Grizzly Adams Написано Фебруар 22, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2012 Праштај брате... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Фебруар 22, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2012 Да, потребно је да постоји ова тема. Дакле, овде можете ЈАВНО да се извинете некоме на форуму ако сте га увредили и ако осећате да сте претерали. Данас на форуму је заиста било лудо да сам на крају спорну тему ставио на невидљиво. Такође, не слажем се са нечијим изјавама да је ово "само форум" јер то није. Даље, ми својим писањем (мислим на православне) на неки начин представљамо Цркву, нарочито када пишу теолози и свештеници. Ево, ја се извињавам Синергији јер сам мало претерао у тумачењу њених речи, мало сам реаговао на "прву лопту" те је молим за опроштај. Да, то се десило на теми о "Духовној аристократији". Стварно није било потребно извињавање И ја се извињавам што сам писала тако да може погрешно да се протумачи.И овај и сваки пут. Слажем се да ипак не треба да третирамо овај форум тек тако,јер је циљ оснивача мисија хришћанства . Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Фебруар 22, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2012 Izvinjavam se svakome ko se ikada na ovaj ili onaj nacin osetio lose zbog mene. zru Фарисеј, Grizzly Adams, w.a.mozart and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 22, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2012 Јесам ли погрешио? Каже се "извинем" јел? Otče náš Otče náš, jenž jsi na nebesích Posvěť se jméno Tvé Přijď království Tvé Buď vůle Tvá jak v nebi tak i na zemi Chléb náš vezdejší Dejž nám dnes A odpusť nám naše viny Jako i my odpouštíme naším viníkům A neuveď nás v pokušení Ale chraň nás od zlého [Neboť tvé je království i moc i sláva navěky.] amen http://www.prayer.su/czech/common/ Svaki put kad molim Oce nas na ceskom, molim kako bi nam Bog otpustio nase VINY. Cita se "vini" - vina ili privinenije (Provinění) je krivica, grijeh, sagresenije ili prestupak (prestuplenie). http://cs.wikipedia.org/wiki/Provinění Dakle ispravno je IZVINITI,, "izaci iz krivice, grijeha", ispricati se, izgovoriti ili opravdati za svoj grijeh, propust ili krivicu. Inace u modernom ceskom i slovackom je ostalo jos mnogo ovakvih slicnih nama staroslovenskih rijeci. Inace oni tvrde obrnuto, da kad citaju slusaju srpski imaju utisak da slusaju staroslovenstinu. Zanimljivo. Ma vina ili moje vina znaci "moj grijeh" , mea culpa: http://cs.wikipedia.org/wiki/Mea_culpa izvinuti znaci savinuti, saviti (se), presaviti (se) Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Фебруар 22, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2012 Izvinjavam se svakome ko se ikada na ovaj ili onaj nacin osetio lose zbog mene. zruА ја се извињавам теби. Аурор је реаговао/ла на ово 1 "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 22, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2012 To napisah ne radi vas vec o. Cvetkovic vec radi svih tako "skolski", dosta je tu srednjoskolaca na Forumu. A kad se ovako napise "transparetno" plakatnim slovima, prije se to zapamti i duze pamti. Kad se to poveze po smislu s Oce nasom onda se to obrazlozenje lakse pamti i uvijek mozemo tacno znati sta je ispravno. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 22, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2012 1. Misliš li da bih trebao da se izvinem coveku? - nepravilno 2. Misliš li da bih trebao da se izvinim coveku? - pravilno Izvinem >> infinitiv - izvinuti, a izvinim >> infinitiv - izviniti. to proizlazi iz onog sto sam pred tim gore napisao o imenici VINA na ceskom. http://www.prijevodi...hp?topic=342.40 Dakle primjer, cest slucaj, cesta recenica: Ja se izvinim njemu kad se on/ona prvo izvini meni. Tako je to pravilno: IZVINIM Nepravilno je ovako: Ja se izvinem njemu kad se on prvo izvini meni. izviniti, povratni glagol, konjugacija: ja se izvinim ti se izvinis on se izvini mi se izvinimo vi se izvinite oni se izvine ovo gore iznad e pravilno, ispravno nepravilno i neispravno je ovo dole ispod: ja se izvinem ti se izvines on se izvine mi se izvinemo vi se izvinete oni se izvinu Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 22, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=DdMAIi_aGmU "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 22, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2012 Samo mala ispravka stamparske greske, kad hocemo sve tacno, neka onda bude tacno: Cita se "vini" - vina ili privinenije (Provinění) Gore sam napisao privinenije a ispravno je provinenije. Privinenije nije neispravno ali nije bas uobicajeno. Osim toga moer se reci i zavinenije, dakle moze i provinenije i privinenije i zavinenije. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 22, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2012 Pre ove teme... 1127_battle svadja ...... na ovoj temi.... mazenje stadaradim 1413_love Posle ove teme.... .smil. pivo ......... spavanje1 Crveni Baron, Желе Зека, JESSY and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Фебруар 26, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2012 Драга браћо и сестре, недеља праштања је и желим да и овим путем затражим опроштај од свих вас које сам можда својим писањем или нечим другим увредио. Писало се, дискутовало, понекад је и нека оштра реч пала ( у мом случају највише са Оби ваном, Соломоном, Евгеником, Рендијем ...) па зато и тражим опроштај. Праштајте, браћо и сестре. Данче*, Sanja Т. and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
laetitia Написано Фебруар 26, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2012 Ја сам данас размишљала колико је лако опростити кад се неко каје, када тражи опроштај и више не прави исту грешку, а колико тешко онима који нас повреде и издају без трунке жаљења и било какве жеље да им опростимо. Код мене у првом случају праштање иде само од себе, у другом је прави подвиг. Али ту је Онај Који каже ''без Мене не можете ништа чинити'' да нам помогне. You catch me every time I fall... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Фебруар 26, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2012 Лепо је брате што осећаш потребу да опростиш и да ти опросте ако треба, јер долази пост и време смирења у молитви и неосуђивању. .hvala. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Фебруар 26, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2012 E stvarno neću više dolazit na forum, kad god dođem posle treba da se ispovijedam Deni brate oprosti ti meni što se našalih na tvoj račun I svi ostali naravno neka vam je srećan i blagosloven časni post,i da nemate smetnji (od mene) "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Фебруар 26, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2012 E stvarno neću više dolazit na forum, kad god dođem posle treba da se ispovijedam Deni brate oprosti ti meni što se našalih na tvoj račun I svi ostali naravno neka vam je srećan i blagosloven časni post,i da nemate smetnji (od mene) nemoj da si na kraj srca Oglo је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука