Justin Waters Написано Март 3, 2012 Пријави Подели Написано Март 3, 2012 Nemacka,dosadna i ocajna zemlja...sivilo,ljudi neki sacuvaj Boze....ovde sam se nasao zbog svega sto se desavalo '90.-tih....Inace,mastam da zivim negde gde je more,palme,sunce,gde su ljdi nasmejani... Ма да, али ипак треба још поживјети у тој "досади" и "очају" док не буде вријеме за пензију. А онда кад "досадна" и "очајна" Њемачка пензија буде легала на рачун, онда правац на море негдје у Грчку или Италију... Њемачка нимало није очајна земља. Њемачка нуди доста добре услове за кавлитетно живљење. Да ли ће тај живот бити садржајан, то већ зависи од појединца. Тако да неком Њемачка може бити досадна, као многим нашим старијим људима који тамо оду па стекну негативан утисак, да им је све мирно, нема живе душе, а у ствари има живе душе, само што нема оног стила и начина живота који они воде. Али тамо има доста услова да се живот испуни разноразним садржајима и тако учини занимљивим. kirios1 је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
laetitia Написано Март 3, 2012 Пријави Подели Написано Март 3, 2012 Nalazim se u Wuppertalu od skoro,inace ranioje sam ziveo u Berlinu i Kelnu...pa lepo si sebi odgovorila,ne mozes da porediti zivot kada si 16 godina i kada si kao turista 10 dana...ne mopzes sagledati ni porediti nikako Јесу ли тамо они трамваји што висе? Можеш ли да кажеш нешто више? Изненадио си ме јер су ми људи који тамо живе рекли баш супротно. Па бих волела да чујем и твоју страну приче. Знам само да си се жалио на Немице хехе. You catch me every time I fall... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deni72 Написано Март 3, 2012 Пријави Подели Написано Март 3, 2012 Јесу ли тамо они трамваји што висе? Можеш ли да кажеш нешто више? Изненадио си ме јер су ми људи који тамо живе рекли баш супротно. Па бих волела да чујем и твоју страну приче. Знам само да си се жалио на Немице хехе. Da,ovde su oni vozici sto vise,ovde sam 3 meseca,a pre toga sma ziveo 5 godina u Belrinu,pa zatim 11 godina u Kelnu,naravno,ovo je sad selendra za mene,ali sta da se radi...Ti ljudi koji su ti suprotno pircali su oni nasi tipicni licemeri i hvalisavci koji dodju u Srbiju i pircaju kako oni zive super,voze dobra kola,sve im je potaman....a zaborave da kazu da su svi u kreditima do guse i da su "srecni" samo uz pomoc anti-depresiva....ali kad moram da biram izmedju ovog sivila ovde i one bede i beznadja u Srbiji,onda se ipak opredeljujem bez razmisljanja za ovo ovde...A Nemice su super ortaci,za izlaske,zezanje i tako to...ali samo za to ccvige А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 3, 2012 Пријави Подели Написано Март 3, 2012 ja sam ziveo u nemackoj prvih 6 godina, a posle svremena na vreme odlazio na koji mesec, inace sam svakodnevno na nemackim forumima, sto se tice sivila to je zato sto je rat ostavio posledicu kolektivne krivice, zato prave zgrade i ostalo da izgleda sve kao da je betonski zatvor, i nazalost samokaznjavaju se, a usput imaju i globalnu robotizaciju ljudi i otud ta sva hladnoca, distanca, na skupovima svi ljudi drze obe ruke u dzepovima i samo retki se otvaraju, imaju par uzrecica i fraza koje kao hipnotisani vrte ukrug i ateizam je u porastu, to je to sto se tice negativne strane, sto se tice pozitivnih strana imaju sve one koje nama fale, znaci kao da smo antipodi naravno ima izuzetaka Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
laetitia Написано Март 3, 2012 Пријави Подели Написано Март 3, 2012 ja sam ziveo u nemackoj prvih 6 godina, a posle svremena na vreme odlazio na koji mesec, inace sam svakodnevno na nemackim forumima, sto se tice sivila to je zato sto je rat ostavio posledicu kolektivne krivice, zato prave zgrade i ostalo da izgleda sve kao da je betonski zatvor, i nazalost samokaznjavaju se, a usput imaju i globalnu robotizaciju ljudi i otud ta sva hladnoca, distanca, na skupovima svi ljudi drze obe ruke u dzepovima i samo retki se otvaraju, imaju par uzrecica i fraza koje kao hipnotisani vrte ukrug i ateizam je u porastu, to je to sto se tice negativne strane, sto se tice pozitivnih strana imaju sve one koje nama fale, znaci kao da smo antipodi :lol: :lol: Мада се мени више допадају та хладноћа и дистанца него наше нападно понашање и лажна љубазност. You catch me every time I fall... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Е, па, браћо и сестре, ево, поздрав свима из Москве, овде сам већ недељу дана, па сам се сетио да бих могао још понешто да накачим на тему. Сваког пролећа у Москви се фарбају оградице (којима су ограђене све травнате површине), и банкине, као и улазна врата у зграде па и сами улази, ако су од метала. Ограде се фарбају у жуто и зелено, као и банкине унутар дворишта (под двориштем се овде подразумева простор једног блока зграда), док се банкине коловоза фарбају у црно и бело. Врата и улази у сиво. Исто тако, фарбају се доње зоне фасаде зграда, као и спољашње подрумске степенице и врата, и то у црно. Због чега се то ради? Најлогичније објашњење је да је по среди прање пара. Иначе, очајно смрди све то, а нарочито црна боја. Исто тако, јако ружно изгледа, јер се увек фарба преко старе боје. Једино што је симпатично то су ограде и металне конструкције у двориштима вртића и паркића за децу, које се фарбају веома живахно. Можете да замислите како изгледа двадесет слојева боје на једном предмету Andre Williams, RYLAH, obi-wan and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Сируп за сок у Москви се може купити само и искључиво у апотеци и декларише се као биолошки активан додатак исхрани, са контраиндикацијама за труднице и дојиље, иако нема састојака који би дотичнима могли нашкодити. Млађони and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 У Москви се у 99% продавница обичне кесе продају, и коштају од 2 рубља (5 евроценти) навише. Слично, у многим продавницама обуће је забрањено пробати обућу без чарапе; у многима ће вам позајмити чарапе за то, али ће вам у многима продати пар најшугавијих могућих чарапа, у супротном нећете моћи да пробате обућу. Млађони је реаговао/ла на ово 1 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 26, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Ивчо, ај неку слику... Anette је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 ja sam ziveo u nemackoj prvih 6 godina, a posle svremena na vreme odlazio na koji mesec, inace sam svakodnevno na nemackim forumima, sto se tice sivila to je zato sto je rat ostavio posledicu kolektivne krivice, zato prave zgrade i ostalo da izgleda sve kao da je betonski zatvor, i nazalost samokaznjavaju se, a usput imaju i globalnu robotizaciju ljudi i otud ta sva hladnoca, distanca, na skupovima svi ljudi drze obe ruke u dzepovima i samo retki se otvaraju, imaju par uzrecica i fraza koje kao hipnotisani vrte ukrug i ateizam je u porastu, to je to sto se tice negativne strane, sto se tice pozitivnih strana imaju sve one koje nama fale, znaci kao da smo antipodi naravno ima izuzetaka Слично искуство. Меџутим, кад Швабу на улици питаш да те упути где треба да идеш биће предусретљив, за разлику од Француза или Енглеза и помоћиће колико год може( и колико му његова хладна швапска нарав дозвољава) . Неко одсуство духа и хумора се види већ кад пређеш границу са Маџарском. Нико се тако добро не зевзечи ко Балканци , ал најлуђи су Босанци( нација која не постоји) . Шваба се чуди зашто Србин детету даје за рођендан 100 евра, пита шта ће дете урадити с тим парама. Непојмљиво му је да се деци дају паре, евентуално за неки слаткиш или ужину. Manolis, Praha, Срђан Шијакињић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 има ли неко искуства из Аустралије? Не, али сам видео једног Србина уживо , који је нешто кратко дошао из Аустралије па се опет врно. Мало личи на абориџина, нако мали је и здепаст и црн у лицу, могуће је да је то од сунца. А могуће је да се тамо људи после неког времена смање, скврче што би казле бабе. Тај је вазда пио рум и чај заједно. За доручак, ручак и вечеру , увек рум и чај. И наравно стипсарио је као и сви Срби који дођу у Србију из далеког света. Andre Williams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Иначе ,ово је одлична тема ! obi-wan, Andre Williams and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Da kazem i ja rec dve o Tajvanu. Prva stvar koja upadne u oci , odnosno u nos kad se ovde dodje su mirisi. Meni je trebalo 3-4 meseca da se naviknem na mirise koji poticu od hrane koju kuvaju. Kad se covek navikne na mirise onda je ok ali tih prvih nekoliko meseci mi je stalno bilo muka . Hrana koja se ovde jede je ...pa ...pogresna. Ukusi su pogresni , bar sto se mene tice i ne jedem Tajvansku hranu (sreca znam da kuvam pa spremam sebi klopu). Nidjem jednom na duvan cvarke i svinjsku kobasicu i odusevljen kupim po kilo odma' i sav srecan se pripremim za obzderavanje kad...meso i cvarci slatki .Ima neki smrdljivi tofu koji je jako popularan ovde a miris je identican mirisu svinjske utrobe , sveze , znaju oni koji su prali svinjska creva , odvratno.Na 100 metara mozes da ostis miris.Gaziranu vodu nemaju uopste i ne jedu hleb . Arhitektura je cudna ,potpuno azijska .Trotoari su od keramickih plocica a ne od asflata kako je kod nas uobicajeno. I sve fasade su od keramickih plocica jer je vlaga ogromna i sve propada vrlo brzo , cak i te plocice moraju da menjaju na nekoliko godina . Vozi se kao u Turskoj . U glavnom gradu se jos i postuju pravila nekako ali na jugu ostrva u mesto odakle je moja zena semafor se postuje samo ako je policajac pored njega . Narod je jako slican Srbima, ja ih zovem azijiskim Srbima .Vole da piju , da se provode , da varaju zene , jako su ljubomorni na svoje partnere ,ne vole da rade iako rade mnogo , radno vreme je 10 pa cesto i 12 sati . Otovreni su I ljubazni ,posebno prema strancima ,Skoro mi jedan radnik gradjevinac ponudio bombone kad sam prolazio pored zgrade koju prave , to je ovde potpuno normalno. Mali restorani i tezge za prodaju raznih vrsta hrane su na svakom koraku .Hrani pridaju izuzetan znacaj amda kolicinski jedu izuzetno malo , ono sto oni zovu porcijom ne moze ni supljine u zubima da mi popuni .Zato klasicnih radnji koje proadju garderobu, gvozdjare ili nekih takvih radnji ima jako malo, ne mogadoh da nadjem neke srafove od 15 cm nedelju dana .Uglavnom se sve kupuje u velikim trznim centrima ili preko interneta . Deca su u skolama po citav dan zbog predudog radnog vremena roditelja. Do 2 popdne su u drzavnoj skoli a posle toga idu u privatne skole gde uce engleski , rade domace zadatke , uce ...jadna deca su preopterecena i nemaju slobdnog vremena . Kutura je u nekim stvarima jako slicna nasoj. Recimo , imaju zadusnice kao i mi samo dva puta godisnje i iznose hranu i pice na groblje . Jednom sam isao da vidim kako izgleda sluzba u Taoistickom hramu i na moje iznenadjenje ima sve elemente nase slzbe , samo se oni moje svojim bogovima ali svi elementi su tu , molitva , citanje iz svetih knjiga , kadjenje , prskanje njihovom svetom vodom ... Veoma su sujeverni , zapravo sujeverje im je utkano u tradiciju i veliku paznju poklanjaju brojevima , bojama, sta , kada i kako rade , deci daju imena tako sto idu kod kojekakvih proproka da im daju prikladno ime za dete . Jako su tolerantni prema drugim religijama i nacijama i imaju malo cudan odnos prema religiji u smislu da su vecina kineza i budisti i taoisti istovremeno . Mnogo vole da pevaju , karaoke barovi su jako popularni a uobicajena je pojava da se zvucnik i mikrofon izbaci iza kuce ili u radnju posle radnog vremena i onda ekipa iz komsiluka uz pivo peva . toliko za sada , moram da se pripremim za posao ... florenntina, -Владимир-, Срђан Шијакињић and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Ne znam kako je na tom Taiwanu al znam kako je u Korei ne tražite tamo češko pivo ni slučajno, zaboravite na njega, skupo je! Drahé české pivo v Korei Skupo češko pivo u Koreji! zuti car је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Јун 25, 2012 Пријави Подели Написано Јун 25, 2012 Иначе ,ово је одлична тема ! те ми жао да на њу пада прашина... можда има нових чланова са својим причама преко гране... sqny and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука