bosanac Написано Фебруар 1, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2012 У централној Босни помахнитали муџахедини су исто тако масакрирали католике. Laž!!!Dokaži, gdje kada? Ja sam iz Centralne bosne?Da desio je se pokolj u središnjoj Bosni ali u Ahmićima.Ustaše su djete ispekli u rerni.Djete halo djete.Ispekli su djete koje smo iz rerne izvadili. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Фебруар 1, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2012 МПЦ е во единство со сите Православни Цркви, ама тие не се во единство со неа. Архиепископот Стефан, на Великиот вход ги спомнува сите поглавари на помесните цркви, иако него никој не го спомнува. Јединство се очитује у заједничком саслуживању, причешћивању из исте чаше и узајамном помињању. Македонска такозвана православна црква нема ништа од наведеног. Зашто? Зато што није Црква (да јесте Црква сви би га спомињали, саслуживали би са њим и његовима и причешћивали би се из исте чаше), већ је то разбојничка пећина. Скуп разбојника који сами себе проглашавају за Цркву противно свим свештеним канонима и који пребивајући у паклу раскола са собом воде цео један народ. Расколот со МПЦ, можеше до сега да се реши 1000 пати, во корист на Црквата и за радост на Бога и светителите, но очигледно тоа не му одговара некому. Јесте некоме не одговара. Тај неко треба да се покаје за грех раскола. Без покајања нема спасења! Тај неко у овом тренутку није спреман ни да размисли о покајању. dusha је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Фебруар 1, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2012 МПЦ е во единство со сите Православни Цркви, ама тие не се во единство со неа. Архиепископот Стефан, на Великиот вход ги спомнува сите поглавари на помесните цркви, иако него никој не го спомнува. Брате мој драги.. ово је ноторна неистина и немогућност... А и апсурдно је.. Не што остали православни или део њих (Грци, или Срби, или Бугари..), не желе да признају ''мпц'' него то просто нити тако може нити СМЕ..и ти то добро знаш.. А много боље знају од тебе господа из ''мпц'' а поготову поменути Наум. Расколот со МПЦ, можеше до сега да се реши 1000 пати, во корист на Црквата и за радост на Бога и светителите, но очигледно тоа не му одговара некому. Види раскол је могао ...али је НИШКИМ ДОГОВОРОМ РЕШЕН!! Али то НЕ ПРИХВАТА ''мпц'' ИАКО ЈЕ ЊИХОВА ДЕЛЕГАЦИЈА ПОТПИСАЛА СВЕ у НИШУ! ЊИМА НЕ ОДГОВАРА... и држави..наравно ..али кад би све на тој релацији у Македонији било нормално , онда држава не би имала шта д атражи ту... Међутим то у МК није тако.. ''мпц'' је део државе који ју је и створио и то је цела ствар.. ''мпц'' пре свега НЕМА САМОСТАЛНОСТ ОД ДРЖАВЕ МАКЕДОНИЈЕ заправо су ДВЕ СТРАНЕ ИСТЕ МЕДАЉЕ и то је најпогубније.. А РАСКОЛ ЈЕ РЕШЕН... у МАКЕДОНИЈИ ПОСТОЈИ ЦРКВА.. И ''само'' ЈОЈ СЕ ТРЕБА ПРИЋИ... А ово што говориш..да те цитирам: Прво, автономијата не е прифатлива пред се за државата, кој е будала да дозволи да се плаќа владикарина во Белград, и уште повеќе, Македонската православна црква да влези во состав на црква која во себе носи национален предзнак. Благе везе нема са православљем.. Прво тада би новац више ишао из Београда путем Скопља..али они које слушаш тако ти причају о томе.. А у оквиру Српске Православне Цркве т.ј. Патријаршије у Београду, потпуно аутономно се налазе и функционичу на СПАСЕЊЕ своје пастве и Чешка и Словачка Црква, Пољска, Каталонска, многе парохије по Француској чак и читави манастири који су прешли из католичанства у Васељенску Цркву, парохије у Америци и таква духовна места као свети Манастир у Платини где је био отац Серафим Роуз, манастир у Арузони где је сада један од највећих стараца духовних на свету Јефрем филотејски... и њима не смета то.. ЗАШТО зато што им нико не сугерише шта д араде и како то да остварују него знају како функционичу ствари у Цркви..А ЗНАТЕ И ВИ.. АЛИ НЕЋЕТЕ него причате приче .. ПРАЗНЕ ПРИЧЕ... Моменталната статус кво ситуација, најмногу им одговара на Сатаната и сектантите, а особено на римокатолиците, кои моментално имаат активна мисија во југоисточните краишта, каде реално и нема верници. НЕМА СТАТУСА КВО..Статус кво је у ПРАВОСЛАВЉУ ЈЕДНАК СМРТИ! Православна Охридска Архиепископија је реалносат и то је Црква у Мк. А статус ''мпц'' такозване, ''мпц'' одговара једино њиј и држави оваквој каква је и зато и јесте све овако... Кажи ми јеси ли икада чуо да је неко јавно изашао од Архијереја из ''мпц'' и да је рекао да је једини и највећи циљ то признање.. и да ће орати, копати и на главу ако треба застати да се то и деси.. НЕ! Нема тога само бедна и лицемерна оправдања за овакав никакав статус односно ИСТРАЈАВАЊЕ ван ЦРКВЕ народа од виче стотина хиљада православних.. ГДЕ је ту одговорност ? Orthophill је реаговао/ла на ово 1 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Фебруар 1, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2012 Ма дај више са овом причом... Па види се да ниси зрео да Црквено јединство. То се види прво из незања (види који сам твој цитат оставио) а друго зато што све што говориш о другима у ствари директно говориш о себи (Мпц): Национализам и етнофилетизам + политика + архимандрити се жене + парама се завршавају Црквени послови... Уопште, та твоја прича је толико трула да смрди, заудара. Национализам и етнофилетизам е кога Македонците и Црногорците се декларираат како посебни народи и кога сакаат независно од Србите да си управуваат со своите Цркви, политика е кога МПЦ се прогласува за автокефална. Ама не е етнофилетизам кога Солунскиот Владика ги теши своите епархиоти дека Македонија за 2 дена со 2 авиони и 10 тенкови ќе ја освојат, кога повикува да се искрши радиото на македонски јазик во Лерин... Тоа не е етнофилетизам, оти етнофилетизмот е карактеристичен само за МПЦ, другите го немаат, па дури и кога еден народ се нарекува дека се комунистички копилиња. На Србите и на Грците се им е дозволено. Тоа што архимандритите се женат и со пари се завршуваат црковните работи е вистина и да трула е и смрди, ама е вистина. Кога едниот од архимандритите се ожени, неговата невеста беше трудна. Ама тој беше во ПОА, а тоа го прави безгрешен како и римскиот папа! Сетете се и за колку пари ги купивте епархиите во Босна и Македонија кога се формираше Патријаршијата во Кралството СХС. Ама тоа не било за пари, ами за злато. Тоа го правеле канонски цркви (Митрополијата во Сремски Карловци била канонска колку и сега МПЦ, маа таму поглаварот бил Србин, па пупу тоа не се важи). Сигурен сум дека ако СПЦ пресмета со се камата колку би коштале епархиите во Македонија со се камата денес, Р. Македонија и МПЦ ќе им ги дадат тие пари. Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Фебруар 1, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2012 Национализам и етнофилетизам е кога Македонците и Црногорците се декларираат како посебни народи и кога сакаат независно од Србите да си управуваат со своите Цркви, политика е кога МПЦ се прогласува за автокефална. Ама не е етнофилетизам кога Солунскиот Владика ги теши своите епархиоти дека Македонија за 2 дена со 2 авиони и 10 тенкови ќе ја освојат, кога повикува да се искрши радиото на македонски јазик во Лерин... Тоа не е етнофилетизам, оти етнофилетизмот е карактеристичен само за МПЦ, другите го немаат, па дури и кога еден народ се нарекува дека се комунистички копилиња. На Србите и на Грците се им е дозволено. Тоа што архимандритите се женат и со пари се завршуваат црковните работи е вистина и да трула е и смрди, ама е вистина. Кога едниот од архимандритите се ожени, неговата невеста беше трудна. Ама тој беше во ПОА, а тоа го прави безгрешен како и римскиот папа! Сетете се и за колку пари ги купивте епархиите во Босна и Македонија кога се формираше Патријаршијата во Кралството СХС. Ама тоа не било за пари, ами за злато. Тоа го правеле канонски цркви (Митрополијата во Сремски Карловци била канонска колку и сега МПЦ, маа таму поглаварот бил Србин, па пупу тоа не се важи). Сигурен сум дека ако СПЦ пресмета со се камата колку би коштале епархиите во Македонија со се камата денес, Р. Македонија и МПЦ ќе им ги дадат тие пари. То из тебе проговара симониста! Православна црква Србије (тако се тада службено називала Београдска Митрополија, као што је садашњи службени назив Пећке Патријаршије, Српска Православна Црква ), добила је у 19 веку на канонски начин (не самопроглашењем, отимањем епархија Цариградске Патријаршије) аутокефалију а 1920 година све покрајинске цркве (Карловачка Митрополија, православне митрополије у БиХ, Митрополија Црногорско-приморска, и епископије у јужним крајевима добиле су канонски отпуст од Цариградске Патријаршије као и епископије Далматинска и Которска од Буковинске Митрополије) су се ујединиле са њом у обновљену Пећку Патријаршију. Мајка црква (цариградска) дала је свој канонски пристанак да се аутономне цркве (Црква у БиХ је била аутономна и Патријарх није имао утицаја на њено унутрашње устројство, једино је рукополагао епископе (митрополите) из редова локалног монаштва. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Фебруар 1, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2012 То из тебе проговара симониста! Православна црква Србије (тако се тада звала београдска митрополија), добила је у 19 веку на канонски начин (не самопроглашењем, отимањем епархија Цариградске Патријаршије) аутокефалију а 1920 година све покрајинске цркве (Карловачка Митрополија, православне митрополије у БиХ, Митрополија Црногорско-приморска, и епископије у јужним крајевима добиле су канонски отпуст од Цариградске Патријаршије као и епископије Далматинска и Которска од Буковинске Митрополије) су се ујединиле са њом у обновљену Пећку Патријаршију. Мајка црква (цариградска) дала је свој канонски пристанак да се аутономне цркве (Црква у БиХ је била аутономна и Патријарх није имао утицаја на њено унутрашње устројство, једино је рукополагао епископе (митрополите) из редова локалног монаштва. Колико динара је чинио тај отпуст? Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Фебруар 1, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2012 Колико динара је чинио тај отпуст? Заиста јеси симониста! Краљ Александар (у то време регент) даривао је Цариградску Патријаршију са неком сумом новца (не знам тачно колико новца). На тај начин исплатио је све дугове које су епархије имале према Патријаршији (која је била код турских власти задужена да плаћа за све своје епархије). Турци су од Цркве узимали порез (данак, харач... или како су већ звали тај порез на постојање Цркве). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Фебруар 1, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2012 Laž!!! Dokaži, gdje kada? Ja sam iz Centralne bosne?Da desio je se pokolj u središnjoj Bosni ali u Ahmićima.Ustaše su djete ispekli u rerni.Djete halo djete.Ispekli su djete koje smo iz rerne izvadili. Можда није исправно рећи измасакрирали али су протерали 150.000 католика а преко хиљаду цивила је погинуло. То за дете је стравично али то не аболира Муслимане од чињенице шта су радили српској деци у Сарајеву итд. Помири се да ви нисте никакве жртве а ми агресори, већ су све стране учествовале у сукобу. dusha and Anti Palma Crew је реаговао/ла на ово 2 Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Фебруар 1, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2012 НЕМА СТАТУСА КВО..Статус кво је у ПРАВОСЛАВЉУ ЈЕДНАК СМРТИ! Православна Охридска Архиепископија је реалносат и то је Црква у Мк. А статус ''мпц'' такозване, ''мпц'' одговара једино њиј и држави оваквој каква је и зато и јесте све овако... Кажи ми јеси ли икада чуо да је неко јавно изашао од Архијереја из ''мпц'' и да је рекао да је једини и највећи циљ то признање.. и да ће орати, копати и на главу ако треба застати да се то и деси.. НЕ! Нема тога само бедна и лицемерна оправдања за овакав никакав статус односно ИСТРАЈАВАЊЕ ван ЦРКВЕ народа од виче стотина хиљада православних.. ГДЕ је ту одговорност ? За тие стотици илјади верници кои душите си ги губиме во раскол, колку што е одговорна МПЦ, толку е одговорна и ПОА и мајката Црква СПЦ. Да беа способни (а и од Бога благословени) до сега и да не се решеше расколот (расколот ќе се реши кога целиот верен народ ќе пристапи во единство), ПОА ќе броеше повеќе од 400.000 верници, а не преку сила 400. Кога се консултирале во Синедрионот што да прават со Христијаните, мудриот Гамаил, паметно одговорил, ако се од Бога ништо не им можиме, ама ако не се тогаш ќе се распаднат како и останатите секти. Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Фебруар 1, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2012 Заиста јеси симониста! Краљ Александар (у то време регент) даривао је Цариградску Патријаршију са неком сумом новца (не знам тачно колико новца). На тај начин исплатио је све дугове које су епархије имале према Патријаршији (која је била код турских власти задужена да плаћа за све своје епархије). Турци су од Цркве узимали порез (данак, харач... или како су већ звали тај порез на постојање Цркве). Симонисти су они који су купиле епархије од Константинополској Патријаршији, а то нисам ја. Сам си писао ко је то учинио. Тачна сума је била 1,5 милиони златни фанци или око 450 килограма злато. То злато данас би коштало 25.765.500 долари, а колко је тада вредело не знам. Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Фебруар 1, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2012 Симонисти су они који су купиле епархије од Константинополској Патријаршији, а то нисам ја. Сам си писао ко је то учинио. Тачна сума је била 1,5 милиони златни фанци или око 450 килограма злато. То злато данас би коштало 25.765.500 долари, а колко је тада вредело не знам. "На тај начин исплатио је све дугове које су епархије имале према Патријаршији" Извртањем чињеница ("купиле епархије од Константинополској Патријаршији") не може се доћи до истине. Само ћеш себи представити оправдање за своја дела! ipolit and dusha је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Фебруар 1, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2012 МПЦ е во единство со сите Православни Цркви, ама тие не се во единство со неа. Архиепископот Стефан, на Великиот вход ги спомнува сите поглавари на помесните цркви, иако него никој не го спомнува.Расколот со МПЦ, можеше до сега да се реши 1000 пати, во корист на Црквата и за радост на Бога и светителите, но очигледно тоа не му одговара некому. Прво, автономијата не е прифатлива пред се за државата, кој е будала да дозволи да се плаќа владикарина во Белград, и уште повеќе, Македонската православна црква да влези во состав на црква која во себе носи национален предзнак. ово није тачно јер је се http://www.mpc.org.mk/ сама издвојила из помесне Цркве 1967.г тако и једина посмесна Црква у Македонији је http://www.poa-info.org/ овако стоје ствари са канонске стране помесног Православља а што се тиче националног презнага преговори око имена сде воде али ово име не одговара Грчкој Православној Цркви а ми са њима имамо сестринске односе. ipolit је реаговао/ла на ово 1 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Фебруар 1, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2012 За тие стотици илјади верници кои душите си ги губиме во раскол, колку што е одговорна МПЦ, толку е одговорна и ПОА и мајката Црква СПЦ. Да беа способни (а и од Бога благословени) до сега и да не се решеше расколот (расколот ќе се реши кога целиот верен народ ќе пристапи во единство), ПОА ќе броеше повеќе од 400.000 верници, а не преку сила 400. Кога се консултирале во Синедрионот што да прават со Христијаните, мудриот Гамаил, паметно одговорил, ако се од Бога ништо не им можиме, ама ако не се тогаш ќе се распаднат како и останатите секти. Начин на који ти доживљаваш Цркву је трагедија, и то је трагедија која је факт и реалност у данашњој "мпц" а и некадашњој само данас постоји још већи грех да с етако изразим јер велика већина оних који су "верници" овакве "мпц", ЗНАЈУ и ИМАЈУ ПУНУ СВЕСТ да су ВАН ЦРКВЕ.. Као што И ТИ ТО САВРШЕНО ЗНАШ.. Само пројављујеш ни9шта друго него кристално МАЛОВЕРЈЕ понашајући с етако и бежећи од истине.. Ту фразе и трактати из Светог Писма не помажу.. Битан је ЖИВОТ, и дело.. јер без тога ВЕРА је мртва.. а у твом случају ..се заправо показује каква је ... Али да не мислиш д ауживам д асе спорим са тобом..НЕ и не бих никад.. Али заборављаш да Архиепископ ПОТПУНО НЕВИН и сада ЛЕЖИ У ЗАТВОРУ... Ајде буди искрен и претстави себи ко је за то одговоран, и ако је то једини услов интеграције "мпц" у Цркву Васељенску.. Ко то спречава? Срби?, Грци?, Шиптари? Одговор сам знаш брате... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Фебруар 1, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2012 "На тај начин исплатио је све дугове које су епархије имале према Патријаршији" Извртањем чињеница ("купиле епархије од Константинополској Патријаршији") не може се доћи до истине. Само ћеш себи представити оправдање за своја дела! Још да могу у ово да поверујем, да Патријаршија из љубави даје епархије у Македонији (где су муки мучиле да погрче народ, а и данашњи солунски Митрополит има претензије ка Битољ) и Босни, а да краљ из сличне љубави даје 450 кила злато. Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Фебруар 1, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2012 Laž!!! Dokaži, gdje kada? Ja sam iz Centralne bosne?Da desio je se pokolj u središnjoj Bosni ali u Ahmićima.Ustaše su djete ispekli u rerni.Djete halo djete.Ispekli su djete koje smo iz rerne izvadili. Narod je na sve tri strane bio žrtva rata. Ovde je reč da su muslimani zapalili crkvu, zato što su karnevalom povređena njihova osećanja. Onda su muslimani ucenjivali gradonačelnika da on naredi da im se organizator karnevala izvini, a ovaj nije imao te ingerencije i to je razlog da se pali. Balkanska pravila su da će sada oni čija je crkva da zapale muslimanima nešto, pa će ovi da im vrate i na kraju zbooooogom pameti. što se tiče Bosne, najbolje bi bilo da svaki entitet ima svoje, recimo tamo gde su muslimani to bi moglo da se zove "fildžanija" i šta bi falilo muslimanima. Ne shvatam zašto je toliko zapelo do te federacije. Posle ove papine izjave sledi stvaranje etniteta za Hrvate i raspada Bosne. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука