Jump to content

Албанци запалили цркву на југу Македоније

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 31. 1. 2012. at 14:27, školarac рече

nek mi neko kaze ko realno poznaje u Makedoniji situaciju, koliko procenata makedonaca je u MPC i kolika je svest medju gradjanima da nisu u Crkvi vec u raskolnickoj organizaciji? Drugacije je u Crnoj Gori, CPC je vec jedna organizacija na nivou pojedinih usijanih glava, to nije uzelo maha na celu naciju, ako se razumemo

Ja sam ti išao tamo u Ohrid, mi imamo lepu crkvu u centru Ohrida i u okviru crkve imamo kao hotelčić za naše vernike. Hranili smo se u njihovoj crkvi sv. Đorđa ili su nam donosili hranu iz nje.

što se tiče tog osećaja, znaš kako ti je, crkve su sagradili Srbi, oni ih prisvojili, naplaćuju ulaz ko na utakmicu da ideš, ili kaže ne plaćaš ulaz ako kupiš sveću. Popovi njihovi se slizali sa našim pa ti gorak taj ukus, niti su ovamo niti tamo, nisu nigde. Sa druge strane te crkve u kojima su a koje su srpski zadužbinari pravili, ja sam bio sa Srbima, pa ne može Srbin da bude u svojoj "kući" gost. Ne znam da li me razumeš?

Narod ko narod, i od tog naroda su političari napravili zombije kao što su i od Srba napravili. Tako se najlakše manipuliše a cilj je da se narodom manipuliše.

Zato mi se svideo ovaj vaš episkop iz Novog Sada, ne da čovek da se neki nastrani tipovi iživljavaju. U svakom slučaju Makedonce moramo smatrati hrišćanskom braćom, jest da su trenutno van crkve, za razliku od crnogorske koja nikad nije ni bila u Crkvi.

Подели на овим сајтовима

Zawisza, све си брате прецизно и тачно рекао. Нажалост, тако је.

image-E5A5_4F282C56.jpg

У цркви поред језера где се Св. Владика Николај молио и стазом ходио док је созерцавао и писао, сада мораш да платиш улаз или да купиш макар три свеће да те не погледају попреко када уђеш унутра.

А у Струги подижу око најстаријих наших цркава маркете и сличне зградурине, тако да те неке цркве штрче, па се има у плану да се сруше јер су на путу.

image-0353_4F2828FC.jpg

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

1. Тие што одат по карневали, не можат да се наречат христијани, ами тие се лажехристијани односно пагани. Ако им палеле требало да им ги запалат кладилниците и кафаните. Карневалистите сигурно в црква не одат.

2. Црквата, што ја запалиле во Лабуниште (едно од 4. села во т.н. Мала Шумадија), сеуште не се знае кој ја запалил и за среќа, со посредништво на свети Никола и свети Атанас црквата не е изгорена, ами само трпезаријата, која служела како остава.

3. Карневалите како пагански појави се осудени и од МПЦ-ОА, иако да бидам искрен не така јасно и гласно како што треба.

4. Дури и исламистичките фундаменталисти, барем јавно повикаа на мир и трпеливост истото го повика и МПЦ-ОА.

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

On 31. 1. 2012. at 13:27, ignjat рече

Strašno ! Samo fali da se makedonci osvete i da počnu konflikti.

Albanci se mnogo šire i ponašaju se kao da je celo područije njihova dedovina,ali neka,polako samo.Dobiće svako po delima svojim.

Тако некако , само ајде да кад већ глобализујемо да не заборавимо да ти исти ''македонци'' у затвору држе Архиепископа Јована ..Живог човека и Икону Христиову,.. Шипшони су ''само'' запалили грађевину са старим (и сигурно вредним иконама) ..али шта је вредније од ова два...;) Запалили су и македонци и то не ''руља'' него ДРЖАВА..легитимна македонкска ..што је још гори и већи злочин, манастир Православне Охридске Архиепископије, и то не једна већ два и два Храма у којима се служило, шишали монахиње, и перманентно у прогонству држе целу Православну Охридску Архиепископију..

Можда ово паљење сад неко доживи и као почетак ''добијања по делима својим''

Ко зна...

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

On 31. 1. 2012. at 14:59, Zawisza рече

Ja sam ti išao tamo u Ohrid, mi imamo lepu crkvu u centru Ohrida i u okviru crkve imamo kao hotelčić za naše vernike. Hranili smo se u njihovoj crkvi sv. Đorđa ili su nam donosili hranu iz nje.

što se tiče tog osećaja, znaš kako ti je, crkve su sagradili Srbi, oni ih prisvojili, naplaćuju ulaz ko na utakmicu da ideš, ili kaže ne plaćaš ulaz ako kupiš sveću. Popovi njihovi se slizali sa našim pa ti gorak taj ukus, niti su ovamo niti tamo, nisu nigde. Sa druge strane te crkve u kojima su a koje su srpski zadužbinari pravili, ja sam bio sa Srbima, pa ne može Srbin da bude u svojoj "kući" gost. Ne znam da li me razumeš?

Narod ko narod, i od tog naroda su političari napravili zombije kao što su i od Srba napravili. Tako se najlakše manipuliše a cilj je da se narodom manipuliše.

Zato mi se svideo ovaj vaš episkop iz Novog Sada, ne da čovek da se neki nastrani tipovi iživljavaju. U svakom slučaju Makedonce moramo smatrati hrišćanskom braćom, jest da su trenutno van crkve, za razliku od crnogorske koja nikad nije ni bila u Crkvi.

Завиша, убаво што си бил во Охрид и си се изнашетал низ овој град, ама биди искрен и пиши која црква во Охрид е српска задужбина? Единствено свети Георгија во која сте јаделе и ве примиле како браќа, можеби е изградена во српско време. Се останатото е изградено во времето на Византија, Бугарија, Самуиловото Царство (не дискутирам дали е македонско или бугарско), за време на османлиското владеење и некоја во поново време.

Тоа што владиката Тимотеј е среброљубив и на секој начин гледа да се стекне со некое материјално благо, Бог ќе му суди, не ние. Инаку во црквите колку што знам во последно време влез им се наплаќа само на туристите, но не и на православните христијани.

И уште ова не мислев дека ќе дочекам, да латински еретик, кажува кој е во Црквата, а кој не е.

ПС: По груба проценка 80%-90% од православните верници кои се трудат да живеат христијански православен живот се во МПЦ, а дури 99% од луѓето кои се декларираат како православни се во МПЦ (Македонци, Власи и Срби)

ППС: Слободно банирајте ме, вистината е таа.

Подели на овим сајтовима

On 31. 1. 2012. at 15:13, НЕБОЈША86 рече

под чијом јурисдикцијом је црква,МПЦ?

МПЦ. ПОА нема ниедна црква во свое владение. Има 3 манастири (фактички викендички) два женски и еден машки и 3-6 параклиси.

Подели на овим сајтовима

Orthophill, ja da ti kažem iskreno volim Makedonce, al mi tako zaparalo uši kad su pojedinci počeli da komentarišu "kauri marš u Srbiju".

Ta šaka jada od muslimana u Strugi, nema tamo više od 50 muslimana, ali ljudi neće da ih niko šikanira, ne daj Bože da su probali onako da protestuju u Beogradu. Nego u Beogradu pametan ovaj njihov muftija, pa kad je neki praznik on iznese tepsije sa baklavama pred džamiju pa bude više pravoslavaca nego muslimana. Ja sam ti blizu tu baš kod makedonske ambasade a džamija je nekih 150m pa vidim.

Ljutili se koliko god hoće, tamo gde su muslimani većina teško nama hrišćanima.

Подели на овим сајтовима

On 31. 1. 2012. at 15:22, Walter рече

Тако некако , само ајде да кад већ глобализујемо да не заборавимо да ти исти ''македонци'' у затвору држе Архиепископа Јована ..Живог човека и Икону Христиову,.. Шипшони су ''само'' запалили грађевину са старим (и сигурно вредним иконама) ..али шта је вредније од ова два... ;) Запалили су и македонци и то не ''руља'' него ДРЖАВА..легитимна македонкска ..што је још гори и већи злочин, манастир Православне Охридске Архиепископије, и то не једна већ два и два Храма у којима се служило, шишали монахиње, и перманентно у прогонству држе целу Православну Охридску Архиепископију..

Можда ово паљење сад неко доживи и као почетак ''добијања по делима својим''

Ко зна...

Министерот за внатрешни работи, Љубе Бошкоски, кој издаде налог за рушење на црквата Животоносен Источник, во манастирот свети Јован Златоуст, сега му е колега во затворот на Архиепископот Јован. Едно време беа и цимери во иста келија. Чудни се патиштата Господови.

Подели на овим сајтовима

On 31. 1. 2012. at 15:27, Zawisza рече

Orthophill, ja da ti kažem iskreno volim Makedonce, al mi tako zaparalo uši kad su pojedinci počeli da komentarišu "kauri marš u Srbiju".

Ta šaka jada od muslimana u Strugi, nema tamo više od 50 muslimana, ali ljudi neće da ih niko šikanira, ne daj Bože da su probali onako da protestuju u Beogradu. Nego u Beogradu pametan ovaj njihov muftija, pa kad je neki praznik on iznese tepsije sa baklavama pred džamiju pa bude više pravoslavaca nego muslimana. Ja sam ti blizu tu baš kod makedonske ambasade a džamija je nekih 150m pa vidim.

Ljutili se koliko god hoće, tamo gde su muslimani većina teško nama hrišćanima.

Дали мислиш 50% муслимани во Струга???

Подели на овим сајтовима

Како да не ... Сите цркви направи вториот ние не сме само било ... Како да зборуваме така да се врати и ... Бог го гледа сето ...

И што лепо не пишеш на српском кад га разумеш?

.

..

...

Подели на овим сајтовима

On 31. 1. 2012. at 15:13, НЕБОЈША86 рече

под чијом јурисдикцијом је црква,МПЦ?

Људи заборављате да ставите наводнике кад говорите о расколницима..овако.. : ''МПЦ''

Питање је беспредметно ..каква црна јурисдикција , па то као да питашпод чијом је јурисдикцијом Мираш Дедејић и ''црногорска ''православна'' ''црква'''''

То су најгори расколници комунистичке провенијенције.. који гоне Канонску Цркву у Макеоднији И држе потпуно НЕВИНОГ У ЗАТВОРУ Архиепископа Охридског Јована... Ускоро ће се навршити пуне три године његовог вишекратног боравка у затвору у македонији , где се налази и сада, ПО НАРУЏБИНИ САМЕ ''мпц''

Стока најобичнија...

Подели на овим сајтовима

On 31. 1. 2012. at 14:27, školarac рече

nek mi neko kaze ko realno poznaje u Makedoniji situaciju, koliko procenata makedonaca je u MPC i kolika je svest medju gradjanima da nisu u Crkvi vec u raskolnickoj organizaciji? Drugacije je u Crnoj Gori, CPC je vec jedna organizacija na nivou pojedinih usijanih glava, to nije uzelo maha na celu naciju, ako se razumemo

Незнатна ! Свест је незнатна, т.ј НЕ ИНТЕРЕСУЈЕ ИХ што су у РАСКОЛУ..СВЕСНО !! Па ево га брат Ортофил овде..он може посведочити о свему...Он такође јако добро зна да је у расколу али му не пада на памет да га напусти... ;)

Подели на овим сајтовима

Nema razloga da te neko banuje, ali je činjenica da su Srbi naslednici vizantijskog carstva, sve što je u Makedoniji izgrađeno izgradili su Srbi.

Prost primer je da Srbi kao naslednici Vizantije jedini imaju orla u grbu i naravno Albanci koji su postali u XIX veku i preuzeli grb od Srba.

Svi ostali narodi na ovim prostorima nemaju nikakav grb. Bošnjaci uzeli ljiljane, Hrvati šahovnicu, vi neznam ni ja šta vam je ono valjda od Japanaca nešto ste preuzeli, Crnogorci su vazda bili Srbi i normalno imaju srpskog orla odnosno Vizantije.

Pazi, to nije ni malo najvno, ko je naslednik jedne kulture. Car Dušan je bio i kralj Vizantije, pisao čovek Grčki a njegovi plemići naprimer Oliver gradili zadužbine.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

On 31. 1. 2012. at 15:26, Orthophill рече

МПЦ. ПОА нема ниедна црква во свое владение. Има 3 манастири (фактички викендички) два женски и еден машки и 3-6 параклиси.

Брате ..ПОА је ВЛАСНИК СВИХ ХРАМОВА У МАКЕДОНИЈИ.. Који су јој у поседу као КАНОНСКОЈ ЦРКВИ..Свих! Изграђених ОД ХРИСТА па до одласка у потпуни РАСКОЛ 1966. године

Такозвана ''мпц'' (монти пајтон црква) или македонска Партизанска ''црква'''' је УЗУРПАТОР и ГОНИТЕЉ ЦРКВЕ ХРИСТОВЕ...

+

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...