Jump to content

I zemlja koja će blokirati kandidaturu Srbije za EU je...

Оцени ову тему

GeniusAtWork

Препоручена порука

Kad sam igrao dotu na netu, pola partija u Evropi su kreirali Rumuni [njih bukvalno hiljade igraju to]. I jednom liku je valjda preklincilo i kreirao je partiju i u nazivu je stajalo NO RO!!! . On je onda pitao ima li Rumuna: "any RO?" i jedan lik odgovara nesto na rumunskom i ovaj sto je kreirao napise RO = Retard Online. Ja se pokid'o! xD

Подели на овим сајтовима

To ti Iuris niko ne garantuje i niko ti to ne kaze niti moze da ti garantuje vec se to "protura" kao nesto sto se "podrazumeva" pa eto stoga i mi treba da se "uclanimo".

Garantuje ti. Zakon ekonomije . vece trziste. optvorene granice manje carine jednavko veca prodaja.

Reci mi Iuris jesi li ti video ili quo za bilo koju ekonomsku studiju (ozbiljnu) koja potvrdjuje to sto ti kazes? Ja sve sto sam cuo o tome je da srbija trenutno gubi oko pola milijarde evra godisnje zbog potpisivanja SSP-a sa EU.

ne moze da postoji ekonomska studija neceg sto se nije desilo, ali postoej ekonomske studiej koje bi potvrdile nepostojanje granica i carina kao prepreke u trgovini kao i kodifikacija medjusobnog prava kao garant u boljjoj trgovini.

A zasto mislis da zermlje moraju biti u EU da bi mogle da ekonomski saradjuju?

Ako pricamo o zemljama eu, da bi mogle da saradjuju / ne. DA bi mogle jako dobro da saradjuju dan.

Kako smo mogli, evo primere, da sagradimo Djerdap sa Rumunima? Ili slovenci tunel karavanke? Nista drzave ne sprecava da saradjuju i ta saradnja je postojala i pre EU a postoji i bez EU i za takvo sta ti ne treba EU.

Pogledaj gore, dakle dobra saradna / svakako... odlicna saradnja / samo sa eu.

Ne znam koji deo kod toga razumes. dakle eu je jedna od benficiranih lemenata / ne vidim zasto bi se iko normalan odrekao bilo kog beneficiranog elemenata i ubedjivao sebe i narod oko se be da taj element nije benificiran.

Ovo si jedino tacno rekao. Ne da nijedna privreda nije ista vec su ljudi razliciti. Nemacki seljak iz Bajerna se razlikuje od naseg sa Sarplanine. I ta razlika Iuris se ogleda u tome da nemac obradjuje 200-300 ha i ima silos za zito u dvoristu a nas sa Sarplanine cuva ovce i pravi sir.

I nikada onaj sa Sarplanine nece radti kao onaj pored Minhena niti ce imati zerlju za tolikim sticanjem bogatstva. Jednostavno, razlicit mentalitet, kultura, navike. I nikada srpski radnik nece imati vise od 25% prosecne nemacke plate Iuris pa makar se uclanjivali svake nedelje u EU.

A to tvrdis na osnovu cega? Sta ovaj nas sa Sarplanine je imun na pare i na zaradu?????

Stvarno svasta, znash ti nijedan pravi razlog za protivljenje clanstvu u Eu nemas nego eto imas neke kvazi argumente kao nemci su radniji ljudi itd.. koga bole brige.... sto su nemci radniji ljudi, poenta je da ce kod nas neki ljudi koji su radni kao nemci imati priliku da rade vise i zaradjuju vise ako smo clanovi eu jer nece postojati granice plus postojace fondovi kodifikacija prava i razvijena saradnja sa drzavama sa kojima bi trgovao sto m usve garantuje bolju trgovinu, protivnici EU tu trgovinu hoce da mu uskrate... jel si ti jedan od njih pitanje je sad.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Sad je zvanično: Rumunija jedina blokira da se Srbiji doda kandidatski status.

http://derstandard.a...de-fuer-Serbien

Sa druge strane valja se dosetiti da Rumunija pripada onim članicama EU koje nisu priznale odvajanje Kosova.

Klasicne geopoliticke srpdnje..... sad svi oce neki ... od nas jer su svesni koliko nam treba nesto pa ajde da nas izmuzu sto vise za sta mogu .... stvarno vise postaje smesnno smucila mi se vis eta prica.....

Подели на овим сајтовима

Јурис, братац, не вјерујеш, зар, да је то став Румуније, који није наметнут? Свакако, ако одлуче ови водећи да се Србији да та кандидатура, тако ће и бити. Иако смо сви свјесни, било да подржавамо или не подржавамо, улазак Србије у ЕУ-и, око овога се прави толика помпа као да са овим све да добијамо или губимо. Колико је Хрватска чекала? Колико чека Турска? Ово само може да користи неким политичарима, никоме више. Какав год да буде став ЕУ-и. Ако буде позитиван, искористће то владајући пред изборе. Ако буде негативан, искористиће то опозиција исто пред изборе. Пребациваће једни на друге. А народ?

Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости...

Подели на овим сајтовима

У реалном. Не верујем ја ни теливизији ни живим људима.

Te zive ljude ja nisam sreo u Matrixu,nego su to ljudi koji su na svojoj kozi osetili EU.

Зато постоје државни закони који жтите тржиште од монопола.

Joj majko moja.Navedi mi koliko imamo ruskih banaka ?

А те приче газда нам је ММФ могу ли да те питам у ком свету ти живиш? Откуд ти такве идеје?

"CIJI HLEB JEDES NJEGOVU PESMU PEVAS"

Ne mozes da budes gazda u svojoj kuci kada zavisish od milostinje drugog.Doveli su svoje ljude na vlast da bi nas zaduzili toliko da taj dug ne mozemo nikada da vratimo.Ej bre, od njihovih kredita zivimo i dobijamo penzije i plate..... Idu kao bajagi nasi da "pregovaraju" sa MMF-om.Kakvi crni pregovori,idu da dobiju naredjenja koja moraju da izvrsavaju inace ce da "zavrnu slavinu".

Kako ne razumes da nasa drzava nije nezavisna i slobodna. Da bi te primili u cetvrti rajh morao si da se odreknes Kosova.Pazi: MORAO SI .I sta je bilo ? Odrekli smo ga se na malo zamaskirani nacin.

I da li smo mi sami sebi gazde ili neko drugi ? Razmisli malo,brate.

I da odlucimo da budemo slobodni i nezavisni, ne bi nam dali,jer smo prezaduzeni,jer nemamo skoro nista svoje,pocevsi od banke,rudnika,industrije,poljoprivrede(koju ce tek da kupe),izvore vode,trgovine....

ЈА ово што причам не причам зато што ми рекла РТС или медији већ зато што ми наука (економија) тако каже.

Ekonomija nije prirodna nauka,nego potpuno ljudska izmisljotina.I to sto ti pricaju na fakultetu neko je morao da napise,a kakvi su mu bili motivi i pogled na svet,to je tema za sebe.Mnoge te ekonomske eksperte su finansirale zapadne kompanije.Skolovanje na Zapadu na nekom prestiznom univerzitetu je skupo,i samim tim na njima se upisuju bogatisi,koji nemaju dodira sa radnickom rajom.

Slusam na fakultetu bajke o pravima radnika,i onda mi dodju ljudi koji pricaju kako rade i po 12 sati,ne prijavljeni,bez placanja prekovremenog rada,prevoza,toplog obroka,a o bolovanju ne smeju ni da pomisle.

Подели на овим сајтовима

Нико није више дао да би добио препоруку... Срамота.

И, свако воли да има неког кога може да клепи, да демонстрира свој значај...

"Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski

Подели на овим сајтовима

Јурис, братац, не вјерујеш, зар, да је то став Румуније, који није наметнут?

A ви сте сви убеђени да је свака акција сваке државе наметнута?

А зашто би била наметнута када може та држава која намеће и сама да измисли неки разлог да нас не прими.

Иако смо сви свјесни, било да подржавамо или не подржавамо, улазак Србије у ЕУ-и, око овога се прави толика помпа као да са овим све да добијамо или губимо.

Ти немаш политичка права у Србији ако ниси држављанин Србије те је твоје мишљење да ли би волео Србију у Еу или не само твој став.

Какав год да буде став ЕУ-и. Ако буде позитиван, искористће то владајући пред изборе. Ако буде негативан, искористиће то опозиција исто пред изборе. Пребациваће једни на друге. А народ?

Народ ће најбоље да прође ако уђемо у еу или ако пак имамо еу стандарде т.ј државу вредну европских држава.

Подели на овим сајтовима

Te zive ljude ja nisam sreo u Matrixu,nego su to ljudi koji su na svojoj kozi osetili EU.

Уф екстремно квалитетан извор! А колико су других људи срео који причају по разним питањима разне ствари. Апсолутно ирелевантно то :осетили они на својој кожи: зато што је то субјективни став.

Joj majko moja.Navedi mi koliko imamo ruskih banaka ?

Немам појма али знам да руских бана немаш зато што руске банке НЕЋЕ да послују у Србији.

Ej bre, od njihovih kredita zivimo i dobijamo penzije i plate..... Idu kao bajagi nasi da "pregovaraju" sa MMF-om.Kakvi crni pregovori,idu da dobiju naredjenja koja moraju da izvrsavaju inace ce da "zavrnu slavinu".

Па шта ако живиш од њиховог кредита? Све што си ти дужан њима јесу паре. Не права, не обавезе него паре. НЕКОМ СИ МОРАО ДА БУДЕШ ДУЖАН, јер си МОРАО ДА ПОЗАЈМИШ.

Kako ne razumes da nasa drzava nije nezavisna i slobodna. Da bi te primili u cetvrti rajh morao si da se odreknes Kosova.Pazi: MORAO SI .I sta je bilo ? Odrekli smo ga se na malo zamaskirani nacin.

I da li smo mi sami sebi gazde ili neko drugi ? Razmisli malo,brate.

Стварно не знам о чему причаш, ко је морао да се одрекне Косова и ко се одрекао Косова?

Јес ти при чистој свести и здравој памети?

Косова смо се де факто одрекли 99-те када смо предали суверенитет на тој територији међународним организацијама. Не постоји никакво више одрицање од тога, једини корак који може после тога да се уради је де јуре признавање. Што нисмо урадили.

I da odlucimo da budemo slobodni i nezavisni, ne bi nam dali,jer smo prezaduzeni,jer nemamo skoro nista svoje,pocevsi od banke,rudnika,industrije,poljoprivrede(koju ce tek da kupe),izvore vode,trgovine....

Дакле ти си за социјализам да све буде социјализовано и национализовано?

Ekonomija nije prirodna nauka,nego potpuno ljudska izmisljotina

Као и псохологија.

I to sto ti pricaju na fakultetu neko je morao da napise,a kakvi su mu bili motivi i pogled na svet,to je tema za sebe.Mnoge te ekonomske eksperte su finansirale zapadne kompanije.Skolovanje na Zapadu na nekom prestiznom univerzitetu je skupo,i samim tim na njima se upisuju bogatisi,koji nemaju dodira sa radnickom rajom.

Ово је већ тешка параноја теорија завере са којом немам намеру да улазим у дискусију.

Где се професорима факултета ПРИЧА шта да пишу и где се научницима ДИКТИРА ШТА ДА ПИШУ.

И онда дође звонко и каже ми како тобоже ја не умем да разговарам.......

Slusam na fakultetu bajke o pravima radnika,i onda mi dodju ljudi koji pricaju kako rade i po 12 sati,ne prijavljeni,bez placanja prekovremenog rada,prevoza,toplog obroka,a o bolovanju ne smeju ni da pomisle.

Знаш Игњате, овде у Србији сви имају нека права ал нико никако да покуша да их искористи и да се бори за то да их искористи. Ви рецимо имате политичко право да тражите од своје странке нешто....т.ј од политичара. И они то нешто морају да вам обезбеде што боље могу иначе губе ваш глас. И сад гледам ви оћете бољу економију и одна ми причате о дверима који немају НИКАКАВ економски програм, а да га имају већина га не би разумела.

Што сведочи само једно о свима нама гласачима, ми не одлучујемо коју ће странку да изаберемо на основу тога која је квалитетна има добар програм и реалан план, већ на основу неких емоционалних симпатија и тотално ирелевантним питањима. Зато нам је судсво корумпирано и све остало у лошем стању. Ја ево тражим за кога да гласам не могу да нађем, али ниједна странка нема НИКАКАВ пристојан програм да ти покаже - радићемо то и то. Већ ми смо за косово , ми смо за русију, ми смо за еу, ми смо за чварке ми смо за кобасице.

Е када будемо гледали економске и правне програме странака уместо идеолошких ставова и на основу њих добијали страначка обећања и на основу њих давали гласове или одузимали гласове неискреним странкама онда би нам земља била боља. Нема ту никакав спољни фактор, ми смо у питању.

А радници раде смене по 12 сати непријављени јер неће да се боре за своје право. Свако од њих може да тужи тог газду, још ако их има више могу силне паре да му узму. То неће да раде под један јер процес траје ( опет се враћамо на право гласа да смо хтели боље судство ) дужи низ година а треба нешто радити дотле, и други проблем постоји ризик да изгубиш спор.

АЛи опет сад на одгворност радник, да радници у 50 различитих фирми тужи газде за рад на црно, знаш кад би неко неког следећи пут запослио на црно? Не мора ни да добију спорове само да тужи. Е радници су први ти који неће да се БОРЕ за своја права, оће их на тањир и онда кукају.

Па знаш шта, држава може да пропише закон, може да спроведе тај закон у дело уколико има разлога. Уколико неко тебе бије, полиција неће да види да си ти модар па да тражи кривца него сам мораш да пријавиш повреду права да тражиш тужбу и онда ће тек држава да дела.

Докле наравн ода немаш права када их и не тражиш.

Подели на овим сајтовима

Народ ће најбоље да прође ако уђемо у еу или ако пак имамо еу стандарде т.ј државу вредну европских држава.

Па није баш тако. До пре једно шест - седам година, ти би био у праву, али сада је нестало заједничких фондова, субвенције су се у великој мери истопиле, а "стандарди" су се свели на аки комунитер, документ од неколико милиона страна који свакој држави одузима посебност.

Оно што ће теби бити интересантно као правнику јесте да се у области међународног приватног права дошло до неколико конвенција о признавању одлука и паралелним судским поступцима, али да је пројекат заједничког грађанског или кривичног права "на леду", а да постоје огромни притисци да се зауставе даље интеграције, како унутрашње, тако и спољне. Једноставно, народ не жели да живи у "супердржави", а без народа то иде тешко, као што смо видели са наметањем Лисабонских споразума.

Како ће да буде, не знам, нисам пророк, али капирам да су све те ЕУ државе живеле добро док су пљачкале колоније, онда мало трошиле преосталих пара од пљачкања колонија, онда се задуживале, а сада су се суочиле са тим да им привреде не почивају на реалним основима (нема довољно производње која би пратила раст услужног, непрофитног или интелектуалног сектора), а да је народ навикнут на нереално висок стандард.

Са друге стране, ми имамо повољан уговор са Русима, на првом месту. Даље, имамо могућност да, због тога што смо на граници ЕУ, а нисмо њихови чланови, профитирамо привлачењем компанија којима је пословање у ЕУ нерентабилно.

Тако да је веома велики знак питања који су добици. Ако се ограничимо на њихов правни систем и на поштовање закона, то поздрављам, али зато нам није потребна ЕУ, нити нам је довољно само да уђемо тамо да бисмо то све имали (ено Бугара и Румуна). Ако желимо да будемо чланови те заједнице, онда бисмо морали да отворимо јавну дебату где ће се чути свако мишљење о томе да ли бисмо и колико користи заиста и имали од прикључења Србије ЕУ.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Па није баш тако. До пре једно шест - седам година, ти би био у праву, али сада је нестало заједничких фондова, субвенције су се у великој мери истопиле, а "стандарди" су се свели на аки комунитер, документ од неколико милиона страна који свакој држави одузима посебност.

Прво бих волео да ми кажеш шта је то државна посебност. И да ми објасниш које то елементе државе одузима па јој одузима посебност.

Оно што ће теби бити интересантно као правнику јесте да се у области међународног приватног права дошло до неколико конвенција о признавању одлука и паралелним судским поступцима, али да је пројекат заједничког грађанског или кривичног права "на леду", а да постоје огромни притисци да се зауставе даље интеграције, како унутрашње, тако и спољне. Једноставно, народ не жели да живи у "супердржави", а без народа то иде тешко, као што смо видели са наметањем Лисабонских споразума.

Велики је проблем што народ не разликује неку врсту кодификацију јединственог европско континеталног међународног права са супер државом. Коју год теорију државе да погледам и коју год врсту европа нема елементе државе (нема основни елемент, суверенинтет) нити има сличности са било којом врстом државе.

Како ће да буде, не знам, нисам пророк, али капирам да су све те ЕУ државе живеле добро док су пљачкале колоније, онда мало трошиле преосталих пара од пљачкања колонија, онда се задуживале, а сада су се суочиле са тим да им привреде не почивају на реалним основима (нема довољно производње која би пратила раст услужног, непрофитног или интелектуалног сектора), а да је народ навикнут на нереално висок стандард.

Еу је и данас добро. Не знам како повезујеш са колонијама. Еу се развија првенствено међусобном трговином.

Са друге стране, ми имамо повољан уговор са Русима, на првом месту. Даље, имамо могућност да, због тога што смо на граници ЕУ, а нисмо њихови чланови, профитирамо привлачењем компанија којима је пословање у ЕУ нерентабилно.

Ми немамо ниједан повољан уговор са русима, сем што руси праве капитал на нама, а ми од њих не добијамо ништа. Нико из русије не улаже у Србију. Када сабереш сва улагања Русије у Србију добијеш јако понизан број у односу на Немачка улагања или Италијанска улагања. Нама много бољи уговори требају са онима са којим стварно сарађујемо. А то Руски бизнисмени нису.

Тако да је веома велики знак питања који су добици. Ако се ограничимо на њихов правни систем и на поштовање закона, то поздрављам, али зато нам није потребна ЕУ, нити нам је довољно само да уђемо тамо да бисмо то све имали (ено Бугара и Румуна). Ако желимо да будемо чланови те заједнице, онда бисмо морали да отворимо јавну дебату где ће се чути свако мишљење о томе да ли бисмо и колико користи заиста и имали од прикључења Србије ЕУ.

Јавна дебата постоји, ево имаш разноразна мишљења. Тренутно води странка која је за ту опцију и већина стрнака су за ту опцију. Са кандидатуром ће вероватно да дође неки вид гласања као у хрватској што је био.

Мени је занимљиво да када вас питам - алтернатива европи, ви кажете или русија (што је фатаморгана јер са русима никакву сарадњу немамо а они су проблем не ми) или Самостална србија што је још смешније..... Доћу ће амерички, индијски, јапански кинески капитал који ће хтети да улаже у унију кроз неку земљу уније и изабраће наше комшије, њима ће дати радна места уместо нама јер нисмо у унији.

А за нас ће их болети патка.

Подели на овим сајтовима

Уф екстремно квалитетан извор! А колико су других људи срео који причају по разним питањима разне ствари. Апсолутно ирелевантно то :осетили они на својој кожи: зато што је то субјективни став.

Rekao sam ti da se obican narod zali,a da se hvale samo kapitalisti koji su u vezi sa politicarima. Subjektivan stav jednog,ajde,ali nisam sreo nikog covece-nikog od obicnih ljudi da se hvali kako mu je bolje.

Da li je nama bolje ? Po proceni drzave i njenim statistikama mi zivimo bolje,nema dvocifrene inflacije,veca prosecna plata....a kako nam je zaista to za tebe nije bitno jer je to subjektivni osecaj.

Немам појма али знам да руских бана немаш зато што руске банке НЕЋЕ да послују у Србији.

Nije da nece da posluju nego im nije omoguceno,jer ne dozvoljavaju zapadne banke.Slusao sam jednog ruskog bankara koji je to govorio.Te rajske kamate koje postoje ovde svako bi pozeleo da iskoristi.To sto postoje samo zapadne ti je dokaz za monopol,a ne za slobodno trziste.

Па шта ако живиш од њиховог кредита? Све што си ти дужан њима јесу паре. Не права, не обавезе него паре. НЕКОМ СИ МОРАО ДА БУДЕШ ДУЖАН, јер си МОРАО ДА ПОЗАЈМИШ.

Da li ti covece znas kako na kraju zavrsi onaj ko zivi na kredit? Ne uzimaju mu pare JER IH NEMA NEGO REALNA BOGATSTVA,IMOVINU,ZEMLJISTE.... Ima da nam okupiraju i pokupuju sve jer necemo moci da vratimo dugovanja.Zivi bili pa videli.

Дакле ти си за социјализам да све буде социјализовано и национализовано?

Nisam,ali prirodna bogatsta,telefonska mreza,izvori vode,banka,mlekare...... ne smeju biti privatne,jer su od opsteg drustvenog znacaja i omogucuju pojedincima ogromne zarade kojima mogu da uticu na politicare koji vode drzavu,sto naravno uveliko i rade

А радници раде смене по 12 сати непријављени јер неће да се боре за своје право. Свако од њих може да тужи тог газду, још ако их има више могу силне паре да му узму. То неће да раде под један јер процес траје ( опет се враћамо на право гласа да смо хтели боље судство ) дужи низ година а треба нешто радити дотле, и други проблем постоји ризик да изгубиш спор.

АЛи опет сад на одгворност радник, да радници у 50 различитих фирми тужи газде за рад на црно, знаш кад би неко неког следећи пут запослио на црно? Не мора ни да добију спорове само да тужи. Е радници су први ти који неће да се БОРЕ за своја права, оће их на тањир и онда кукају.

Covece bre, u kojoj drzavi zivis aman vise ! Koja bre prava radnika.Ne smes da pisnes jer ti privatnici vrse usluge inspektorima tako sto im besplatno ili za manji iznos izvode radove,zaposljavaju rodbinu,daju mito i vode na bogato krkanje.Ti imas pravo da ga tuzis i to su neki koje znam i iskoristil ali i dan danas ne maju posla jer niko ne zeli da ih zaposli,jer ih prvo pitaju kod koga su radeli i kada im prethodni gazda kaze da ih je otpustio jer su ga tuzili dobiju nogu.

Misli kako hoces.Ja sam tu pravdu osetio na svojoj kozi i preko leta cu opet,tako da znam kako je,a ti najverovatnije zivis mnogo udobnije tako da mozes da filozofiras koliko hoces.

Подели на овим сајтовима

A to tvrdis na osnovu cega? Sta ovaj nas sa Sarplanine je imun na pare i na zaradu?????

Stvarno svasta, znash ti nijedan pravi razlog za protivljenje clanstvu u Eu nemas nego eto imas neke kvazi argumente kao nemci su radniji ljudi itd.. koga bole brige.... sto su nemci radniji ljudi, poenta je da ce kod nas neki ljudi koji su radni kao nemci imati priliku da rade vise i zaradjuju vise ako smo clanovi eu jer nece postojati granice plus postojace fondovi kodifikacija prava i razvijena saradnja sa drzavama sa kojima bi trgovao sto m usve garantuje bolju trgovinu, protivnici EU tu trgovinu hoce da mu uskrate... jel si ti jedan od njih pitanje je sad.

Poenta je u tome sto ti imas sada fakticko stanje da je prosecna italijanska plata duplo manja od nemacke a ti io dalje pevas pesmu kako ce srbi imati plate kao nemci...

:)

...pevaj samo Iuris dok ne dodje krcmar da naplat ....

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Poenta je u tome sto ti imas sada fakticko stanje da je prosecna italijanska plata duplo manja od nemacke a ti io dalje pevas pesmu kako ce srbi imati plate kao nemci...

Хајде не стављај ми ствари у уста које не кажем? РЕкао сам дакле јасно и гласно више пута следеће, Србија ће имати јачу привреду са еу него без еу, већи привредни раст итд.

Уз то ако јоој добро иде можда неког дана достигне и ниво немачке. Е сад то шта би ти волео да ја кажем чисто да би имао неки аргумент да ми даш и оно што ја стварно причам (што јако често вадиш иуз контеста) не иду руку под руку па ти смета мој проблем није.

Подели на овим сајтовима

Rekao sam ti da se obican narod zali,a da se hvale samo kapitalisti koji su u vezi sa politicarima. Subjektivan stav jednog,ajde,ali nisam sreo nikog covece-nikog od obicnih ljudi da se hvali kako mu je bolje.

Da li je nama bolje ? Po proceni drzave i njenim statistikama mi zivimo bolje,nema dvocifrene inflacije,veca prosecna plata....a kako nam je zaista to za tebe nije bitno jer je to subjektivni osecaj.

То јесте субјективни осећај. Доказ за то је прича једног дела људи данас како се деведесетих кад се бензин куповао на флашу живело боље. Е то је једна чињница а то је да људи лупају глупости.

Кад им пада киша онда би сунце када имају сунце онда би кишу. О томе се ради. И то су субјективни доживљаји који су најмање искаљени разумном анализом колико сада имам колико немам у односу на тад.

Nije da nece da posluju nego im nije omoguceno,jer ne dozvoljavaju zapadne banke.Slusao sam jednog ruskog bankara koji je to govorio.Te rajske kamate koje postoje ovde svako bi pozeleo da iskoristi.To sto postoje samo zapadne ti je dokaz za monopol,a ne za slobodno trziste.

Гомила глупости у које си слободан да верујеш до ујутру што се мене тиче. Нико не брани Руској банци да дође и отвори представништво у Србији. А то што си ти танак на светске завере није мој проблем.

Da li ti covece znas kako na kraju zavrsi onaj ko zivi na kredit? Ne uzimaju mu pare JER IH NEMA NEGO REALNA BOGATSTVA,IMOVINU,ZEMLJISTE.... Ima da nam okupiraju i pokupuju sve jer necemo moci da vratimo dugovanja.Zivi bili pa videli.

Не могу да купе ништа од државе Србије јер ми нисмо социјалистичка земља и немамо неку силну имовину. Земљу могу да покупују само од приватних поседника који су власници те земље.

Стварно не разумем, јел размишљаш ти о томе уоште? Шта то има да узму од имовине републике Србије? Које то земљиште?

И уосталом ко ти каже да се ти дугови ТАКО враћају? Ствари уопште не фунционишу тако. НИје то приватни дуг већ државни дуг међународној економској организацији.

Мислим свашта немаш да нам вратиш дуг па ће да ти запленимо....

Nisam,ali prirodna bogatsta,telefonska mreza,izvori vode,banka,mlekare...... ne smeju biti privatne,jer su od opsteg drustvenog znacaja i omogucuju pojedincima ogromne zarade kojima mogu da uticu na politicare koji vode drzavu,sto naravno uveliko i rade

А да се ти лепо помолиш да се Тито дигне из гроба? Пошто очигледно тај систем оћеш...

Млекаре и природна богаства не смеју бити приватна.. па то ће управо да помеша економску и политичку моћ не знам как ото не капираш... јер онај ко има политичку моћ уједно има и економску, тад ће се тек накрасти, зато смо руинирани као земља и зато смо у овом положају управо због тих социјалистичко марксистичких иделогија коју управо представљаш овде.

ovece bre, u kojoj drzavi zivis aman vise ! Koja bre prava radnika.Ne smes da pisnes jer ti privatnici vrse usluge inspektorima tako sto im besplatno ili za manji iznos izvode radove,zaposljavaju rodbinu,daju mito i vode na bogato krkanje.Ti imas pravo da ga tuzis i to su neki koje znam i iskoristil ali i dan danas ne maju posla jer niko ne zeli da ih zaposli,jer ih prvo pitaju kod koga su radeli i kada im prethodni gazda kaze da ih je otpustio jer su ga tuzili dobiju nogu.

Кажем ти ја лепо, имају они права која НЕ КОРИСТЕ. ДАкле . ко их .... ******

И треба да раде на црно кад неће да се изборе за боље.

Ја живим у истој држави којој и ти само што видим шта је прави проблем. Није прави проблем тп што газда оће да израби радника, то је нормално проблем је то што се радник не бори за то да не буде израбљен.

Misli kako hoces.Ja sam tu pravdu osetio na svojoj kozi i preko leta cu opet,tako da znam kako je,a ti najverovatnije zivis mnogo udobnije tako da mozes da filozofiras koliko hoces.

И шта си урадио? Ниси урадио ништа. Уместо да си се борио за своја права ти овде филозофираш по форуму. Ја се борим за своја права, неће да ме запосле па студирам и учим да не би могли да ме ***** редом, а ти? Уз то ја живим удобно ти студираш менаџмет што значи да ти је факс око 12 000 година док сам ја чекао 3 године да могу уопште да упишем факс јер раније нисам имао пара. И ти мени причаш ја живим удобно.... удобно у патикама од 2500 :)

Кукаш и верујеш у завере. И надаш се у браћу русе. Ако... одличан пут :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...