malina :) Написано Децембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 Jel se pise "i dalje" ili "idalje" i jel sa mnom ili samnom. Ja sam poprilichno siguran da je sa mnom ali mnogi koriste samnom. Pa ajd da proverim. Пише се и даље и са мном. Као што би писао са тобом, са њим одвојено, тако пишеш и са мном одвојено. Још да кажем и ово пише се је л', а не јел. Иначе то је облик који се користи у разговору, у писању је правилно написати пун облик је ли. Скраћени је л' се пише када се представља разговор и увек иде апостроф. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Децембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 А на даље и надаље? Мислим да има облик надаље, мада може да бити нисам у праву. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 То се каже "кочАњ" ал да ме утепаш не могу да се сетим... Мислим да моју покојну бабу овде нико не би разумеја којо збори. То је био други језик. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Децембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 А на даље и надаље? Мислим да има облик надаље, мада може да бити нисам у праву. Надаље, надалеко... .smesko. feeble је реаговао/ла на ово 1 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 Ја се најежим када ми неко пошаље поруку, а напише: самном, нај бољи, нај већи, би сте... :0104cheesy: Ja iskreno pola greski koje pravim nisam ni bio svestn da pravim. A ima ih verovatno josh, ali kada naucim, ispravim se. "Грешака". feeble and Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Децембар 23, 2012 Гости Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 @, да, да... звучно А, оно као дуго а кочАњ, тако и ми изговарамо! Ако нико не погогоди у току дана, ондак ћу рекнем шта је тој кочАњ хехехе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Децембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 јесте, стабљика али баш за одређено то поврће, Од зеља - прокеља - кеља? Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 Пише се и даље и са мном. Као што би писао са тобом, са њим одвојено, тако пишеш и са мном одвојено.Још да кажем и ово пише се је л', а не јел. Иначе то је облик који се користи у разговору, у писању је правилно написати пун облик је ли. Скраћени је л' се пише када се представља разговор и увек иде апостроф. A vidis znao sam za je l' ali nisam znao da je nepraivlno odvojeno... iskreno nikad nisam ni razmisljao o tome? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malina :) Написано Децембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 @, да, да... звучно А, оно као дуго а кочАњ, тако и ми изговарамо! Ако нико не погогоди у току дана, ондак ћу рекнем шта је тој кочАњ хехехе Кочањ је код мене, исто што и Таша рече, основа клипа кукуруза (оно што остане када се клип окруни). Само што ми то зовемо кочањка. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Децембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 дзиндза Та реч ме асоцира на нешто што не бих волео да видим у току јела. Доста сам гадљив. .smesko. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Децембар 23, 2012 Гости Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 Од зеља - прокеља - кеља? :wink: 0409_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malina :) Написано Децембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 А ко зна шта је "дзиндза" има пиво... "Дз" је онај глас за који немамо слово. Мене су звали "Дзвонко", па ме деца питају "а како ти се пише име кад нема слово 'дз'?" Да то није оно ђинђа, па отуд неко каже и дзиндза? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Децембар 23, 2012 Гости Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 @@malina :), вероватно је то тако код вас, искључиво за клип кукуруза, а код нас је посебно клип, а посебно нешто што је кочањ хехехехе, то је назив само за То, а за кукуруз је код нас тулуска Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Децембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 :wink: 0409_feel Погледао сам у неки кувар, али је хрватски, па је код њих вероватно другачије gringrin Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 Ма важно да се разумемо. Ја сам прихватио нека правила из енглеског правописа која ми се свиџају. На пример, пишем "Хришћанство", "Ислам", али то проширио на друге речи као "Капитализам"... Тако ми се више свиђа. Тврдоглавост нема границе... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука