Grizzly Adams Написано Мај 11, 2017 Пријави Подели Написано Мај 11, 2017 пре 2 минута, Ignjatije рече Шта ти је Америка. И зградурине и кућице у природи. И планине и равнице, пустињски и сибирски пејзажи, кањони... к'о Србија још мало. Па стварно све има, ал ко Србија никад не може да буде... Tavita, Ignjatije, Agaton Vuzman and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 11, 2017 Пријави Подели Написано Мај 11, 2017 пре 1 сат, Grizzly Adams рече Са друге стране, има то неку своју драж, супер-динамично је, свега има, људи из целог света, шта год те интересује. Уђем у музичку продавницу (http://rudysmusic.com/) и за десет минута упознам пет другара који свирају, кренемо да џемујемо... и закасним преко сат времена кући... жена замало да ме баци ајкулама... Townhouses ни ја не волим, али волим баш тај дух града. Е само што то овде у Холандији не постоји. Не само да другара не можеш да нађеш у музичкој продавници, него не можеш нигде... Ја само не разумем себе зашто се једем због тога. Није да ми нешто требају Холанђани другари у овим годинама кад већ неће, него ми жао њих. Баш ми је много тужно кад неко нема појма какав све живот може да буде и само метаболише и врши механички рад целог живота. Grizzly Adams, Justin Waters, Јелена011 and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 11, 2017 Пријави Подели Написано Мај 11, 2017 пре 1 сат, Grizzly Adams рече Она на улазу Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Мај 12, 2017 Пријави Подели Написано Мај 12, 2017 пре 10 часа, Juanito рече Townhouses ни ја не волим, али волим баш тај дух града. Е само што то овде у Холандији не постоји. Не само да другара не можеш да нађеш у музичкој продавници, него не можеш нигде... Ја само не разумем себе зашто се једем због тога. Није да ми нешто требају Холанђани другари у овим годинама кад већ неће, него ми жао њих. Баш ми је много тужно кад неко нема појма какав све живот може да буде и само метаболише и врши механички рад целог живота. Neki dan si zalio i nas koji ne gledamo blagonaklono na sex u javnom wc. Mozda da pokusas da pogledas stvari iz drugog ugla i pokusas da razumes da je ljudima mozda dobro sa njihovim izborima koliko god to nama bilo strano. Da nije tako, verovatno bi nesto menjali. Da ne bune zabune, nije provokacija, pisem tebi k'o i sebi... Pre neki dan sam ucestvovala na izborima u BC-u. Pored mene je proslo izmedju 250-300 ljudi, mahom rodjenih Kanadjana i imala sam vrlo slicne misli kao ti o Holandjanima a onda sam razmislila jos jednom i shvatila da oni to vole i cene isto onoliko koliko je meni bezlicno i dosadno. Posle sam razmislila i treci put i shvatila da nije puno drugacije ni u Srbiji (gde sam se osecala skoro isto stranac kao i ovde) a verovatno ni bilo gde drugo na svetu. Autenticni ljudi su prosto retki i to uopste nije slucajno tako, ali da ne sirim sada pricu... https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 12, 2017 Пријави Подели Написано Мај 12, 2017 пре 2 часа, florenntina рече Neki dan si zalio i nas koji ne gledamo blagonaklono na sex u javnom wc. ??? Жалио сам јер неки гледају на људе који то раде као на нижа бића, а не јер то не воле, ваљда је јасно из авиона. А за ово остало стварно не бих да ти одговарам. Бесмислено је чак говорити о изборима читавих народа јер нико не бира како ће бити васпитан. Људи се једноставно васпитавају. Е сад, негде је васпитавање програмирање (свуда је једним делом, али негде је практично искључиво), а негде се људима даје више слободе какви ће касније изабрати да буду. То не значи да су ови други бољи васпитачи јер се и једно и друго ради стихијски, условљено културом. Имам потпуно право да не будем релативистa коме је "све то исто, неки само воле другачије". Неће бити, јер је природи својствена разноврсност и нема теоријске шансе да ће 20 милиона људи да "одлучи јер им се више свиђа" да једу потпуно исти минималистички сендвич свакога дана у потпуно исто време до краја живота. Један се чак жалио што се у Холандији "не једе прави оброк за ручак". Био у Шведској, па му се то свидело, али се то у Холандији, на жалост, не ради. Човеку уопште није пало на памет да је слободан човек који може да одлучи да једе шта жели. Икар Губелкијан and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Мај 12, 2017 Пријави Подели Написано Мај 12, 2017 Mislim da promena ugla gledanja na stvari moze doneti nova saznanja i pomoci, ali nebitno... Ako si vec izabrao da zalis, ko sam ja da sad tu nesto pricam i smetam. https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Мај 12, 2017 Пријави Подели Написано Мај 12, 2017 @Grizzly Adams mogao bi da otvoris posebnu temu o zivotu u Americi, o nekim prakticnim stvarima npr. nostrifikacija evropskih diploma, vozackih dozvola, kako se iznajmljuju stanovi, vrse upisi u skolu, trazi posao ... stvari koje mogu da pomognu onom do dolazi u USA. Da ne spamujemo ovu temu. Moze? Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Чунга Лунга Написано Мај 12, 2017 Пријави Подели Написано Мај 12, 2017 @Таша, чула сам негде да Италија поклања сваком матуранту 500 евра у виду ваучера, који може да искористи искључиво на културу (позориште, биоскоп, куповину књига). Да ли је то истина? Ако је тако, свака част на потезу којим држава показује да заиста брине о својој омладини. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Солидарност ће спасити свет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 12, 2017 Пријави Подели Написано Мај 12, 2017 пре 31 минута, Таша рече @Grizzly Adams mogao bi da otvoris posebnu temu o zivotu u Americi, o nekim prakticnim stvarima npr. nostrifikacija evropskih diploma, vozackih dozvola, kako se iznajmljuju stanovi, vrse upisi u skolu, trazi posao ... stvari koje mogu da pomognu onom do dolazi u USA. Da ne spamujemo ovu temu. Moze? Па може, али најбоље би било да људи питају шта јих занима да не би ја сад себи измишљао посо без потребе... Paradoksologija and Juanito је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Мај 12, 2017 Пријави Подели Написано Мај 12, 2017 Inace, kad smo vec kod licnog dozivljaja... Bas sam se iznenadila koliko su Kanadjani uplaseni i nesigurni. Gledam ih nesto na onim izborima, kako prilaze, kako se ponasaju, glasaju... Stekla sam utisak da se plase sopstvene senke. Btw. mladic koji je radio samnom je takodje bio Kanadjanin, pravnik po struci i proveli smo 15 sati zajedno za istim stolom... Meni deluje da su ih komunjare skroz razvalile. Stegli ih sa politickom korektnoscu s jedne strane a nametnuli im trendove posedovsnja nekretnina koji su ih uvalili u dugove daleko iznad finansijskih mogucnosti. Sve je rezultiralo super strahom i ropstvom i ucinilo da jedan prosecan, slobodan covek postane ameba. Gledam ih nesto a pred ocima mi slike njihovih predaka, neustrasivih vitezova, koje sam videla u muzeju i ne mogu nikako da ih povezem... U Kanadi se inace glasa obicnom olovkom, kao onom iz Ikee sto je svakom normalnom coveku super cudno. E, to "super cudno" je od cc 300 ljudi primetilo samo 3 i to jedan pitao a jedan muskarac i zena insistirali da glasaju svojom hemijskom. Da li da spominjem da je oko pola ljudi glasalo na kolenima jer su stolovi postavljeni toliko nisko da su morali da kleknu da bi zaokruzili kandidata. Inace, izbor je bio fantastican. Konzervativaca ni libertarijanaca ni za leka ali zato ima komunisticka partija (da, doslovno se tako zove). Ej, da. I da ne zaboravim spomenuti da su mnogi trazili bedzeve i stikere posle i bili podosta razocarani kad smo im rekli da selfiji nisu dozvoljeni ali da bi trebao biti pano ispred biralista za to I tako... Shvatila sam da je uzasno tesko izboriti se sa pritiskom okoline i ostati veran svojim emocijama i pogledu na svet (ne bukvalno jer i to se koriguje prirodno tokom vremena vec nacelno), sacuvati autenticnost i tu neku slobodu. Zato sam malopre i rekla da je to isto tesko i u Kanadi i u Holandiji i u Srbiji, samo je razlika u trendovima i vrsti pritisaka. Inace, ako imate priliku da ucestvujete na izborima u zemlji u kojoj zivite-toplo preporucujem. Jako interesantno iskustvo a malo i upoznate komsije iz jednog drugog ugla... -Владимир-, Пг and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 12, 2017 Пријави Подели Написано Мај 12, 2017 Познаник са фејса који живи у Немачкој, управо окачио на фејс: Цитат I can't believe what I just got asked... My name is on the bell on a green paper, made it myself... I just got asked to provide a white one so that I am like everyone else... I could not avoid saying: SORRY, BUT I AM NOT EVERYBODY ELSE!!! И шта сад ту има да се разумева и да се сагледава из других углова? То бре нису државе, то су секте. Grizzly Adams, -Владимир-, Пг and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 12, 2017 Пријави Подели Написано Мај 12, 2017 пре 2 часа, Grizzly Adams рече Па може, али најбоље би било да људи питају шта јих занима да не би ја сад себи измишљао посо без потребе... Како смувати Американку? Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Мај 12, 2017 Пријави Подели Написано Мај 12, 2017 пре 2 часа, Grizzly Adams рече Па може, али најбоље би било да људи питају шта јих занима да не би ја сад себи измишљао посо без потребе... Evo ja sam ti vec pet postavila a i Juanito se interesuje kako smuvati Amerikanku Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Мај 12, 2017 Пријави Подели Написано Мај 12, 2017 пре 3 часа, Марина Савковић рече @Таша, чула сам негде да Италија поклања сваком матуранту 500 евра у виду ваучера, који може да искористи искључиво на културу (позориште, биоскоп, куповину књига). Да ли је то истина? Ако је тако, свака част на потезу којим држава показује да заиста брине о својој омладини. Ne znam za to, sad cujem prvi put, bas cu da se raspitam. Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Мај 12, 2017 Пријави Подели Написано Мај 12, 2017 пре 28 минута, Juanito рече Познаник са фејса који живи у Немачкој, управо окачио на фејс: И шта сад ту има да се разумева и да се сагледава из других углова? То бре нису државе, то су секте. AmaN, slazem se potpuno. Ali jbg. mozemo se slagati koliko hoces, stvari ce se promeniti tek kada ljudi pobede strah i odupru se tim sektaskim trendovima koje im politicka kasta namece. Do tada, ne znam. Razumem da tebi bude zao, ali ja vec polako prelazim u fazu "slobodno ste izabrali da zivite neslobodno pa izvol'te". Ako su jedino ostali "face" da frustracije istresaju na ljude sto koriste zeleni umesto belog papira, ne jedu sendvic za rucak ili zapuse nos na ulici kada vide nekoga da pusi, onda sigurno necu jos da ih zalim zbog toga iako suosecam i razumem slabost ali opet...sorry ali jbg... Nisam ih ja terala da na zurkama prevrcu ocima i okrecu ledja od drugara iz detinjstva jer nemaju mermerni kauntertop. Toliko su se bar mogli suzdrzati (ako se vec nisu mogli suzdrzati da postave taj mermerni kauntertop za merilo vrednosti) i to nije nuzda nego hirovito i bezobrazno ponasanje koje ima svoju cenu. Eto, zato se trudim da ih ne zalim nego da poverujem da je njima lepo u njihovom slobodnom izboru i zaobilazim ih u sirokom luku jer su mi beskrajno dosadni i bezlicni a verovatno i ja njima sa svojim neozbiljnim, decjim pogledom na svet. Cak mi je i rodjeni suprug na komentare koje sam prethodno iznela govorio "dobrodosla u svet odraslih". To su jedne od onih situacija kada zazalim zbog svog izbora bracnog partnera. Juanito and "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 2 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука