Grizzly Adams Написано Септембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 Па ок, свако може да покаже примером. Мени се идеја о некаквом "ауторитету" који ће нас "постидети" и "довести у ред" не свиђа. Нема расправе само тамо где сви мисле исто, а где сви мисле исто значи да нико не мисли. Супер би било да се јави неки епископ, али под условом да разговарамо нормално као људи. Јер има пуно тога што би могли да чују, а иначе немају прилике јер се људи устручавају баш због тог "ауторитета". Можда неки од њих и прате, ко зна... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 15, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 Супер би било да се јави неки епископ, али под условом да разговарамо нормално као људи. Јер има пуно тога што би могли да чују, а иначе немају прилике јер се људи устручавају баш због тог "ауторитета". Можда неки од њих и прате, ко зна... Ако Бог да ускоро ће се и један Епископ придружити активном учешћу на форуму, наравно, колико му то обавезе дозвољавају. Наравно да нема оног свештеника, ђакона или Епископа који користи интернет да не зна или не прати Поуке. Нажалост, многи још не схватају озбиљност и предност имања једног православног сајта овог типа на интернету. Најлакше је седети са стране и критиковати, осуђивати и исмејавати. Потребно је активно се укључити и дати допринос! Ја ћу, док будем ово радио непрестано на томе инсистирати- на потпуној интеракцији и отворености. Наравно, они који овде дођу са било којим лошим намерама добро треба да знају да се на интернету НИШТА не може сакрити и да ће се све временом открити, чак и оно што ниси могао ни да сањаш. Ово говорим јер очекујем од људи који имају шта да кажу да буду чисти, да имају чисте намере и да буду препуни разумевања за свакога. То има своју границу, наравно, коју не треба прећи... Такође, ако Бог да, ускоро ћемо имати прилику да се на нашем ЖРУ ДИВАНУ јави и Митрополит црногорско-приморски Његово Високопреосвештенство Г. Амфилохије, директно из Венецуеле Сад, што се други свештеници или ђакони или Епископи ЈОШ не укључују активно и писањем у стварању ЖРУ-а (част изузецима, Богу хвала има их...) је прича за себе. Ми радимо свим силама да помогнемо Цркви да се покаже на интернету у најбољем светлу и верујем да то добро радимо поред свих могућих мана које имамо. Важна је воља и љубав која се крунише вером да ће све ово неком помоћи. И када има оштрих разговора- и то је добро! Заправо одлично! Тако показујемо да смо реални, нормални људи... једино што нећемо никада толерисати јесу личне увреде, подривање рада сајта, намерно изазивање без икаквог смисла. Заправо, то и знају они којима је забрањен приступ Поукама. Моја је намера као и читаве Администрације да ми најмање радимо као администратори (не рачунајући техничку подршку), већ као обични чланови који пишу, разговарају, друже се... Ево, сви знате да мени можете рећи све, да ми кажете и теже речи... нећу се наљутити (сем када неко оговара и лаже без икаквог разлога). Мени је чак и нормално да ми људи који су овде и не персирају, да ми кажу попе, Иване, брате... ми смо свакако наши. Идеја је да ВИ заиста у највећој мери будете уредници Поука. У тој намери смо истрајали отворивши насловну страницу за све чланове, као и могућност прављења интересних група. Следећи план ми је да направим мобилну апликацију (за андроид и ајфон) која ће обухватити читаву СПЦ и понодити у виду кратких информација о свакој цркви и манастиру по нешто, с тим што ће свештеник преко те апликације (а која ће на посебан начин бити повезана са Поукама) да комуницира са великим бројем својих парохијана који користе интернет. Зар није лепо да бар једном недељно попа пошаље, на пример, видео запис неког духовника или Владике, или неки хришћански филм, текст... свом парохијану? Он и сада то може учинити преко система страница и група који смо поставили, а идемо на то да то буде и посебна мобилна апликација... Дакле, имамо ,мноштво планова и воље да их спроведемо. Ја нисам неко ко трпи статику, чамотињу, мртвило... Чим се то деси одмах непто предузимам. АЛИ потребна нам је подршка свих вас а да све то буде на узрастање у нашој Цркви. Ми овде не замењујемо виртуелни свет за Литургију- овде се као на некој катихези учимо да што лакше, брже и безбедније приђемо Литургији. Надам се и верујем да имамо бар мало успеха, па макар помогли једном човеку. Ја нисам неко ко болује да буде ауторитет, чак сам и претерано благ у многим стварима где не би смео да будем. Мислим да овде и не треба да буде ауторитета кога ћемо сви беспоговорно да слушамо и да се усаглашавамо са оним што он каже. Не, то потпуно кочи замисао Поука. Ово место треба да буде слободно и пуно љубави и разумевања, чак и када се око неке теме посвађамо. И то је нормално. Посвађамо се са најближима у кући, па се помиримо. Да не бих више причао, ето то је то... ценим и поштујем што мислите о овоме месту и свестан сам да моги од нас доста свог слободном и неслободног времена проведу овде. Зато МОРАМО да га чувамо по сваку цену да буде оно што јесте и што треба да буде непрестано се усавршавајући и узрастајући у Господу, у вери и познавању истина вере, али најпре у људсом разумевању и узајамном поштовању. Ето, толико. Grizzly Adams, Јелина, Драгана Милошевић and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 Ако Бог да ускоро ће се и један Епископ придружити активном учешћу на форуму :anim_57: Velja94 and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 Ја нисам никакав ауторитет. Немојте ми стављати такав крст на леђа, молим вас. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 Готово сад, парламентарно и једногласно си хиротонисан за првог сајбер-пастира... Ignjatije, Милан Ракић and Драшко је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука