Драгана Милошевић Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Sta je lokot? Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Sta je lokot? Katanac! Срђан Ранђеловић and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Šta znače ove riječi; ijere, jami! Ko odgonetne, plaćam piće prvom prilikom! Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јадранка-Дервента Написано Јануар 7, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2013 ајмо лингвистичари Шта је исправно, Божји или Божији? Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Јануар 7, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2013 ајмо лингвистичариШта је исправно, Божји или Божији? Исправно је и једно и друго, тј. могу се користити оба. .smesko. Биљана је реаговао/ла на ово 1 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Middle-earth Написано Јануар 7, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2013 То се каже "кочАњ" ал да ме утепаш не могу да се сетим... Мислим да моју покојну бабу овде нико не би разумеја којо збори. То је био други језик. Кочањ или негде кочан - нешто тврдо,стегнуто(кочан зима). Код мојих у крају(Врање) се мисли на дршку од купуса. Ми смо је као клинци обожавали. Док баба реже купус за салату или за подварак вика ни - Деца ,еве ви на вас по једно кочанче да се не умочате,мушки сте- Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 А вјера је основ свега чему се надамо, потврда ствари невидљивих. Посланица Јеврејима 11, 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Middle-earth Написано Јануар 7, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2013 А ко зна шта је "дзиндза" има пиво... "Дз" је онај глас за који немамо слово. Мене су звали "Дзвонко", па ме деца питају "а како ти се пише име кад нема слово 'дз'?" Пали мрсољ бе. А вјера је основ свега чему се надамо, потврда ствари невидљивих. Посланица Јеврејима 11, 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јануар 14, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2013 У мом селу се чује израз: покварен си као лоћак? .smesko. Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 шта значи кад неко ПОМРВКУЈЕ... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 ...свети или Свети? ...црква или Црква? ...владика или Владика? итд. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 zar je bitno, to je samo forma Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 da,ali npr ja smatram bzv pisanje reci Bog malim slovom sem ako ne govorim o mnogobostvu. tako pravim razliku. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 шта значи кад неко ПОМРВКУЈЕ... Никад чула :-, али ми звучи као презент учесталог вида глагола "мрвити" (трошити). На пример - "Он седи на поду, грицкајући кекс, и сваки пут кад загризе, помало мрви (ПОМРВКУЈЕ ????) по тепиху". stadaradim Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 zar je bitno, to je samo forma Pa dobro jeste samo forma, ali treba biti pismen i ukoliko pišeš ne obrukati se. da,ali npr ja smatram bzv pisanje reci Bog malim slovom sem ako ne govorim o mnogobostvu. tako pravim razliku. Pa ukoliko se misli na Bog kao naziv hrišćanskog boga tj. sinonim za Jahve onda se piše velikim slovom. Ali ako se uzima u nekom drugom obliko i ne predstavlja ime malim. Eto vidiš u predhodnoj rečenici sam reč bog (sasvim slučajno tek sam sad primetio) napisao jednom sa velikim jednom sa malim slovom. Npr. muslimanski bog ili hrišćanski bog se piše malim slovom. Ali kada bi rekao Šestog dana Bog je stvorio čoveka, treba velikim. Barem ja tako mislim. Биљана је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 ...свети или Свети? ...црква или Црква? ...владика или Владика? итд. Мало с у свети ако стоји испред имена светитеља. Црква велико ц ако се ради о Цркви као Телу Христовом (помесној, хришћанској итд, тј. у тим контекстима), а ако се ради о храму онда мало ц. Владика са малим в, осим ако се односи на Христа у одређеној реченици. Биљана and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 2 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука