Александар Милојков Написано Фебруар 11, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2012 Ма није то проблем, него како знаш да ти неки тамо нису ”верификација”, а овај старац препознат? Ако се смеју и (нпр.) католици и православни, како да знамо шта је ”верификовано” од та два? Литургија је одговор. Није овде ствар величање било ког појединца и његовог богоугодног живота. Овде се верификује Христос - Царство Божије. Тешко да ћеш од мене чути суд ко ће а ко неће у то Царство. Оно што једини тврдим: то Царство је Богочовек. sleki је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dusan Mancic Написано Фебруар 11, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2012 Има их и то баш међу талибанима и разним другим "муслиманским борцима" по Палеситни и другим мјестима гдје се гине у рату. И онда можеш претпоставити шта они о томе пишу. "Алахови праведници, Аллах их наградио, Аллах ово, Аллах оно....Слично је као и са нетрулежним тијелима. gde jos ima netruleznih tela ??? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 11, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2012 Наравно да то не треба гледати као доказ. Послије смрти, не долази до секундарног атрофирања мишића и престанка сваког импулса у тијелу. Тијелу има још преостали импулс - енергију која ће исцурити убрзо након смрти, и при чему се свакако може догодити и оваква појава. I...sta ti mislis o ovom blazenm osmehu? http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dusan Mancic Написано Фебруар 11, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2012 Наравно да то не треба гледати као доказ. Послије смрти, не долази до секундарног атрофирања мишића и престанка сваког импулса у тијелу. Тијелу има још преостали импулс - енергију која ће исцурити убрзо након смрти, и при чему се свакако може догодити и оваква појава. nauko moja nauko.... ovo mi se ne svidja uopste danas, svakako da stoji sve sto si napisao, ali zasto ogranicavati naukom??? meni to lici na ogranicavanje, to je zapadni stil misljenja (po meni)... (nema ovo veze sa pricom o rimokatolicima i ostali stvarim da se razumemo bolje) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 11, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2012 To je i meni zackoljica, zasto smo mi privilegovani, a neko ne .mislise. I zasto su bas Jevreji izabran narod? Зато што су, давно, сачували веру у једнога Бога. Ако обратиш пажњу на библијску приповест о праоцу Авраму, видећеш да су сви његову, укључујући и оца Тару, били многобошци. Аврам није. Зато га Бог одваја и позива из Ура Халдејског, преко Харана у Ханан (обећану Земљу) и са њим прави Савез. Аврам је управо отац тог изабраног народа. Скопљанац је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dusan Mancic Написано Фебруар 11, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2012 znam da me niko nista nije pitao, ali moje misljenje povodom ovoga je sledece: Akt koji coveku i dalje ostavlja izbor, da veruje ili ne... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dusan Mancic Написано Фебруар 11, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2012 Akt koji coveku i dalje ostavlja izbor, da veruje ili ne... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 11, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2012 Наравно да то не треба гледати као доказ. Послије смрти, не долази до секундарног атрофирања мишића и престанка сваког импулса у тијелу. Тијелу има још преостали импулс - енергију која ће исцурити убрзо након смрти, и при чему се свакако може догодити и оваква појава. Докле ћемо смисао тражити само у границама створеног? Осмех на лицу мртваца и то накнадни? Не бих рекао да је то баш уобичајена појава. Јесте, ово је доказ или, боље рећи, сведочење Христа и будућег Царства - за оне који имају очи да виде и уши да чују. Остали, нек се зауставе на епруветама. Dusan Mancic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 11, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2012 Онај ко је гледао пресвлачење моштију Светог Василија Острошког зна да се тако лако не облачи мртвац који је мртав само неколико сати, а камоли 500 година. Но, у томе је разлика између Светог Василија и мртваца. Свети Василије није мртвац. Ко има очи да види, нека види. obi-wan and Srecko Urosevic је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 11, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2012 gde jos ima netruleznih tela ??? Код католика: Код будиста: Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 11, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2012 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Скопљанац Написано Фебруар 11, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2012 Опет бих се сложио са братом Александром. Једном је и отац Драган Милин рекао његово мишљење на питање: Зашто су Јевреји изабран народ? Отац Драган је рекао следеће: Они су изабран народ зато што су једини који су направили савез са Богом. Ми не знамо да ли Бог покушао да направи савез са неким другим народима пре Јевреја (можда и јесте), али је чињеница да су они заиста први који су слободно пристали на тај савез. Наставак је појаснио брат. antics је реаговао/ла на ово 1 Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење. Св. Иринеј Лионски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 11, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2012 Докле ћемо смисао тражити само у границама створеног? Осмех на лицу мртваца и то накнадни? Не бих рекао да је то баш уобичајена појава. Јесте, ово је доказ или, боље рећи, сведочење Христа и будућег Царства - за оне који имају очи да виде и уши да чују. Остали, нек се зауставе на епруветама. Не ограничавам се ја ни на какве границе створеног. Само констатујем кад се на такву појаву наиђе и изван оквира православља, шта онда? Демонска појава...? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 11, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2012 Не ограничавам се ја ни на какве границе створеног. Само констатујем кад се на такву појаву наиђе и изван оквира православља, шта онда? Демонска појава...? Неко рече, свако ће се једном срести са Христом, био или не био у Православљу. Ми имамо проблем што смо себи дали за право да судимо. Под Острогом су излечење налазили и муслимани. anajrim, Sasa Kolbas, Драшко and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 11, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2012 О блаженом старцу Јосифу: Starac Josif ili Josip bio je veliki i poznati duhovnik (iguman) svetogorskog manastira Vatoped, u kojem je živio dugi niz godina, upućujući monahe i druge kršćane koji bi dolazili k njemu po savjet, ka putu spasenja duše. Još za života za njega se vezuju mnoga čuda koja je molitvom ili nekim drugim duhovnim darom činio, no ovaj, vezan za njegovu samu smrt, posebno je interesantan. Naime, u ljeto 2009. godine, veliki Starac (=titula posebnih duhovnika u manastirima - samostanima, koji se odlikuju svetim životom i različitim duhovnim darovima) je preminuo, završivši svoj ovozemaljski život. Međutim, ono što je zaprepastilo sve one koje su vidjeli njegovo tijelo odmah poslije momenta smrti bio je sljedeći fakt: Odmah nakon smrti Starac je bio otvorenih usta, ozbiljnog izraza lica. No, poslije 45 minuta, po blagoslovu (naredbi) aktualnog igumana manastira, Jefrema, monasi su sklonili jedno posebno platno sa lica usnulog Starca, i imali su što i vidjeti! Umjesto otvorenih usta i ozbiljnog izraza lica, ne samo što su usta bila zatvorena (što je osobeno medicinsko čudo, jer je poznato da čovjeku nakon smrti facijalni mišići ne rade, te da se, čak ni silom, usta ne mogu zatvoriti), nego je lice Starca Josifa blistalo osmjehom iz božanske vječnosti, time pokazujućisti gdje je, uistinu, i njegova duša i u čijem naručju završila. Da stvar bude veća, sve ovo je, slučajno (ili možda ništa nije slučajno?), zabilježio fotografski aparat, što, evo ovdje i prikazujemo svima vama. Pogledajte. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука