Orthophill Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 Nema razloga da te neko banuje, ali je činjenica da su Srbi naslednici vizantijskog carstva, sve što je u Makedoniji izgrađeno izgradili su Srbi. Prost primer je da Srbi kao naslednici Vizantije jedini imaju orla u grbu i naravno Albanci koji su postali u XIX veku i preuzeli grb od Srba. Svi ostali narodi na ovim prostorima nemaju nikakav grb. Bošnjaci uzeli ljiljane, Hrvati šahovnicu, vi neznam ni ja šta vam je ono valjda od Japanaca nešto ste preuzeli, Crnogorci su vazda bili Srbi i normalno imaju srpskog orla odnosno Vizantije. Pazi, to nije ni malo najvno, ko je naslednik jedne kulture. Car Dušan je bio i kralj Vizantije, pisao čovek Grčki a njegovi plemići naprimer Oliver gradili zadužbine. Можеби Србите да изградиле на териториите на кои подолго биле на власт, ама Охрид бил под српска власт само во времето на цар Душан. Ништо повеќе. Така да црквите во Охрид се или Византиски или Бугарски, или се изградени во поново време, воглавно по 1945. Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 Evo malo prave istorije da naučite nešto pametno: Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 Брате ..ПОА је ВЛАСНИК СВИХ ХРАМОВА У МАКЕДОНИЈИ.. Који су јој у поседу као КАНОНСКОЈ ЦРКВИ..Свих! Изграђених ОД ХРИСТА па до одласка у потпуни РАСКОЛ 1966. године Такозвана ''мпц'' (монти пајтон црква) или македонска Партизанска ''црква'''' је УЗУРПАТОР и ГОНИТЕЉ ЦРКВЕ ХРИСТОВЕ... + Ќе пристапам, кога ќе поминат три мирни години откако ќе престане женењето на архимандритите на ПОА, односно враќањето на јеромонасите во МПЦ. А, можеби и во оној момент кога во ПОА ќе пристапат членовите на семејствата на македонските студенти на ПБФ Белград. Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 Ќе пристапам, кога ќе поминат три мирни години откако ќе престане женењето на архимандритите на ПОА, односно враќањето на јеромонасите во МПЦ. А, можеби и во оној момент кога во ПОА ќе пристапат членовите на семејствата на македонските студенти на ПБФ Белград. Овде морам да се искрено насмејем.. без осуде и цинизма.. једноставно се искрено смејем .. .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 Овде морам да се искрено насмејем.. без осуде и цинизма.. једноставно се искрено смејем .. Смеј се ама вистината е таа. Последен кој се врати во МПЦ, Скопска епархија е јеромонахот Атанасиј. Се замонаши во ПОА, после беше во Грција, па во Видинската Митрополија, па сега во Скопската. Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 Svi muslimani iz Struge i okoline: http://www.youtube.com/watch?v=g3K804bMfq0&feature=player_embedded Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 Orthop цркви и црквата што ви треба? Тогаш тоа кее бидет повеке загрижени и грижата за места за богослужба. Ви поодобро да се грижии за нив, ви, администрацијата-управа МПЦ, МПЦ треба црквата за само големонационална причини. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 Ljutili se koliko god hoće, tamo gde su muslimani većina teško nama hrišćanima. De malo u rikverc.Mi smo šačica jada u evropi i dobro smo osjetili šta znaći živjeti ko manjina.Sada i islamska odjeća smeta.Prije su džamije smetale, ezani , munare sada i odjeća.Sutra će i naša imena biti problem.Zato pogledaj u svoju avliju pa onda gledaj u naše islamske. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 Nego jaki zakoni jednaki za sve.Samo tako se ovakvi incidenti mogu sasječi u korijenu. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 De malo u rikverc.Mi smo šačica jada u evropi i dobro smo osjetili šta znaći živjeti ko manjina.Sada i islamska odjeća smeta.Prije su džamije smetale, ezani , munare sada i odjeća.Sutra će i naša imena biti problem.Zato pogledaj u svoju avliju pa onda gledaj u naše islamske. šta ste to osetili? U Poljskoj kod nas muslimani su građani Poljske i ljudi normalno funkcionišu. To što je ovde prvo musliman pa građanin Srbije, oprosti ali nije normalno. Gledam pre neki dan u Smederevu vehabije i mislim se, sve se skupilo po Smederevu i ziloti i mi katolici i anglikanci, jehovisti, pa još kad sam video i vehabiju i ne čudi me što Amerikanci pobegoše. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 šta ste to osetili? U Poljskoj kod nas muslimani su građani Poljske i ljudi normalno funkcionišu. To što je ovde prvo musliman pa građanin Srbije, oprosti ali nije normalno. Gledam pre neki dan u Smederevu vehabije i mislim se, sve se skupilo po Smederevu i ziloti i mi katolici i anglikanci, jehovisti, pa još kad sam video i vehabiju i ne čudi me što Amerikanci pobegoše. Koliko mi je poznato tim poljskim muslimanima trebate ljubiti ruke jer vam puno valjaše kroz historiju. Bogami svakim danom u evropi nam je gorči život. Vjerska prava koja iole se poštuju prema muslimanima svakim danom sve su manja.Neke političke partije u evropi se otvoreno zalažu za protjerivanje muslimana i da se oni pretvore u roblje... Balkan je dobar primjer za moju tvrdnju.Samo kada bi neko htio da pogleda i da iskreno kaže. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 Evropa je postala Dženet za muslimane a o balkanu već i da ne pričam. Nije reč samo o Tatarima već i o muslimanima koji dolaze u Poljsku. PAPA BENEDIKT XVI : Dovedena je u pitanje budućnost katolika u BiH Utorak, 31 Siječanj 2012 10:34 Rijetko kada je Vatikan uputio tako dramatičan apel za spas jednoga naroda - Hrvata kao što je učinio pred zasjedanje Biskupske konferencije BiH i Hrvatske koja je jučer počela u Sarajevu. Poruku Svetoga Oca biskupima je uputio državni tajnik njegove svetosti pape Benedikta XVI. Kardinal Tarcisio Bertone. U poruci je posebno naglašena važnost borbe za opstanak Hrvata u BiH koji je, kako se navodi ključan za cijeli katolički narod. Biskupe BiH i Hrvatske se poziva na jedinstvo, zajedništvo kako bi pomogli Hrvatima u BiH. Katolička vjera kako se navodi u poruci riskira da posve nestane iz BiH za koje desetljeće, jer broj katolika u BiH se ne prestaje smanjivati. O ugroženosti hrvatskoga naroda posljednjih se godina moglo dosta čuti, gotovo da nema niti dana da se primjerima ne pokazuje kako se Hrvate u BiH sustavno obespravljuje. Bez pomoći u institucijama, opstuirani u povratku, nezaposlenost koja tjera mlade Hrvate da život nastave u tuđini, politička nepravda i gaženje izborne volje u Federaciji BiH... Za Hrvate u BiH konstitutivnost je ostala na papiru, godinama su bez jednakih prava kao druga dva naroda. Kardinal, biskupi, hrvatski političari... glas o nejednakopravnosti poslali su tako daleko i bolno da se vapaj čuo, izgleda i snažno odjeknuo u Vatikanu. Zajednička odgovornost Pismo-poruku koju je kardinal Tarcisio Bertone uputio za 14. zajedničko zasjedanje Biskupskih konferencija Hrvatske i BiH prenosimo u cijelosti: Draga subraćo u biskupstvu, u prigodi 14. zajedničkog zasjedanja Biskupskih konferencija Hrvatske i BiH, drago mi je prenijeti vama i vašim suradnicima srdačan pozdrav Svetog Oca Benedikta XVI. Ovo zajedničko zasjedanje jest dodatan znak jedinstva Katoličke crkve u Hrvatskoj i BiH. Radi se o jedinstvu koje čini ne samo affectio collegialis, nego i zajednička vizija uloge, odgovornosti i djelovanja Crkve. Ono se hrani istom odanošću Svetom Ocu, iskrenom crkvenom obvezom pred izazovima s kojima se hrvatski narod treba sučeliti u regiji, i također primjernim interventima solidarnosti prema najsiromašnijim i najpotrebnijim društvenim slojevima. U tom kontekstu kolegijalnoga služenja narodu Božjemu, siguran sam da će na zasjedanju dužna pozornost biti dana teškom pitanju budućnosti katoličkoga naroda u BiH, sa svrhom da se programiraju zajedničke pastoralne linije. Nažalost, kao što dobro znate, podaci su alarmantni: od oko 800.000 katolika u 1991. godini prešlo je na oko današnjih 440.000; u mnogim župama ostali su samo malobrojni starci; prema godišnjim statistikama biskupijskih kurija, broj katolika se ne prestaje smanjivati. Uzroci ove žalosne pojave su poznati: rat iz ‘90. godina prouzročio je teške gubitke u ljudskim životima i u crkvenim strukturama; izbjeglice se nisu vratile u broju kojemu se nadalo; teška ekonomska situacija prisiljava mnoge mlade da napuste zemlju, posebice zbog nedostatka posla. A postoji još jedan zabrinjavajući element koji se odnosi na opadanje stope nataliteta i posljedičan demografski pad. Zato se može dobro razumjeti zebnja biskupa BiH za svoje zajednice, koja je ponovno izražena u njihovu Pastoralnom pismu od prošlog 8. prosinca: ustvari, posebno u nekim područjima, katolička vjera riskira da posve nestane za koje desetljeće. Težina situacije zahtijeva da vi, kao pastiri i prvi odgovorni naroda Božjega u toj regiji, zajedničkim dogovorom intenzivirate svoje zauzimanje za budućnost Crkve u BiH. Mora se boriti protiv malodušnosti i rezignacije i mora se ohrabriti osobno uključivanje u pitanje preživljavanja. Kolegijalno razmišljanje Potrebno je također potruditi se i poboljšati uvjete života svih stanovnika, osobito mladih koji trebaju radna mjesta da bi mogli ostati u BiH. Da bi se ostvarili ovi važni ciljevi, Crkva neće propustiti surađivati s civilnim vlastima i sa svim osobama dobre volje. Sveti Otac želi da kolegijalno razmišljanje biskupa dviju Biskupskih konferencija doprinese nadahnjivanju korisnih inicijativa, kako bi se učinilo da hrvatski narod nastavi vršiti svoje crkveno poslanje u BiH i nudi svoj dragocjen doprinos za društveni život zemlje. U tu svrhu, On molitvom prati rad zasjedanja i – zazivajući za sudionike obilje darova Duha i majčinsku zaštitu Marije, Majke Crkve – srdačno dijeli vama, poštovana subraćo, i vašim suradnicima poseban apostolski blagoslov. Sa svoje strane, vrlo rado se pridružujem željama Svetog Oca i sve pozdravljam bratski u Gospodinu, navodi se u pismu-poruci koje je uputio državni tajnik pape Benedikta XVI. Kardinal Tarcisio Bertone biskupima u BiH i Hrvatskoj. Papa pozvao i biskupe iz RH da pomognu Hrvatima u BiH Na misnom slavlju sinoć u katedrali Srca Isusova u Sarajevu euharistiju je predslavio nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, a prigodnu propovijed uputio nadbiskup Srakić, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije. Prigodnu riječ na kraju misnog slavlja uputio je apostolski nuncij u BiH, nadbiskup Alessandro D’Errico. - Zahvaljujem Bogu za radost koju mi je dao da sudjelujem na ovoj euharistijskoj liturgiji, koja vidi ovdje okupljene kardinale, nadbiskupe i biskupe hrvatske regije. Kao papinski predstavnik, uistinu sam zadovoljan što vidim ovdje okupljene ne samo kardinala Puljića, predsjednika Biskupske konferencije i biskupe BiH nego također kardinala Bozanića, nadbiskupa Srakića i biskupe Hrvatske biskupske konferencije. To je dodatan znak jedinstva hrvatske Crkve. Naša je nada da ona može ohrabriti jedinstvo cijelog hrvatskog naroda, u zajedničkom odolijevanju složenim pitanjima s kojima se suočavamo, ovdje kao u Hrvatskoj, unutar i izvan područja naših kršćanskih zajednica. - Gledajući unatrag na hod što je Božji narod koji je u hrvatskoj regiji ispunio od zadnjeg zajedničkog zasjedanja 24. siječnja 2011., u molitvenoj atmosferi ove euharistijske liturgije, ponovno sam razmišljao o nekim izvanrednim milosnim događanjima, koje smo imali radost živjeti zajedno, proteklih mjeseci: apostolski put Svetog Oca u Hrvatsku, proglašenje blaženim Drinskih mučenica u Sarajevu, osnivanje Vojnog ordinarijata za BiH, imenovanje novih biskupa ovdje i u Hrvatskoj. Pored ovih događanja od povijesne važnosti, zabilježili smo također mnoge druge pohvalne inicijative, i ritam uvijek intenzivnih aktivnosti u našim crkvenim institucijama. Osobno sam sve više zadivljen, zbog pastoralnog dinamizma koji mogu zaključiti u Božjoj Crkvi koja je u BiH i u Hrvatskoj. I ne prestajem ponavljati da nadasve imamo obvezu zahvaliti Vječnom Gospodaru života i povijesti, za blagoslove kojima On prati ovaj narod koji u Njega vjeruje. Ali, istodobno, uistinu sam uvjeren, da treba isto tako biti vrlo zahvalan biskupima, svećenicima, redovnicima, redovnicama i mnogim pastoralnim djelatnicima laicima, za revnost i stručnost kojom potiču hod ovog naroda. - Zasigurno, također i ovih mjeseci nisu nedostajale poteškoće i područja sjene. Vječno se ponavlja ono što je Isus jako dobro predvidio za Svoju Crkvu, kada je upozoravao da pšenica i kukolj trebaju rasti zajedno, sve do žetve. Posebice, kako znate, ovdje u BiH suočavamo se s jako osjetljivim pitanjem, koje se odnosi na budućnost katoličke vjere u zemlji. Kako je bilo više puta ponavljano, nažalost već neko vrijeme statistički podaci koje svake godine prikupljaju biskupski uredi, nisu uopće ohrabrujući. I tako, u svojoj pastirskoj poslanici od prošlog 8. prosinca, biskupi BiH su ponovno izrazili svoju zabrinutost za situaciju, pored velikog povjerenja u djelovanje Duha Božjega koji vodi povijest. U ovom kontekstu, trebamo biti jako zahvalni kardinalu, državnom tajniku za važnu poruku koju je, u ime Svetog Oca poslao našim, ovdje okupljenim biskupima. Kardinal Bertone je pozvao sve da daju odgovarajuću pažnju ovom “teškom pitanju“; sugerirao je programiranje zajedničkih pastoralnih smjernica s obzirom na to; i u zaključnom dijelu, ustvrdio je da Sveti Otac želi da kolegijalno promišljanje biskupa dviju Biskupskih konferencija pridonese inspiraciji korisne inicijative, kako bi hrvatski narod bio u stanju nastaviti vršiti svoje crkveno poslanje u BiH i dati svoj dragocjeni doprinos za društveni život zemlje. - Draga moja braćo i sestre, pozivam vas da intenzivnom molitvom pratite radove ove zajedničke konferencije. Povjerimo naše želje i naše nade zagovoru Marije, Majke Crkve. Neka Ona ishodi bogatstvo blagoslova i milosti za naše biskupe, za svakog od nas, i za cijelu Crkvu Božju kojaje u BiH i u Hrvatskoj, poručio je papin izaslanik, nadbiskup Alessandro D’Errico. http://poskok.info/index.php?option=com ... Itemid=401 Red bi bio da se formira i jedan entitet od Hrvata, kao što Srbi imaju svoju Republiku Srpsku, pa makar se zvala i NRH. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 МПЦ. ПОА нема ниедна црква во свое владение. Има 3 манастири (фактички викендички) два женски и еден машки и 3-6 параклиси. ово је МПЦ http://www.mpc.org.mk/ а ово ПОА http://www.poa-info.org/ Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 Koliko mi je poznato tim poljskim muslimanima trebate ljubiti ruke jer vam puno valjaše kroz historiju. 0409_feel .mislise. .mislise. Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јануар 31, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2012 Смеј се ама вистината е таа. Последен кој се врати во МПЦ, Скопска епархија е јеромонахот Атанасиј. Се замонаши во ПОА, после беше во Грција, па во Видинската Митрополија, па сега во Скопската. Vidi ,.. Toj , Atanasij.. toj se nama "vrateno" vo "mpc", tuku deteto zamina, povtorno , ama ovoj pat napolno svesten $to pravi, vo RASKOL, .. vo raskol za koj $to svetite otci imaat kažano: "Deka ni mačenička krv ne moži da go izmije grevot na raskol''...grevot koj e vo isto ramni$te so hula na Svetiot Duh, grevot koj e postra$en i od samata ERES.. Tako da, ti brate kako hoće$ i može$, ..ima$ punu slobodu..samo meni je žao $to vidim da si svestan kako stoje stvari..a gnije$ u raskolu i gubi$ vreme od Boga dato umesto da ga OSVETI$ u ISTINSKOJ CRKVI... Vidim da potpuno zna$ i gde je Crkva u tvojoj domovini, ali to svesno ignori$e$..a vidim i da ti nije lako da to trpi$ i tako se pona$a$ .. Pitanje je samo dokle ce$ moci tako.. ali opet velim..ima$ punu slobodu.. ..Ali i odgovornost... A ODGOVORnost zna$ $ta je.. (?) To je onaj osećaj duboko u nama..i svest, da ćemo jednog dana, dati ODGOVOR Nekome, za SVE ono $to smo SVESNO znali a NISMO ili jesmo učinili... prst ka gore .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука