Jump to content

Бела куга - Срба ће 2050. бити као 1950.

Оцени ову тему

Зоран

Препоручена порука

On 6. 7. 2015. at 10:31, Muramasa рече

Tamo imaš šansu da se boriš, i ako stradaš, veća je šansa da ćeš stradati zbog svojih loših izbora, a ne tuđe bahatosti.

To da je Amerika zemlja mogućnosti, i da uz veliki trud tamo možeš da uspeš je samo jedna floskula koja se neguje da bi velika većina verovali u to da žive u "najboljoj zemlji na svetu". Istina je uvek bila drugačija, samo mali broj izuzetnih će uspeti, dok velika većina drugih neće ma koliko se trudili.

Ali ovo nema veze sa temom...

"Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!"
soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

On 6. 7. 2015. at 11:18, Sir Oliver рече

To da je Amerika zemlja mogućnosti, i da uz veliki trud tamo možeš da uspeš je samo jedna floskula koja se neguje da bi velika većina verovali u to da žive u "najboljoj zemlji na svetu". Istina je uvek bila drugačija, samo mali broj izuzetnih će uspeti, dok velika većina drugih neće ma koliko se trudili.

Ali ovo nema veze sa temom...

Amerika uopste nije toliko slobodna zemlja, u ekonomskom smislu su negde 12-15 a ispred njih je mnogo drugih drzava neracunacujuci Hong Kong i Singapur koji zbog toga kakvi su moraju biti slobodni gradovi jer bi inace svi pocrkali u njima. 

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

SRBIJA IZUMIRE - OVO SU JEZIVI PODACI SRPSKOG STRADANJA: Srbima je sve manje poznat PLAČ BEBE!

Beba-novorodjence-620x350.jpg

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku ukupan broj stanovnika u Srbiji 2014. godine bio je 7.131.787, a od tog broja 51.3 odsto čine žene, a 48.7 muškarci!

Primetno je da se trend osipanja populacije nastavlja, tako je od 2011. godine do prošle godine broj stanovnika opao za 100.000 ljudi.

Samo je u Beogradskoj i Južnobačkoj oblasti zabeležen rast populacije, a najveći pad bio je u oblasti Zaječara.

POZAREVAC-Penzioneri-u-gradskom-parku-u-

* OD UKUPNOG BROJA STANOVNIKA SRBIJA IMA:

– 14.4 odsto ispod 15 godina

– 18.3 odsto starih preko 65 godina

– 67.4 odsto radno sposobnog stanovništva od 15 do 64 godine

Arilje-4.jpg

Arilje. Foto: Zoran Stevanović

– 51.3 odsto žena

– 48.7 muškaraca

* PROSEČNA STAROST:

– Muškarci 41.2 godine

– Žene 43.9 godina

(Telegraf.rs)

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

On 16. 7. 2015. at 12:09, Дани рече
– 67.4 odsto radno sposobnog stanovništva od 15 do 64 godine

Можда се у овоме крије проблем. Колико је од ових, радно способних, запослено!? Какве су им плате!?  

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

On 16. 7. 2015. at 12:15, Биљана рече
Колико је од ових, радно способних, запослено!?

Не знам, вероватно минимум.

On 16. 7. 2015. at 12:15, Биљана рече
Какве су им плате!?

Све зависи од - до.

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

'Сте слушали ову госпођу? Није шала...

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

• 4 years later...
  • 1 year later...
  On 12. 10. 2021. at 11:45, Natasa. рече

Ne čudi me, nije ni šteta :dry:.

Expand  

Штета јесте, али за чуђење није. Ако је за утјеху Србија није једина. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

По мени, није толико страшно што нам број опада колико то што се однос старог и младог становништва значајно повећава. Ми постајемо једна старачка бездетна нација, са свим својим социо-економским последицама. Ко долази из мањег места он то нарочито може да осети. Једноставно та нека енергија коју старији људи доносе, уобичајене теме које врте, и њихове активности, махом имају спуштајући ефекат (на младог човека ако је стално тиме окружен). Да не помињем да нам је народ необразован, има нездраве навике, и вулгаран, па онда не може ни много нечег паметног да се научи. Кина, са друге стране, има исти проблем, међутим у великим градовима то ни близу не може да се осети. Овде је човек стално окружен младима и децом, и осећај је, право да кажем, стварно освежавајући. Деца су свуда, у градском превозу, кафићима, на улици, свуда. Међутим, када се вратим у Србију то је једна од првих разлика које приметим, не знам да ли је то само мој случај. Од мојих другара готово да нико није изродио децу, а сви су око 35; пар њих је ожењено.

Бројке које сам пронашао на интернету потврђују моја запажања. Тренд ће се највероватније наставити и за неких тридесет година сваки трећи становник ће бити старији од 60, или 65 година, заборавих. Свакако, хаос.

032F325D-8B9B-47EC-9084-92C19844724F.png

B9C3C030-D71A-4CC1-B098-250F574D088A.jpeg

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

On 13. 10. 2021. at 6:23, Agaton Vuzman рече

Ми постајемо једна старачка бездетна нација,

Expand  

Mi postajemo jedna nadrndana nacija gde je odnos prema deci poprilično negativan. Svima sve smeta, što ide u prilog tvrdnji da postajemo staračka nacija. Pritom to nisu vitalni starci koji žive život, već zombiji kojima sve smeta, svi su krivi... a to su oni starci koji su u svoje vreme ljubili Slobinu sliku po mitinzima. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...