боље имати децу у нормалном браку од расплођавања преко огласа! О томе се ради. Губимо меру шта је то љубав, брак, породица, супруг, супруга, мушко, женско. То се полако релативизује, да би се на крају потпуно искоренило и претворило у нешто болесно, недостојно ни бесловесних животиња. У настојању да будемо слободни, парадоксално, све мање бивамо људи. А слобода се управо тиче човека, којег ми у себи полако и сигурно уништавамо. Где је онда слобода? Da to jeste tuzno, ali ovo je krajnje resenje, kad nije mogla nikog da nadje. Potez ocaja...nema ljubavi, pa bar dete da ima...razumem njen koncept. Ne bih volela da me to zadesi, ali razumem zasto je to uradila. ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 14, 2012 Пријави Подели Написано Март 14, 2012 Da to jeste tuzno, ali ovo je krajnje resenje, kad nije mogla nikog da nadje. Potez ocaja...nema ljubavi, pa bar dete da ima...razumem njen koncept. Ne bih volela da me to zadesi, ali razumem zasto je to uradila. Рекох, и ја је донекле разумем. Не осуђујем је. Осуђујем њене апологете које неће у њеном поступку видети потез очајника већ "остварење слободе", "излазак из предрасуда о браку" и слично либерално смеће. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Март 14, 2012 Пријави Подели Написано Март 14, 2012 Верујем да је и њој било милије да се остварила као супруга, и као мајка кроз супружнички однос, као што се и наводи да је безуспешно покушавала да нађе правог партнера, али реално није била блесава да чека нпр. 40-ту годину, па после вероватно да опет на овај начин постане мајка. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Март 14, 2012 Пријави Подели Написано Март 14, 2012 Рекох, и ја је донекле разумем. Не осуђујем је. Осуђујем њене апологете које неће у њеном поступку видети потез очајника већ "остварење слободе", "излазак из предрасуда о браку" и слично либерално смеће. Онда се разумемо Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 14, 2012 Пријави Подели Написано Март 14, 2012 А како би реаговао свештеник када би му мајка довела ово дете да га крсти? Милисм, зна се ко му је отац, али се не зна је ли крштен. Подразумевам негде да би дете било крштено, али шта би свештеник рекао мајци у таквој ситуацији? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Март 14, 2012 Пријави Подели Написано Март 14, 2012 Колега, рекли сте "да отац узме дете а мајка пут под ноге". Да би отац могао уопште да узме дете, оно мора да се прво роди, зар не ? Ах, прецизност. Похвално, колегинице. Дакле, да прецизирам: ситуација у којој отац уговором добија сва права на рођено дете док се мајка одриче тих права, по истом том уговору. Да ли би такав мушкарац био "одважан"? Да ли би требао да препоручи другим мушкарцима да им жене послуже само као апарати за рађање потомака? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
katja Написано Март 14, 2012 Пријави Подели Написано Март 14, 2012 Ако могу да додам, посебно (као друштво) губимо меру шта је то љубав. Кад нема љубави, ..., има ли ичега..? Пример који је послужио као тема ове дискусије заправо је егоизам! Из мог угла, разуме се. "Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Март 14, 2012 Пријави Подели Написано Март 14, 2012 Рекох, и ја је донекле разумем. Не осуђујем је. Осуђујем њене апологете које неће у њеном поступку видети потез очајника већ "остварење слободе", "излазак из предрасуда о браку" и слично либерално смеће. Ma kakva sloboda i predrasude o braku...ocaj izbija iz samog naslova. Samo slepac to ne vidi. Ovo je desperate cry for help. Al na kraju krajeva - nek je zivo i zdravo. ВИЛМА, -Владимир- and Oglo је реаговао/ла на ово 3 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 14, 2012 Пријави Подели Написано Март 14, 2012 А како би реаговао свештеник када би му мајка довела ово дете да га крсти? Милисм, зна се ко му је отац, али се не зна је ли крштен. Подразумевам негде да би дете било крштено, али шта би свештеник рекао мајци у таквој ситуацији? А шта да јој каже? Не може да осуди њену жељу за материнством. Морао би то да разуме. Њој, свакако, треба опростити. Уверен сам да јој је Бог већ опростио. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 14, 2012 Пријави Подели Написано Март 14, 2012 А шта да јој каже? Не може да осуди њену жељу за материнством. Морао би то да разуме. Њој, свакако, треба опростити. Уверен сам да јој је Бог већ опростио. Не осуђујем је ја, и виђам ту потребу за материнством која постаје све јача негде од 27. - 28. године, али ми је болесно, ништа друго. А волео бих и да видим тај "уговор" До сада сам виђао уговоре са мртвим људима, фиктивне уговоре, уговоре са недозвољеним клаузулама, али ово бих баш волео да видим, као и делију који је тај уговоро саставио Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Март 14, 2012 Пријави Подели Написано Март 14, 2012 А како би реаговао свештеник када би му мајка довела ово дете да га крсти? Милисм, зна се ко му је отац, али се не зна је ли крштен. Подразумевам негде да би дете било крштено, али шта би свештеник рекао мајци у таквој ситуацији? Ko zna...jedan pop nije hteo da mi krsti bratanca jer mu roditelji nisu vencani u crkvi. Zapravo, jedva je prista, i to onako...preko volje...al su moji odustali. Ko zna na kakvog bi naletela. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Март 14, 2012 Пријави Подели Написано Март 14, 2012 " ...ta žena će detetu za pet ili deset godina reći "ti si rođena zato što sam te ja želela toliko mnogo da sam bila spremna da sama prolazim kroz sve"... Mnogo mi je bolje da dete čuje ovo nego recimo "toliko sam te želela da sam se udala za prvog koji je hteo da mi napravi dete i sad sam u disfunkcionalnom braku da bi ti imala oca". Слажем се са овим мишљењем потпуно (ово је пренето са другог форума). Па, сигурно том детету неће рећи:" Ти си рођена зато што нисам имала времена да се трудим око везе, а биолошки сат ми је откуцавао. Како је ситуација са пензијама све гора у друштву, ти си ми осигурање да ћу довека имати некога кога ћу да цимам да ми помаже и да буде мој роб. А најбоље да се и ти не удајеш јер су мушкарци грозни." Слободно је пренети ово мишљење на било који форум (прим.аут.) Oglo, malina :), obi-wan and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука