Crveni Baron Написано Фебруар 24, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 Са Еу, ти би радио исти посао у Србији за исту плату. Ovo ce biti kada srbi kolektivno predju na LSD. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 24, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 Шта је боље за Србију од чланства у ЕУ? Дај ми неку економску идеју? Или си слаб са креативношћу а јачи са критиком? Pa ja ti reko sto puta ali ti ne cujes. Kina nije u EU, i nikome ne treba clanstvo nigde da bi radio i ziveo dobro.Ako hoce naravno da radi. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 24, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 Ovo ce biti kada srbi kolektivno predju na LSD. Слабо ти капираш ствари у економији видим ја. Ајде да поушам да ти објасним. Економија је трговина робом или услугама. То што ти радиш зове се услуга и чини 70 % модерне економије ( трговина услугама) Оном ко купује твоју услугу није битно где се ти налазиш већ колико твоја услуга кошта. Уколико је Србија чланца Еу онај ко има паре у Европи мање га кошта да уложи у твоју услугу. Дакле њему није битно да ли си ти у Србији или Италији он хоће да ти напишеш програм и хоће да то урадиш за мање пара него неко други. Ако је Србија чланица Еу мањи су му административни трошкови и боља је кодификација права која му гарантују твој рад, везују вас одређеним уговором етц те му је са те стране гаранција већа. Уз то ако ти из Србије понудиш да радиш програм за рецимо 200 евра мање него немац - купац ће отићи код тебе као Српског програмера. Јел ти јасно сад како би могао из Србије да зарадиш као да радиш у европи? Или идаље мало бркаш лочиће? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 24, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 Pa ja ti reko sto puta ali ti ne cujes. Kina nije u EU, i nikome ne treba clanstvo nigde da bi radio i ziveo dobro.Ako hoce naravno da radi. Дакле то је твој одговор да радимо? А реци ми онда како ће радом да повећамо извоз у односу на увоз, како ће да смањимо одлив мозгова? Пошто да би неко из европе купио нешто од тебе или уложио у тебе оће пдређене законске гаранције јелте.... А европљани су ти који највише купују од нас. Нису руси, Нису кинези? Ко ће да буду наши американци. Пошто су ти кинези богатији јер продају американцима и јер американци улажу у њих. Ко ће да уложи у нас да радимо и шта да радимо? Што ти не дођеш да отвориш програмерску фирму у Србији? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Фебруар 24, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 Чујем ја одлично али ти не правиш кардиналну грешку. А то је што не капираш откуд Кини богатство. И узимаш две земље у две тотално другачије позиције које конкуришу на другим тржитима и правиш поређење на које дајеш сам себи наиван одговор - кинези раде отуд им паре. A sta je problem sa tim stejtmentom? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 24, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 A sta je problem sa tim stejtmentom? Проблем је то што није довољно да радиш. Мора неко од тебе да купи то што си урадио направио. Т.ј мора неко да те плати за твој одређен рад (услугу). А ти те паре мораш да потрошиш/уложиш/уштедиш. Тако се прави економски раст. Од кинеза купују Американци. Од нас Европљани. Рачуница је проста, уколико смо у неком рпавном односу са европљанима (чланство у унији је најбољи правни однос који нам се нуди ) више ће да купују од нас. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 24, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 Слабо ти капираш ствари у економији видим ја. Ајде да поушам да ти објасним. Економија је трговина робом или услугама. То што ти радиш зове се услуга и чини 70 % модерне економије ( трговина услугама) Оном ко купује твоју услугу није битно где се ти налазиш већ колико твоја услуга кошта. Уколико је Србија чланца Еу онај ко има паре у Европи мање га кошта да уложи у твоју услугу. Дакле њему није битно да ли си ти у Србији или Италији он хоће да ти напишеш програм и хоће да то урадиш за мање пара него неко други. Ако је Србија чланица Еу мањи су му административни трошкови и боља је кодификација права која му гарантују твој рад, везују вас одређеним уговором етц те му је са те стране гаранција већа. Уз то ако ти из Србије понудиш да радиш програм за рецимо 200 евра мање него немац - купац ће отићи код тебе као Српског програмера. Јел ти јасно сад како би могао из Србије да зарадиш као да радиш у европи? Или идаље мало бркаш лочиће? Da tebi nesto objasni čiča. Onaj koji ulaze pare u neki posao ulaze ga zbog zarade. A sto su mu manji troskovi veca mu je zarada. Tako da prolikom izbora da li da plati nemcu 2000 evra illi srbinu 400 odabrace srbina bez obzira da li je srbija u EU ili nije. A ako bude morao da bira da plati nemcu 2000 ili srbinu 2000( LSD) platice nemcu. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 24, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 Da tebi nesto objasni čiča. Onaj koji ulaze pare u neki posao ulaze ga zbog zarade. A sto su mu manji troskovi veca mu je zarada. Tako da prolikom izbora da li da plati nemcu 2000 evra illi srbinu 400 odabrace srbina bez obzira da li je srbija u EU ili nije. A ako bude morao da bira da plati nemcu 2000 ili srbinu 2000( LSD) platice nemcu. Да ти каже нешто младић. Опет си наиван. Заборавио си силне трошкове, што стварне што опортунитетне што административне, а заборавио си и ризик. Међународно јавно и приватно право су загуљене ствари али да ти кажем да је много повољније платити неком ког везују италијански закони 2000 евра за посо него неком ког везују Српски за 500, ал са Србијом са чланствому Еу моћи ћеш да из србије за 1900 евра, а он за 2000 и за само тих 100 евра разлике да добијеш посао. Док без чланства ни тих 1500 евра разлике неће да ти помогне. Е жељко жељко. Да ти кажем укратко за међународно приватно право ти је једина грана права у ком су још заступљени обичајни правни системи - његова кодификација је спора а економске уније као што је Европска унија убрзавају и подпомажу те кодификације. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Фебруар 24, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 Проблем је то што није довољно да радиш. Мора неко од тебе да купи то што си урадио направио. Т.ј мора неко да те плати за твој одређен рад (услугу). А ти те паре мораш да потрошиш/уложиш/уштедиш. Тако се прави економски раст. Од кинеза купују Американци. Од нас Европљани. Рачуница је проста, уколико смо у неком рпавном односу са европљанима (чланство у унији је најбољи правни однос који нам се нуди ) више ће да купују од нас. Ja koliko znam, Kinezi mogu sami da placaju odredjeni rad [uslugu] a i Ameri im duguju kes. A sa ovim privrednim rastom ce postati #1 ekonomija sveta. Da ako sklone one idiote sa vlasti... http://www.chomsky.info/articles/20110824.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 24, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 ал са Србијом са чланствому Еу моћи ћеш да из србије за 1900 евра, а он за 2000 и за само тих 100 евра разлике да добијеш посао. Док без чланства ни тих 1500 евра разлике неће да ти помогне. Е жељко жељко. Vidim ja da ti vec trosis LSD. A rumuni i bugari se jos drze rakije pa rade za 300-400 evrica. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 24, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 A sa ovim privrednim rastom ce postati #1 ekonomija sveta. Da ako sklone one idiote sa vlasti... Па видиш сад су Европљани #1 економија света. Ja koliko znam, Kinezi mogu sami da placaju odredjeni rad [uslugu] a i Ameri im duguju kes. Хмм није питање могу или или не. Поента је да кинези праве рецимо ајпадове које продају у Уса не по Кини. Када би се то продавало само по кини мање би ајпадова производили што значи мање радника, мање радних места, мање плате, мање тржиште - мањи раст. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 24, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 Iuris, reci mi koliko puta si bio na zapadu od ukidanja viza? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 24, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 A rumuni i bugari se jos drze rakije pa rade za 300-400 evrica. А шта би ти одма да им скоче плате на 1000 евра? Видим ја ти идаље не разумеш економију... знаш да би се тржиште развило треба времена. Нема ту магије да то буде на пуф. Не иде то тако. Јесу тако око 400 500 евра али расту у односу на пре и идаље су у расту то је поента.У економији ти је све стопа раста. И у Србији ће плата можда да скочи за првих пар година за неколико десетина евра. Али поента је да ће са Еу за пар година да скочи више него без еу. Проста статистика. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 24, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 Iuris, reci mi koliko puta si bio na zapadu od ukidanja viza? Опет бежиш од теме на нешто ирелеватно. Мани ме тих твојих морнарских прича личнога исксутва. Економија је наука и барата објективним подацима а не личним импресијама. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 24, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 И у Србији ће плата можда да скочи за првих пар година за неколико десетина евра. Али поента је да ће са Еу за пар година да скочи више него без еу. Проста статистика. E dobar si.... Pa plate rastu polako i bez EU. Nego, jel znas ti onu pricu kada su dosli austrijanci u Bosnu i kada je begov sin nagovarao oca da stave zlato u austrijsku banku da bi im poraslo bogatstvo zbog kamate. Znas li sta mu je tata odgovorio? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука