Jump to content

I zemlja koja će blokirati kandidaturu Srbije za EU je...

Оцени ову тему

GeniusAtWork

Препоручена порука

Управо су то једни од међусобних уговора које те чланице имају.

Ми на те уговоре немамо право - али имамо право да се боримо за чланство.

Немам право на те уговоре из следећих разлога - немамо политичку снагу, немамо привредну снагу, немамо генерално довољно јаку државу да би европа прихватила тај посао са нама.

Људи заборављајају да смо ми на белом шенгену и имамо слободан извоз само зато што идемо ка томе да постанемо чланови.

Нек размисле мало како би било без тог слободног извоза увоза.

Нисмо ми на белом шенгену зато што се крећемо ка ЕУ. Него зато што смо испунили услове које ЕУ тражи (да ла смо стварно не знам, али формално јесмо).

Кажеш немамо политичку снагу, немаму привредну снагу...немамо јаку државу. Свакако, али прекоретање те сиутације нема везе са чалнство ЕУ. Зашто је ово тешко схватити? Ми имамо од чега живјети. Имамо од пољопривреде, имамо од туризма, имамо од рудних богатстава итд...ствар је да се мало средимо, а за то нам не треба ЕУ. И сам кажеш да је чланство у ЕУ као диплома, дакле потврда нечега што већ јести, а не нечега што ћеш тек постати. Ако је тако онда јасно да се може досегнути ниво једне од чланице ЕФТА- а као они имати споразуме са ЕУ, а не бити члан ЕУ.

Иначем јасно ако ми нисмо у позицији Норвешке или Исланда, онда свакако можемо ући као пацови у ЕУ и тако и остати. Уосталом Португал је идеалан примјер државе која никако није профитирала од чланства у ЕУ.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Нисмо ми на белом шенгену зато што се крећемо ка ЕУ. Него зато што смо испунили услове које ЕУ тражи (да ла смо стварно не знам, али формално јесмо).

Па шта је то ако није кретање ка еу!? Зашто нам је тражила услове сем да постанемо њен члан.

Кажеш немамо политичку снагу, немаму привредну снагу...немамо јаку државу. Свакако, али прекоретање те сиутације нема везе са чалнство ЕУ. Зашто је ово тешко схватити?

Итекако има везе. Све то има везе са чланством у еу. Да би направи опривредну и политичку снагу треба ти економски јака држава. Пут за економско ојачање србије прављење европске државе уз помоћ и чланство еу. Зашто је то толико тешко схватити?

КОји је бољи начин!? Хајде дајте ми један? Сви ви као да то пада са неба.

Ми имамо од чега живјети. Имамо од пољопривреде, имамо од туризма, имамо од рудних богатстава итд...ствар је да се мало средимо, а за то нам не треба ЕУ.

Дај јустинијане немој да се заносиш. Па јел си ти свестан колико ми увозимо и колико то слаби нашу валуту и нашу привреду?

И сам кажеш да је чланство у ЕУ као диплома, дакле потврда нечега што већ јести, а не нечега што ћеш тек постати.

Чланство је потврда а кандидатура и сарадња до чланства школа до те дипломе.

Ако је тако онда јасно да се може досегнути ниво једне од чланице ЕФТА- оа као они имати споразуме са ЕУ, а не бити члан ЕУ.

Ми да дођемо до тога да будемо члан ЕФТА не можемо ни за 200 година. Будимо реални ми са европом можемо једино кнадидатуру па напредак ка држави па чланство.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Парадоксално јесте, али не треба да нас превише потреса (мислим на тему). Ко зна да ли ће и у ком облику постојати ЕУ док наша понизна политика испуни сваки, ма и најмањи условчић да јој се приближи...

Мислим да нам у целини чланство у ЕУ (ништа) добро неће донети. То је све јасније. Нарочито зато што у пракси тзв. "пуноправно чланство" не постоји, бар не за источноевропске земље. Да ли и за све западноевропске?

"Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski

Подели на овим сајтовима

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

и очекивала сам да понудиш Драгашев одговор :)

"Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski

Подели на овим сајтовима

Хајде дајте ми један? Сви ви као да то пада са неба.

Смањење потрошње јавне управе умањењем администрације, умањењем броја министарстава и свих других владних и невладних јавних тијела који не доприносе економији него је само музу. Умањење пореза, и пореске олакшице, знатно олакшавање регистрације фирми дакле укидање гломазног бирократског апарата. Самим тиме када се укине гломазни бирократски апарат, више новца може да се усмјерава на јачање правних институција. Јер гарантовање правне сигурности је један од потребних услова да би привукао инвестиције. Кад након тога доведеш стање да можеш нешто добро производити, онда неће бити никаквих проблема да се то некоме прода, тако што ћеш са њим склопити споразум о слободној трговини.

Ми да дођемо до тога да будемо члан ЕФТА не можемо ни за 200 година. Будимо реални ми са европом можемо једино кнадидатуру па напредак ка држави па чланство.

Не кажем да треба доћи буквално на нивоу стандарда чланица ЕФТА, али покренути ствари са мртве тачке, то је могуће, тако што ће се бити са свима са којима се може остварити економска сарадња у некој врсти уније као што су то чланице ЕФТА међусобно. Дакле просто ЕФТА, значи слободна трговинска асоцијација, и нема неког тамо Осла, или Штокхолма као бирократског центра попут Брисела.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Смањење потрошње јавне управе умањењем администрације, умањењем броја министарстава и свих других владних и невладних јавних тијела који не доприносе економији него је само музу. Умањење пореза, и пореске олакшице, знатно олакшавање регистрације фирми дакле укидање гломазног бирократског апарата. Самим тиме када се укине гломазни бирократски апарат, више новца може да се усмјерава на јачање правних институција. Јер гарантовање правне сигурности је један од потребних услова да би привукао инвестиције. Кад након тога доведеш стање да можеш нешто добро производити, онда неће бити никаквих проблема да се то некоме прода, тако што ћеш са њим склопити споразум о слободној трговини.

facenew22222222

Libertarijanske ideje su mi uvek pozitivno osvezenje medju ovim socijalistima koji kada socijalizam ne uspeva, kao resenje nude jos socijalizma.

Подели на овим сајтовима

Не заборавите да би уласком у ЕУ ми морали да у потпуности прихватимо њихову царинску политику. Могли би да се поздравимо од трговинских уговора са Русијом, Кином и другим државама са којима имамо посебне односе.

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

и очекивала сам да понудиш Драгашев одговор :)

ja bi najvise voleo da to uopste ne moram da radim

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Мислим да нам у целини чланство у ЕУ (ништа) добро неће донети. То је све јасније. Нарочито зато што у пракси тзв. "пуноправно чланство" не постоји, бар не за источноевропске земље. Да ли и за све западноевропске?

То је најопаснија неистина у целој причи. Чланство неће донети да нам паре цветају на дрвету али ће свакако помоћи и бити велики мотор за економију.

Првенствено због повећања конкуренције и уласку на веће тржиште као и доласка већег тржишђта код нас.

Подели на овим сајтовима

Смањење потрошње јавне управе умањењем администрације, умањењем броја министарстава и свих других владних и невладних јавних тијела који не доприносе економији него је само музу.

Да да то је та логика нег држава троши мање. Знаш да би се проблеми решавали требају ти средстава.

Ви стварно мислите то је тек тако једноставно?

Умањење пореза, и пореске олакшице, знатно олакшавање регистрације фирми дакле укидање гломазног бирократског апарата. Самим тиме када се укине гломазни бирократски апарат, више новца може да се усмјерава на јачање правних институција. Јер гарантовање правне сигурности је један од потребних услова да би привукао инвестиције. Кад након тога доведеш стање да можеш нешто добро производити, онда неће бити никаквих проблема да се то некоме прода, тако што ћеш са њим склопити споразум о слободној трговини.

Ако укинеш порез држава ће да опдапне. Шта је то гломазни бирократски апарат? Како одредиш да ли је апарат гломазан или није.

Не кажем да треба доћи буквално на нивоу стандарда чланица ЕФТА, али покренути ствари са мртве тачке, то је могуће, тако што ће се бити са свима са којима се може остварити економска сарадња у некој врсти уније као што су то чланице ЕФТА међусобно. Дакле просто ЕФТА, значи слободна трговинска асоцијација, и нема неког тамо Осла, или Штокхолма као бирократског центра попут Брисела.

Апсолутно је могуће покренути ствари са мртве тачке али је апсолутно немогуће бити кина или бразил. Једноставно нам је највећа шанса за напредак ЕУ.

Одлично је то шта значи ЕФТА, питање је КО ЋЕ БРЕ НАС ДА ПРИМИ ТУ!?

И нискокаматни кредити су одлични! Али не може свако да их добије.

Не заборавите да би уласком у ЕУ ми морали да у потпуности прихватимо њихову царинску политику. Могли би да се поздравимо од трговинских уговора са Русијом, Кином и другим државама са којима имамо посебне односе.

Није тачно, тачно је да би морали да прихватимо царинску политику ЕУ али не и да морамо да се поздравимо од трговинских уговора са Кином и Русијом.

Волео бих да видим нечим да подкрепиш тај аргумент?

А са русијом имамо јако посебан однос - ми смо им крава музара - продају нам њихово а купују о других.

Pa ista valuta. Jedna valuta = jedna monetarna politika.

Монетарна политика је много више од валуте. Т.ј нема везе са валутом. Већ са трговином валута.

Еу не може да наметне земљи коме ће она да продаје евре од кога ће да купује итд.

Подели на овим сајтовима

joooj

Подели на овим сајтовима

facenew22222222

Libertarijanske ideje su mi uvek pozitivno osvezenje medju ovim socijalistima koji kada socijalizam ne uspeva, kao resenje nude jos socijalizma.

Еу, није социјализам. Либертаријанске идеје су те и налагале доста.

Подели на овим сајтовима

Који је победник овај драгаш.

Први део ајде тачан али онда -

Dakle, ne može prodaja imovine, pogotovo ne može rasprodaja imovine, da se proglasi za investiranje

Може уколико се бавиш проузводњом дрва, а имаш пумпу за воду која ти апсолутно не треба продаш је да би купио још једну тестеру или да би уложио паре од продаје у нешто корисније топ је инвестирање.

А та прича о распродаји. Па мого је мало да аргументује зашто је испод цене, ко је нудио бољу цену - пошто цену одређују купац и продавац, продати нешто испод цене значи продати нештио за шта је неко други хтео да да и веће паре.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...