ZarkoZ Написано Фебруар 23, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2011 Већ дуже време желим да одем пешака на Свету Гору! Па ме занима колико је могуће и да ли постоји нешто организовано (нпр. једном годишње одређена група иде пешака на Свету Гору) и да ли постоји неко са форума да је ишао на ходочашће!? Anton Perak је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
belgrado Написано Јануар 21, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2012 На почетку се извињавам ако сам тему отворио на погрешном месту ( тражио сам има ли нечег сличног али нисам нашао , а можда се нисам ни потрудио довољно ) Одлучио сам да ове године пођем на неколико поклоничких путовања , обзиром да никада до сад нисам ишао. Одлучио сам да прођем већи део Србије ( манастири Фрушке горе, Студеница , Дечани....) али и да посетим Свету гору. Е овде наилазим на проблем . Наиме гледао сам на више места код различитих туристичких агенција , и тура до свете горе је једноставно прескупа ( од 120 е до 300 ) па сам одлучио да кренем у својој режији , тако ћу искусити стварне чари пута и осећаћу се као да сам сам дошао на одредиште а не да ме неко води као мало дете . Поред високих цена један од проблема ми претставља и то што агенције имају само један термин годишње ( у просеку ) и обично се ти термини поклапају са мојим обавезама . Још један разлог више да се одлучим да на пут кренем у својој режији . Потребне су ми све новије информације око процедуре и цена , те тако молим оне који су овај пут прошли да поделе своје искуство . За сад сам наишао на доста добар извор информација на следећем линку http://www.mojaputovanja.com/live/Vesti?contentId=2988 ,али ме занима има ли промена у ценама , као и да ли је контакт који је дат у чланку и даље валидан . Хвала унапред ! П.С. Ако неко изрази жељу да крене на исти пут нека се јави све је боље у друштву Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Србија Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
belgrado Написано Јануар 22, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2012 Зар нема никог да одговори ? Србија Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Да ли неко планира путовање на Атос у скорије време? требају ти неке дозволе за улаз на Атос не знам како то иде да појединци уопште добијају дозволе... Борис Петровић је реаговао/ла на ово 1 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 На почетку се извињавам ако сам тему отворио на погрешном месту ( тражио сам има ли нечег сличног али нисам нашао , а можда се нисам ни потрудио довољно ) Одлучио сам да ове године пођем на неколико поклоничких путовања , обзиром да никада до сад нисам ишао. Одлучио сам да прођем већи део Србије ( манастири Фрушке горе, Студеница , Дечани....) али и да посетим Свету гору. Е овде наилазим на проблем . Наиме гледао сам на више места код различитих туристичких агенција , и тура до свете горе је једноставно прескупа ( од 120 е до 300 ) па сам одлучио да кренем у својој режији , тако ћу искусити стварне чари пута и осећаћу се као да сам сам дошао на одредиште а не да ме неко води као мало дете . Поред високих цена један од проблема ми претставља и то што агенције имају само један термин годишње ( у просеку ) и обично се ти термини поклапају са мојим обавезама . Још један разлог више да се одлучим да на пут кренем у својој режији . Потребне су ми све новије информације око процедуре и цена , те тако молим оне који су овај пут прошли да поделе своје искуство . За сад сам наишао на доста добар извор информација на следећем линку http://www.mojaputov...?contentId=2988 ,али ме занима има ли промена у ценама , као и да ли је контакт који је дат у чланку и даље валидан . Хвала унапред ! П.С. Ако неко изрази жељу да крене на исти пут нека се јави све је боље у друштву Slazem se, ajmo 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha anajrim је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Катарина не зезај човека Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Катарина не зезај човека Sta cu, ljubomorna sam ^-^ http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Јашић Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Ја планирам с Божијом помоћи да идем 25 марта ове године са истом гарнитуром са којом сам ишао и прошле године такође у марту . Цена је права ситница негде око 200 еврића , хм шта у овом тренутку може да се каже скупо или не у овом лудом времену двеста евра није ни мало а ни много , на самом Хилендару се остаје три (3) дана а четврти се иде у посету Кареји . У ту цену иде превоз од 100 евра за брод се одваја 5-10 евра за визу за улазак на Свету Гору 25 евра и за преноћиште у Уранополису исто чини ми се негде око 25 евра . Е а сада ја планирам да негде у Мају или Јуну одем преко човека који организује одлазак у Хилендар одем на послушање 10 до 15 дана и све то уз исту цену , мислим ако да Бог да будем жив и здрав одем у прелепи Хиландар на послушање ! Небојша Јовановић, Anton Perak, anajrim and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити" Свети Николај Српски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Фебруар 27, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2012 @ Драган јели преко Доброчиндтва? Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Мој најбољи пријатељ је пре пар година ишао у сопственом аранжману, у Уранополису је добио визу, сачекао брод, превезао се, попричао са монасима (не са свима, наравно, разменио пар речи са неколико њих), каже да је неописиво лепо и да је осећај да будеш на таквом месту изузетан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Борис Петровић Написано Мај 14, 2012 Пријави Подели Написано Мај 14, 2012 Да ли неко планира путовање на Атос у скорије време? требају ти неке дозволе за улаз на Атос не знам како то иде да појединци уопште добијају дозволе... Помаже Бог брате Србине.. за први путоказ би могло да послужи ово.. http://www.svetagora...id=30&Itemid=31 а за даље пиши како ствари стоје, и ја бих ако Бог да - где су двоје, троје и Бог се придружује - заједно смо јачи! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Sveti Nektarije eginski Solun - Atina - Egina Program putovanja: 5. novembar, utorak Polazak iz Beograda sa parkinga Sava centra. Lagana noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora. 6. novembar, sreda Dolazak u prepodnevnim satima u Solun, poklonjenje moštima Sv. Dimitrija Solunskog, obilazak Srpskog vojničkog groblja na Zejtinliku, obilazak Soluna, Bela kula, Aristotelov trg. Smeštaj u hotel.Noćenje. 7. novembar, četvrtak Doručak. Odlazak na molitvu i poklonjenje Časnom Krstu u Svetogorskom manastiru Sv. Anastasije i poklonjenje njenim moštima i Sv. Teoni i Sv. Andreju Kritskom. Poseta manastiru Jovana bogoslova u kome je grob starca Pajsija svetogorca. Odlazak u Atinu. Obilazak izvora Svete Petke trnove na Tempima. U popodnevnim satima dolazak u Atinu. Smeštaj u hotel. Noćenje. 8. novembar, petak Doručak. Odlazak kod starca Arhimandrita Nektarija Vitalisa u Kamarizu na molitve za zdravlje i duhovne pouke. Sveti Nektarije javio se starcu Nektariju Vitalisu 1980. godine i iscelio ga od raka pluća.(pominje se u Akatistu ovaj događaj). Plovidba trajektom 1 č na Eginu. Poklonjenje Sv.Nektariju. Smeštaj na Egini i noćenje. 9. novembar, subota Sveta Liturgija na Egini kod moštiju Sv.Nektarija, praznična Liturgija jer tog dana se proslavlja Sveti Nektarije eginski po gregorijanskom kalendaru kojeg se pridržava grčka pravoslavna crkva. Moleban za zdravlje i napredak. Odlazak trajektom sa ostrva u luku Pirej i polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Grčku, Makedoniju i Srbiju. 10. novembar, nedelja Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. Cena aranžmana: 199 € ARANŽMAN OBUHVATA: Prevoz turističkim autobusom (tv, video i audio oprema, klima). Noćenja sa doručkom prema programu putovanja u hotelima sa 3* u Solunu, Atini i Egini. Razgledanja i obilaske po programu. Usluge stručnog vodiča. Agencijske usluge. ARANŽMAN NE OBUHVATA: Osiguranje lica za vreme puta i boravka u inostranstvu /Travel Insurance/. Ulaznice na lokalitete koje se naplaćuju. NAČIN PLAĆANJA: Gotovinskom uplatom 30% prilikom rezervacije, ostatak deset dana pre putovanja 30% odmah, ostatak na pet mesečnih rata čekovima građana bez uvećanja. Kreditnim i platnim karticama na tri mesečne rata bez kamate. Uplatom na tekući račun firme na osnovu izdatog predračuna. KALKULACIJA JE RAĐENA ZA NAJMANJE 30 PUTNIKA UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE ALEXANDRIA TRAVEL, LICENCA OTP 02/2011 OD 19.01.2011 Agencija poseduje Polisu osiguranja odgovornosti iz delatnosti turističkih agencija broj: 8002726 – TAKOVO OSIGURANJE A.D.O. osiguranje, na iznos 5.000 eur, od 01.06.2013. i Polisu osiguranja potraživanja za slučaj insolventnosti organizatora putovanaj broj: 8002727 – TAKOVO OSIGURANJE A.D.O. osiguranje, na iznos od 25.000 eur, od 01.06.2013. NAPOMENA: U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. savo zdero 1, Danijela, Срђан Ранђеловић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Врло садржајно и корисно ходочашће. nana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 29, 2013 Гости Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 И колико видим доста повољна цена. Штета што се за ово није нешто пре сазнало можда бих ишао јер заиста је повољна цена, повољно плаћање...али не жалост сад је за мене мало касно. Можда неки други пут кад на време сазнам за ово путовање. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Веома интересантна и повољна понуда. Мада некако не приличи, када се за овакве ствари користе маркетиншки "фазони" 199 € или 199,99 €. У чему је проблем да стоји 200 € ? "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука